Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Cyclops5

#15101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cyclops5 »

dječak sa šibicama wrote:Cek, jesu li ovo zatamnili HRT2 i na D3GO? :lol:

Ne radi ni HRT1
ephi

#15102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ephi »

@Telemach

Postoji li ikakva druga opcija da modem Cisco EPC3925 prebacim u "bridged" mode a da ne moram da radim HTML injection.
Jer firmware je mizeran i ne želim da idem dupli NAT ili preko DMZ.

Hvala

Lp
malwarebyte

#15103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by malwarebyte »

Image
Cyclops5

#15104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cyclops5 »

malwarebyte wrote:
Image

Evo sad radi i kod mene
cenecimoveocino

#15105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

Konekcija mi u zadnja 3 dana puca non stop,nekad po par sati a nekad restart modema riješi,do čega bi moglo biti?
dingosp0

#15106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dingosp0 »

ephi wrote:@Telemach

Postoji li ikakva druga opcija da modem Cisco EPC3925 prebacim u "bridged" mode a da ne moram da radim HTML injection.
Jer firmware je mizeran i ne želim da idem dupli NAT ili preko DMZ.

Hvala

Lp
I ja bi želio da ovo znam, jer epc modem pruža katastrofalan Wi-Fi ,tako da sam prikopcao svoj d link router ali sad mi konekcija puca svako 15-20 minuta ili kad ima 3+ korisnika na mrezi... Kako da riješim ovaj problem, znam da moram postaviti modem u bridge.mode medjutim ljudi koji rade u telemachu ne kontaju o čemu ja pricam, jer nisu valjda stručni za ovaj posao koji obavljaju te mi preko telefona pričaju kako ja mogu pri kopčati svoj router, i ako sam 1000 puta rekao da sam to već uradio... Ali da to nije solucija dok modem ne postavim u bridge mode..

Te kad im spomenes bridge mode, nastane tišina...
mettallica

#15107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mettallica »

evo nakve akcije:

http://www.telemach.ba/PAKETI/2268/NAJB ... av_start=0

Nači, ako potpisem novi ugovor dobijem duplo brži net na period od 6 odnosno 3 mjeseca.
ephi

#15108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ephi »

Ne samo loš wi-fi već kada neko ima webserver kući totalno je ne isplativo raditi dupli NAT, mislim da mogu nam proslijediti firmware bez problema samo treba da dođe molba odgovarajućim ljudima.
Barem neka proslijede ljudima kojima je potrebno.

Lp
dingosp0

#15109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dingosp0 »

@telemach,

Ako se bridge mode već ne može aktivirati jer ste ga zapečatili može li se bar zamjeniti modem za stari cisco modem koji je prije bio dostupan... Jer ako ne može, izgasio bi telamachov internet i koristio HSov jer kod njih dobiješ klasični modem i možeš koristiti svoj router..ovako plaćam za 20mbps a imam realno 1 u čitavoj kuci preko wireless vašeg i to ako uspijem uopste se nakaciti na wireless, jer svako 20 min nestane i internet uspori i sve moram onda čupati iz struje...
Telemach

#15110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@fortaleza

Postovani,

Zahtjevi korisnika kompanije Telemach, vezano za izmjene programske sheme, se uredno prikupljaju i razmatraju. Sve izmjene programske sheme rade se u skladu sa zeljama nasih korisnika, ukoliko za to postoje mogucnosti. Vas zahtjev, odnosno prijedlog je evidentiran.
Zamolit cemo Vas za strpljenje i razumijevanje, s obzirom, da se trenutno ne planira izmjena programske sheme.
Informacije o potencijalno novim njemackim kanalima, ukoliko ih bude u nasoj ponudi, svakako će biti proslijedene korisnicima usluga kompanije Telemach, putem sredstava javnog informisanja.

Srdacan pozdrav,
Last edited by Telemach on 14/07/2014 15:27, edited 1 time in total.
ephi

#15111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ephi »

Ovo bi trebalo da bude na Managment page-u a ne da moram raditi html injection da bih ga otkrio.

