SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
dadoka84

#15101 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dadoka84 »

brown hvala na informacijama . :)
Nisrin

#15102 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

dadoka84 wrote:hvala na odgovoru ali radi blizine rodjendana nemam ne mogu cekati dostavu :(

Onda uzmi ove ECCO kistove u DMu, nisu losi..oko 18KM su :)
A uz to zenu obraduj i nekim parfemom, recimo 212 sexy by Carolina Herrera ili nekim dobrim karminom - cOLLISTAR ima odlicne :)
dadoka84

#15103 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dadoka84 »

vec je nesto drugo u planu. vazda se zali da joj je hladno pa bi trebala biti elektricna deka :D

pogledat cu te kistove i jos ubaciti sta pametno. mozda neko fino ogledalce. posto i sama radi u dm ima dosta sminke ali koliko sam skonao sa aplikatorima je tanka. taj set lijepo izgleda a ni cijena mu nije visoka. hvala na info :D

a necu sad parfem, to sam za godisnjicu, uzeo sam lancome tresor midnight rose, a prije toga i La vie est belle.
Nisrin

#15104 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

dadoka84 wrote:vec je nesto drugo u planu. vazda se zali da joj je hladno pa bi trebala biti elektricna deka :D

pogledat cu te kistove i jos ubaciti sta pametno. mozda neko fino ogledalce. posto i sama radi u dm ima dosta sminke ali koliko sam skonao sa aplikatorima je tanka. taj set lijepo izgleda a ni cijena mu nije visoka. hvala na info :D

a necu sad parfem, to sam za godisnjicu, uzeo sam lancome tresor midnight rose, a prije toga i La vie est belle.

Eleketricnu imas dormeo, sto valja, a moze se i prati...ali imas jos bolju dormeo, 3u1, dobijes navlaku (jastuk), jastuk i deku koja ima zimsku i ljetnu stranu...ako buces kupovao u pordavnici ne daji podatke, kupi kao anonimus, inace te nece prestati zvati...
I ne opterecavaj se sa poklonom, nama zenama je sve dobrodoslo i sve nas iznenadi :D
dadoka84

#15105 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dadoka84 »

a nisam lud da kupim sta u teleshopu :D eno mog starog ne pustaju na miru. gledao sam u yusk imaju ih i tamo.
slazem se :D
Ductus Holedocus

#15106 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

neko probao kryolan kozmetiku?
Ductus Holedocus

#15107 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Je li neko koristio Kryolan puder
Mirelas

#15108 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mirelas »

dadoka84 wrote:vec je nesto drugo u planu. vazda se zali da joj je hladno pa bi trebala biti elektricna deka :D

Kralju nećeš joj valjda kupit električnu deku !! Pa ja bi te ubila kad bi to dobila za rodjendan . Kupi joj nausnice/ogrlicu/šal/ poklon bon za masažu / manikuru / ....
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#15109 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Mirelas wrote:
Kralju nećeš joj valjda kupit električnu deku !! Pa ja bi te ubila kad bi to dobila za rodjendan . Kupi joj nausnice/ogrlicu/šal/ poklon bon za masažu / manikuru / ....
:-)

Sreca pa nije tebi rodjendan.
Bloo
Globalna šefica

#15110 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bloo »

a kad zakuhate, uvijek je mozes omotati tom dekicom i baciti je u kadu punu vide :D
Mirelas

#15111 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mirelas »

ladyblue18 wrote:
Mirelas wrote:

Da , sva sreća . Ti bi se oduševila na električnu deku ?
švrljo

#15112 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by švrljo »

Ductus Holedocus wrote:neko probao kryolan kozmetiku?
Isto pitanje sam postavila prosle sedmice, al niko ne odgovara ...
Mirelas

#15113 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mirelas »

švrljo wrote:
Ja ne, zapravo nikad nisam cula za nju ... Sad cu malo na Google :)
Nisrin

#15114 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

švrljo wrote:

Ja sam pisala da ja jesam...sminkao me Egon za vjencanje tom kozmetikom...postojana je, posebno puderi, iako po mom misljenju to je vise za posebne prilike kozmetika, nego za svaki dan, jer savrsenoo prekriva!
Sjene su takodjer postojane, lijepe su boje...mozete kupiti kozmetiku kod Sladjane Manojlovic, ona inace samo s tom kozmetikom radi i privatno...imate brdo slika po FBu...
EdnaMaric

