Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
veljaca

#15076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

"Naša stranka ultimativno traži da odustanemo od Kljuića a mi ne vidimo nijedan razlog da to uradimo. Ako neka stranka preko nas želi da gradi principe, onda gube vrijeme", kaže Zlatar.

Cijenjeni Pedja,

Moze li razlog ovog ultimatuma ?
Ako je odgovoreno ranije - molim te da ponovis ukratko, da ne trazim .... :D

Hvala na odgovoru,

Veljaca,
s.r.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

veljaca wrote:"Naša stranka ultimativno traži da odustanemo od Kljuića a mi ne vidimo nijedan razlog da to uradimo. Ako neka stranka preko nas želi da gradi principe, onda gube vrijeme", kaže Zlatar.
Sustina svega, narocito ovo uvecano najvise.

NS pokusava, kao, da sa SDA i SDU grade neku pricu, bila kakva da je ona (evo necu reci koaliciju :zzzz: ),a zapravo samo gubi vrijeme. Napokon jedna recenica, i sustina, sa kojom se sa Zlatarom apsolutno slazem.

Oni (sdu) su ispunili sve svoje "principe"...udomili su, postavili po upravnim odborima, direktorskim mjestima (kao recimo bas taj principijelni Zlatar), vecinu njih iz stranke. To su ti principi. ;-)
mirsek

#15078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mirsek »

-LIBERO- wrote:
veljaca wrote:"Naša stranka ultimativno traži da odustanemo od Kljuića a mi ne vidimo nijedan razlog da to uradimo. Ako neka stranka preko nas želi da gradi principe, onda gube vrijeme", kaže Zlatar.
Sustina svega, narocito ovo uvecano najvise.

NS pokusava, kao, da sa SDA i SDU grade neku pricu, bila kakva da je ona (evo necu reci koaliciju :zzzz: ),a zapravo samo gubi vrijeme. Napokon jedna recenica, i sustina, sa kojom se sa Zlatarom apsolutno slazem.

Oni (sdu) su ispunili sve svoje "principe"...udomili su, postavili po upravnim odborima, direktorskim mjestima (kao recimo bas taj principijelni Zlatar), vecinu njih iz stranke. To su ti principi. ;-)
Ne kontam, ti hoces reci da je NS drugacija ??
A sto su uopste dogovarali "koaliciju" ako ne zbog veceg uticaja na odluke a nije zgoreg i uhljebljenja...Ne moze se sad glumiti princip zar ne.? Onda je i SDP bio principijelan iako je bio sa SDA a Bogami i sa SBB-om a ni HSP-u nije mane( ukratko bio je sa svima :) )
Koje PRINCIPE NS bas sad protura ?? To kao , evo imamo dogovor sa SDA , ovi prvi SDP su nas odhebali odmah i ponudli nam mrvice mada i jesmo mala stranka i te mrvice su nam mjera.. Sad kad nam je SDA dala vise od mrvica a mi njima vecinu u OV i GV sad smo princpijelni opet...Ahaaa, malo morgen. Sad upravo pokazujete da ste isti kao ostali sa drzavnog i federalnog nivoa( prodajete se kako ko ponudi ). Da ste barem podrzali "koalicionog" kandidata kad je vas trehnuo k'o sa kruske pa bi ljudi rekli eto oni imaju princip kad ih neko ispostuje pa im ovi vrate istom mjerom ali ne, vi opet nudite SDP-u dogovore i pregovore kao da nije nista bilo...Pa ljudi dragi da je mene neko odbio poslije izbora i kao ste se i sami rekli omalovazavao i ultimatume postavljao ja bi tog prekrizio barem do sljedecih izbora ako mi je imalo stalo do integriteta stranke pa nek vidi da se bez njega i moze i hoce dok ne dodje pameti..
Pedja Kojovic

#15079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Mi smo odustali od svog i rekli da cemo podrzati kvalitetnijeg novog kandidata.
Da li to neko tumaci kao ultimatum ili kao priliku da predlozi adekvatnog covjeka za tu funkciju je stvar izbora blokova, ali nasa pozicija je vrlo jasna.
Zlatarevo pogresno tumacenje nasih stavova je mozda rezultat toga sto je vise vremena proveo van sale u kojoj je bio sastanak nego u njoj. Ocigledno je propustio i istupe svojih stranackih kolega i zakljucak koji je u suprotnosti sa onim sto on tvrdi.

