ma bogami tamo se toliko gine na dnevnoj bazi da ne znam sta si htio reci...amoninan wrote:Taj voz je davno prošao
ovo bas i nisam shvatioamoninan wrote:Sad je stvar cjele regije, Sykes-Picot, alajhmanet.
ma bogami tamo se toliko gine na dnevnoj bazi da ne znam sta si htio reci...amoninan wrote:Taj voz je davno prošao
ovo bas i nisam shvatioamoninan wrote:Sad je stvar cjele regije, Sykes-Picot, alajhmanet.
الله أكبر, الله أكبرamoninan wrote:Kad smo već kod sovjetskog željeza, ovo je moj favorit za juni mjesec![]()
Upravo, put je davno pređen. Već je najbrutalnija klaonica na svijetu u posljednjih nekoliko decenija.vivaldi wrote:ma bogami tamo se toliko gine na dnevnoj bazi da ne znam sta si htio reci...amoninan wrote:Taj voz je davno prošao
u ruandi je sredinom 90-ih za par mjeseci kazu pobijeno skoro 800 hiljada ljudi, tako da nije najveca.amoninan wrote:Već je najbrutalnija klaonica na svijetu u posljednjih nekoliko decenija.
Ruanda ej kategorija za sebe, kao i Holokaust.. Čemu simpozijumi, muzeji, međunarodne konferencije, Svjetski dan sjećanja....o Ruandi, tamo nekoj afričkoj zabiti..vivaldi wrote:u ruandi je sredinom 90-ih za par mjeseci kazu pobijeno skoro 800 hiljada ljudi, tako da nije najveca.amoninan wrote:Već je najbrutalnija klaonica na svijetu u posljednjih nekoliko decenija.
sto se tice ostalih primjera jesi u pravu, ali trenutno se ipak u velikim razmjerama gine samo u siriji..
Bradati divljaci.picaso wrote:Nemam rijeci, komentar je suvisan.....Samo se pitam dali Yusuf Kardavi sa svojim fetvama ovu stoku podrzava..
Sokantno, kolju mladica i ubijaju dvije zene.....I to neki zovu Dzihad...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... F-346WBNgc
Code: Select all
http://www.liveleak.com/view?i=53a_1371637813Patetično, kao i uvijek. Ne znaju ni fejk kako treba odraditi. No sikiriki, Nusra silovatelje, ubice, i ostale zaslužne prikaže bez ikakvog stida, s potpisom. Smrt je još i milost za takve.dječak sa šibicama wrote:Bradati divljaci.picaso wrote:Nemam rijeci, komentar je suvisan.....Samo se pitam dali Yusuf Kardavi sa svojim fetvama ovu stoku podrzava..
Mene samo interesuje sta ti radis piskarajuci na forumu.Zasto nisi u Siriji i ne pomazes "braci" u svojoj "borbi za slobodu"amoninan wrote:Patetično, kao i uvijek. Ne znaju ni fejk kako treba odraditi. No sikiriki, Nusra silovatelje, ubice, i ostale zaslužne prikaže bez ikakvog stida, s potpisom. Smrt je milost za takve.dječak sa šibicama wrote:Bradati divljaci.picaso wrote:Nemam rijeci, komentar je suvisan.....Samo se pitam dali Yusuf Kardavi sa svojim fetvama ovu stoku podrzava..
"amoninan"
Nusra silovatelje, ubice, i ostale zaslužne prikaže bez ikakvog stida, s potpisom. Smrt je još i milost za takve.
U nedostatku informacija svi love u mutnom. Niko nema pojma šta se zapravo u Siriji dešava. Kada ljudi na terenu kažu poput onog lika pukovnika FSA da je neinformisan šta onda reči za nas. Puno je je stvari u igri, svi bi nešto da učišare, svi bi da morališu, svi imaju nešto za kazati, a zapravo svi su nemoćni, a takva situacija se ubila za razne poklonike teorija zavjere, ratne huškaće, za one koji decenijama upozoravaju na opasnost od šija odnosno vehabija jednom riječju kazano svi su došli na svoje i ožeži.jeza u ledja wrote:Ja tacno imam osjecaj da neko ove ljude salje da nam ovdje prosipaju propagandu. I sa jedne i sa druge strane.
Ne kontam sta se zeli time postici? Nikad, ma ni priblizno nisam vidio ovoliku kolicinu propagande u vezi neke teme na ovom forumu, cak ni u "najbolja" doba Silajdzicevih Kongresovaca.
Tacno vidis da neko sprema clanke i videa i vrti, jal jedni jal drugi. Od odsjecanja glava, do herojskih pobjeda, sa sve prigodnim filmicima i uz nevidjenu kolicinu mrznje. Kad se jedan odstrani, dodje drugi, kad drugog odstranis, dodje opet onaj prvi, ili nijh petoro. I hajmo....
Covjek se onda zapita kakve su mracne sile doprijele cak i do nase Bosne.
Fakat sam fasciniran ovim fenomenom.
Upravo tako! Pa ljudi moji evo dva dana ovaj "amoninan" ne ide ni u WC vec visi ovdje, prije njega onaj "hocu da dijelim""jeza u ledja"
Tacno vidis da neko sprema clanke i videa i vrti, jal jedni jal drugi. Od odsjecanja glava, do herojskih pobjeda, sa sve prigodnim filmicima i uz nevidjenu kolicinu mrznje. Kad se jedan odstrani, dodje drugi, kad drugog odstranis, dodje opet onaj prvi, ili nijh petoro. I hajmo....