#15115 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by EdnaMaric »

Kryolan puder super pokrivaju, ima puno nijansi ali meni jako isusuju kozu i definitivno se vidi da imate puder! Ja kryolan puder koristim nekada, samo navecer i to ne na cijelom licu. Danju ga koristim kao korektor kad mi iskoci kakva glomazna bubuljica.
Nisrin

#15116 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

EdnaMaric wrote:Kryolan puder super pokrivaju, ima puno nijansi ali meni jako isusuju kozu i definitivno se vidi da imate puder! Ja kryolan puder koristim nekada, samo navecer i to ne na cijelom licu. Danju ga koristim kao korektor kad mi iskoci kakva glomazna bubuljica.

Sta stavljas ispod samog pudera???

Meni nije isusivao lice, iako mi je koza prilicno cudna...ispod sam imala podlogu za make-up Diorovu, a drugi dan neku hidratantnu kremu.obicnu...Cini mi se Lorealova da je bila...
Nisrin

#15117 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

EdnaMaric wrote:Kryolan puder super pokrivaju, ima puno nijansi ali meni jako isusuju kozu i definitivno se vidi da imate puder! Ja kryolan puder koristim nekada, samo navecer i to ne na cijelom licu. Danju ga koristim kao korektor kad mi iskoci kakva glomazna bubuljica.

Meni nije isusivao lice, iako mi je koza prilicno cudna...ispod sam imala podlogu za make-up Diorovu, a drugi dan neku hidratantnu kremu.obicnu...Cini mi se Lorealova da je bila...
brown.sugar

#15118 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

dadoka84 wrote:brown hvala na informacijama . :)
Nema na cemu! Sretno! :)
Ductus Holedocus

#15119 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Treba mi,po hiljaditi put ponavljam :D ,puder za ovako bijel ten! Postoji li :-)
Meni najsvjetliji,taman..Pa majku mu :-x

http://www.modamo.info/index.php/ljepot ... eljan.html
manekenka u penziji

#15120 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Tebi se najviše isplati otići u solarij :lol:
Michun

#15121 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ductus Holedocus wrote:Treba mi,po hiljaditi put ponavljam :D ,puder za ovako bijel ten! Postoji li :-)

hocel' pomoci sta?
http://makeup.allwomenstalk.com/best-fo ... wless-look
http://beaut.ie/2013/5-best-foundations-pale-skin/
EdnaMaric

#15122 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by EdnaMaric »

Nisrin wrote:

Koristim Clinique kremu (Moisture surge) i podlogu za puder, onu iluminirajucu od Chanela.
Mirelas

#15123 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mirelas »

Recite mi ima li gdje kupiti onaj Maybelline korektor sta koriste sve youtuberice .... ? Age rewind ?
kakav nered

#15124 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

Mirelas wrote:
ladyblue18 wrote:
Mirelas wrote:

Da , sva sreća . Ti bi se oduševila na električnu deku ?

ja bih :D

vajda zna svoju ženu i šta ona voli...

nismo mi sve iste... to sve što si gore nabrojala meni nikad ne bi bio dobar pokon, s izuzetkom bona za masažu...ali to svakako sebi sama priuštim tu i tamo tako da me ni to ne bi baš oduševilo...a dekici bih se recimo jako obradovala :)
BJB

#15125 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ductus Holedocus wrote:Treba mi,po hiljaditi put ponavljam :D ,puder za ovako bijel ten! Postoji li :-)

Kevyn Aucoin skin enhancer 1Image
Michunka, mislim da je ona ili neko drugo nas je zarrazio, helem treba ti mrvica ovoga, pomijesas ga sa kremom i naneses kao podlogu...Prekriva sve.
Kako se nisam prije sjetila :D , stari se valjda :lol: ..
Ili Shiseido u najsvjetlijoj nijansi.
Ili ovo Image
Prilicno sam zadovoljna ovim zadnjim, trosim nijansu B30, a ne bi mi skodila ni svjetlija nijansa.
Post Reply