asker wrote:Jamie im se pridruzuje.................odkud mu vojska?
on je ono negdje otisao na kraju prosle sezone?
Moderator: _BataZiv_0809
asker wrote:Jamie im se pridruzuje.................odkud mu vojska?
slikovito objasnjeno...VenomousV wrote:
Nije ba, plav frajer
Ovo je neki novi sto vodi The Golden Company
btw https://www.buzzfeed.com/crystalro/game ... -breakdown
Kad Cersey nije odrzala obecanje da ce poslat vojsku na sjever, on je poslao u MP3 i odjahao u sutonkakavdanakneiskustvu wrote:asker wrote:Jamie im se pridruzuje.................odkud mu vojska?
on je ono negdje otisao na kraju prosle sezone?
hvalaasker wrote:Kad Cersey nije odrzala obecanje da ce poslat vojsku na sjever, on je poslao u MP3 i odjahao u sutonkakavdanakneiskustvu wrote:asker wrote:Jamie im se pridruzuje.................odkud mu vojska?
on je ono negdje otisao na kraju prosle sezone?![]()
Inace, stranicu prije u onom videu prilicno uvjerljivo objasnjeno sta se moze nagovjestiti u traileru.
Ono st zabrinjava, je da lik predpostavlja da su u traileru dijelovi iz samo prve 3 epizode. Znaci da ce im se setaci vrlo rano nahebat nane nanine i, kako on misli, protjerat sa Sjevera.
sumirprimus wrote:kad pocinja serija svih serija
Teorija je da ce se neki prezivjeli skoniti u Valley, a drugi zabiti pet eu ledinu i poci na jug.pici wrote:u 3 epizodi doce do bitke svih bitaka i tu ce ga ispusiti svi koji su na sjeveru... cersei ce misliti da je sigurna al ce jon dojahat do nje da je razuvjeri... ako se ko sjeca deny i njezinog sna tj vizije kako je KL u rusevinama i oko zeljeznog prestolja pada snijeg i prolazi kapiju zida i ulazi u sator dje je ceka drogo sa sinom... mislim da ta vizija otkriva sami kraj gota
Izgleda da Arija pokusava zaklat Cersei ali je neko lovi. Prvo sam mislio da je ovo u Winterfelu ali po prozorima moze da je Red Keep.
AleksoMKD wrote:Jos blesavije bi bilo da nekako izmadjijaju pobedu ali uz velike gubitke pa ih tek onda napadne GC.
karanana wrote:to je ovaj golden company. jesu oni sa esosa? to je vojska one banke?
Privatna vojska (firma) koja je sastavljena uglavnom od prognanih/samoizgnanih Westerosija. Profasionalna jedinica vodjena iskusnim komandantima sa puno iskustva.kakavdanakneiskustvu wrote:karanana wrote:to je ovaj golden company. jesu oni sa esosa? to je vojska one banke?
e da,i ja mislim da je to vojska te neke banke
aha, znaci nisu u vlasnistvu banke esosa?AleksoMKD wrote:Privatna vojska (firma) koja je sastavljena uglavnom od prognanih/samoizgnanih Westerosija. Profasionalna jedinica vodjena iskusnim komandantima sa puno iskustva.kakavdanakneiskustvu wrote:karanana wrote:to je ovaj golden company. jesu oni sa esosa? to je vojska one banke?
Teska i laka konjica, teska pesadija i profi strelci + slonovi.
Bore se za ko plati vise. Barem u knjizi.
Ne, nisu robovi i vojnici rade po ugovoru na odredjeno vreme. Posle su slobodni ili mogu da produze dogovor.karanana wrote:
aha, znaci nisu u vlasnistvu banke esosa?
znaci oni su nesto ko sto su bili unsullied.
AleksoMKD wrote:Privatna vojska (firma) koja je sastavljena uglavnom od prognanih/samoizgnanih Westerosija. Profasionalna jedinica vodjena iskusnim komandantima sa puno iskustva.kakavdanakneiskustvu wrote:karanana wrote:to je ovaj golden company. jesu oni sa esosa? to je vojska one banke?
Teska i laka konjica, teska pesadija i profi strelci + slonovi.
Bore se za ko plati vise. Barem u knjizi.
Nije, ko zna dali ce ikada.kakavdanakneiskustvu wrote:
hvala
nisam ja u toku,oko knjiga,je li vec izdata knjiga po kojoj se ova sezona snima,ne znam kako to ide?