BHTelecom All About
Moderator: Benq
- van helsing
#15076 Re: BHTelecom All About
Jesam,dolazili,mjerili,korigovali profil,stavljali svoj modem,ne sjecam se koji je bio,parica ok,ali deklarisane brzine nema. Najgore mi je visok ping. Zato sam bio i stavio ZTE,i stvarno dobio deklarisanu brzinu,pa i ping se malo smanjio,ali nije mi bilo stabilno i gotovo. Nisam zvao kada je bio ZTE i ovi problemi.
Vratim paradigmu,nema prekida konekcije,ali nema ni deklarisane brzine. Ali sada mi to i nije toliko bitno,mislio sam ove sedmice svakako promijeniti paket mojatv full u mojatv phone.
Mala brzina brate,imam potrebu za vecom,posebno upload mi treba veci. Tako da nakon dugogodisnjeg druzenja,doslo vrijeme da se rastanemo bihnet i ja.
Mislim da nije do mene.
Tapatalk 2
Vratim paradigmu,nema prekida konekcije,ali nema ni deklarisane brzine. Ali sada mi to i nije toliko bitno,mislio sam ove sedmice svakako promijeniti paket mojatv full u mojatv phone.
Mala brzina brate,imam potrebu za vecom,posebno upload mi treba veci. Tako da nakon dugogodisnjeg druzenja,doslo vrijeme da se rastanemo bihnet i ja.
Mislim da nije do mene.
Tapatalk 2
-
maltas
#15077 Re: BHTelecom All About
van helsing wrote:Jesam,dolazili,mjerili,korigovali profil,stavljali svoj modem,ne sjecam se koji je bio,parica ok,ali deklarisane brzine nema. Najgore mi je visok ping. Zato sam bio i stavio ZTE,i stvarno dobio deklarisanu brzinu,pa i ping se malo smanjio,ali nije mi bilo stabilno i gotovo. Nisam zvao kada je bio ZTE i ovi problemi.
Mislim da nije do mene.
Tapatalk 2
zao mi je sto je to tako ali si trebao prijaviti smetnju na tom ZTE modemu. mislim da bi ti se rijesila zamjenom modema.kad bi ti rekao da ljudi prijave smetnju da im ne radi daljinski zato sto su se potrosile baterije ne bi vjerovao. i takve su smetnje rjesavane
- Filter
#15078 Re: BHTelecom All About
moja tv, dobio sam modem, receiver i hepek za telefon.
kako nakurikati dva telefona da rade preko tog hepeka? kad god mi zatreba telefon, prazna baterija u bezicnom
kako nakurikati dva telefona da rade preko tog hepeka? kad god mi zatreba telefon, prazna baterija u bezicnom
- zateznistub
#15079 Re: BHTelecom All About
Pa kolega, imas, koliko znam, dva ulaz-hepeka za dva telefona.Filter wrote:moja tv, dobio sam modem, receiver i hepek za telefon.
- Filter
#15080 Re: BHTelecom All About
kolega bices bjen, scuozateznistub wrote:Pa kolega, imas, koliko znam, dva ulaz-hepeka za dva telefona.Filter wrote:moja tv, dobio sam modem, receiver i hepek za telefon.
imaju dva ulaza na hepeku, ali ne fercerajuuuu mmuim njihovu. na drugom ulazu samo zvrnda, ne moze se nazvati sa drugog ulaza. na 1444 ne kontaju o cemu pricam i dali su mi broj montera u posti, kojih naravno nikad nema...
elem, jel neko imao slican problem/zahtjev
- zateznistub
#15081 Re: BHTelecom All About
Ako hoš zvat montere, moras to ucinit' do 7:30 poslije su naterenu pa nejma nikog. a za hepek ima kupit onaj "lopov" s jenne na dva pa utakari. Nije puno para pa probaj. I nemoj se odma bit.Filter wrote:kolega bices bjen, scuozateznistub wrote:Pa kolega, imas, koliko znam, dva ulaz-hepeka za dva telefona.Filter wrote:moja tv, dobio sam modem, receiver i hepek za telefon.
kako nakurikati dva telefona da rade preko tog hepeka? kad god mi zatreba telefon, prazna baterija u bezicnom![]()
![]()
imaju dva ulaza na hepeku, ali ne fercerajuuuu mmuim njihovu. na drugom ulazu samo zvrnda, ne moze se nazvati sa drugog ulaza. na 1444 ne kontaju o cemu pricam i dali su mi broj montera u posti, kojih naravno nikad nema...
- Filter
#15082 Re: BHTelecom All About
hmm, to sa ljopovom ce prije biti nego kulturna varijanta... moram malo ba se ispuhatzateznistub wrote: Ako hoš zvat montere, moras to ucinit' do 7:30 poslije su naterenu pa nejma nikog. a za hepek ima kupit onaj "lopov" s jenne na dva pa utakari. Nije puno para pa probaj. I nemoj se odma bit.
