Raptor44 wrote:http://prntscr.com/fokzkc
Nije mi jasno sad,da li je stiglo u BiH ili je na putu ?
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#15076 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako neko čeka dosta dugo Singapursku kao Raptor mislim da sutra ujutro stižu u Sarajevo. On već čeka skoro mjesec dana od narudžbe, 27.06. je napisao da mu je 22 dana od narudžbe a tek dan prije toga krenula pošiljka iz Kine, usporila SIngapurska pošta, možda nisu imali dovoljno pošiljki pa su neke dugo stojale dok se nije napunila neka kvota.
-
VPSA
#15077 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Narucio sam neke sitnice 15. maja, i jos mi nisu stigle. Nije pisao nikakav procjenjeni datum, ali sada kada odem na Contact seller pa izaberem da nisam primio item pise mi da je procjenjeni datum bio 14. juni.
Nije mi ranije nista kasnilo, pa da vidim s nekim ko ime vise iskustva. Zasad sam mu poslao onaj Request da nisam primio i da bih zelio item, pa me zanima jel ovo ustvari znaci da sam otvorio Case ili to tek radim kasnije i negdje drugo. Citao sam da je ranije neko pisao da je rok za pokretanje mjesec dana nakon procjenjenog datuma, to bi meni onda valjda bio 14. juli.
I jos jedno pitanje, jel moram za svaki od ova 3 itema posebno jer sad vidim iako sam isao gore na vrh narudzbe on mi je ovaj zahtjev vezao za samo jedan item.
Halalite ako se ovo sve pisalo nekad ranije ali da ne listam sve sad.
Nije mi ranije nista kasnilo, pa da vidim s nekim ko ime vise iskustva. Zasad sam mu poslao onaj Request da nisam primio i da bih zelio item, pa me zanima jel ovo ustvari znaci da sam otvorio Case ili to tek radim kasnije i negdje drugo. Citao sam da je ranije neko pisao da je rok za pokretanje mjesec dana nakon procjenjenog datuma, to bi meni onda valjda bio 14. juli.
I jos jedno pitanje, jel moram za svaki od ova 3 itema posebno jer sad vidim iako sam isao gore na vrh narudzbe on mi je ovaj zahtjev vezao za samo jedan item.
Halalite ako se ovo sve pisalo nekad ranije ali da ne listam sve sad.
- victom
#15078 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
deadline nema veze ni sa carinom ni sa poštarom.bersK wrote:Deadline za LED trake bio 29. jun. Evo 1. jul, još uvijek poustmena nema. Nije valjda da stoji na granici i da šukaju carinu.
to je samo procjena prodavača.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:23, edited 2 times in total.
-
Škobo Habu
#15079 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nemam neko iskustvo sa ebay trgovinom, zapravo nemam ga nikako, ali se imam namjeru okušati.
Želio bih da naručim poseban model čizama koje se ovdje kod nas ne mogu naći. Čizme koštaju 125 dolara, što se tiče šipinga tamo stoji sljedeće:
Shipping:
FREE Expedited Shipping
Eh, sada mene interesuje da li naručena roba podliježe carini i koliko bi se ona kretala. Isto tako me interesuje kako stoje stvari sa naručivanjem odjeće.
Hvala unaprijed.
Želio bih da naručim poseban model čizama koje se ovdje kod nas ne mogu naći. Čizme koštaju 125 dolara, što se tiče šipinga tamo stoji sljedeće:
Shipping:
FREE Expedited Shipping
Eh, sada mene interesuje da li naručena roba podliježe carini i koliko bi se ona kretala. Isto tako me interesuje kako stoje stvari sa naručivanjem odjeće.
Hvala unaprijed.
- Empedokles
#15080 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
svoj ti posao, meni roba dosla, a platio samo one 3.5 marke.. ja to i ne racunam za carinu. carina je za mene ono odbijanje s pdv-om i to.. 3.5 marke ko nema za paket, nek se ubije onda.. da je 'vako svaki put, super bi biloseoBIH wrote:Nije tacno. Sanse za carinu su iste, stiglo pismo ili ne. Oni NISU u obavezi poslati pismo, ako imaju u katalogu. Sanse da li ces platiti carinu ili ne su i dalje 50-50%.edossbest wrote:da bez carineEmpedokles wrote:
Jesam li ovo prošao bez carine, nema pisma, nema ništa
- amar1994
#15081 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
podlijeze , meni je za tene od 110-120KM doslo jos 50-60KM carine i porezaŠkobo Habu wrote:Nemam neko iskustvo sa ebay trgovinom, zapravo nemam ga nikako, ali se imam namjeru okušati.
Shipping:
FREE Expedited Shipping
Hvala unaprijed.
