HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#15076 Re: HS kablovska

Post by Benq »

MordorSync wrote:
Benq wrote:To je sve od tv-a do tv-a , cesto se desi da jednostavno postoji nekompatibilnost izmedju modula i tv-a , i nece pronaci neke kanale tj nece skenirati odredjenu frekvenciju, tada se mora zamijeniti za resiver ili za drugi modul. Eh sad , ko ima dva modula ... :)
nema nikakve nekompaktibilnosti na tv i modulima jer fino piše na svakom tv šta može ili ne može, LG Tv traže setup za modul lokacija švedska, samsung kod mene neće švedska već ostalo u nekog i njemačka kao lokacija, a sem toga većina nema pojma kako skenirati kanale i slično.
Smart tv , modul radio sasvim normalno sve dok nije izasao update za tv , uradjen update , nakon toga nema pola kanala , drzava setovana , frekvencije rucno unosene , nista... dosao drugi modul i sve proradi iz prve. Onda ovaj prvi modul testa radi ubacimo u drugi tv koji je obicni LED , nadje kanale normalno. Tako da ima tu nekih sitnih fazona..
kakaljin

#15077 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Nije mi jasno kako mogu zaključati kanale kada hs korisnici su u kid paketima imali sve digitalne kanale i HD kanale u pretplati.

Dok je sama digitalna koštala 13,50 KM i sada oni moraju dati ekvivalent toj cijeni. To jest prošireni paket i još jedan stb ili modul. Da bi cijena bila ekvivalentna onome što se do sada plaćalo. E druga je stvar ako korisnici drugo pa da manje plaćaju ako hoće ili da plaćaju više ako hoće još nešto. To zavisi od želje korisnika.
kemox

#15078 Re: HS kablovska

Post by kemox »

kemox wrote:Evo prilikom stooamdesetšestog skeniranha svih frekvecija uhvatio sam i frekvenciju sa eurosport hd kanalima

Frekvencij 634000
Totalno je loš signal na ovoj frekveciji to je problem
Last edited by kemox on 23/01/2016 13:50, edited 1 time in total.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#15079 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

OK je da se naplati nešto od cijene za D3 ali puna cijena zaista nije realna. U konačnici nije problem dati neke 3-4 KM ali ne treba da te neko uzima lopatom samo zato što "nismo bili dovoljno informisani", šta i kako.
supercali

#15080 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Hbo si placao i na hs-u
chakany

#15081 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Kako ovdje čitam, izgleda da ću morati mijenjati CI Modul koji imam, jer mi taj isti neke frekvencije ne podržava i uopće ne čita.
Ili je do TV-a, kod mene je Sony. Pojma nemam :?
Benq

#15082 Re: HS kablovska

Post by Benq »

chakany wrote:Kako ovdje čitam, izgleda da ću morati mijenjati CI Modul koji imam, jer mi taj isti neke frekvencije ne podržava i uopće ne čita.
Stavi drzavu Finsku ili Hrvatsku i pokreni potpuno skeniranje.
hoggarr

#15083 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Napokon normalna konekcija.

Image
The Realist

#15084 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:
Net katastrofa, kvalitet slike na digitalnoj katastrofa.
Prosto se iznerviram kad upalim TV, stalno neke kockice na slici, slika puca malo malo.
RTL HR na digitalnoj jako loša slika, često se zaledi, pa nestane na par sekundi slika, pa se opet zaledi, pa kockice se pojave, i tako u krug evo već drugi dan.
Internet jako spor.
Frekvencija 722 uopće mi nije gledljiva, nemam nikako sliku na toj frekvenciji, gdje mi je FOX MOVIES i VIASAT EXPLORE
Ako ovako ostane, biće baš veselo.
Mislio sam da će slika biti bolja sada kad ih je Telemach preuzeo, ali jok ona sve lošija i lošija.
Da i meni je kvalitet slike loš, kada gledam brojeve, na dosta kanala 55-66%, pa zatrza, ali se drži nekako. Čekam ih sa recieverom pa da to rješavam onda, jer očekujem da kada tada srede signal da će se i net popraviti, a.B.d.!
Benq wrote:
Ako si se registrovao na mojtelemach.ba portal i tu aktivirao D3GO onda ocekuj 2-4KM uz racun iduci mjesec jer D3GO nije uracunat u tvoj trenutni paket nego u nove pakete.
Neće dobiti uvećan račun, tj. ne bi trebao. Ja sam ih to pitao i rekli su da se neće naplaćivati dok se ne potpiše ugovor sa Telemachom, jer trenutno uopšte nemamo tu uslugu (većina kanala ne radi). Na zadnjem računu mi i nije došlo ništa dodatno.
The Realist

#15085 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:Ima li netko da su mu otključani NG Wild i C&I? Vrlo mi je nelogično da su nam ova dva kanala kodirali...
Nazovi ih, rade oba kanala, a kod mene je KID 8.
Benq

#15086 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote: Neće dobiti uvećan račun, tj. ne bi trebao. Ja sam ih to pitao i rekli su da se neće naplaćivati dok se ne potpiše ugovor sa Telemachom, jer trenutno uopšte nemamo tu uslugu (većina kanala ne radi). Na zadnjem računu mi i nije došlo ništa dodatno.
I ja mislim da ne bi trebalo , vidjet cemo :)
chakany

#15087 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Benq wrote:
chakany wrote:Kako ovdje čitam, izgleda da ću morati mijenjati CI Modul koji imam, jer mi taj isti neke frekvencije ne podržava i uopće ne čita.
Memorisao sam ja sve kanale prije dva-tri dana, nego mi je na nekim jako loša slika, puca malo malo.
Ili je do TV-a ili je do CI Modula, ili je do HS-a.
kakaljin

