SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Deep red

#15076 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

MersY wrote:A znaš da sam i o njemu razmišljala, ali mi se koža lica nekako promijenila u zadnje vrijeme, nije više suha, pa mi sad ovi puderi koje imam za suhu kožu ne odgovaraju kao prije, počne mi se čelo i nos sjajiti nakon par sati , pa kontam da malo probam i neki drugi puder, najbolje bi bilo nabaviti testere i od jednog i od drugog ali to je skoro pa nemoguća misija :-x
Neces vjerovati ali u zadnje vrijeme imam isti problem, koji trenutno rjesavam blot papiricima :sad:
BJB me zaintrigirala sa ovim Shiseido, moram jos malo iscitati recenzije o njemu, a Face and body kupujem prvom prilikom (koja nikako da se ukaze).
Michun

#15077 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

hoce se lice vise mastiti zimi - zatvoren prostor, grijanje...(posebno ako je ono na puhanje)
Deep red

#15078 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

U takvoj sam prostoriji 8-9 sati dnevno :D
Michun

#15079 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Deep red wrote:U takvoj sam prostoriji 8-9 sati dnevno :D
o da...i ja sam
malo vode u spreju ce pomoci ja mislim...
bebinda

#15080 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bebinda »

Nisrin wrote:Jojobino ulje NIJE KOMEDOGENO, bas je pogodno za kozu---daje joj svjezinu i sjaj, a i samo je u obliku voska...

Jakoooo efikasno za zreliju kozu je e-ulje, naprimjer Natural Wealtha koje traje dooosta dugo, odlicno je u borbi protiv bora jer kozu revitalizira...a moze se cak i piti, tj. unositi oralnim putem...oko 29KM je bocica...lijepo mirise, jer u sastavu ima i ulje limuna, kao i sezamovo ulje...
Milloni wrote:
:thumbup:
nozica wrote:Slice of life :kiss:
Ispade ja u svakom slucaju u krivu :run: Dermatolog mi rek'o niposto jojobino ulje :sad: Za mineralna ulja znam da pisu da nisu komedogena, ali mineralna ulja ne prodiru u kozu, i svakako postoje bolje biljne varijante ulja kao komponente u preparatima. Ja se izvinjavam ako sam vam prenijela pogresnu informaciju, nisam ni ja bolje znala :oops1:
Hej, bar se slazemooko maslinovog :run:
Ma nema veze, evo malo kad se potraže na netu ove tabele komedogenosti, sve se razlikuju, tako da ništa se ne moze sa sigurnošću reći, na kraju opet sve zavisi od osobe i kože.
Kad smo već ko ovih ulja, jel neko zna gdje se to kod nas može kupit, a da su hladno prešana i nerafinisana, naprimjer lješnjakovo ulje?
BJB

#15081 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Image ovo je na hqhair,
Ostalo na feelunique
Image
Image
Image
Ductus Holedocus

#15082 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Trebam nekog ko ce mi otkriti tajnu,cime se aida djapo maze,pa onakav bijel ten ima 8)
BJB

#15083 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Mozda se ne izlaze suncu uopste, a kad jest onda koristi kremu sa SPF50.
Kona__

#15084 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

Ductus Holedocus wrote:Trebam nekog ko ce mi otkriti tajnu,cime se aida djapo maze,pa onakav bijel ten ima 8)
imaš ovdje čitavu njenu rutinu
http://iddavanmunster.blogspot.com/2012 ... -skin.html
mada mislim da joj je avene bio neki sponzor.. konkretno ten ovdje: Foundation/powder: Avène mosaic couvrance powder & Couvrance Foundation Porcelain fixed with baby powder
MersY

#15085 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Ne znam čime se maže ali je nestvarno lijepa i one njene obrve su mi famozne :I
Michun

#15086 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

i kod mene je ten ko kod nje :) doduse ja imam alergiju na sunce pa sam uvijek sa spf. a i ne volim da se przim :D
Nisrin

#15087 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

MersY wrote:Ne znam čime se maže ali je nestvarno lijepa i one njene obrve su mi famozne :I

Koristi iskljucivo AVENE proizvode, sponzori su joj svakako...:D
Ne izlaze se suncu NIKAD, a i uvijek nosa kremu sa SPFom, cuva taj porculanski ten uglavnom...:D Savrsenu kozu ima, bez ikakvog crvenila, akni, bilo cega, iako je prije imala manjihproblema sa aknama-ko bi rekao?!
Obrve prirodnoooo lijepe ima, jos ih dodatno sreci olovkom...

