Cijenjeni Pedja,
Moze li razlog ovog ultimatuma ?
Ako je odgovoreno ranije - molim te da ponovis ukratko, da ne trazim ....
Hvala na odgovoru,
Veljaca,
s.r.
Sustina svega, narocito ovo uvecano najvise.veljaca wrote:"Naša stranka ultimativno traži da odustanemo od Kljuića a mi ne vidimo nijedan razlog da to uradimo. Ako neka stranka preko nas želi da gradi principe, onda gube vrijeme", kaže Zlatar.
Ne kontam, ti hoces reci da je NS drugacija ??-LIBERO- wrote:Sustina svega, narocito ovo uvecano najvise.veljaca wrote:"Naša stranka ultimativno traži da odustanemo od Kljuića a mi ne vidimo nijedan razlog da to uradimo. Ako neka stranka preko nas želi da gradi principe, onda gube vrijeme", kaže Zlatar.
NS pokusava, kao, da sa SDA i SDU grade neku pricu, bila kakva da je ona (evo necu reci koaliciju),a zapravo samo gubi vrijeme. Napokon jedna recenica, i sustina, sa kojom se sa Zlatarom apsolutno slazem.
Oni (sdu) su ispunili sve svoje "principe"...udomili su, postavili po upravnim odborima, direktorskim mjestima (kao recimo bas taj principijelni Zlatar), vecinu njih iz stranke. To su ti principi.
Izvini, ali NS je sve pokazala kada je glasala da Predsjedavajuceg, i dopresjedavajuce. I covjek ciji je IQ manji od 100 je tu sve jasno, tako da je sve ovo drugo, i ova stura saopstenja, samo prosipanje supljeg u prazno i obrnuto.Pedja Kojovic wrote:veljaca
Mi smo odustali od svog i rekli da cemo podrzati kvalitetnijeg novog kandidata.
Da li to neko tumaci kao ultimatum ili kao priliku da predlozi adekvatnog covjeka za tu funkciju je stvar izbora blokova, ali nasa pozicija je vrlo jasna.
Zlatarevo pogresno tumacenje nasih stavova je mozda rezultat toga sto je vise vremena proveo van sale u kojoj je bio sastanak nego u njoj. Ocigledno je propustio i istupe svojih stranackih kolega i zakljucak koji je u suprotnosti sa onim sto on tvrdi.
p.k.
Bezbeli su i Gojer i Lazović, prethodno izglasani i vašim glasovima, ti "kvalitetni novi kandidati".Pedja Kojovic wrote:veljaca
Da li to neko tumaci kao ultimatum ili kao priliku da predlozi adekvatnog covjeka za tu funkciju je stvar izbora blokova, ali nasa pozicija je vrlo jasna.
Zlatarevo pogresno tumacenje nasih stavova je mozda rezultat toga sto je vise vremena proveo van sale u kojoj je bio sastanak nego u njoj. Ocigledno je propustio i istupe svojih stranackih kolega i zakljucak koji je u suprotnosti sa onim sto on tvrdi.
p.k.
Hvala na odgovoru, ( mada mi, priznajem, nije bas potpuno jasan .... mozda je do mene ...Pedja Kojovic wrote:veljaca
p.k.
Buraza wrote:Poštovani,
ne mogu da se otmem utisku da se Naša stranka dijeli na dva bloka, nacionalni i građanski. Nacionalni očito podržava sve ono što predloži SDA i njihov blok, dakle u slučaju gradonačelnika podržava Stjepana Kljujića, dok građanski blok želi podržati Kamočajia sa kojim su mnogi i osobno u prijateljskim kontaktima, ali kao da ih nadjačava ova nacionalna struja.
Vrlo je nezgodno kada se stranka koja je nastala kao odgovor svim postojećim te koja je trebala imati sluha sa građanski vapaj, dijeli i to na taj način. Zar Naša stranka nije dobila sve i jedan glas (pa i moj) upravo na priči o građanima, a ne narodima?
Podržavate SDU, SDA i SBiH za gradsko vijeće, a nakon toga najavljujete neutralnost. Nešto ne štima... Da li se iza toga skriva sporazum sa SDA koji nisu vidjeli niti članovi, niti građani? Za taj sporazum Vi kažete da je partnerstvo, a ne koalicija! To je veoma nespretna formulacija, jer koalicija ili savezništvo je nešto što traje dok se ne ostvare ciljevi. Iskreno, zapadne sile i SSSR su bili u antifašističkoj koalciji, ali nakon toga i u hladnom ratu. Dakle, dok je priosutan hod prema cilju do tada traju i koalicije ili savezništva.