#15088 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

chakany wrote:
Benq wrote:
Memorisao sam ja sve kanale prije dva-tri dana, nego mi je na nekim jako loša slika, puca malo malo.
Ili je do TV-a ili je do CI Modula, ili je do HS-a.
Do ci modula sigurno nije, jedino ostaje TV i HS, ali najvjerovatnije je do HS-a jer je signal koji salju los.
old_spice

#15089 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

isti sam problem imao, problem ti je do signala koji salje hs. meni su signal pojacali i radi sve ok. objasnjenje njihovo je bilo ovako, posto su frekvencije hs niske, prolazio je signal normalno i zato nismo imali problema sa arenama u hd-u i slicno, dok su na telemachu frekvencije visoko mislim da pocinju od 600(ovdje je na hs-u zavrsavalo) i da zbog slabog signala ne mozes pronaci te kanale
biggrin

#15090 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

operacija labrador wrote:
ifus wrote:Koji je broj HS-a? Svi ovi na koje sam ih do sad zvao vise funkcionisu?
"Welcome to the Jungle " - nema više tih brojeva , samo 1360 TM ... ali doći će ti serviseri HS-a i vjerovatno reći da sačekaš dok se sve "stabilizuje" ...
Ja sam već odlučio - pozdravljam se s TM i HS ...
koji si paket bio i na sta prelazis sada. pitam jer sam trenutno i sam u dilemi i kontam da predjem negdje drugo
alen_89

#15091 Re: HS kablovska

Post by alen_89 »

Prije par mjeseci promijenili kablove na banderama u citavoj ulici (naselje Buca Potok), a prije par dana promijenili od bandere do moje kuce (do mog prikljucka / splitera)...
Upitao sto? Kaze radnik radi kvalitete, stari (crni) kabal je 6 a ovaj novi sto stavlja je 11, uglavnom vidno deblji ako ne i duplo.
Juce nestalo slike na digitali (stari SD Hema resiver), pregledam kad nema signala da starim frekvencijama, obrisem stare kanale (tv i radio) i frekvencije i ukucam 18 novih frekvencije sa ove liste http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/ na ovaj prvi nacin koji je objasnjen na ovoj stranici http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/ . Uredno nade kanale, ali nemaju ime samo redni brojevi.
Danas, prije par sati, je nazvao radnik i rekao doci ce da promijeni resiver, uglavnom dosao prikljucio novi D3 mini HD digital cable resiver (preko HDMI je u tv priukljucen, slika na HD kanalima je EXTRA) i sve fecera super...

KID 22

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15092 Re: HS kablovska

Post by pici »

meni je sliKa MRAK na TVeu :thumbup:

Image

menije KID 22 paket al BUKVALNO
alen_89

#15093 Re: HS kablovska

Post by alen_89 »

pici wrote:meni je sliKa MRAK na TVeu :thumbup:

Image

menije KID 22 paket al BUKVALNO
LOL, ne shvatam sto odavno nisu imena KID paketa promijenjena KID 22 bi se odavno trebao zavti KID 30 ili KID 40 !?
Nogatrans

#15094 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Ne znam zasto ste uradili skeniranje kanala? Meni je poruka izlazila na tv al ja sam je ignorisao. Meni trebaju sk i eurosport i to trenutno imam u HD. Vidim da su ukinuli Eurosport HD cim se preskeniraju kanali. Tako da ja to nisam uradio.
kemox

#15095 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Nogatrans wrote:Ne znam zasto ste uradili skeniranje kanala? Meni je poruka izlazila na tv al ja sam je ignorisao. Meni trebaju sk i eurosport i to trenutno imam u HD. Vidim da su ukinuli Eurosport HD cim se preskeniraju kanali. Tako da ja to nisam uradio.
Na ovoj frekvenciji 63400 brzina simbola 5956 modulacija 256 se još nalaze bht1 hd, discovery hd, histry hd, i fashion hd
Kod mene signal loš ne može ništa
Image
barcelona81

#15096 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

Nazvase me maloprije iz Telemaha , da mi zamijene resiver. Resiver kod starog. Ja imam ci modul. Na resiveru kod starog otkljucano sve, izuzev hbo hd i cinemaxa hd. A kod mene na kartici par hd kanala i cao. Valjda moram otic kod njih potpisat ugovor za kajale na ci kodulu ili da uzmem njihov ci kodul
kemox

#15097 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Slučajno ova frekvecija gdje je bht 1 zeza?
https://vid.me/x6q9
Ovako štopa pa nestane signala skroz
Nogatrans

#15098 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Ja necu preskenirati. Ionako dobijas losu programsku semu gdje su ubacili 13 radio kanala. :-)
kemox

#15099 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Mislim da bi NAM trebali otkučati sve kanale, ovako kao što je sad pola kanala štopa

OVO JE DEBELA BETA

STVARNO NE ZNAM KAKO ONI MOGU OČEKIVATI DA IM ZA OVO PLATIM 36,6 KM
bumerangss

#15100 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

biggrin wrote:
dobar vam ovaj "najkraci rok". ja evo jos uvijek cekam odgovor

p.s.punac mi se prebacio na mojaTV i najveca komplikacija oko toga je ogroman red da se odjavi sa dotadasnjeg paketa...uzevsi u obzir losu podrsku i jos malo pa katastrofalnu telefoniju, sve sam vise sklon da uradim isto
Moja TV je extra stvar! :thumbup: nema ovih zezancija frekfencija nit sta dolazi, pada, raste ni ping ni brzina.... sve stabilno!
Locked