p.k.
_Reds_

#15080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by _Reds_ »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Da li to neko tumaci kao ultimatum ili kao priliku da predlozi adekvatnog covjeka za tu funkciju je stvar izbora blokova, ali nasa pozicija je vrlo jasna.
Zlatarevo pogresno tumacenje nasih stavova je mozda rezultat toga sto je vise vremena proveo van sale u kojoj je bio sastanak nego u njoj. Ocigledno je propustio i istupe svojih stranackih kolega i zakljucak koji je u suprotnosti sa onim sto on tvrdi.

p.k.
Izvini, ali NS je sve pokazala kada je glasala da Predsjedavajuceg, i dopresjedavajuce. I covjek ciji je IQ manji od 100 je tu sve jasno, tako da je sve ovo drugo, i ova stura saopstenja, samo prosipanje supljeg u prazno i obrnuto.
VjecitiStudent

#15081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

p.k.
Bezbeli su i Gojer i Lazović, prethodno izglasani i vašim glasovima, ti "kvalitetni novi kandidati".

Pa ćemo na kraju, zahvaljujući "principijelnoj" NS, dobiti kao gradonačelnika Kamočaja, mladog lopova, koji od radnog iskustva ima članstvo u FOM-u SDP-a.

Puna vam usta principa, a potpuno ste izgubljeni i na nivou ideje i na nivou prakse.
veljaca

#15082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

p.k.
Hvala na odgovoru, ( mada mi, priznajem, nije bas potpuno jasan .... mozda je do mene ... :D )

Zato se namecu nova pitanja:

- Zasto ste odustali od svoga kandidata ( prerano i prelako se predajete - a to nije dobro )
- Ko je po vama kvalitetniji kandidat: Kljujic ili Kamocaj i ako moze objasnjenje ZASTO

Hvala na odgovorima,

Veljaca,
s.r.
Corto Maltese

#15083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

BTW, ne vidjeh nigdje šta je to što ponuđene kandidate čini "potpuno neprihvatljivim". Svakako da imam svoje mišljenje o obojici, ali me zanima koji je taj veliki grijeh (ponaosob) zbog kojeg NS ne može glasati ni za jednog od njih?
Također me zanima vaš odnos prema nekim od mogućih posljedica ovakvog ponašanja:
1. Nećemo glasati ni za koga jer je bolje da Sarajevo i dalje nema gradonačelnika nego da to bude neko od navedene dvojke.
2. Nećemo glasati ni za koga jer je poštenije da se gradonačelnik bira izvlačenjem iz šešira, nego u normalnoj demokratskoj proceduri.
(nepotrebno precrtati)
Unaprijed hvala za odgovor.
Buraza

#15084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Buraza »

Poštovani,

ne mogu da se otmem utisku da se Naša stranka dijeli na dva bloka, nacionalni i građanski. Nacionalni očito podržava sve ono što predloži SDA i njihov blok, dakle u slučaju gradonačelnika podržava Stjepana Kljujića, dok građanski blok želi podržati Kamočajia sa kojim su mnogi i osobno u prijateljskim kontaktima, ali kao da ih nadjačava ova nacionalna struja.
Vrlo je nezgodno kada se stranka koja je nastala kao odgovor svim postojećim te koja je trebala imati sluha sa građanski vapaj, dijeli i to na taj način. Zar Naša stranka nije dobila sve i jedan glas (pa i moj) upravo na priči o građanima, a ne narodima?

Podržavate SDU, SDA i SBiH za gradsko vijeće, a nakon toga najavljujete neutralnost. Nešto ne štima... Da li se iza toga skriva sporazum sa SDA koji nisu vidjeli niti članovi, niti građani? Za taj sporazum Vi kažete da je partnerstvo, a ne koalicija! To je veoma nespretna formulacija, jer koalicija ili savezništvo je nešto što traje dok se ne ostvare ciljevi. Iskreno, zapadne sile i SSSR su bili u antifašističkoj koalciji, ali nakon toga i u hladnom ratu. Dakle, dok je priosutan hod prema cilju do tada traju i koalicije ili savezništva.
I SDP je kreirao platformu, ali je nije bilo moguće provesti, jer nisu svi vukli prema istom cilju.

Partnerstvo je, opet, zajedničko ulaganje svih dobara zbog interesa i profita. Interesi se dijele shodno ulaganju. Samim tim partnerstvo je jača obaveza nego koalicija!???

