Ukrajina

Post Reply
Hajlac

#15076 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

pici wrote:Podanici vole čvrstu ruku
Misliš poput Obamine i Erdoganove :oops:

Masovno ubijanje civila u Jemenu, Afganistanu, Iraku, Sudanu, Somaliji, Palestini, Hondurasu, Gvatemali, El Salvadoru, Panami, Čileu, Argentini, Istočnom Timoru, Vijetnamu...živjela čvrsta ruka u borbi protiv civila. Svjetski policajac&pozitivac.

Poserem se na takvog "policajca" i "diplomatu" :twisted:

Nabroj mi zemlje gdje je "čvrsta ruka" Rusije operisala kao u gore nabrojanim zemljama, dakle subverzijom političkog procesa, vojske, obavještajnih struktura, selektivnim egzekucijama(dronovi, specijalni timovi), obučavanjem lokalnih paravojski tzv. "kontrarevolucionarnom" ratovanju(kampanje terora nad 'neposlušnim' lijevo orijentisanim civilima) i na kraju otvorenim invazijama (War on xyz)!

Genocid nad Indijancima/američkim domorocima je 100 puta gori od onog što su radili manijaci Staljin&Berija jer se u prvom slučaju radi o višestoljetnom istrjebljenju jedne čitave kulture i naroda a u drugom o čistoj vladavini totalitarnih manijaka. Btw. uspjeli su jer danas više ne postoje tradicionalni Indijanci - ostala je šačica "emancipovanih" džins crvenokožaca koji samo podsjećaju na neke davne.

Jah, čvrsta ruka :-)
GAU8

#15077 Re: Odg: Ukrajina

Post by GAU8 »

Kikibombona wrote:
Renta wrote:

Čeli kad govori o nama govori zapravo o sebi. Jedno od osnovnih postulata psihologije, odavno poznato.

U tom svijetlu vrlo zanimljiv članak sa advance.hr. Taj portal u zadnje vrijeme dolazi na prag objektivnog novinarstva.
Čitatelji su u šoku, jedni pozitivno drugi negativno.
Ono što je bitno je da su prepoznali emotivnu stranu rusofila...Bravo Advance! :thumbup:

http://www.advance.hr/vijesti/putinofil ... ije-vrste/
Komentari legendarni. Niko da pohvali. :lol:
Ja sam šokiran :) došli tobe :)
GAU8

#15078 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Hajlac wrote:
pici wrote:Podanici vole čvrstu ruku
Misliš poput Obamine i Erdoganove :oops:

Masovno ubijanje civila u Jemenu, Afganistanu, Iraku, Sudanu, Somaliji, Palestini, Hondurasu, Gvatemali, El Salvadoru, Panami, Čileu, Argentini, Istočnom Timoru, Vijetnamu...živjela čvrsta ruka u borbi protiv civila. Svjetski policajac&pozitivac.

Poserem se na takvog "policajca" i "diplomatu" :twisted:

Nabroj mi zemlje gdje je "čvrsta ruka" Rusije operisala kao u gore nabrojanim zemljama, dakle subverzijom političkog procesa, vojske, obavještajnih struktura, selektivnim egzekucijama(dronovi, specijalni timovi), obučavanjem lokalnih paravojski tzv. "kontrarevolucionarnom" ratovanju(kampanje terora nad 'neposlušnim' lijevo orijentisanim civilima) i na kraju otvorenim invazijama (War on xyz)!

Genocid nad Indijancima/američkim domorocima je 100 puta gori od onog što su radili manijaci Staljin&Berija jer se u prvom slučaju radi o višestoljetnom istrjebljenju jedne čitave kulture i naroda a u drugom o čistoj vladavini totalitarnih manijaka. Btw. uspjeli su jer danas više ne postoje tradicionalni Indijanci - ostala je šačica "emancipovanih" džins crvenokožaca koji samo podsjećaju na neke davne.

