_BataZiv_0809 wrote:
Ides itekako, mozda ti to ne primjecujes, ali vjeruj da znam nekad procitat komentar i tacno prepoznam da je tvoj a da nisam ni pogledao avatar.
_BataZiv_0809 wrote:
Obracas bolan, opet ista stvar, ali hajde autopercepcija nam je obicno svima najteza lekcija. Sjecam se kad si vivaldija castio raznim epitetima samo zato sto ti je rekao da je batina u ruci najvaznija za ekonomski prosperitet velikih sila a ne demokratija, ljudska prava, liberalna ekonomija kako si ti tvrdio.
Problem je sto ovo sto ti govoris nije faktualno tacno. Znaci ne da se radi o razlicitim misljenjima ili percepcijama napisanog, vec jednostavno netacnim stvarima, jer ti ne zelis da ih vidis onakvim kakve jesu. I necu dozvoliti da se pravis ludim optuzujuci me za nesto sto nije tacno.
Naveo sam ti vec primjer lika koji me naziva "moralno ruznom i gadnom osobom" jer sam napisao nesto u vezi onog Skripala sto su ga otrovali u Engleskoj (nije NATO, kao sto sam mislio). Ima na temi "RUSIJA", negdje 327 stranica, sad sam pogledao, ali nema direktan citat (samo moj citat njega) jer je administrator izbrisao. Inace je taj lik lak na obaracu sto se tice epiteta, ne samo meni. Poslije kad ja njemu slicnim tonom odgovorim, javis se ti da ga branis. U nastavku teme na vise stranica opet ulijece lik sa ad hominem,
Cak sam ti tacno tad i napisao nesto slicno, evo citat, posto si me ti prozvao:
jeza u ledja wrote:_BataZiv_0809 wrote:
Nije ni tema o drugim forumasima, ali opra ti na ruke od ad hominema.
Ma brao! Takoe!
Kad ti neko napise da si "kompletno limitiran, moralno ruzna i gadna osoba", okreni drugi obraz, nasmij se!
Sjo kad se pocne sa licemjernim zalopojkama.
"Mi nevinasca, nemojte nas...", tacno isto Putin i Rusija.

Poslije si napisao nesto tipa kako "meni nije mrsko hvalit se koliko imam para" (od nekud ti je to palo na pamet sa sasvim druge teme) i onda sam ti i tu odgovorio da je to odgovor na necije prozivanje da sljakam peruci guzice ili tako nesto. Ja mu rekao na to nesto tipa "budi siguran da zaradjujem vise od tebe". Znaci opet odgovor na neciji licni napad. I opet ti to preskaces jer tebi su
moje rijeci ono sto te kopka, a boli te kurac sta meni govore.
U nastavku teme ti onda dalje vise puta citiram istog lika i njegove uvrede - "mentalno limitirana osoba", ja tebe prozovem da me branis (

), ti nista. Nekoliko stranica poslije, opet lik mi napise :
jeza u ledja wrote:ioannes wrote:
ja jos nisam vidio osobu sa ovako niskim intelektualnim sposobnostim...
to je toliko kompleksaski i imbecilno da boli glava.
tvoj sugavi glas
jel ti imas imalo pameti kad pises ovakve stvari?
@ Bato, brani me, vidi koliko ad hominema opet
Ti ioannesu, po x-ti put pokazujes svoj nivo. Rado bih ti odgovorio, ali necu da se Bato ne uvrijedi.

Ja tebe prozivam da me "branis"