Image
Telemach

#15112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@avaks

Postovani,

Kompanija Telemach nastoji zadovoljiti potrebe svih svojih korisnika, posebno kada je u pitanju usluga interneta. U toku je nova akcija kompanije Telemach, koja buducim i postojecim korisnicima pruza vece brzine interneta po promotivnim cijenama.
Svi novi korisnici nasih usluga dobivaju internet brzinu od 30/2 Mb/s, u toku 3 mjeseca, za samo 1 KM. Postojeci korisnici, uz odabranu dodatnu uslugu Telemach-a, dobivaju 6 mjeseci duplo brzi internet! Više detalja o nasoj akcijskoj ponudi mozete pogledati na sljedecem linku :

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdacan pozdrav,
Telemach

#15113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ephi
@dingosp0

Postovani,

Vasi upiti su proslijedeni.

Cim budemo imali povratne informacije,vrlo rado cemo Vas obavijestiti.

Srdacan pozdrav,
kakaljin

#15114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:@fortaleza

Postovani,

Zahtjevi korisnika kompanije Telemach, vezano za izmjene programske sheme, se uredno prikupljaju i razmatraju. Sve izmjene programske sheme rade se u skladu sa zeljama nasih korisnika, ukoliko za to postoje mogucnosti. Vas zahtjev, odnosno prijedlog je evidentiran.
Zamolit cemo Vas za strpljenje i razumijevanje, s obzirom, da se trenutno ne planira izmjena programske sheme.
Informacije o potencijalno novim njemackim kanalima, ukoliko ih bude u nasoj ponudi, svakako će biti proslijedene korisnicima usluga kompanije Telemach, putem sredstava javnog informisanja.

Srdacan pozdrav,
Pa na koju osnovu ste do sada ubacivali ove sund kanale koje niko nije trazio sto kazete da se sve izmjene programske sheme rade se u skladu sa zeljama nasih korisnika

Sto iz prilozenog i iz iskustva vidimo da nije tacno da ubacujete kanale na zahtjev korisnika.
avaks

#15115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Evo prijedloga za programsku šemu, Cinestar Premiere, Cinemania pa stavite u razmatranje...

Nego jesu li ove brzine na trio grande (koje su trenutno navedene) akcijske ili ćete svima povećavati?
rajv0sa

#15116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

kakaljin wrote:

Postovani,

Srdacan pozdrav,
Pa na koju osnovu ste do sada ubacivali ove sund kanale koje niko nije trazio sto kazete da se sve izmjene programske sheme rade se u skladu sa zeljama nasih korisnika

Sto iz prilozenog i iz iskustva vidimo da nije tacno da ubacujete kanale na zahtjev korisnika.
Ubacili su RTL,RTL 2, Prvu, b92, rts zemaljski ,sve sto su ovdje trazili. Tako da ti vako otvoreno kazem seres. :D
kakaljin

#15117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

rajv0sa wrote:
kakaljin wrote:

Postovani,

Srdacan pozdrav,

Ubacili su RTL,RTL 2, Prvu, b92, rts zemaljski ,sve sto su ovdje trazili. Tako da ti vako otvoreno kazem seres. :D
Mozda serem, ali dali su te kanale ubacili brzo nakon trazenja od strane korisnika kao sto ubace ove sund kanale koje se pojave u eteru.
mettallica

#15118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mettallica »

Treba nam neki muzički kanal da valja
Mustang1

#15119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ne treba ti muzicki kanal da valja nego moras poceti slusati muziku koja valja :oops:
semirsar

#15120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Ukupno je: 87 korisnika/ca online; 22 registriranih, 6 skrivenih i 59 gostiju. (Bazirano na aktivnosti korisnika/ca u prošle/ih 5 minute/a.)
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 127, dana 14 jul 2014, 11:59.

