Sirija

Locked
RahatHurmašica

#15051 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

славянин wrote:
RahatHurmašica wrote:
vehabizam na steroidima. ja još ni jednog vehabiju u bih nisam upoznao a da ima završeno više od srednje škole. sve su to nekakvi propaliteti koji ubiru plodove svog vehabizma u vidu mjesečnih naknada.
Najgore sto vi ulazite u raspravu sa istima.Ima lijepo ignore (ili ti enemy- kako ironicno :mrgreen: ) dugmence i zavrsis.Ne mozes ti sa njima normalno pricati - pokusavali su mnogi. :)
znam da sa njima nema rasprave, poznat mi je njihov mentalitet, ali ipak ne možemo dozvoliti da suvereno onanišu po temi.
Herr Flick

#15052 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Ne znam zasto postavljate te grozote,svi mi znamo kakvih brutalnosti ima.Temu ce nam zatvoriti zbog toga
amoninan

#15053 Re: Sirija

Post by amoninan »

vehabizam na steroidima. ja još ni jednog vehabiju u bih nisam upoznao a da ima završeno više od srednje škole. sve su to nekakvi propaliteti koji ubiru plodove svog vehabizma u vidu mjesečnih naknada.
ja sam metrovehabija, moliću lijepo
славянин

#15054 Re: Sirija

Post by славянин »

RahatHurmašica wrote:
славянин wrote:
RahatHurmašica wrote:
Najgore sto vi ulazite u raspravu sa istima.Ima lijepo ignore (ili ti enemy- kako ironicno :mrgreen: ) dugmence i zavrsis.Ne mozes ti sa njima normalno pricati - pokusavali su mnogi. :)
znam da sa njima nema rasprave, poznat mi je njihov mentalitet, ali ipak ne možemo dozvoliti da suvereno onanišu po temi.
Pa bolje nek pisu ta njihova misljenja.Sami sebe pokazuju sta su i ko su - tako da ih normalan svijet jos vise odbacuje.Nije niko glup da povjeruje u nebuloze koje postaju iz kojih "strsi" mrznja na sve strane.
amoninan

#15055 Re: Sirija

Post by amoninan »

RahatHurmašica wrote:
славянин wrote:
RahatHurmašica wrote:
Ma pravi si ekspert, haman ko onaj pisac u pokušaju Imamović. Pogledate se u ogledalo i na papir.
amoninan

#15056 Re: Sirija

Post by amoninan »

Dakle, da nastavimo...

Liwa al Islam (SLF), ofanziva (Furkan), Damask i okolica. Jedna od najefeknijh brigada SLF-a, odmah iza Souqur al Shama i Farouq-a. Najvećim djelom sastavljena od defektora iz SAA, od komadnog kadra pa naniže. Većina defektora iz Republikanske garde iz Damaska su pristupili pomnutoj brigadi.

FArouuq batalions, SLF. Učestvuje na 2 od 4 fronta u zajedničkoj spomenutoj ofanzivi. Hama ( "operacija Jedno tijelo") i Idlib (operacija "Osveta za Banyas"). Kao i u Homsu, koji je mjesto nastanak brigade. Također i oni imaju veliki broj defektora u svojim redovima.

To je to, otrpilike. Možda bi tu mogli upasti i "Ahfad al-Rasoul brigada (SLF), i Dawud bataljon za specijalne namjne pri Suqour al sham.
Last edited by amoninan on 19/06/2013 13:15, edited 1 time in total.
muhafuca

#15057 Re: Sirija

Post by muhafuca »

NSFL - nije za one sa slabijim zeludcom

I jos jedna :? brutalna egzekucija - odsijecanje glave - od strane FSA

Code: Select all

http://www.liveleak.com/view?i=abc_1371591942&comments=1#comment_page=10

http://syriareport.net/footage-shows-brutal-execution-in-aleppo/
Last edited by muhafuca on 19/06/2013 13:49, edited 1 time in total.
muhafuca

#15058 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Interesantan clanak o refleksiji Sirijskog rata na Lebanon

Lebanese families drawn into Syrian conflict

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22938132
muhafuca

#15059 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Iraq poslao nove trupe da osigura granicu sa Sirijom i Jordanom prije lokalnih izbora u Mosul-u i Anbar-u
Iraqi Prime Minister Nouri al-Maliki, commander-in-chief of the Iraqi armed forces, decided on the night of June 16, to move nearly 8,000 Iraqi troops toward the Iraqi-Syrian and Iraqi-Jordanian borders. This comes a few days before local elections are to be held in the cities of Mosul and Anbar.