- Filter
#15083 Re: BHTelecom All About
jos par mjeseci pa dvije godineKvaziExpert wrote:Jes' probo paralelno spojt dva telefona? Nisam probao, ali mislim da bi trebalo da sljaka. Ipak su to obicni analogni telefoni. Ili kupis u telecomu aparat sa dvije slusalice, kad prodju dvije godine bice 1KM, a do tada se malo strpi
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta
- van helsing
#15084 Re: BHTelecom All About
Kakve dvije godine spominjete,telefon 1KM,itd?
Tapatalk 2
Tapatalk 2
- van helsing
#15085 Re: BHTelecom All About
Prosle su te dvije godine,sta mogu kupiti za tu marku,tri marke? Koji ruter ne fercera?
Tapatalk 2
Tapatalk 2
- van helsing
#15086 Re: BHTelecom All About
Thx za info. Nemam taj model,a mogu ti poslat postavke za tp link,pa probaj. Ne garantujem nista. Posalji mi email na pm,ako hoces.
Tapatalk 2
Tapatalk 2
- van helsing
#15087 Re: BHTelecom All About
Mislim da ce ti bolje raditi sa linksys nego sa tp link. Akobogda zdravlja, moja sljedeca "igracka" ce biti fritzbox,7270 ili 7390.
Tapatalk 4 Beta
Tapatalk 4 Beta
- _Reds_
#15088 Re: BHTelecom All About
Ja sam to dobio cim sa potpisao ugovor, mislim kad sam priključio MojuTV, tražio im, i dali mi.KvaziExpert wrote:Aparat dobijes za 1 KM na dvije godine, 3KM na jednu godinu, ali tek kad prodju dvije godine od potpisa Ugovora, prakticno dok otplatis opremu.
Nego ja imam problem kod kolege na novom ruteru (instalirano u petak)
Ne radi rutiranje, ne radi internet s automatskim postavkama, ne valja dns. Rucno moze, a automatski nece. Podrska se ne javlja. Valja nakaciti stari router.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta
- _Reds_
#15089 Re: BHTelecom All About
Eh sad ne znam na kojim sve tačno lokacijama ima ovaj Ozone.
POTPUNO BESPLATNO!
BH Telecom Vas poziva da učestvujete u promotivnoj akciji naše O-Zone usluge u periodu od 22.07.2013. do 20.09.2013. godine.
U toku promotivne akcije nudimo Vam besplatan WLAN pristup!
Al ev:

-
dede merdzane
#15090 Re: BHTelecom All About
Ne znam koliko je aktuelan ovaj spisak:_Reds_ wrote:Eh sad ne znam na kojim sve tačno lokacijama ima ovaj Ozone.
POTPUNO BESPLATNO!
BH Telecom Vas poziva da učestvujete u promotivnoj akciji naše O-Zone usluge u periodu od 22.07.2013. do 20.09.2013. godine.
U toku promotivne akcije nudimo Vam besplatan WLAN pristup!
Al ev:
http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... je_WEB.pdf
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#15091 Re: BHTelecom All About
'Hepek' je VoIP adapter pretpostavljam? VoIP adapter istina je ima 2 izlaza, ali mora se podesiti u routeru port za taj telefon. Vjerujem da je moguće da se podesi na isti, ali i na različit telefonski broj (nešto kao ISDN). Nisam siguran za ovo zadnje ali sam siguran da se setuje u routeru. Imam mojuTV kod rođaka i nije mu radio nešto telefon pa kad su došli setovali ga samo u routeru.Filter wrote:kolega bices bjen, scuozateznistub wrote:Pa kolega, imas, koliko znam, dva ulaz-hepeka za dva telefona.Filter wrote:moja tv, dobio sam modem, receiver i hepek za telefon.
kako nakurikati dva telefona da rade preko tog hepeka? kad god mi zatreba telefon, prazna baterija u bezicnom![]()
![]()
Ipak lakše je da uzmeš 'lopov' što je pretpostavljam splitter, samo pazi da uzmeš kvalitetniji, da ti ne izobliči signal previše.
Pozdrav
- Filter
#15092 Re: BHTelecom All About
'Hepek' je VoIP adapter pretpostavljam? VoIP adapter istina je ima 2 izlaza, ali mora se podesiti u routeru port za taj telefon. Vjerujem da je moguće da se podesi na isti, ali i na različit telefonski broj (nešto kao ISDN). Nisam siguran za ovo zadnje ali sam siguran da se setuje u routeru. Imam mojuTV kod rođaka i nije mu radio nešto telefon pa kad su došli setovali ga samo u routeru.UltrasNaBaterije wrote:kolega bices bjen, scuoFilter wrote:Pa kolega, imas, koliko znam, dva ulaz-hepeka za dva telefona.zateznistub wrote:![]()
![]()
Ipak lakše je da uzmeš 'lopov' što je pretpostavljam splitter, samo pazi da uzmeš kvalitetniji, da ti ne izobliči signal previše.