I SDP je kreirao platformu, ali je nije bilo moguće provesti, jer nisu svi vukli prema istom cilju.
Partnerstvo je, opet, zajedničko ulaganje svih dobara zbog interesa i profita. Interesi se dijele shodno ulaganju. Samim tim partnerstvo je jača obaveza nego koalicija!???
Da stvar bude gora Vaši partneri iz SDA su tekst sporazuma pokazali svakome za koga su mislili da to treba vidjeti, te i na taj način drže budućnost NS u svojim rukama. Ima jedna teža definicija tog "držanja", ali smo ozbiljni ljudi pa je neću sada koristiti.
Mogu shvatiti vašu mržnu prema SDP-u koji je u mnogim situacijama izigrao kako vas, tako i građane, ali je nevjerovatno da vam je SDA draža od SDP-a. SDA je upropastila ovu državu, a vi joj sada svojim potezima pomažete da se vrati na prijestolje.
U kampanji ste uvijek promovisali građansku politiku, kandidovali mlade ljude, a sada, nakon izbora podržavate metuzaleme koji bez obzira na svoje zasluge trebaju uživati u penziji. Glasanjem za mladog čovjeka kao što je Igor, otklonili bi svaku sumnju u vaš građanski koncept, dok podrškom Kljuiću građanima poručujete da vrijeme nacionalnih stranaka (pa i HDZ-a čiji je bio predsjednik) nije prošlo, a da mladi ljudi mogu da se pakuju i idu preko granice trbuhom za kruhom.
Priča se da za to vrijeme Vaš mlađahni Predsjednik ima poslovne veze sa Hilmom i Mujom Selimovićem i da je to ustvari okosnica partnerstva izmedju NS i SDA. U tom slučaju to je gori despotizam nego i u jednoj drugoj stranci, jer znači da je advokatska kancelarija Predsjednikovog tate važnija i od stranke i od građana koji su Vam dali povjerenje.
Imam osjećaj da se naša stranka izgubila i napravila sve i jednu grešku koju su spočitavali SDP-u, pa čak i puno više. Svojim ponašanjem na zadnjoj sjednici i najavama za iduću Naša stranka je postala kalkulatska stranka željna vlasti i fotelja.
Sve ovo smatrajte kritikom čovjeka koji Vam je prijatelj, ali koji jednako tako u zadnjih 7-8 mjeseci vidi samo sunovrat politike koju promovišete, ali je ne provodite. Još i vi učinite izdaju ovog naroda i neće mu ostati ništa osim masovnog samoubistva, jer svakako lagano umire.
Srdačni pozdravi.
Centar za informisanje SDP BiH
Ja ne vidim šta to kandidati imaju ? Jedan je s brkovima a drugi je bez i to im je jedina karakteristika.Corto Maltese wrote:BTW, ne vidjeh nigdje šta je to što ponuđene kandidate čini "potpuno neprihvatljivim". Svakako da imam svoje mišljenje o obojici, ali me zanima koji je taj veliki grijeh (ponaosob) zbog kojeg NS ne može glasati ni za jednog od njih?
Također me zanima vaš odnos prema nekim od mogućih posljedica ovakvog ponašanja:
1. Nećemo glasati ni za koga jer je bolje da Sarajevo i dalje nema gradonačelnika nego da to bude neko od navedene dvojke.
2. Nećemo glasati ni za koga jer je poštenije da se gradonačelnik bira izvlačenjem iz šešira, nego u normalnoj demokratskoj proceduri.
(nepotrebno precrtati)
Unaprijed hvala za odgovor.
tvsabina wrote:
Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada.
5 % ima stav a drugih 95 % nek se dogovori između sebe....
Oprostite što sam nepozvana "odgovarala"...veliki pozdrav
Ne ulazeći u nepodnošljivu lakoću arogancije koju ovakva izjava nosi, zanimljiva mi je zamjena teza po kojoj se prepuštanje odluke šeširu predstavlja kao imanje stava.tvsabina wrote: Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada. 5 % ima stav a drugih 95 % nek se dogovori između sebe....