http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2013/06/iraq-moves-troops-syria-border.html
славянин

#15060 Re: Sirija

Post by славянин »

muhafuca wrote:Iraq poslao nove trupe da osigura granicu sa Sirijom i Jordanom prije lokalnih izbora u Mosul-u i Anbar-u
Iraqi Prime Minister Nouri al-Maliki, commander-in-chief of the Iraqi armed forces, decided on the night of June 16, to move nearly 8,000 Iraqi troops toward the Iraqi-Syrian and Iraqi-Jordanian borders. This comes a few days before local elections are to be held in the cities of Mosul and Anbar.

http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2013/06/iraq-moves-troops-syria-border.html
Bilo bi dobro kad bi oni prvo osigurali Bagdad,Basru itd jer im se svaki dan tamo raznose po djamijama a oni kobajagi salju vojsku na granice :)
muhafuca

#15061 Re: Sirija

Post by muhafuca »

славянин wrote:
muhafuca wrote:Iraq poslao nove trupe da osigura granicu sa Sirijom i Jordanom prije lokalnih izbora u Mosul-u i Anbar-u

Bilo bi dobro kad bi oni prvo osigurali Bagdad,Basru itd jer im se svaki dan tamo raznose po djamijama a oni kobajagi salju vojsku na granice :)
Odsijecanje linija snabdjevanja je vjerovatno dio tog plana - Kad smanjis dotok oruzja lahko ti je zavrsiti posao gdje god treba

Imas primjer iz Sirije sa odsjecanjem Qusaira i osiguravanjem granice sa Lebanon-om odakle najvise oruzja i dolazi rebelsima - pa onda idi dalje
dedo_mrtvi

#15062 Re: Sirija

Post by dedo_mrtvi »

Merhaba djeco...vrjeme je za kafu i rahat lokum.
amoninan

#15063 Re: Sirija

Post by amoninan »

Religious Fantastic wrote:Proslo je par sedmica od ovog intervjua, ali sam ga ja tek sada pogledao.

Koja jeftinoca od strane Christiane Amanpour...pa to je nevjerovatno. Strasno je kako joj je Vitaliy zacepio usta svaki put kada ga je pokusala isprovocirati jeftinim upadicama koje su dostojne Mate Djakovica i Avde Avdica

Šou, i jedni i drugi.
Avetinho

#15064 Re: Sirija

Post by Avetinho »

RahatHurmašica wrote:
:lol: :lol:

Otkad su vam mladi ruski dobrovoljci iz redakcije advance.hr otisli na zasluzeni godisnji odmor, nema u vas druge price nego bacanja blata okolo. Nije da je bilo mnogo drugacije dok su MRD uzurpiravali temu, ali ovo sad je ekskluziva.

Mislim da je tema zrela za kljuca ponovo, dok ne ohladite vase mlade internacionalisticko-anticionisticko-antiimperijalisticko-antivehabisticko-proasadisticke glave.
basar

#15065 Re: Sirija

Post by basar »

Ubijanje civila- žena, djece, starih i iznemoglih, sveštenih lica, rušenje bogomolja i svetih mjesta...

Jednostavno- vehabocionisti u službi blaćenja islama, pravljenja nereda na zemlji i novog svjetskog poretka...
Avetinho

#15066 Re: Sirija

Post by Avetinho »

basar wrote:Ubijanje civila- žena, djece, starih i iznemoglih, sveštenih lica, rušenje bogomolja i svetih mjesta...

Jednostavno- vehabocionisti u službi blaćenja islama, pravljenja nereda na zemlji i novog svjetskog poretka...
Pa nije valjda i Asad vehabija.

Kad se sjetim kako je tamanio avijacijom i artiljerijom stare do zuba nenaoruzane babe, djecu, i sve druge civile po sirijskim gradovima, ne prezajuci da bombarduje pekare, bolnice, skole, cijele kvartove, ne bi li "oslobodio" Siriju od Sirijaca -- tacno odgovara opisu iz tvoje prve recenice.
dedo_mrtvi

#15067 Re: Sirija

Post by dedo_mrtvi »

basar wrote:Ubijanje civila- žena, djece, starih i iznemoglih, sveštenih lica, rušenje bogomolja i svetih mjesta...

ma šta ti je to zadnje sine dedin?
Avetinho

#15068 Re: Sirija

Post by Avetinho »

dedo_mrtvi wrote:

