Izrael je opet pocinio zlocin!
- insomnia78
#15101 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svo ga opet. Cuo sam, kaze jedan cojk, mislim da...
Kolko kamencica treba za sjebati Merkavu?
- Sanjarko
#15102 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma upitno koji je Hamas. Libanski, Jordanski itd. To dovodim u pitanje. Jer po slikama slabo sta mozemo skontati. Objasnio sam u postu, kao i da nisam rekao da nemaju oruzja, nego da sam se slabije izrazio pa je se pogresno skontalo.seln wrote:Ne znaju oni sta im se sprema, samo dok se insomina prijavi u IDF...insomnia78 wrote:Ovo je vogoscanski ogranakVizionar 1985 wrote:Ko zna na slici oni pod oruzjem je li Hamas, i ako jest Hamas koji je. U Libanu vjerovatno ili Jordanu.
- seln
#15103 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma znam, al' 'nako pricamo.Point. wrote:Al se voj zaku'alo. De ljudi, jebo vas Izrael nije vrijedan pruge do Banovića i teških riječi.
- Sanjarko
#15104 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vojnici ti to govore. Abraham ti je od teskih metala napravljen i kompozita kao i Merkava. Normalan tenk da se sj-be treba par pogodaka RPG-a, i to bas dobrih pogodaka sto je tesko uraditi u borbi pod vatrom. Pod normalnim tenkom mislim na ove starije tipe tenkova.insomnia78 wrote:Svo ga opet. Cuo sam, kaze jedan cojk, mislim da...
Pa nemaju ubice tenkova i slicna oruzja da pociste Izraelske tenkove lako. Jos tuce avijacija kao podrska tenkovima i ostalima a ovi nemaju avijaciju ni PVO sisteme.
- Sanjarko
#15105 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Najvaznije.To opet sve neopravdava Izrael i Jevreje i ono sto narodu cine. Sta je narod kriv.
- Sanjarko
#15106 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa jest. Zato je svijet u k-rcu i radi Izraela, Amerike, Rusije, Kine, Srbije itd., sranja koja rade. Recimo ima moj rad na temu oruzje sta radi oruzje sve osim sto ubija, razara itd., radi jos nesto sto je svijet i ljudi previdjeli pa nam se sada to sve vraca mozda. Ali necu o tome bas da govorim.Point. wrote:Al se voj zaku'alo. De ljudi, jebo vas Izrael nije vrijedan pruge do Banovića i teških riječi.
Ima rad i valjda ce ostati negdje.
- Point.
#15107 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Palestinci, a posebno ovi iz pojasa Gaze, trebaju konacno shvatiti da im oruzani otpor ne pije vode i da se moraju okrenuti drugoj taktici. Kada protiv sebe imas jak i zlobni Izrael iza kojeg stoji najveca sila dunjaluka, USA, onda je svaki vid oruzane borbe osudjen na propast. Na zalost.
Koliko go za njih to bolno zvucalo, treba konacno prihvatiti cinjenicno stanje a to je da je izrael tu i nece nestati i da je svakim danom sve jaci. Od arapskog licemjernog, nesposobnog i posvadjanog svijeta nema selameta, toga su nadam se svjesni. Imali su sansu tamo 67-e, zajebali i sada nema povratka.
Po mom misljenju, trebaju se rijesiti Hamasa, sacekati da idiot Trump ode sa vlasti i da dodju neke umjerenije struje u USA, napraviti dogovor o dvije drzave bez da traze nemoguce. Znaci, u skladu sa cinjenicnim stanjem. Ja ne vidim drugog rjesenja.
Koliko go za njih to bolno zvucalo, treba konacno prihvatiti cinjenicno stanje a to je da je izrael tu i nece nestati i da je svakim danom sve jaci. Od arapskog licemjernog, nesposobnog i posvadjanog svijeta nema selameta, toga su nadam se svjesni. Imali su sansu tamo 67-e, zajebali i sada nema povratka.
Po mom misljenju, trebaju se rijesiti Hamasa, sacekati da idiot Trump ode sa vlasti i da dodju neke umjerenije struje u USA, napraviti dogovor o dvije drzave bez da traze nemoguce. Znaci, u skladu sa cinjenicnim stanjem. Ja ne vidim drugog rjesenja.
- Sanjarko
#15108 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja opet kazem sta je narod kriv. Uredu kriv Hamas itd. Ali sta je narod kriv. Nisu ni Jevreji krivi za ono sto Izrael, Mosad itd., i njihove elite cine.
Cak mirno protestuju i Jevreji i Palestinci zajedno ponekad protiv Izraela itd. Pa opet ovi po narodu tom. Cak i na strance isto tako koji pokusavaju pomoci.
Kazem bore se ljudi kako znaju i umiju na razne nacine i milom i silom, i nigdje ne idu. Biti ce ih 12-14 miliona kao i Jevreja u Izraelu.
A okolo milijarda Arapskih naroda.
Cak mirno protestuju i Jevreji i Palestinci zajedno ponekad protiv Izraela itd. Pa opet ovi po narodu tom. Cak i na strance isto tako koji pokusavaju pomoci.
Kazem bore se ljudi kako znaju i umiju na razne nacine i milom i silom, i nigdje ne idu. Biti ce ih 12-14 miliona kao i Jevreja u Izraelu.
A okolo milijarda Arapskih naroda.
- insomnia78
#15109 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Aha. I to ce ih spasiti?