Da stvar bude gora Vaši partneri iz SDA su tekst sporazuma pokazali svakome za koga su mislili da to treba vidjeti, te i na taj način drže budućnost NS u svojim rukama. Ima jedna teža definicija tog "držanja", ali smo ozbiljni ljudi pa je neću sada koristiti.

Mogu shvatiti vašu mržnu prema SDP-u koji je u mnogim situacijama izigrao kako vas, tako i građane, ali je nevjerovatno da vam je SDA draža od SDP-a. SDA je upropastila ovu državu, a vi joj sada svojim potezima pomažete da se vrati na prijestolje.

U kampanji ste uvijek promovisali građansku politiku, kandidovali mlade ljude, a sada, nakon izbora podržavate metuzaleme koji bez obzira na svoje zasluge trebaju uživati u penziji. Glasanjem za mladog čovjeka kao što je Igor, otklonili bi svaku sumnju u vaš građanski koncept, dok podrškom Kljuiću građanima poručujete da vrijeme nacionalnih stranaka (pa i HDZ-a čiji je bio predsjednik) nije prošlo, a da mladi ljudi mogu da se pakuju i idu preko granice trbuhom za kruhom.

Priča se da za to vrijeme Vaš mlađahni Predsjednik ima poslovne veze sa Hilmom i Mujom Selimovićem i da je to ustvari okosnica partnerstva izmedju NS i SDA. U tom slučaju to je gori despotizam nego i u jednoj drugoj stranci, jer znači da je advokatska kancelarija Predsjednikovog tate važnija i od stranke i od građana koji su Vam dali povjerenje.

Imam osjećaj da se naša stranka izgubila i napravila sve i jednu grešku koju su spočitavali SDP-u, pa čak i puno više. Svojim ponašanjem na zadnjoj sjednici i najavama za iduću Naša stranka je postala kalkulatska stranka željna vlasti i fotelja.

Sve ovo smatrajte kritikom čovjeka koji Vam je prijatelj, ali koji jednako tako u zadnjih 7-8 mjeseci vidi samo sunovrat politike koju promovišete, ali je ne provodite. Još i vi učinite izdaju ovog naroda i neće mu ostati ništa osim masovnog samoubistva, jer svakako lagano umire.

Srdačni pozdravi.
didžej

#15085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by didžej »

a evo nam i spice. :D
ultima_palabra

#15086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Buraza wrote:Poštovani,

ne mogu da se otmem utisku da se Naša stranka dijeli na dva bloka, nacionalni i građanski. Nacionalni očito podržava sve ono što predloži SDA i njihov blok, dakle u slučaju gradonačelnika podržava Stjepana Kljujića, dok građanski blok želi podržati Kamočajia sa kojim su mnogi i osobno u prijateljskim kontaktima, ali kao da ih nadjačava ova nacionalna struja.
Vrlo je nezgodno kada se stranka koja je nastala kao odgovor svim postojećim te koja je trebala imati sluha sa građanski vapaj, dijeli i to na taj način. Zar Naša stranka nije dobila sve i jedan glas (pa i moj) upravo na priči o građanima, a ne narodima?

Podržavate SDU, SDA i SBiH za gradsko vijeće, a nakon toga najavljujete neutralnost. Nešto ne štima... Da li se iza toga skriva sporazum sa SDA koji nisu vidjeli niti članovi, niti građani? Za taj sporazum Vi kažete da je partnerstvo, a ne koalicija! To je veoma nespretna formulacija, jer koalicija ili savezništvo je nešto što traje dok se ne ostvare ciljevi. Iskreno, zapadne sile i SSSR su bili u antifašističkoj koalciji, ali nakon toga i u hladnom ratu. Dakle, dok je priosutan hod prema cilju do tada traju i koalicije ili savezništva.
I SDP je kreirao platformu, ali je nije bilo moguće provesti, jer nisu svi vukli prema istom cilju.

Partnerstvo je, opet, zajedničko ulaganje svih dobara zbog interesa i profita. Interesi se dijele shodno ulaganju. Samim tim partnerstvo je jača obaveza nego koalicija!???

Da stvar bude gora Vaši partneri iz SDA su tekst sporazuma pokazali svakome za koga su mislili da to treba vidjeti, te i na taj način drže budućnost NS u svojim rukama. Ima jedna teža definicija tog "držanja", ali smo ozbiljni ljudi pa je neću sada koristiti.