Fale krila u Pentagonu.
basar

#15069 Re: Sirija

Post by basar »

dedo_mrtvi wrote:

Dominacija i kontrola svega od strane cionista.
jeza u ledja

#15070 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

basar wrote: Dominacija i kontrola svega od strane cionista.
Pa najlakse tako. Sta god da ne odgovara - cionisti su krivi. Ko god je protiv tebe - cionisti su krivi.
U Tunisu se momak samospali - cionisti su krivi. U Egiptu skinu po Izrael poslusnog Mubaraka - cionisti su krivi.
U Libiji skinu Gadafija koji je valjda super prijatelj Izraela - cionisti su krivi.
U Jemenu dronuju po Al Kaidi - cionisti su krivi. U Bahreinu ne daju sijama da protestuju - cionisti su krivi.
U Turskoj protestuju protiv islamisticke vlasti, iste one koja je prekinula dobre odnose sa Izraelom - cionisti su krivi.
U Saudiji i ostalim zemljama Zaljeva zive ko bubrezi u loju - cionisti su krivi, u stvari ovi su njihove sluge(?!).
U Iraku bradonje bombaju po sijama - cionisti su krivi. Prije toga Ameri dodju i skinu Saddama, valjda najveceg prijatelja Izraela :D, - cionisti su krivi. U Iranu protesti nakon izbora - cionisti su krivi.
I na kraju u Siriji skidaju Assada sa vlasti, zemlje koja ima najmirniju granicu sa Izraelom - cionisti su krivi.

Za sve su cionisti krivi, oni kontrolisu Zapad, Arabiju, Tursku, Egipat i Jordan, sa sve bradonjama, a samo su sije, odnosno Iran sa svojim pipcima, na pravednoj strani, ni pod cijom kontrolom jelte.

To je odlika ksenofobicnih totalitarnih rezima, tipa S. Koreja, ili Albanija pod Enverom Hodzom - sta god ne valja - kriv je vanjski remetilacki faktor, a nasa lijepa zemlja i ljudi su posljednja prepreka Sotone na ulazu u pakao.
Vidite kako jadni narod po Tunisu, Egiptu, Turskoj, hoce nesto da se pita. Vidite kako jadni narod u Saudiji, Kataru, Emiratima, zivi u ropstvu. U Siriji i Iranu je raj....u stvari, bio bi raj, ali im cionisti ne daju.
Zato vlast u tim zemljama, tipa Khameini ili Assad dinastija, treba vjecno da zari i pali, jer oni su jedini cuvari slobode. :oops:
vivaldi

#15071 Re: Sirija

Post by vivaldi »

jeza u ledja wrote:Za sve su cionisti krivi, oni kontrolisu Zapad, Arabiju, Tursku, Egipat i Jordan, sa sve bradonjama, a samo su sije, odnosno Iran sa svojim pipcima, na pravednoj strani, ni pod cijom kontrolom jelte.
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/388526/ ... m-nje-same
amoninan

#15072 Re: Sirija

Post by amoninan »

Lijepe vijesti iz Idliba/Latakije uskoro. Sovjetskog željeza na sve strane na autoputu: http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.79 ... 0&z=15&m=b

Kad smo već kod sovjetskog željeza, ovo je moj favorit za juni mjesec :D

vivaldi

#15073 Re: Sirija

Post by vivaldi »

amoninan wrote:Lijepe vijesti iz Idliba/Latakije uskoro. Sovjetskog željeza na sve strane na autoputu: http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.79 ... 0&z=15&m=b

Kad smo već kod sovjetskog željeza, ovo je moj favorit za juni mjesec :D

sirija je na dobrom putu da postane najveca klaonica u posljednjih nekoliko decenija u svijetu, a rjesenja nema ni na pomolu..
amoninan

#15074 Re: Sirija

Post by amoninan »

jeza u ledja wrote:
Za sve su cionisti krivi,
Cionisti su izmislili i biciklo da bi muslimani padali s njega
Last edited by amoninan on 19/06/2013 19:54, edited 1 time in total.
amoninan

#15075 Re: Sirija

Post by amoninan »

vivaldi wrote:
sirija je na dobrom putu da postane najveca klaonica u posljednjih nekoliko decenija u svijetu, a rjesenja nema ni na pomolu..
Nije više na putu, bila je na putu 2011. Taj voz je davno prošao. Sad je stvar cjele regije, Sykes-Picot, alajhmanet.
Locked