Sirija

Locked
vivaldi

#15076 Re: Sirija

Post by vivaldi »

amoninan wrote:Taj voz je davno prošao
ma bogami tamo se toliko gine na dnevnoj bazi da ne znam sta si htio reci...
amoninan wrote:Sad je stvar cjele regije, Sykes-Picot, alajhmanet.
ovo bas i nisam shvatio
art vandeley

#15077 Re: Sirija

Post by art vandeley »

amoninan wrote:Kad smo već kod sovjetskog željeza, ovo je moj favorit za juni mjesec :D

الله أكبر, الله أكبر
amoninan

#15078 Re: Sirija

Post by amoninan »

vivaldi wrote:
amoninan wrote:Taj voz je davno prošao
ma bogami tamo se toliko gine na dnevnoj bazi da ne znam sta si htio reci...
amoninan wrote:Sad je stvar cjele regije, Sykes-Picot, alajhmanet.
ovo bas i nisam shvatio
Upravo, put je davno pređen. Već je najbrutalnija klaonica na svijetu u posljednjih nekoliko decenija.

Šta ti nije jasno? Znaš šta je Sykes-Picot, pretpostavljam. Liban je već samo na papiru suverena i nezavisna država. Irak također. Jordan bi takođe mogao doći u tu situaciju vrlo brzo, 5k američkih marinaca je tu da čuva Abddullahovu guuzicu na tronu, od prijetnje iznutra, pa tek onda Assada..
vivaldi

#15079 Re: Sirija

Post by vivaldi »

amoninan wrote:Već je najbrutalnija klaonica na svijetu u posljednjih nekoliko decenija.
u ruandi je sredinom 90-ih za par mjeseci kazu pobijeno skoro 800 hiljada ljudi, tako da nije najveca.

sto se tice ostalih primjera jesi u pravu, ali trenutno se ipak u velikim razmjerama gine samo u siriji..
amoninan

#15080 Re: Sirija

Post by amoninan »

vivaldi wrote:
amoninan wrote:Već je najbrutalnija klaonica na svijetu u posljednjih nekoliko decenija.
u ruandi je sredinom 90-ih za par mjeseci kazu pobijeno skoro 800 hiljada ljudi, tako da nije najveca.

sto se tice ostalih primjera jesi u pravu, ali trenutno se ipak u velikim razmjerama gine samo u siriji..
Ruanda ej kategorija za sebe, kao i Holokaust.. Čemu simpozijumi, muzeji, međunarodne konferencije, Svjetski dan sjećanja....o Ruandi, tamo nekoj afričkoj zabiti..
amoninan

#15081 Re: Sirija

Post by amoninan »

Interview With Colonel Aqidi Of The FSA On Qusayr, Jihadists, And The Supreme Military Council

http://brown-moses.blogspot.co.uk/2013/ ... sa-on.html

Corine u rukama Ahrar al Shama, nadomak Ariha, Idlib.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.82 ... 8&z=16&m=b

Nusra praši guzove Hizbolatu u Busri a lShamu, Dara'a. Ponovo su se, nakon prvog odbijanja, obratili Druzima za pomoć, nudeći i novac. Upitno je da ih se upozori, dali su riječ prije, ako je pogaze biće posljedica.

New statement from Jabhat al-Nuṣrah in Wilāyat Dara’ā: “Message to the Druze and the People of al-Sūwaydā’”

http://jihadology.net/2013/06/01/new-st ... l-suwayda/

Ameri se uključili u utrku za naoružanje (pokušaj spašavanja što se spasiti može)

Da citiram svog prijatelja, komadanta jedne brigade iz Dara: Not that we need packaged meals from the US. I would rather die from hunger than lose my dignity because they want to fool the world.
dječak sa šibicama

#15082 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

picaso wrote:Nemam rijeci, komentar je suvisan.....Samo se pitam dali Yusuf Kardavi sa svojim fetvama ovu stoku podrzava..