Mogu shvatiti vašu mržnu prema SDP-u koji je u mnogim situacijama izigrao kako vas, tako i građane, ali je nevjerovatno da vam je SDA draža od SDP-a. SDA je upropastila ovu državu, a vi joj sada svojim potezima pomažete da se vrati na prijestolje.

U kampanji ste uvijek promovisali građansku politiku, kandidovali mlade ljude, a sada, nakon izbora podržavate metuzaleme koji bez obzira na svoje zasluge trebaju uživati u penziji. Glasanjem za mladog čovjeka kao što je Igor, otklonili bi svaku sumnju u vaš građanski koncept, dok podrškom Kljuiću građanima poručujete da vrijeme nacionalnih stranaka (pa i HDZ-a čiji je bio predsjednik) nije prošlo, a da mladi ljudi mogu da se pakuju i idu preko granice trbuhom za kruhom.

Priča se da za to vrijeme Vaš mlađahni Predsjednik ima poslovne veze sa Hilmom i Mujom Selimovićem i da je to ustvari okosnica partnerstva izmedju NS i SDA. U tom slučaju to je gori despotizam nego i u jednoj drugoj stranci, jer znači da je advokatska kancelarija Predsjednikovog tate važnija i od stranke i od građana koji su Vam dali povjerenje.

Imam osjećaj da se naša stranka izgubila i napravila sve i jednu grešku koju su spočitavali SDP-u, pa čak i puno više. Svojim ponašanjem na zadnjoj sjednici i najavama za iduću Naša stranka je postala kalkulatska stranka željna vlasti i fotelja.

Sve ovo smatrajte kritikom čovjeka koji Vam je prijatelj, ali koji jednako tako u zadnjih 7-8 mjeseci vidi samo sunovrat politike koju promovišete, ali je ne provodite. Još i vi učinite izdaju ovog naroda i neće mu ostati ništa osim masovnog samoubistva, jer svakako lagano umire.

Srdačni pozdravi.
Centar za informisanje SDP BiH
:zoka:
Buraza

#15087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Buraza »

a evo nam i spice. :D

Napisa neko. Meni je i takav odgovor znakovit :P
Area_51

#15088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Area_51 »

Postovani Pedja,

Znamo da sam vas najveci kriticar, svih vremena. :-D

Salim se malo, htio sam sam nesto da kazem ovdje. Mozete donijeti odluku, kakvu god hocete, iz bilo kojih razloga i sa bilo kojim ciljem, samo je ponesto postalo argument:

1. Prebrzo ste potpisali partnerstvo ili sta vec sa SDA, kao izraz revolta prema SDP. Tako se politika, bar po meni ne vodi. Nema tu revolta ili animoziteta, nego provodjenje programskih stranackih opredjeljenja, koje ste potpisom sa SDA, najvecim varalicama na svijetu, skoro ponistili. Razlog vaseg nastanka je otpor nacionalnim strankama, ponisten, zatim zalaganje za gradjansku drzavu, ponisteno, pa temelj da niste foteljaska stranka, ponisteno. Dzaba sva obrazlozenja, tako to obicna raja vidi.

2. Podrzao sam vaseg kandidata Fincija. Iskreno, taj covjek ima enormno iskustvo u organima uprave, ima ugled, zna radit posao, za raziliku od Stjepana kljuica koji je sitni foler, pozer, prodavac magle. Na zalost, nije se dalo, nema ovaj grad a ni drzava jos izgradjen senzibilitet za stvarno dobru ideju koju ste plasirali.

3. Sada imamo zadate okolnosti, tako da mislim da bi bilo dobro, radi nas, a ima nas, koji mislimo da je gradjanska drzava, sekularna i otvorena za sve, jedina moguca drzava, da jos jednom sagledate mogucnosti da se pronadje kandidat gradjanske orijentacije i da dobije podrsku i vas i SDP i svih drugih gradjanskih stranaka koje to hoce. Jeli to Igor Kamocaji ili neko treci, ne znam, mozda neko zeru stariji sa ponesto vise iskustva, ni to ne znam, ali dajte ga nadjite, sjedite i dogovorite se.