- Sanjarko
#15110 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa sta ovi misle. Genocid izvrsiti na milijardu ljudi.insomnia78 wrote:Aha. I to ce ih spasiti?
- insomnia78
#15111 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa nista onda. Nek prave djecu
- Sanjarko
#15112 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kao i na 14 miliona Palestinaca kojih ce biti vise od Jevreja za 2 miliona kako sam shvatio iz demografskih procjena.
- insomnia78
- Sanjarko
#15114 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa sta mislis sta ce uraditi. Genocid.insomnia78 wrote:Pa nista onda. Nek prave djecu
- Sanjarko
#15115 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta je smijesno. Kako ce maknuti 14 miliona Palestinaca. Genocidom.insomnia78 wrote:![]()
A jbt.
- Sanjarko
#15116 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jos da im ne uzvracaju.
- moa
#15117 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Promjeniti taktiku i naci drugo rjesenje jer ovako ocigledno ne pije vode. Citav svijet vidi sta se desava i suti dok se oni sami ne promjene i ne nadju neku pametnije rjesenje nema selameta.Point. wrote:Palestinci, a posebno ovi iz pojasa Gaze, trebaju konacno shvatiti da im oruzani otpor ne pije vode i da se moraju okrenuti drugoj taktici. Kada protiv sebe imas jak i zlobni Izrael iza kojeg stoji najveca sila dunjaluka, USA, onda je svaki vid oruzane borbe osudjen na propast. Na zalost.
- Sanjarko
#15118 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Narod bas takticki razmislja. O taktici razmislja. A ne o svakodnevnici i kako da prezivi.
- Point.
#15119 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa nisam ja Hamas doveo na vlast, nego taj narod dole. Ja ne razumijem kako ne vide da ta taktika, ako se uopste stavljanje glave zemlju poput noja i praviti se da stvarnost ne postoji moze i nazvati taktikom, ne pije vode. Treba mjenjati Hamas i njihovu propalu politiku. A to moze uraditi jedino narod koji ga je postavio na vlast. Ja ovdje uopste ne podrzavam Izrael ni sekunde, da se razumijemo, ali Izrael je danas premocan da im se nekakvi smekeri i pozeri poput Hamasa mogu oduprijeti. Ne samo oni, nego i citav arapski svijet, kojeg ocigledno zaboli kurac za Palestinom. Igraju na vec izgubljene i lose karte.Vizionar 1985 wrote:Ja opet kazem sta je narod kriv. Uredu kriv Hamas itd. Ali sta je narod kriv.
- Sanjarko
#15120 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jest ga narod upm doveo na vlast. Dosli na vlast ko zna kojim metodama i opet sta je narod kriv. Po toj logici i Ameri itd., su krivi jer biraju ove svoje ludzake od Trampa, Natanjahua, Putina itd.
- Point.
#15121 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Narod ih doveo izborima na vlast, nema tu nikakvih metoda niti mistike. To vazi i za USA i za svaku demokratski izabranu vlast. Iskali ste, evo vam ga.
- Sanjarko
#15122 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa tako i za nas moze se reci. Doveli ste Aliju, Fikreta itd., na vlast ko ih jb neka nas Srbi istrijebe u proslom ratu, i za Srbe isto vrijedi, nek ih Hrvati istrijebe, nek ih NATO bombarduje, i za Hrvate isto tako itd., u nedogled.Point. wrote:Narod ih doveo izborima na vlast, nema tu nikakvih metoda niti mistike. To vazi i za USA i za svaku demokratski izabranu vlast. Iskali ste, evo vam ga.
Narod vodi brigu samo kako da prezivi. Narod samo to zanima svakodnevnica i kako da prezivi a malo gdje se za sta narod pita i upitno je koliko i koga narod na vlast dovede.
- Sanjarko
#15123 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znaci Ameri itd., intervenisu, ubijaju itd., ko jb i Amerikance itd., kad su takvu vlast doveli pa nek ih teroristi itd., ubijaju.
- seln
#15124 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To insomniu ne moras ni pitati. On bi to rahat ukabulio, samo ako bi posluzilo svrsi.Vizionar 1985 wrote:Pa sta ovi misle. Genocid izvrsiti na milijardu ljudi.insomnia78 wrote:Aha. I to ce ih spasiti?
-
aratet
#15125 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas je usao u sve pore drustva tog naroda tamo, ne moze njega narod skinuti.Point. wrote:Pa nisam ja Hamas doveo na vlast, nego taj narod dole. Ja ne razumijem kako ne vide da ta taktika, ako se uopste stavljanje glave zemlju poput noja i praviti se da stvarnost ne postoji moze i nazvati taktikom, ne pije vode. Treba mjenjati Hamas i njihovu propalu politiku. A to moze uraditi jedino narod koji ga je postavio na vlast. Ja ovdje uopste ne podrzavam Izrael ni sekunde, da se razumijemo, ali Izrael je danas premocan da im se nekakvi smekeri i pozeri poput Hamasa mogu oduprijeti. Ne samo oni, nego i citav arapski svijet, kojeg ocigledno zaboli kurac za Palestinom. Igraju na vec izgubljene i lose karte.Vizionar 1985 wrote:Ja opet kazem sta je narod kriv. Uredu kriv Hamas itd. Ali sta je narod kriv.
Jedino rjesenje je vojna intervencija Egipta, ali tad ce biti vise mrtvih nego u prethodnih 100 godina, svi su toga svjesni tako da je bolje odrzavati sadasnje stanje.