Registriranih korisnika/ca: CiaraDean, dcvmdtj84, dd0degfD23, ddbimih589, ddgpnuw773, donng380, dphcas7989, Google [Bot], i2q4xxrye, ImaAlbert, khv81tz91, ooafgnd37, ooiijux48, oovqupu75, rrbqsus042, rrcdedc513, rrcjxzt844, rrqysah153, ttalrcj616, ttsyvqa518, ttzdazo826, z3d2r4g8
Legenda: Telemach Senior Staff, Telemach Staff

STATISTIKA
Ukupno postova: 38015. • Ukupno tema: 36130. • Ukupno korisnika/ca: 6302. • Najnoviji/a korisnik/ca: jtjjg1408n
@Telemach,
pohitider na vlastiti forum, morebit' je tu neki buduci korisnik :mrgreen:

P.S. tu je i link, ako se zaboravilo u medjuvremenu :mrgreen:

http://forum2.telemach.ba/index.php
brazzo19

#15121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Da ne bude da se samo javim kad mi sta treba ili se pokvari, da pohvalim ovaj put, nakon moje zalbe i ostavljanje podataka putem privatne poruke odmah sutradan sam pozvan na telefon i moj problem je rijesen, svaka cast za azurnost i brzinu.

:thumbup:
Maharadza

#15122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semirsar wrote:
Ukupno je: 87 korisnika/ca online; 22 registriranih, 6 skrivenih i 59 gostiju. (Bazirano na aktivnosti korisnika/ca u prošle/ih 5 minute/a.)
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 127, dana 14 jul 2014, 11:59.

Registriranih korisnika/ca: CiaraDean, dcvmdtj84, dd0degfD23, ddbimih589, ddgpnuw773, donng380, dphcas7989, Google [Bot], i2q4xxrye, ImaAlbert, khv81tz91, ooafgnd37, ooiijux48, oovqupu75, rrbqsus042, rrcdedc513, rrcjxzt844, rrqysah153, ttalrcj616, ttsyvqa518, ttzdazo826, z3d2r4g8
Legenda: Telemach Senior Staff, Telemach Staff

STATISTIKA
Ukupno postova: 38015. • Ukupno tema: 36130. • Ukupno korisnika/ca: 6302. • Najnoviji/a korisnik/ca: jtjjg1408n
@Telemach,
pohitider na vlastiti forum, morebit' je tu neki buduci korisnik :mrgreen:

P.S. tu je i link, ako se zaboravilo u medjuvremenu :mrgreen:

http://forum2.telemach.ba/index.php
Koja sramota za tako jednu "ozbiljnu" kompaniju, zipa:

Image

:lol: :run:
dječak sa šibicama

#15123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

mettallica wrote:evo nakve akcije:

Nači, ako potpisem novi ugovor dobijem duplo brži net na period od 6 odnosno 3 mjeseca.
Ako si kao mi levati nasjeo prije godinu, dvije ili tri, i postao DUO ili TRIO korisnik, dobices samo k*rac da izbijes oci, kao i svi mi ostali levati koji im punimo djepove godinama.

Ukratko, samo za nove levate vrijedi akcija, za stare korisnike DUO i TRIO paketa duplo golo.
fortaleza

#15124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Postovani,

Srdacan pozdrav,
Čisto sumnjam da će moja primjedba i prijedlog imati sluha kod vašeg menadžmenta tek tako, niti se to razmatra uredno. U svakom slučaju hvala na odgovoru.

Uglavnom, ogroman je propust kad u Sloveniji nudite preko 12-13 kanala na njemačkom, a ovdje ih izbacujete iz ponude, narušavate svoj ugled i dajete nam do znanja da u odnosu na druge zemlje ovdje niste ozbiljna firma. A na prošlim stranicama sam napisao i druge propuste i usluge koje ne nudite ovdje, a u Srbiji i Sloveniji da.

Onog trenutka kad budem morao nabavljati satelitski tanjur za gledanje slobodnih FTA kanala će i biti moj bye bye Telemachu.
Arata

#15125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Arata »

Primjetio sam da kući (ISP: Telemach) ne mogu da pristupim već para dana stranicama http://jquerymobile.com/ i http://jquery.com/.
Ping za obje pokazuje isti ip: 70.32.120.107

Na poslu (ISP: BH Telecom) navedenim stranicama pristupam bez problema, kao i preko proxy-ja kući. Razlog?
Locked