BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
seoBIH

#15051 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Ili keylogger pa vidi sta ukuca monter. Mada ja sam dobio info da svaki korisnik ima posebno sifru i ona je kombinaciaj broja ugovora i jos necega, ne znam tacno.
adincebic

#15052 Re: BHTelecom All About

Post by adincebic »

Ma ništa onda ću reset uraditi nema druge, a volio bi doći do te šifre. A ova ideja za keylogger je dobra evo kunem se pred svima da ću jednog dana saznat koja je šifra i ovdje je postaviti :D
seoBIH

#15053 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Jednostavno.. resetujes router na fabricke postavke i zovnes montera da ti popravi :D on ce ubaciti njihov softver i ukucati njihovu sifru. Tebi to keylogger sve fino zapise :D
zedo_m

#15054 Re: BHTelecom All About

Post by zedo_m »

a zato promjenis sifru na vrijeme i mogu te povuci za neku stvar
van helsing

#15055 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

zedo_m wrote:a zato promjenis sifru na vrijeme i mogu te povuci za neku stvar
Jesi siguran ?

Tapatalk 4 Beta
seoBIH

#15056 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Mislim da jeste, jer ja sam sifru promjenio prije skoro godinu dana i nemam problema s pristupom routeru.
zedo_m

#15057 Re: BHTelecom All About

Post by zedo_m »

Itekako sam siguran 2 godine moja sifra na ruteru nisu je dirali, mada ja mislim da su oni ostavili i neki backdoor za svaki slucaj za koji mi nemamo pojma
Tutanj

#15058 Re: BHTelecom All About

Post by Tutanj »

Kad promijenite šifru, izgasite u modemu CWMP, putanja je Access Management, CWMP i onda ga stavite na deactivated i kliknite na save i to je to. :-D
van helsing

#15059 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

zedo_m wrote:Itekako sam siguran 2 godine moja sifra na ruteru nisu je dirali, mada ja mislim da su oni ostavili i neki backdoor za svaki slucaj za koji mi nemamo pojma
koji je modem?

Tapatalk 4 Beta
escobar__

#15060 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ni kod mene nikad ništa nisu dirali, a šifru sam promijenio davno prije nego što su oni počeli postavljati ove tajne.
zedo_m

#15061 Re: BHTelecom All About

Post by zedo_m »

van helsing wrote:
zedo_m wrote:Itekako sam siguran 2 godine moja sifra na ruteru nisu je dirali, mada ja mislim da su oni ostavili i neki backdoor za svaki slucaj za koji mi nemamo pojma
koji je modem?

Tapatalk 4 Beta

ZTE zxv10w300
zedo_m

#15062 Re: BHTelecom All About

Post by zedo_m »

Tutanj wrote:Kad promijenite šifru, izgasite u modemu CWMP, putanja je Access Management, CWMP i onda ga stavite na deactivated i kliknite na save i to je to. :-D
A ovo necu da gasim jer je trebalo podesavanje za ovo povecanje brzine tako nek stoji mada ti i tamo daje da pristavis pass al neka
Tutanj

#15063 Re: BHTelecom All About

Post by Tutanj »

zedo_m wrote:
Tutanj wrote:Kad promijenite šifru, izgasite u modemu CWMP, putanja je Access Management, CWMP i onda ga stavite na deactivated i kliknite na save i to je to. :-D
A ovo necu da gasim jer je trebalo podesavanje za ovo povecanje brzine tako nek stoji mada ti i tamo daje da pristavis pass al neka
Ne znam odakle ti to, meni je to ugašeno i kad je brzina pustena, modem se sam resetovo bez ikakvih problema.
To im služi da imaju kontrolu nad tvojim modemom.
van helsing

#15064 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Tako sam i ja uradio. Veza je pucala svako malo. Vratio sam staru paradigmu i spojio je na tp link router.
Mislim da za ove zte modem/routere ne pomaze promjena lozinke,da telekom automatski salje konfiguraciju ( u ovisnosti koju uslugu koristite ) koja mijenja pass na zte.
Sacekat cemo iceman-a da on to bolje pojasni.

Tapatalk 2
van helsing

#15065 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Zasto ne moze paradigma,i kod mene je mojatv?
Samo lan portove konfigurisi za net i za tv.
Ja sam dobio preko zte deklarisanu brzinu,ali je konekcija svako malo prekidala.
Vratio sam paradigmu,nemam deklarisanu brzinu,ali nema ni prekidanja konekcije.
Mozda me zapao los Zte,mozda sam pogesno ga konfigurisao,ali nije mi sada ni bitno.
Svakako odjavljujem bht internet.

Tapatalk 2
escobar__

#15066 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

van helsing wrote:Tako sam i ja uradio. Veza je pucala svako malo. Vratio sam staru paradigmu i spojio je na tp link router.
Mislim da za ove zte modem/routere ne pomaze promjena lozinke,da telekom automatski salje konfiguraciju ( u ovisnosti koju uslugu koristite ) koja mijenja pass na zte.
Sacekat cemo iceman-a da on to bolje pojasni.