IMaš vala pravo, u mnogim tačkama.sarajevoxxxx wrote:U nedostatku informacija svi love u mutnom. Niko nema pojma šta se zapravo u Siriji dešava. Kada ljudi na terenu kažu poput onog lika pukovnika FSA da je neinformisan šta onda reči za nas. Puno je je stvari u igri, svi bi nešto da učišare, svi bi da morališu, svi imaju nešto za kazati, a zapravo svi su nemoćni, a takva situacija se ubila za razne poklonike teorija zavjere, ratne huškaće, za one koji decenijama upozoravaju na opasnost od šija odnosno vehabija jednom riječju kazano svi su došli na svoje i ožeži.jeza u ledja wrote:Ja tacno imam osjecaj da neko ove ljude salje da nam ovdje prosipaju propagandu. I sa jedne i sa druge strane.
Ne kontam sta se zeli time postici? Nikad, ma ni priblizno nisam vidio ovoliku kolicinu propagande u vezi neke teme na ovom forumu, cak ni u "najbolja" doba Silajdzicevih Kongresovaca.
Znam samo da čitav arapski svijet je decenijama u nekom bunilu, da ga je nafta umjesto da ga uzdigne i ljude koji naseljavaju taj dio zemlje učini plemenitim, ona ih je zapravo uništila, napravila naciju koja ništa ne proizvodi, koja ništa ne privređuje, koja svakim danom sve više propada i fizički i psihički, zapravo postali su ono o čemu je Poslanik s.a.v.s. govorio prije 1400 godina tj mnoštvo ili mulj koji je beskoristan i koji nema nikakve vrijednosti.
Koji su ovi koji ubijaju i kolju, jesu li to pobunjenici protiv Asada?picaso wrote:Nemam rijeci, komentar je suvisan.....Samo se pitam dali Yusuf Kardavi sa svojim fetvama ovu stoku podrzava..
Istina. Mene zanimaju npr. konkretne vijesti tipa ko sta kontrolise gdje su sukobi a ovde se konstantno ista propaganda vrti sa obje strane i sigurno je da je to sve naruceno jer ne moze se neko neutralan ovoliko unositi u sukob ko da mu u najmanju ruku zivot ovisi. KAkvih nebuloza ovde mozes sve procitati, te ovaj ima izvore na terenu haver sa komandantima a onaj tvrdi da ce poceti treci svjetski rat snage dobra ce ciniti amerika i rusija a zli ce biti svabe, britanci i francuzi...jeza u ledja wrote:Ja tacno imam osjecaj da neko ove ljude salje da nam ovdje prosipaju propagandu. I sa jedne i sa druge strane.
Podrzavati da! Ali uzivati u tudjoj nesreci - NE!"amoninan"
Dobro došao u 21 stoljeće. SIrija će biti najbolje dokumentovani rat u povijesti.
Mene plaća Tel Aviv - to smo raščistili. Da trolam "anti-imperijaliste", iz zabave.
Doba interneta, sinko. Šta misliš odakle danas novinari dobijaju informacije, najmanje s mjesta događaja. Samo treba da imaš sreće, ili od ranije poznanstva..popokatepetl_com wrote:Istina. Mene zanimaju npr. konkretne vijesti tipa ko sta kontrolise gdje su sukobi a ovde se konstantno ista propaganda vrti sa obje strane i sigurno je da je to sve naruceno jer ne moze se neko neutralan ovoliko unositi u sukob ko da mu u najmanju ruku zivot ovisi. KAkvih nebuloza ovde mozes sve procitati, te ovaj ima izvore na terenu haver sa komandantima a onaj tvrdi da ce poceti treci svjetski rat snage dobra ce ciniti amerika i rusija a zli ce biti svabe, britanci i francuzi...jeza u ledja wrote:Ja tacno imam osjecaj da neko ove ljude salje da nam ovdje prosipaju propagandu. I sa jedne i sa druge strane.
Fakat sam fasciniran ovim fenomenom.![]()
Prekretnica ? Nema tu nikakve prekretnice, Sirija je još samo jedna crna epizoda, jedan težak period za sve ljdue dobre volje, još jedan rat sa užasnim posljedicama, a poslije rata svi akteri će biti i gubitnici i pobjednici, svako će tumačiti na svoj način tj onako kako mu odgovara, a jadni narod će slijedećih dvadeset trideset godina vidati rane.amoninan wrote: IMaš vala pravo, u mnogim tačkama.
Sirija također, odnosno, ishod može biti velika prekretnica. I biće najvjerovatnije. Zato je toliko "halabuke", i igrača u priči.
Vidjećemo. Historija ima masu sličnih primjera...sarajevoxxxx wrote:Prekretnica ? Nema tu nikakve prekretnice, Sirija je još samo jedna crna epizoda, jedan težak period za sve ljdue dobre volje, još jedan rat sa užasnim posljedicama, a poslije rata svi akteri će biti i gubitnici i pobjednici, svako će tumačiti na svoj način tj onako kako mu odgovara, a jadni narod će slijedećih dvadeset trideset godina vidati rane.amoninan wrote: IMaš vala pravo, u mnogim tačkama.
Sirija također, odnosno, ishod može biti velika prekretnica. I biće najvjerovatnije. Zato je toliko "halabuke", i igrača u priči.
Nema tu ničeg spektakularnog, sve je to dole jalovo, nema tu hljeba, svi ti glavni igrači ili su napuštena djeca bez staratelja ili su djeca ulice nevaspitana i pokvarena, ne znaš koje je gore.