- amar1994
#15082 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
budis u meni optimizamEmpedokles wrote:
svoj ti posao, meni roba dosla, a platio samo one 3.5 marke.. ja to i ne racunam za carinu. carina je za mene ono odbijanje s pdv-om i to.. 3.5 marke ko nema za paket, nek se ubije onda.. da je 'vako svaki put, super bi bilo

isto ko tvoja posiljka
-
Škobo Habu
#15083 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Znači obuća se vodi kao visokotarifna roba!?amar1994 wrote:podlijeze , meni je za tene od 110-120KM doslo jos 50-60KM carine i porezaŠkobo Habu wrote:Nemam neko iskustvo sa ebay trgovinom, zapravo nemam ga nikako, ali se imam namjeru okušati.
Shipping:
FREE Expedited Shipping
Hvala unaprijed.![]()
Znači li to da kad bih naručio šorc ili majicu da bi na njih morao platiti carinu?
- nadžak
#15084 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Joj i ovo je nepredvidivo skroz.
Danas stigla 3 paketića-koverte iz Kine. Naručene 08, 13, i 17. juna. Ova od 08. juna je blesava skroz.
Iz iste radnje naredao 5-6 artikala opcijom "add to cart" i na jednom od artikala izaberem opciju slanja Stnd intl, radi treking broja. Doplatim 2,5 usd za tu opciju. Idući dan dođe mi obavjest od tog kineza da je poslao pošiljke i to dvije a ne jednu kako sam platio i tražio! Jednu ovu sa trekingom a one ostale zajedno u istoj koverti i to free economy shipping.
Danas mi dođe ova koverta sa economy shiping a ona sa trekingom još piše flight depart.
Nemam pojma kad će doć.
Još nešto, 17. juna naručio paketić-kovertu iz USA i Kine. Iz Kine stigla danas a ova iz USA nije.
Ludo skroz.
Danas stigla 3 paketića-koverte iz Kine. Naručene 08, 13, i 17. juna. Ova od 08. juna je blesava skroz.
Iz iste radnje naredao 5-6 artikala opcijom "add to cart" i na jednom od artikala izaberem opciju slanja Stnd intl, radi treking broja. Doplatim 2,5 usd za tu opciju. Idući dan dođe mi obavjest od tog kineza da je poslao pošiljke i to dvije a ne jednu kako sam platio i tražio! Jednu ovu sa trekingom a one ostale zajedno u istoj koverti i to free economy shipping.
Još nešto, 17. juna naručio paketić-kovertu iz USA i Kine. Iz Kine stigla danas a ova iz USA nije.
Ludo skroz.
- amar1994
#15085 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
da , vjerovatno kad bi presao 50KM , kupovao sam i majice i nikad mi nista nije doslo , ali su bile do 40tak KMŠkobo Habu wrote:Znači obuća se vodi kao visokotarifna roba!?amar1994 wrote:podlijeze , meni je za tene od 110-120KM doslo jos 50-60KM carine i porezaŠkobo Habu wrote:Nemam neko iskustvo sa ebay trgovinom, zapravo nemam ga nikako, ali se imam namjeru okušati.
Shipping:
FREE Expedited Shipping
Hvala unaprijed.![]()
Znači li to da kad bih naručio šorc ili majicu da bi na njih morao platiti carinu?
- seoBIH
#15086 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Boze dragi. Pa pitao si jesi li prošao, odgovorio sam ti da su šanse 50/50 što i jeste čim ode na carinu? Koji q pises onda? Naravno da 3.5KM nije carina. Jebote bošnjo svaki dan sve gori i gori :SEmpedokles wrote: svoj ti posao, meni roba dosla, a platio samo one 3.5 marke.. ja to i ne racunam za carinu. carina je za mene ono odbijanje s pdv-om i to.. 3.5 marke ko nema za paket, nek se ubije onda.. da je 'vako svaki put, super bi bilo
-
Škobo Habu
#15087 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Izvini, u situaciji da šorc platim 35 dolara uz free shiping, da li bih morao plaćati carinu u tom slučaju?amar1994 wrote: da , vjerovatno kad bi presao 50KM , kupovao sam i majice i nikad mi nista nije doslo , ali su bile do 40tak KM
- amar1994
#15088 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
mozda , 50/50 su sanseŠkobo Habu wrote:Izvini, u situaciji da šorc platim 35 dolara uz free shiping, da li bih morao plaćati carinu u tom slučaju?amar1994 wrote: da , vjerovatno kad bi presao 50KM , kupovao sam i majice i nikad mi nista nije doslo , ali su bile do 40tak KM
to je ta politika nase vlasti , uvoznici uvozite im i prodajite smece u gradovima po najjacoj cijeni , a mi cemo stavit mizerni limit od 50KM
- Kikibombona
#15089 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozdrav!
Ako artikal ne stigne u okviru zadanog vremena, da li moram obavjestiti nekoga, ebay ili prodavca, ili se moze sacekati jos nekoliko dana!??
Dva artikla nisu stigla, a sutra istice krajnji datum??
Do sada mi nije stiglo par artikala, al' mi se uvijek bilo mrsko zezati oko toga. Ovaj put su cijene malo vece, tako da, ne mogu tek tako pustiti...

Ako artikal ne stigne u okviru zadanog vremena, da li moram obavjestiti nekoga, ebay ili prodavca, ili se moze sacekati jos nekoliko dana!??