Jah, čvrsta ruka :-)
Džaba pojedini pričaju. Naše rane i sjećanja su svježi i ne možeš tražiti objektivnost. USA je "omogućila" sranje na Balkanu.
Zna se ko je bio agresor, i sve... to se ne smije umanjiti ili zaboraviti, ALI USA je omogućila da dođe do toga.
Hajlac

#15079 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

pici wrote:znaci napokom dojdjosmo do srzi probljema...

milosevic devedesetih

putin sadasnji
Teoretski, da je neki dio BiH duže bio pod HR/Srbijom a samo kratko "poklonjen" BiH, ova korelacija bi ti imala smisla. Jer je upravo tako bilo s Krimom i Rusijom-Ukrajinom.

Ovako, lupaš ko Maksim po diviziji.

Inače, imbecilne su vam usporedbe s BiH, Jugoslavijom itd.

Na djelu je ekonomski rat za žitnicu Evrope i energetsku transverzalu Istok-Zapad.

Sve je počelo ultimatumom Zapada Ukrajini da, ako hoće ekonomsku saradnju, moraju se odreći svih odnosa s Rusijom. Čim je Ukrajina tom ultimatumu/ucjeni rekla NE, počele su čarke ultradesničara, usko povezanih s Evropskim.
Decenijama postoji ta veza između obavještajnog dijela NATO-a i evropske militarističke/neonacističke desnice - pod tzv. Operacijom Gladio:

Našli su se jer im je uvijek bio zajednički neprijatelj - Rusija odnosno komunizam.
Hajlac

#15080 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

Kad već hvalite advance.hr kao objektivne :oops:

Bez dokaza o krivnji za obaranje zrakoplova Porošenko kreće u uništenje Donbasa - SAD i Poljska traže "nemilosrdan stav prema Rusiji" - OESS potvrdio masovna stradavanja civila u napadima ukrajinske vojske

http://www.advance.hr/vijesti/bez-dokaz ... ke-vojske/

Energetska pozadina krize u Ukrajini: između iluzije i stvarnosti - plin iz škriljevca, europska ovisnost o Rusiji i američke plinske bajke koje se prodaju Kijevu

http://www.advance.hr/vijesti/energetsk ... ju-kijevu/
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15081 Re: Ukrajina

Post by pici »

corav medju slijepcima je car

a "VI" i dalje

Image

Image
flexibila

#15082 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Cokoladni opet naredjuje primirje, ha vojskovodje i qurca. :izet: :lol: :lol:
Renta

#15083 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Kikibombona wrote:
Renta wrote:

Čeli kad govori o nama govori zapravo o sebi. Jedno od osnovnih postulata psihologije, odavno poznato.

U tom svijetlu vrlo zanimljiv članak sa advance.hr. Taj portal u zadnje vrijeme dolazi na prag objektivnog novinarstva.
Čitatelji su u šoku, jedni pozitivno drugi negativno.
Ono što je bitno je da su prepoznali emotivnu stranu rusofila...Bravo Advance! :thumbup:

http://www.advance.hr/vijesti/putinofil ... ije-vrste/
Komentari legendarni. Niko da pohvali. :lol:

Pa da, većina je negativnih i u šoku. :lol:

Nisu navikli na koliko toliko objektivne članke...od Advance se očekuju proruski i proputinovi stavovi, barem do sada.
Ima i par pozitivnih komentara na članak ali i oni su šokirani promjenom uređivačke politike. :lol:
Izgleda da je ovaj zločin separatista s obaranjem zrakoplova (sve indicije upućuju baš na njih) prekretnica koja mijenja puno toga.