Sokantno, kolju mladica i ubijaju dvije zene.....I to neki zovu Dzihad...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... F-346WBNgc
Bradati divljaci.
славянин

#15083 Re: Sirija

Post by славянин »

Amoninan - nema ti postas ovdje kao da ti zivot ovisi a broju istih :mrgreen:
Najaci su ti izvori nebuloza sto lupas: ttp://jihadology.net/2013/06/01/new-st ... l-suwayda/ i slicni :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by славянин on 19/06/2013 23:00, edited 1 time in total.
muhafuca

#15084 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Interesantan intervju sa FSA-generalom

Code: Select all

http://www.liveleak.com/view?i=53a_1371637813
amoninan

#15085 Re: Sirija

Post by amoninan »

dječak sa šibicama wrote:
picaso wrote:Nemam rijeci, komentar je suvisan.....Samo se pitam dali Yusuf Kardavi sa svojim fetvama ovu stoku podrzava..

Bradati divljaci.
Patetično, kao i uvijek. Ne znaju ni fejk kako treba odraditi. No sikiriki, Nusra silovatelje, ubice, i ostale zaslužne prikaže bez ikakvog stida, s potpisom. Smrt je još i milost za takve.
славянин

#15086 Re: Sirija

Post by славянин »

amoninan wrote:
dječak sa šibicama wrote:

Bradati divljaci.
Patetično, kao i uvijek. Ne znaju ni fejk kako treba odraditi. No sikiriki, Nusra silovatelje, ubice, i ostale zaslužne prikaže bez ikakvog stida, s potpisom. Smrt je milost za takve.
Mene samo interesuje sta ti radis piskarajuci na forumu.Zasto nisi u Siriji i ne pomazes "braci" u svojoj "borbi za slobodu" :mrgreen:
amoninan

#15087 Re: Sirija

Post by amoninan »

Shia Anti-Hezbollah Protest Exposes Syria Sectarian War Lie

http://claysbeach.blogspot.com/2013/06/ ... poses.html

For second time, Palestinians from Syria torch Hezbollah aid

http://dailystar.com.lb/News/Local-News ... z2VRsCfljw

Abdullah Azzam Brigades - A statement about the aggression of the party of Iran

http://azelin.files.wordpress.com/2013/ ... n22-en.pdf
kohlrabi

#15088 Re: Sirija

Post by kohlrabi »

"amoninan"
Nusra silovatelje, ubice, i ostale zaslužne prikaže bez ikakvog stida, s potpisom. Smrt je još i milost za takve.

Administracijo!

Vratite nam one koji su bili sa nama, otjerajte one koji su gostoprimstvo zloupotrebili.
Ne dozvolite da nam Maoca zamjeni nase Sarajevo!
jeza u ledja

#15089 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Ja tacno imam osjecaj da neko ove ljude salje da nam ovdje prosipaju propagandu. I sa jedne i sa druge strane.

Ne kontam sta se zeli time postici? Nikad, ma ni priblizno nisam vidio ovoliku kolicinu propagande u vezi neke teme na ovom forumu, cak ni u "najbolja" doba Silajdzicevih Kongresovaca.
Tacno vidis da neko sprema clanke i videa i vrti, jal jedni jal drugi. Od odsjecanja glava, do herojskih pobjeda, sa sve prigodnim filmicima i uz nevidjenu kolicinu mrznje. Kad se jedan odstrani, dodje drugi, kad drugog odstranis, dodje opet onaj prvi, ili nijh petoro. I hajmo....

Covjek se onda zapita kakve su mracne sile doprijele cak i do nase Bosne.

Fakat sam fasciniran ovim fenomenom. :shock:
rasuta_riza

#15090 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

@Jezu, slažem se s tobom, tema je načelno zamišljena kao dobra, i imala je potencijala za kvalitetnu raspravu, međutim postala je pravi magnet za nekrofile i mizantrope raznih tabora, da zaista zaslužuje kvalitetnu psihijatrijsku opservaciju.
amoninan

#15091 Re: Sirija

Post by amoninan »

Dobro došao u 21 stoljeće. SIrija će biti najbolje dokumentovani rat u povijesti.