Do sada mi nije stiglo par artikala, al' mi se uvijek bilo mrsko zezati oko toga. Ovaj put su cijene malo vece, tako da, ne mogu tek tako pustiti...
-
VPSA
#15090 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sacekaj jos 15ak dana, i onda ako ne stigne idi na Contact seller i izaberi opciju da nisi dobio item i klikni da trazis refund ili da ti ponovo posalju item. Ja sam jucer tako uradio za jednu narudzbu kojoj je krajnji procjenjeni datum bio prije 20 dana i ovaj mi odmah vratio pare, samo me zamolio ako stigne da mu ponovo uplatim.Kikibombona wrote:Pozdrav!
Do sada mi nije stiglo par artikala, al' mi se uvijek bilo mrsko zezati oko toga. Ovaj put su cijene malo vece, tako da, ne mogu tek tako pustiti...![]()
- MOSALJOZE
#15091 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mislim da bi neke stvari poput refunda,pay pala trebalo objediniti u jednom postu,i negdje istaknuti.Znam da sam i ja jednom pitao ova pitanja,i znam kako je kad ne poznaješ kupovinu.
- kloniran
#15092 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
otvoris case i onda mozes jos mjesec razvlaciti do tad ce valjda dociKikibombona wrote:Pozdrav!
Do sada mi nije stiglo par artikala, al' mi se uvijek bilo mrsko zezati oko toga. Ovaj put su cijene malo vece, tako da, ne mogu tek tako pustiti...![]()
-
Mehemed
#15093 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da, a rok za otvaranje casea je 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave.kloniran wrote:
otvoris case i onda mozes jos mjesec razvlaciti do tad ce valjda doci
- amar1994
#15094 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
04.07.2017 17:48:00 BOSNIA AND HERZEGOVINA BA71122 - Sarajevo (dostava - paketi) Neuspješan pokušaj uručenja - Isporuka ce se pokušati narednog radnog dana
bio sam cijeli dan kuci

koji broj da nazovem sutra
bio sam cijeli dan kuci
-
Mehemed
#15095 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Svoju poštu, ja sam našao dva broja, probaj prvo ovaj prvi 033 723 425 pa ako ne bude ništa od njeg onda i ovaj drugi 033 260 925amar1994 wrote:04.07.2017 17:48:00 BOSNIA AND HERZEGOVINA BA71122 - Sarajevo (dostava - paketi) Neuspješan pokušaj uručenja - Isporuka ce se pokušati narednog radnog dana
bio sam cijeli dan kuci![]()
- amar1994
#15096 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nazvao jutros u 8 1312Mehemed wrote:Svoju poštu, ja sam našao dva broja, probaj prvo ovaj prvi 033 723 425 pa ako ne bude ništa od njeg onda i ovaj drugi 033 260 925amar1994 wrote:04.07.2017 17:48:00 BOSNIA AND HERZEGOVINA BA71122 - Sarajevo (dostava - paketi) Neuspješan pokušaj uručenja - Isporuka ce se pokušati narednog radnog dana
bio sam cijeli dan kuci![]()
edit: garant juce postara nisam cuo od pojacane muzike
- Empedokles
#15097 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
amar1994 wrote:budis u meni optimizamEmpedokles wrote:
svoj ti posao, meni roba dosla, a platio samo one 3.5 marke.. ja to i ne racunam za carinu. carina je za mene ono odbijanje s pdv-om i to.. 3.5 marke ko nema za paket, nek se ubije onda.. da je 'vako svaki put, super bi bilo![]()
https://s4.postimg.org/ae4rkes71/posta.png
isto ko tvoja posiljka
jesi li dobio?
šta bi reci nam?
Skont'o sam još jednu caku.
Čim je neko fizičko lice poslalo, posebno iz ovih državica u EU ili iz USA, manje su šanse da se carini. A svakako da su veće i realnije šanse da ti otvore i ocarine ako naručiš sa sportsmanguide-a, primjer samo.
Ono što mi je čudnije bilo jest to što su otvorili i našli čak i glupu oznaku na jakni i ništa. I optika mi je prošla.. a da sam iz kine naručio, proveselio bih se..
- amar1994
#15098 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Maloprije stiglo , platio 9,50KM carinskih troskova sto je po meni OK i nije neka pljacka
Meni je slao samostalni obrtnik hahah , pa evo prodjoh bez prave carine i pdv-a , ovo 9,50 je vjerovatno zbog pregleda , a paket je ipak sa svime prebacio 2kg
- bersK
#15099 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
10. juni - naručena podloga Razer Goliathus.
5. jul - stigla.
17. maj - LED trake naručene.
5. juli - Još ih nema. Wtf?
5. jul - stigla.
17. maj - LED trake naručene.
5. juli - Još ih nema. Wtf?
- seoBIH
#15100 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Cekaju da kontejner sa robom bude napunjen.
Naručio 5 juna, pa naručim od istog sellera 15 juna. Obje pošijke stigle 22 juna.
Naručio 5 juna, pa naručim od istog sellera 15 juna. Obje pošijke stigle 22 juna.