Tapatalk 2
Pomaže, u komšiluku imam barem tri ZTE modema na kojim lozinka nije ona koju BIHnet postavi kroz mrežu.
maltas

#15067 Re: BHTelecom All About

Post by maltas »

Pratim ovu temu dugo ali nikad nisam imao zelju da nesto pitam i da pametujem ali sad stvarno ne mogu da odolim. Moram postaviti pitanje, mozda mi neko i odgovori.
Zasto pojedini zele da petljaju i cackaju po konfiguraciji modema ?
Ja imam Moja tv Full paket skoro godinu dana i u tom periodu sam imao problem samo kad su bile one cuvene promjene brzina interneta. Nazvao podrsku i problem rijesen u roku od 24 sata. Modem je taj cuveni ZTE wirelles u router modu i na njega je stalno nakacen jedan desktop racunar i smart TV i povremeno se nakace do tri mobilna i nikad nije pukla konekcija vjerovali ili ne. Nikad mi nije naumpalo da nesto diram. Modem je naravno donio monter i namjestio mi samo wirelles konekciju.
Moj savjet svima je da nista ne dirate . Ako imate problem zovite podrsku i problem ce se sigurno rijesiti.
Na kraju,jeste radim u Telecomu.
seoBIH

#15068 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Diraju bas radi wi fi kojeg Telekom većini nw zeli aktivirati uz poruku da se kupi jos jedan router

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
maltas

#15069 Re: BHTelecom All About

Post by maltas »

123456789 wrote:Diraju bas radi wi fi kojeg Telekom većini nw zeli aktivirati uz poruku da se kupi jos jedan router

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2

Koliko ja znam a znam dosta svi korisnici usluge Moja tv dobijaju ZTE modem koji je wirelles i router i nema potrebe za kupovanjem neke druge opreme.Isto tako znam i da je wirelles aktiviran cim modem prvi put upalis i mozes ga koristiti ali je problem u pristupnoj sifri koja je standardna i ne znam nijednog montera koji to nece promijeniti kad pusta uslugu. Priznajem da su problem korisnici Net paketa i to je vec do cuvenih tendera i nabavke opreme.
seoBIH

#15070 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Kao sto ti rekoh, zvanicni stav telekoma je DA NE DAJU I DA NISU ODGOVORNI ZA WI-FI imao ti ili ne router s wi-fi (vecina).
Eto, ja sam imao TP link i ima wi-fi no jedino njihovo rijesenje je bilo da kupim dodatni router.
maltas

#15071 Re: BHTelecom All About

Post by maltas »

123456789 wrote:Kao sto ti rekoh, zvanicni stav telekoma je DA NE DAJU I DA NISU ODGOVORNI ZA WI-FI imao ti ili ne router s wi-fi (vecina).
Eto, ja sam imao TP link i ima wi-fi no jedino njihovo rijesenje je bilo da kupim dodatni router.

Ostavljam mogucnost da je to tako ali cu radi sebe provjeriti, da se drugi put ne provalim,jer iskreno nemam pojma da je takav stav telecoma.
seoBIH

#15072 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Jeste, i potvrdili su mi vise puta kada sam ih zvao. Na moje pitanje pa stace mi jos jedna "kutija" u kuci, pored vec jednog routera, dijelova od VoIP telefona jos i taj novi router njihovo je bilo ne moze drugacije.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#15073 Re: BHTelecom All About

Post by Entropio »

maltas wrote:Pratim ovu temu dugo ali nikad nisam imao zelju da nesto pitam i da pametujem ali sad stvarno ne mogu da odolim. Moram postaviti pitanje, mozda mi neko i odgovori.
Zasto pojedini zele da petljaju i cackaju po konfiguraciji modema ?
Ja imam Moja tv Full paket skoro godinu dana i u tom periodu sam imao problem samo kad su bile one cuvene promjene brzina interneta. Nazvao podrsku i problem rijesen u roku od 24 sata. Modem je taj cuveni ZTE wirelles u router modu i na njega je stalno nakacen jedan desktop racunar i smart TV i povremeno se nakace do tri mobilna i nikad nije pukla konekcija vjerovali ili ne. Nikad mi nije naumpalo da nesto diram. Modem je naravno donio monter i namjestio mi samo wirelles konekciju.
Moj savjet svima je da nista ne dirate . Ako imate problem zovite podrsku i problem ce se sigurno rijesiti.
Na kraju,jeste radim u Telecomu.
Ma hoću nekad da promijenim SSID, a ne mogu. :D
van helsing

#15074 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Vala ja sam ga dobio na poklon,nov,u kutiji,taj ZTE od covjeka koji je uposlenik telekoma. Ja sam ga podesavao po upustvima za neki tp link model,i nisam koristio wireless preko njega,radio je u bridge modu,pa na moj vlastiti router ga nakacio. Slika preko mojatv boxa je stalno prekidala,internet prekidao,i to vise puta dnevno. Imam nakaceno 2 racunara,2 smartphone,tv prijemnik i AP na router. Vratim paradigmu,radi,nema prekidanja.

Tapatalk 2
maltas

#15075 Re: BHTelecom All About

Post by maltas »

van helsing wrote:Vala ja sam ga dobio na poklon,nov,u kutiji,taj ZTE od covjeka koji je uposlenik telekoma. Ja sam ga podesavao po upustvima za neki tp link model,i nisam koristio wireless preko njega,radio je u bridge modu,pa na moj vlastiti router ga nakacio. Slika preko mojatv boxa je stalno prekidala,internet prekidao,i to vise puta dnevno. Imam nakaceno 2 racunara,2 smartphone,tv prijemnik i AP na router. Vratim paradigmu,radi,nema prekidanja.

Tapatalk 2
jesi li ikad prijavio smetnju i jesu li ti dolazili monteri? ne mogu da vjerujem da nisu nista ucinili po tom pitanju jer smetnja koja se ponovi dva ili vise puta se posebno tretira. mjeri se kvalitet podzemne parice ili kucne instalacije, daju se korektivni profili i na kraju ako sve to ispunjava potrebne parametre se mijenja i oprema korisniku.
inace paradigma je prije bila tito i kod mene je bila ali sa promjenom brzina su poceli problemi sa korisnicima koji imaju paradigmu.
Locked