Ima po FBu slika NO MAKE UP i jednako je lijepa, stvarno ima savrsene crte lica, njoj i ne treba make up :D
švrljo

#15088 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by švrljo »

Jel imao neko iskustva sa ovim puderom?
Image
BJB

#15089 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Gossmakeup artist je u nekom od svojih tutoriala pricao o tim Kryolan, pa potrazi..
Image na hqhair
švrljo

#15090 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by švrljo »

U Skenderiji se otvorila radnja sa njihovom sminkom pa me zanimaju iskustva :)
Nisrin

#15091 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

švrljo wrote:Jel imao neko iskustva sa ovim puderom?
Image

Tesko, koriste iskljucivo profisminkeri za neku scensku sminku...nije za svaki dan, prekriva sveeee zivo...mene je Egon sminkao ovim na vjencanju...uglavnom, prirodne boje koje se stope sa tenom...dugotrajnoooo na licu, ne izaziva nikakve reakcije i nije nesto ni skupo..80ak KM jedan :D
Nisrin

#15092 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
švrljo

#15093 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by švrljo »

Nisrin wrote:
švrljo wrote:Jel imao neko iskustva sa ovim puderom?
Image

Tesko, koriste iskljucivo profisminkeri za neku scensku sminku...nije za svaki dan, prekriva sveeee zivo...mene je Egon sminkao ovim na vjencanju...uglavnom, prirodne boje koje se stope sa tenom...dugotrajnoooo na licu, ne izaziva nikakve reakcije i nije nesto ni skupo..80ak KM jedan :D

U skenderiji je drugarica kupila taj puder i kostao je 50 KM, eh sad ne znam jel cijena spala il dole fus prodaju :D
hanady

#15094 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Vidjeh danas na feelunique da ima Nuxe le parfem, isti sastav i miris kao ulje....medjutim ne vrse dostavu za BIH, zna li neko kako se ovo moze naruciti?
dadoka84

#15095 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dadoka84 »

bila mi je aida u foto studiju neki dan. odusevio sam se kakva joj je koza. uopste nema posla na obradi fotki kasnije. barem ne tog aspekta...

i pitanje :)
zna li neko gdje mogu pogledati set kistova, cetkica za sminkanje al da su malo kvalitetniji, od prirodnih vlakana i po kojoj cijeni. zeni ce uskoro rodjendan :)
Nisrin

#15096 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

dadoka84 wrote:bila mi je aida u foto studiju neki dan. odusevio sam se kakva joj je koza. uopste nema posla na obradi fotki kasnije. barem ne tog aspekta...

i pitanje :)
zna li neko gdje mogu pogledati set kistova, cetkica za sminkanje al da su malo kvalitetniji, od prirodnih vlakana i po kojoj cijeni. zeni ce uskoro rodjendan :)

Kod nas nigdje, mozda samo u ovom Kryolanu, a inace pogledaj SIGMA cetke na internetu i poruci iz UK naprimjer...

Sto se tice Aide, stvarno ima perfektnu kozu, ten, ma sve za 10, ali kad progovori...ne uklapa se...iako ovdje nije rijec o tome, ali se sjetih i toga...
brown.sugar

#15097 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Nisrin wrote:
Sto se tice Aide, stvarno ima perfektnu kozu, ten, ma sve za 10, ali kad progovori...ne uklapa se...iako ovdje nije rijec o tome, ali se sjetih i toga...
Slazem se. Kad sam je prvi put cula, moja reakcija je bila :nija: :?.
dadoka84

#15098 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dadoka84 »

hvala na odgovoru ali radi blizine rodjendana nemam ne mogu cekati dostavu :(
brown.sugar

#15099 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

@dadoka84: Pogledaj u nekom bolje opremljenom DM-u ovaj set:
Image

Mogao bi Art Deco imati i eventualno Didaco na Ilidzi. Uvijek mozes obici i parfumerije tipa Plaze, Babica, Inome pa provjeriti ako slucajno imaju...
BJB

#15100 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Steta. :roll: Stvarno prelijepo izgleda.
Post Reply