Nije nicije maslo za ramazana, posebno ovih iz SDP , tako da mislim da prostor za dogovor postoji. Treba smanjiti gas, licne frustracije, animozitete, arogancije, sjesti i pronaci rjesenje u korist gradjana Sarajeva, posebno gradjanske orijentacije. Time niko nikom nece uzimati glasacko tijelo, naprotiv, mozda ce se ta smijesna koalicija sa SDA-SDU-SBiH raspasti, sto bi bilo jako dobro, opet radi gradjana koji su iz oblasti gradjanske orijentacije.

Evo, nije bolilo, konstruktivo, skontajte nesto, ako mislite da jos moze.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#15089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Corto Maltese wrote:BTW, ne vidjeh nigdje šta je to što ponuđene kandidate čini "potpuno neprihvatljivim". Svakako da imam svoje mišljenje o obojici, ali me zanima koji je taj veliki grijeh (ponaosob) zbog kojeg NS ne može glasati ni za jednog od njih?
Također me zanima vaš odnos prema nekim od mogućih posljedica ovakvog ponašanja:
1. Nećemo glasati ni za koga jer je bolje da Sarajevo i dalje nema gradonačelnika nego da to bude neko od navedene dvojke.
2. Nećemo glasati ni za koga jer je poštenije da se gradonačelnik bira izvlačenjem iz šešira, nego u normalnoj demokratskoj proceduri.
(nepotrebno precrtati)
Unaprijed hvala za odgovor.
Ja ne vidim šta to kandidati imaju ? Jedan je s brkovima a drugi je bez i to im je jedina karakteristika.
Kljujić , političar koji je ostao u devedesetim. Čak je časni i čestiti general Sefer Halilović
mnogo originalniji jer je prvi ponudio nakon rata platformu Republika BiH.
Kljujić je promijenio nekoliko stranka dok se nije skrasio u "principijelnom" i "socijaldemokratskom" SDU koji je nastao samo zato jer u SDP-u niko nije mogao biti kalif umjesto kalifa.
Dakle SDU nije dijete potrebe za (socijal)demokratijom nego dijete potrebe za vlašću koju Lagumdžija dr. Zlatko ne bi prepustio čak ni Željku Komšiću....šta to krasi Kjujića ? Originalnost ? Inovativnost ? Parlamentarna većina u kantonu koja će konačno povećati gradske ovlasti ? Razvojni projekti? Riješenje saobraćajnog kolapsa? Riješenje za taksiste?Ah da , bivši član predsjedništva treba do mirovine još koju funkciju da bi upotpunio biografiju i povećao osnovicu za istu.

Kamočai može postati kalif umjesto kalifa ukoliko mu dozvole Hadžić , Mašić....mlad jeste , energičan jeste ali je u krivoj stranci...mislim onoj istoj koja je četiri godine Behmenu omogućila stolovanje a istvoremeno nije napravila niti potežčić ka prenosu ovlasti sa kantona na grad. Dakle zašto bi SDP dobio priliku da vodi grad kad u četiri godine nije napravio ništa i neće napraviti ništa. Kamočai je klasični prototip SDP-ovskog političara koji nulira svoju mladost , energiju i eventualnu viziju sa članstvom u partiji u kojoj jeste. Kad im na to dodamo partiju Mandal Fadila dobijamo luckast i visperan tim prepun ideja i projekata. Recimo avazov toranj u minijaturi negdje na Bjelavama...

A najvažnije je slijedeće : glasači Naše Stranke NE SMIJU i NE TREBAJU biti žrtve konfuznih "koznakakvih" programa i koalicija. To što se SDP voli s utemeljiteljem a ne voli sa Tihićem i što nikako Kljujiću ne mogu naći poziciju jednaku Gojerovoj ne treba da plate glasači Naše Stranke time što će njihovi PREDSTAVNICI u gradskoj upravi povjeriti glas jednom ili drugom . NE MOŽE. Nismo glasali ni za Kjljujića ni za Kamočaja a ponajmanje za Fadila Mandala ili nekog Tihićvog Fadila (nismo ni za Fincija ali realno NS nije imala glasački kapacitet za gradonačelnika).
Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada.
5 % ima stav a drugih 95 % nek se dogovori između sebe....