Vrijedi pročitati svakako. :)
Last edited by Renta on 21/07/2014 14:42, edited 1 time in total.
GAU8

#15084 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Je li nova informacija da je MH 17 bio u pratnji 2 Su-27?
Renta

#15085 Re: Ukrajina

Post by Renta »

To je stari info od prije par dana. Navodno, ukrajinci su pratili često zrakoplove ne samo ovaj srušeni.
GAU8

#15086 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Renta wrote:To je stari info od prije par dana. Navodno, ukrajinci su pratili često zrakoplove ne samo ovaj srušeni.
Da, i ja sam čuo za to, ali nisam bio siguran je li zvanično potvrđeno. Još uvijek kruži nekoliko "istina" među novinskim kućama. Ali nisam nigdje pročitao zvanično da je postojala pratnja.
Bodkin

#15087 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Renta wrote:To je stari info od prije par dana. Navodno, ukrajinci su pratili često zrakoplove ne samo ovaj srušeni.
jel moguce da su gadjali suhoj a pogodili civilni? mislim budala bi to uopste probala ali samo pitam jel moguce?
Lincoln-Burrows

#15088 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

A zašto su pratili civilni zrakoplov?

Ne mogu ga zaštititi a izlažu ga potencijalnoj opasnosti.
Renta

#15089 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Bodkin wrote:
jel moguce da su gadjali suhoj a pogodili civilni? mislim budala bi to uopste probala ali samo pitam jel moguce?

Jedna od teorija od Iranskog stručnjaka:

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/malez ... /140721060
dječak sa šibicama

#15090 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

GAU8 wrote:Je li nova informacija da je MH 17 bio u pratnji 2 Su-27?
Spanac sa kijevskog aerodroma, kotrolor letenja, to je objavio na svom twitteru odmah nakon nesrece.

Twitter nalog mu je ukinut u roku odmah.
dječak sa šibicama

#15091 Re: Ukrajina

Bodkin wrote:
Kijev danas objavio da je nemoguce da je ovo djelo nestrucnih osoba, "ovo moze uraditi samo profesionalac".

Naravno, motivi Kijeva su jasni (Rusija je to namjerno, Putin nisanio licno, jest tako mi mlijeka u prahu) ali cinjienica je da to nije mogao uraditi "pijani cetnik". Protuzracni sistemi nemaju bezveze naziv "sistem", to je citav sistem navodjenja, nisanjenja i paljbe. Za sto je potrebno imati nekoliko uredjaja, ne samo lanser raketa.
Sezam

#15092 Re: Ukrajina

Post by Sezam »

Danguba wrote:
Bodkin wrote:
Danguba wrote:
Malo im je sto su se izivljavali po BiH pa se drustvo ponovo sastalo da nastave lesinariti.

Nema milosti za one koji ni mrtve ne postuju.
ko? onih 130 miliona rusa? da su se izivljavali bih ne bi odavno bilo

puno vise su se izivljavali njemci pa je njemacka danas voljena skoro kao bosna ;-)
Ovdje je stvarno cirkus. :-)

Je li spomenes cetnike ljudi se poistovjete sa istima. Ako spomenes one ruske lesinare, ljudi to poistovjete sa cijelom Rusijom.

Nije do mene. :D
Pa valjda si skontao do sada da samo o Bosnjacima smijes generalizovati na ovom forumu. Za sve ostale, moras detaljno naznaciti o kome pises, inace siris mrznju. :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15093 Re: Ukrajina

Post by Truba »

čini mi se da je putinko imao "pomoć" francuske u napadu na gruziju za vrijeme one krize od nekoliko tjedana kad je sprčen zapadnjački pijun

zna li mi neko odgovoriti zašto sad nema podršku francuske u slučaju ukrajine
i jesam li nešto pogrešno zapamtio
dječak sa šibicama

#15094 Re: Ukrajina

Black swan wrote:čini mi se da je putinko imao "pomoć" francuske u napadu na gruziju za vrijeme one krize od nekoliko tjedana kad je sprčen zapadnjački pijun

zna li mi neko odgovoriti zašto sad nema podršku francuske u slučaju ukrajine
i jesam li nešto pogrešno zapamtio
Ima i nema, Francuzi imaju poslovnu saradnju sa Rusima i neckaju se sa sankcijama, nisu jedini, London takodje, Engleska je nakrcana novcem ruskih bogatasa... e zato je potrebno Putina predstaviti kao krvolocnog novog Hitlera, a da bi mu Europa "konacno okrenula ledja", kako rece Obama neki dan.