Pozdrav[/quote]
ma tako ce i biti, lopov i dva telefona priheftati.
nedobog da sad sta dzarnem gdje ne treba i ujebem sve ostalo
pozdrav
- Joe McCarthy
#15093 Re: BHTelecom All About
Parica ti najverovatnije nema propusnost za sve te usluge, ukini HD paket i bar ti brzina interneta neće opadati ispod 4 megabita po sekundi.hube wrote:Treba mi pomoć nekog stučnog. Naime imam 2 stb-a, HD kanale i VoIP. Slika mi često ledi i brzina opada. Očitanja sa modema su slijedeća:
Zvao sam 1444 i dolazili su monteri ali kažu da je sve u redi u da ne znaju zbog čega se to dešava i da ne mogu nikako pomoći. OvajCode: Select all
Downstream Upstream SNR Margin 12.9 13.9 db Line Attenuation 24.0 13.4 db Data Rate 11160 764 kbpsmi je šuhveli nekako pa da li ima neko na forumu ko bi mi mogao pomoći u vezi ovogaCode: Select all
Data Rate
Hvala
-
iceman2010
#15094 Re: BHTelecom All About
Malo je tih 11 Mbps. Za 2 STB-a sa HD kanalima je potrebno 16 Mbps. Ako imas jos 5 Mbps Internet onda ti je potrebno 21 Mbps. VoIP je sica pa i ne racunam. Sa ovakvim slabljenjem (24 dB u downstream-u) nema sanse da imas tih 21 Mbps. Koja je lokacija u pitanju ako nije tajna?hube wrote:Treba mi pomoć nekog stučnog. Naime imam 2 stb-a, HD kanale i VoIP. Slika mi često ledi i brzina opada. Očitanja sa modema su slijedeća:
Zvao sam 1444 i dolazili su monteri ali kažu da je sve u redi u da ne znaju zbog čega se to dešava i da ne mogu nikako pomoći. OvajCode: Select all
Downstream Upstream SNR Margin 12.9 13.9 db Line Attenuation 24.0 13.4 db Data Rate 11160 764 kbpsmi je šuhveli nekako pa da li ima neko na forumu ko bi mi mogao pomoći u vezi ovogaCode: Select all
Data Rate
Hvala
-
quarterback
#15095 Re: BHTelecom All About
pardon pogresna grupa
-
StupskaBitanga
#15096 Re: BHTelecom All About
Baš su kablovska kanalizacija

-
quarterback
#15097 Re: BHTelecom All About
sta znas mozda je nova tehnologija 
- _Reds_
#15098 Re: BHTelecom All About
Prazni kablovi(cijevi) kroz koje se kasnije uvlači optika ili nešto drugo se naziva kablovska kanalizacija.
-
iceman2010
#15099 Re: BHTelecom All About
Tibra ima svoj uredjaj tu u nekom od objekata. Ako si bas u tibri (stan) trebalo bi da te mogu prikljuciti na njega. Ako te mogu prikljuciti na taj uredjaj onda mozes imati uslugu kakvu god hoces bez vecih problema.hube wrote:Hmmm e za lokaciju ti ne znam reći. Ja administrativno pripadam Ilidži (TIBRA blizu Radon Plaze kod S. petlje) ali koliko sam shvatio, internet dobijam iz Novog Grada tj Alipašina mada nisam siguran 100%iceman2010 wrote:Malo je tih 11 Mbps. Za 2 STB-a sa HD kanalima je potrebno 16 Mbps. Ako imas jos 5 Mbps Internet onda ti je potrebno 21 Mbps. VoIP je sica pa i ne racunam. Sa ovakvim slabljenjem (24 dB u downstream-u) nema sanse da imas tih 21 Mbps. Koja je lokacija u pitanju ako nije tajna?hube wrote:Treba mi pomoć nekog stučnog. Naime imam 2 stb-a, HD kanale i VoIP. Slika mi često ledi i brzina opada. Očitanja sa modema su slijedeća:
Data Rate
Hvala
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
ing-ecc
#15100 Re: BHTelecom All About
Pa jesi li na Tibri ili u blizini Tibre? Kontradiktorno je to što si napisao(-la) da si na Tibri a triple-play usluge (IPTV, ADSL, VoIP) imaš sa Alipašina. Znači toga nema, ne ide u korak zajedno nikako!hube wrote:
Hmmm e za lokaciju ti ne znam reći. Ja administrativno pripadam Ilidži (TIBRA blizu Radon Plaze kod S. petlje) ali koliko sam shvatio, internet dobijam iz Novog Grada tj Alipašina mada nisam siguran 100%
Ili si na Tibri pa imaš komutaciono čvorište u Tibri (samo za stanare Tibre) ili si u okolini Tibre pa imaš komutaciju na Alipašinu?
Skoro pa nemoguće da imaš samo 11 Mb/s na Tibri i što je premalo za tvoje usluge. Čak i da isključiš HD kanale pitanje je ispravnog funkcionisanja.