Oprostite što sam nepozvana "odgovarala"...veliki pozdrav
StupskaBitanga

#15090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

karleuša :thumbup:
didžej

#15091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by didžej »

slazem se sa sabinom. nasa stranka ne treba glasati ni za jednog od ove dvojice. jedino ako ponude neko trece ime, nekog ko govori bar jedan strani jezik, ko je nesto postigao u zivotu, ime neoptereceno prosloscu ili krivicnim prijavama.
za takvog nek glasaju a ne za ova dva ublehasa koji su nominovani za poziciju gradonacelnika samo zato sto ne mogu nigdje drugo da se zaposle.
veljaca

#15092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

tvsabina wrote:

Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada.

:?

Oprostite i vi,

Samo jedno pitanje: Na osnovu koje naucne metode je utvrdjeno ovo 5% i 95% ili je to odokativna metoda ?

Hvala na odgovoru,

Veljaca,
s.r.
Corto Maltese

#15093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

tvsabina wrote: Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada. 5 % ima stav a drugih 95 % nek se dogovori između sebe....
Ne ulazeći u nepodnošljivu lakoću arogancije koju ovakva izjava nosi, zanimljiva mi je zamjena teza po kojoj se prepuštanje odluke šeširu predstavlja kao imanje stava.
Co0l

#15094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

...ili je predlaganje Fincija stav a Kljujica i Kamocaja neimanje istog,ko ce ga znat :-?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#15095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

veljaca wrote:
tvsabina wrote: Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada.
Oprostite i vi,
Samo jedno pitanje: Na osnovu koje naucne metode je utvrdjeno ovo 5% i 95% ili je to odokativna metoda ?
Hvala na odgovoru,
Veljaca,
s.r.
Poštovani ,
iako osnovne računske radnje jesu naučna metoda , zbilja ne bih ulazila u analiziranje Vašeg poznavanja istih.
Ukoliko posjetite sajt CIK-a (centralne izborne komisije) i pogledate rezultate posljednjih lokalnih izbora u gradu Sarajevu , vidjet ćete da Naša Stranka ima podršku između 5 i 10 % glasača ovog grada.
S obzirom na geografsku neravnopravnost glasova istih , dajem sebi za pravo da umanjim broj glasova Naše Stranke na svega 5 % u retoričkim raspravama , čisto da bi moja pogreška u procjeni išla u korist Naše Stranke.
Dakle glasači Naše Stranke (njih 5 %) su imali kandidata no on nije dobio podršku.
Ostala dva kandidata koji imaju 47,5 % podrške svaki, su primorali ovaj grad da ih bira Lutrija. Jedino pozitivno u tome je što ih neće birati Lutrija BiH.
Nadam se da me shvatate.
Hvala.
Corto Maltese wrote:
tvsabina wrote: Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada. 5 % ima stav a drugih 95 % nek se dogovori između sebe....
Ne ulazeći u nepodnošljivu lakoću arogancije koju ovakva izjava nosi, zanimljiva mi je zamjena teza po kojoj se prepuštanje odluke šeširu predstavlja kao imanje stava.
Shvatajući Vašu potrebu za replikom (jer je citirana izjava prilično a ne sasvim jasna) dodala bih da 95 % stanovnika ovog grada već 20 i kusur godina bira razne šešire.
Ovo je prvi put da 5 % onih koji ne biraju kažu da problem šešira trebaju riješiti šeširdžije.
Hvala.
uglavnomja

#15096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by uglavnomja »

tvsabina wrote: iako osnovne računske radnje jesu naučna metoda , zbilja ne bih ulazila u analiziranje Vašeg poznavanja istih.
Ukoliko posjetite sajt CIK-a (centralne izborne komisije) i pogledate rezultate posljednjih lokalnih izbora u gradu Sarajevu , vidjet ćete da Naša Stranka ima podršku između 5 i 10 % glasača ovog grada.
.

ns dobija 5-10% kolaca koji dijele stotine stranaka i strancica. sad se glasovi dijele izmedju 2-3 kandidata, tako da je ova matematika rekla laku noc logici. :-)
veljaca

#15097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

tvsabina wrote:
veljaca wrote:
tvsabina wrote: Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada.
Oprostite i vi,
Hvala na odgovoru,
Veljaca,
s.r.
Poštovani ,
iako osnovne računske radnje jesu naučna metoda , zbilja ne bih ulazila u analiziranje Vašeg poznavanja istih.
S obzirom na geografsku neravnopravnost glasova istih , dajem sebi za pravo da umanjim broj glasova Naše Stranke na svega 5 % u retoričkim raspravama , čisto da bi moja pogreška u procjeni išla u korist Naše Stranke.
Dakle glasači Naše Stranke (njih 5 %) su imali kandidata no on nije dobio podršku.
Ostala dva kandidata koji imaju 47,5 % podrške svaki, su primorali ovaj grad da ih bira Lutrija. Jedino pozitivno u tome je što ih neće birati Lutrija BiH.
Nadam se da me shvatate.
Hvala.
Postovana,

Vi se kao nesto naljutili , pa mi ovako odgovarate .... :(

Samo sam postavio konkretno i korektno pitanje ...