Isto kao sto je ruski bogatas po automatizmu oligarh, dakle neki zli lopov koji protivnike uklanja u tisini, metkom u potiljak, i obavezno organizuje lov na zive ljude iz ciste zabave... dok su americki bogatasi, ljudi koji stoje iza Obame i ostalih americkih politicara, predsjednika, ljudi koji Obami i obamama placaju predsjeddnicke kampanje, postenjacine koje svoj imetak sticu postenim radom i sa svojih 10 prstiju. Satrase se ljudi od rada i postenja.

Tu i tamo aplaudiraju gledajuci kako gori Bagdad, Tripoli, Kabul, Gaza, ali necemo sad o tome...

Mediji su cudo, lobotomiziranje sirokih narodnih masa je fantasticno, sta god ko mislio o tome. To je famozna djelatnost, stvaraju od ljudi robote koji ne razmisljaju. Moras im se diviti.
Bodkin

#15095 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

gdje je @jeffereson da nam kaze jel moguce razlikovati putnicki od suhoja kad lete blizu sa tim BUK-om?
Mister Yes

#15096 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

dječak sa šibicama wrote: Mediji su cudo, lobotomiziranje sirokih narodnih masa je fantasticno, sta god ko mislio o tome. To je famozna djelatnost, stvaraju od ljudi robote koji ne razmisljaju. Moras im se diviti.
A ko god se usudi da kaže suprotno taj je teoretičar zavjere i djetinjast. Standardica
mirsek

#15097 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Bodkin wrote:gdje je @jeffereson da nam kaze jel moguce razlikovati putnicki od suhoja kad lete blizu sa tim BUK-om?
Cekaj, vidis da trazi podatak kako BUK unistava avion 100 metara od eksplozije rakete proximity senzorom.
Sumnjam da ce to pronaci , al neka bar proba. :mrgreen:
Bodkin

#15098 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

mirsek wrote:
Bodkin wrote:gdje je @jeffereson da nam kaze jel moguce razlikovati putnicki od suhoja kad lete blizu sa tim BUK-om?
Cekaj, vidis da trazi podatak kako BUK unistava avion 100 metara od eksplozije rakete proximity senzorom.
ja sam ozbiljno pitao. ne razumijem se bas toliko u detalje :)
mirsek

#15099 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Bodkin wrote:
mirsek wrote:
ja sam ozbiljno pitao. ne razumijem se bas toliko u detalje :)
Nesto sam citao o sistemu i mislim da BUK kad je citav sistem u funkciji moze razlikovati civilni od vojnog na toj nekoj udaljenosti koja se spominje.
Jedno da mu se lovac priljepi uz trup onda bi bilo teze da ih razlikuje, ali u ovom slucaju lovci su letili na vecoj razdaljini od civilnog aviona tako da se lako mogla uociti razlika i ko je ko.
dječak sa šibicama

#15100 Re: Ukrajina

Pijani cetnik ne moze razlikovati suhoja i boeinga, strucnjak na radaru moze.

Nego, proteklih dana slobodarski zapadni mediji nas zasipase vijestima kako "zli teroristi, pijani i nadrogirani, odlicno naoruzani, ne daju novinarima da pridju mjestu pada, i usput kradu stvari poginulih putnika i time unistavaju dokaze na licu mjesta" :oops: , a danas Sky News (na opce zgrazanje normalnih ljudi) objavi snimak gdje njihov novinar ceprka po stvarima poginulih putnika, nigdje zlog naoruzanog teroriste da ga otjera sa mjesta pada...

Mediji su cudo, zaista.
Post Reply