Mene plaća Tel Aviv - to smo raščistili. Da trolam "anti-imperijaliste", iz zabave.
sarajevoxxxx

#15092 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

jeza u ledja wrote:Ja tacno imam osjecaj da neko ove ljude salje da nam ovdje prosipaju propagandu. I sa jedne i sa druge strane.

Ne kontam sta se zeli time postici? Nikad, ma ni priblizno nisam vidio ovoliku kolicinu propagande u vezi neke teme na ovom forumu, cak ni u "najbolja" doba Silajdzicevih Kongresovaca.
Tacno vidis da neko sprema clanke i videa i vrti, jal jedni jal drugi. Od odsjecanja glava, do herojskih pobjeda, sa sve prigodnim filmicima i uz nevidjenu kolicinu mrznje. Kad se jedan odstrani, dodje drugi, kad drugog odstranis, dodje opet onaj prvi, ili nijh petoro. I hajmo....

U nedostatku informacija svi love u mutnom. Niko nema pojma šta se zapravo u Siriji dešava. Kada ljudi na terenu kažu poput onog lika pukovnika FSA da je neinformisan šta onda reči za nas. Puno je je stvari u igri, svi bi nešto da učišare, svi bi da morališu, svi imaju nešto za kazati, a zapravo svi su nemoćni, a takva situacija se ubila za razne poklonike teorija zavjere, ratne huškaće, za one koji decenijama upozoravaju na opasnost od šija odnosno vehabija jednom riječju kazano svi su došli na svoje i ožeži.

Znam samo da čitav arapski svijet je decenijama u nekom bunilu, da ga je nafta umjesto da ga uzdigne i ljude koji naseljavaju taj dio zemlje učini plemenitim, ona ih je zapravo uništila, napravila naciju koja ništa ne proizvodi, koja ništa ne privređuje, koja svakim danom sve više propada i fizički i psihički, zapravo postali su ono o čemu je Poslanik s.a.v.s. govorio prije 1400 godina tj mnoštvo ili mulj koji je beskoristan i koji nema nikakve vrijednosti.
kohlrabi

#15093 Re: Sirija

Post by kohlrabi »

"jeza u ledja"

Upravo tako! Pa ljudi moji evo dva dana ovaj "amoninan" ne ide ni u WC vec visi ovdje, prije njega onaj "hocu da dijelim"
isti slucaj. Slucajnost?
Pa ljudi moji taj tip (amoninan) je zasluzio da sve SIPE ove drzave ga posjete i preispitaju ove postove.
Taj tip ce sutra i nas narod BiH staviti na odstrijel.
amoninan

#15094 Re: Sirija

Post by amoninan »

sarajevoxxxx wrote:
jeza u ledja wrote:Ja tacno imam osjecaj da neko ove ljude salje da nam ovdje prosipaju propagandu. I sa jedne i sa druge strane.

U nedostatku informacija svi love u mutnom. Niko nema pojma šta se zapravo u Siriji dešava. Kada ljudi na terenu kažu poput onog lika pukovnika FSA da je neinformisan šta onda reči za nas. Puno je je stvari u igri, svi bi nešto da učišare, svi bi da morališu, svi imaju nešto za kazati, a zapravo svi su nemoćni, a takva situacija se ubila za razne poklonike teorija zavjere, ratne huškaće, za one koji decenijama upozoravaju na opasnost od šija odnosno vehabija jednom riječju kazano svi su došli na svoje i ožeži.

Znam samo da čitav arapski svijet je decenijama u nekom bunilu, da ga je nafta umjesto da ga uzdigne i ljude koji naseljavaju taj dio zemlje učini plemenitim, ona ih je zapravo uništila, napravila naciju koja ništa ne proizvodi, koja ništa ne privređuje, koja svakim danom sve više propada i fizički i psihički, zapravo postali su ono o čemu je Poslanik s.a.v.s. govorio prije 1400 godina tj mnoštvo ili mulj koji je beskoristan i koji nema nikakve vrijednosti.
IMaš vala pravo, u mnogim tačkama.
Sirija također, odnosno, ishod može biti velika prekretnica. I biće najvjerovatnije. Zato je toliko "halabuke", i igrača u priči.
animals