, ti nista.
Medjutim, napisao si meni da sam mu rekao "strasne stvari". A ta strasna stvar je da sam mu (nakon gomile uvreda prema meni, ovo iznad nije sve niti prvi put), napisao da je na ovom forumu "uljez", jer je lik sam rekao "da nije iz BiH i da ga BiH ne zanima", te provodio dane debatirajuci o tome da li postoji Bosanski jezik i dajuci neke opskurne teze o povijesti Bosnjaka, Bosne, itd. I onda takav lik jos dodje na forum hvaleci Rusiju, koja sigurno nije prijatelj BiH, i misli da ima jos za pravo da konstantno vrijedja druge ljude jer napadaju Rusiju? Ali ne, problem sam ja, jel, jer mu govorim "strasne stvari"? (Imas na toj temi i njegove odgovore drugima, nisam samo ja meta.)
I nista, zavrsi se prica tako sto se ti napravis lud, sto sam ti i rekao.
-----
U vezi vivaldija, naravno sasvim drugi lik i druga prica. Raspravljamo natenane uzduz i poprijeko, opet u vezi Rusije, bas na ovoj temi stranica 591, ima sve fino. Ja sam u jednom trenutku napisao sljedece:
jeza u ledja wrote:velicas bez potrebe rusiju i njenu vaznost. na isti nacin kao sto rade i sami rusi. to je upravo ono sto govorim da je problem.
Na sta je on planuo ko ofuren:
vivaldi wrote:jeza u ledja wrote:velicas bez potrebe rusiju i njenu vaznost. na isti nacin kao sto rade i sami rusi. to je upravo ono sto govorim da je problem.
ova recenica pokazuje tvoj bezobrazluk. prva stvar, nema ovdje nikakvog velicanja ali bih volio da mi izdvojis jednu jedinu recenicu iz koje si to mogao izvuci. a tek drugi recenice pokazuje tvoju bahatost i ono u cemu je problem. rusi velicaju rusiju?

necuveno!!jesus christ sta ti izvaljujes.
Znaci ja mu kazem da velica previse Rusiju, a on meni da sam bezobrazan i bahat?! Ko na koga tu ide djonom, a?
Ja mu dalje napisao:
Sve je to pravdanje jednog siledzijskog i kabadahijskog mentaliteta od strane forumskog rusofila. Otprilike prica "svi bogati kradu pa mogu i ja krast".
Ne znam ja sta je najbolje za tebe niti ti govorim sta je najbolje za tebe. Mozda casa tople vode s limunom i malo secera? No imam pravo da prozivam neciju licemjernost, a tvoji su ih postova puni.
Znaci nazvao ga licemjernim rusofilom. A znas sta je on meni na to odgovorio? Da "supacki" izvrcem njegove rijeci. Jos i mene nazvao licemjerom, itd, i tu se negdje rasprava zavrsi.
Ima sve, crno na bijelo.
Tvoja verzija price - "castio sam vivaldija raznim epitetima samo zato jer je xy..." je kao sto vidis, skoro pa dijametralno suprotna od onog sto se stvarno desilo.
_BataZiv_0809 wrote:
Misli sta hoces, to je tvoje legitimno pravo. Buduci da tvoje misljenje ne jedem za dorucak, njime ne placam racune, njime se ne lijecim kad sam bolestan, sa njime ne lijezem u krevet, dozvoli da mi nije bitno
Odlicno, napises mi sta mislis o mojim postovima, ja odgovorim da isto mislim o tvojim, ti napises da ti moje misljenje nije bitno.

Iz nekog razloga, ne povezujes kontradiktornost svojih rijeci. Opet neki pattern dvostrukih arsina.
_BataZiv_0809 wrote:
Ovo boldirano prvo na sebi trebas primijeniti

Ponavljas jedno te isto, bez obzira na to sto se ti meni opetovano javljas zaleci se na moj nacin komunikacije, ne ja - tebi. I onda ponavljas ono sto ja tebi odgovorim da ja primjenim na sebe?? Wtf?
Da znam pametovat, palamudit, ljudima nekad spustati i slicno, to se slazem. Ali mislim da to rade i mnogi drugi na forumu, samo sto to neki rade "bolje" od drugih. I sam se znam salit na svoj racun i pokusavat korigovat kad imam zivaca, kao sto trebaju i ostali. Takva je donekle i priroda foruma, pogotovo pdf Politika. Kad meni na isti nacin spustaju ne idem Bati da se zalim, osim iz zajebancije. (

).
No da ja onako ko s poslom ulijecem ljudima ad hominem bez ikakvog razloga, tj provokacije, znaci neka prica na licnoj osnovi jer se sa njima ne slazem, to ti necu dozvoliti da me etiketiras jer to nije tacno. I vjeruj mi, ja pazim sta pisem i sta sam procitao od nekoga vise nego sto mislis. Savjetujem ti da i ti sam to malo bolje praktikujes.