Poštovani ,veljaca wrote:tvsabina wrote: Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada.
Oprostite što sam nepozvana "odgovarala"...veliki pozdrav![]()
Oprostite i vi,
Samo jedno pitanje: Na osnovu koje naucne metode je utvrdjeno ovo 5% i 95% ili je to odokativna metoda ?
Hvala na odgovoru,
Veljaca,
s.r.
Shvatajući Vašu potrebu za replikom (jer je citirana izjava prilično a ne sasvim jasna) dodala bih da 95 % stanovnika ovog grada već 20 i kusur godina bira razne šešire.Corto Maltese wrote:Ne ulazeći u nepodnošljivu lakoću arogancije koju ovakva izjava nosi, zanimljiva mi je zamjena teza po kojoj se prepuštanje odluke šeširu predstavlja kao imanje stava.tvsabina wrote: Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada. 5 % ima stav a drugih 95 % nek se dogovori između sebe....
tvsabina wrote: iako osnovne računske radnje jesu naučna metoda , zbilja ne bih ulazila u analiziranje Vašeg poznavanja istih.
Ukoliko posjetite sajt CIK-a (centralne izborne komisije) i pogledate rezultate posljednjih lokalnih izbora u gradu Sarajevu , vidjet ćete da Naša Stranka ima podršku između 5 i 10 % glasača ovog grada.
.
Postovana,tvsabina wrote:Poštovani ,veljaca wrote:tvsabina wrote: Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada.
Oprostite što sam nepozvana "odgovarala"...veliki pozdrav![]()
Oprostite i vi,
Samo jedno pitanje: Na osnovu koje naucne metode je utvrdjeno ovo 5% i 95% ili je to odokativna metoda ?
Hvala na odgovoru,
Veljaca,
s.r.
iako osnovne računske radnje jesu naučna metoda , zbilja ne bih ulazila u analiziranje Vašeg poznavanja istih.
Ukoliko posjetite sajt CIK-a (centralne izborne komisije) i pogledate rezultate posljednjih lokalnih izbora u gradu Sarajevu , vidjet ćete da Naša Stranka ima podršku između 5 i 10 % glasača ovog grada.
S obzirom na geografsku neravnopravnost glasova istih , dajem sebi za pravo da umanjim broj glasova Naše Stranke na svega 5 % u retoričkim raspravama , čisto da bi moja pogreška u procjeni išla u korist Naše Stranke.
Dakle glasači Naše Stranke (njih 5 %) su imali kandidata no on nije dobio podršku.
Ostala dva kandidata koji imaju 47,5 % podrške svaki, su primorali ovaj grad da ih bira Lutrija. Jedino pozitivno u tome je što ih neće birati Lutrija BiH.
Nadam se da me shvatate.
Hvala.
Pošto sam među onih 5% iza kojih se zaklanjate, mogu vam potvrditi da griješite u procjeni: Ni slučajno nisam dao glas kandidatima NS, da bi oni šeširdžijama prepuštali rješavanje problema. Da sam htio da šeširdžije, za njih bi i glasao.tvsabina wrote:Shvatajući Vašu potrebu za replikom (jer je citirana izjava prilično a ne sasvim jasna) dodala bih da 95 % stanovnika ovog grada već 20 i kusur godina bira razne šešire.Corto Maltese wrote:Ne ulazeći u nepodnošljivu lakoću arogancije koju ovakva izjava nosi, zanimljiva mi je zamjena teza po kojoj se prepuštanje odluke šeširu predstavlja kao imanje stava.tvsabina wrote: Stoga , neka smo dočekali da gradonačelnika bira šešir ili šeširići jer je to tako htjelo 95% stanovnika našeg grada. 5 % ima stav a drugih 95 % nek se dogovori između sebe....
Ovo je prvi put da 5 % onih koji ne biraju kažu da problem šešira trebaju riješiti šeširdžije.
Hvala.
didžej wrote:slazem se sa sabinom. nasa stranka ne treba glasati ni za jednog od ove dvojice. jedino ako ponude neko trece ime, nekog ko govori bar jedan strani jezik, ko je nesto postigao u zivotu, ime neoptereceno prosloscu ili krivicnim prijavama.
za takvog nek glasaju a ne za ova dva ublehasa koji su nominovani za poziciju gradonacelnika samo zato sto ne mogu nigdje drugo da se zaposle.