#15095 Re: Sirija

Post by animals »

Koji su ovi koji ubijaju i kolju, jesu li to pobunjenici protiv Asada?
popokatepetl_com

#15096 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Istina. Mene zanimaju npr. konkretne vijesti tipa ko sta kontrolise gdje su sukobi a ovde se konstantno ista propaganda vrti sa obje strane i sigurno je da je to sve naruceno jer ne moze se neko neutralan ovoliko unositi u sukob ko da mu u najmanju ruku zivot ovisi. KAkvih nebuloza ovde mozes sve procitati, te ovaj ima izvore na terenu haver sa komandantima a onaj tvrdi da ce poceti treci svjetski rat snage dobra ce ciniti amerika i rusija a zli ce biti svabe, britanci i francuzi... :-) :-)
kohlrabi

#15097 Re: Sirija

Post by kohlrabi »

"amoninan"

Dobro došao u 21 stoljeće. SIrija će biti najbolje dokumentovani rat u povijesti.

Mene plaća Tel Aviv - to smo raščistili. Da trolam "anti-imperijaliste", iz zabave.
Podrzavati da! Ali uzivati u tudjoj nesreci - NE!
Jebo te onaj ko te nasadio ovdje!
amoninan

#15098 Re: Sirija

Post by amoninan »

popokatepetl_com wrote:

Istina. Mene zanimaju npr. konkretne vijesti tipa ko sta kontrolise gdje su sukobi a ovde se konstantno ista propaganda vrti sa obje strane i sigurno je da je to sve naruceno jer ne moze se neko neutralan ovoliko unositi u sukob ko da mu u najmanju ruku zivot ovisi. KAkvih nebuloza ovde mozes sve procitati, te ovaj ima izvore na terenu haver sa komandantima a onaj tvrdi da ce poceti treci svjetski rat snage dobra ce ciniti amerika i rusija a zli ce biti svabe, britanci i francuzi... :-) :-)
Doba interneta, sinko. Šta misliš odakle danas novinari dobijaju informacije, najmanje s mjesta događaja. Samo treba da imaš sreće, ili od ranije poznanstva.. :wink:
sarajevoxxxx

#15099 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

amoninan wrote: IMaš vala pravo, u mnogim tačkama.
Sirija također, odnosno, ishod može biti velika prekretnica. I biće najvjerovatnije. Zato je toliko "halabuke", i igrača u priči.
Prekretnica ? Nema tu nikakve prekretnice, Sirija je još samo jedna crna epizoda, jedan težak period za sve ljdue dobre volje, još jedan rat sa užasnim posljedicama, a poslije rata svi akteri će biti i gubitnici i pobjednici, svako će tumačiti na svoj način tj onako kako mu odgovara, a jadni narod će slijedećih dvadeset trideset godina vidati rane.

Nema tu ničeg spektakularnog, sve je to dole jalovo, nema tu hljeba, svi ti glavni igrači ili su napuštena djeca bez staratelja ili su djeca ulice nevaspitana i pokvarena, ne znaš koje je gore.
amoninan

#15100 Re: Sirija

Post by amoninan »

sarajevoxxxx wrote:
amoninan wrote: IMaš vala pravo, u mnogim tačkama.
Prekretnica ? Nema tu nikakve prekretnice, Sirija je još samo jedna crna epizoda, jedan težak period za sve ljdue dobre volje, još jedan rat sa užasnim posljedicama, a poslije rata svi akteri će biti i gubitnici i pobjednici, svako će tumačiti na svoj način tj onako kako mu odgovara, a jadni narod će slijedećih dvadeset trideset godina vidati rane.

Nema tu ničeg spektakularnog, sve je to dole jalovo, nema tu hljeba, svi ti glavni igrači ili su napuštena djeca bez staratelja ili su djeca ulice nevaspitana i pokvarena, ne znaš koje je gore.
Vidjećemo. Historija ima masu sličnih primjera...
Ah, radikalni rezovi, su gotovo uvijek bolni. Moglo se možda izbjeći, i na drugi način postaviti neke stvari. Ali nije..
Locked