I nakon Vaseg odgovora, vidim da je metoda bila odokativna .... kao sto je puno toga u nasoj Drzavi Bosni i Hercegovini ....

Nadam se da me shvatate,

Hvala,

Veljaca
s.r.

Btw - osnovne racunske radnje nisu naucna metoda .... :(
Last edited by veljaca on 20/03/2013 13:05, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#15098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

tvsabina wrote:
Corto Maltese wrote:
Shvatajući Vašu potrebu za replikom (jer je citirana izjava prilično a ne sasvim jasna) dodala bih da 95 % stanovnika ovog grada već 20 i kusur godina bira razne šešire.
Ovo je prvi put da 5 % onih koji ne biraju kažu da problem šešira trebaju riješiti šeširdžije.
Hvala.
Pošto sam među onih 5% iza kojih se zaklanjate, mogu vam potvrditi da griješite u procjeni: Ni slučajno nisam dao glas kandidatima NS, da bi oni šeširdžijama prepuštali rješavanje problema. Da sam htio da šeširdžije, za njih bi i glasao.
Pošto u našoj zemlji ne djeluju principi direktne nego predstavničke demokratije, bilo bi pristojno kazati da se u ovoj igri ne radi o borbi 5% naspram 95% glasača, nego samo o 3 predstavnika NS u gradskom vijeću, koji su, po meni pogrešno shvatili poruku svog biračkog tijela. Naravno, ukoliko ih ta poruka uopšte zanima. Na osnovu "nepodnošljive lakoće arogancije", rekao bih da ne.
U svakom slučaju, sljedeći izbori će pokazati ko se preračunao.
Buraza

#15099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Buraza »

Umjesto odgovora, ja samo vidim neke matematičare transvestite koji pričaju o šeširdžijama i o već prežvakanim stvarima, a pitanja su jasna:

1. Dijeli li se članstvo NS na dva bloka?
2. Da li su svi članovi NS vidjeli tekst sporazuma sa SDA i da li ga apsolutno svi podržavaju?
3. Da li je mržnja prema SDP-u toliko jaka pa je i ljubav sa SDA manje bolna?
4. Koliko poslovne veze Predsjednika stranke sa familijom Selimović imaju veze za potpisanim sporazumom? (ono ili sporazum ili se pozdravi sa honorarima)
5. Da li NS ima prijedlog? Ko je kandidat za kog misle da bi ga podržao i SDP, a možda i svi članovi GV?

Dakle, malo konstrukcije i jasnih odgovora na jasna pitanja. Ovo zavlačenje, pupa-hava, 5%, 95%, stav isl. je najblaže rečeno neozbiljno. Volio bih da se Pedja oglasi, jer me Jelena, Amar, Josip Broz, Leonardo Di Caprio isl. baš ne interesuju. :bih:
pcelica_maja

#15100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pcelica_maja »

didžej wrote:slazem se sa sabinom. nasa stranka ne treba glasati ni za jednog od ove dvojice. jedino ako ponude neko trece ime, nekog ko govori bar jedan strani jezik, ko je nesto postigao u zivotu, ime neoptereceno prosloscu ili krivicnim prijavama.
za takvog nek glasaju a ne za ova dva ublehasa koji su nominovani za poziciju gradonacelnika samo zato sto ne mogu nigdje drugo da se zaposle.

i ja se slazem da bi gradonacelnik trebao imati visoko obrazovanje, govoriti najmanje jedan strani jezik, znati koristiti moderne tehnologije itd... ove sstarkelje nek idu u penziju,a svoje mjesto ustupe mladim obrazovanim i sposobnim ljudima,ljudima koji sa univerzitetskim diplomama rade kao nocni cuvari, sobarice, taksisti ili su jos uvijek na birou
Locked