Mrs u tri lijepe...koja glupost,sta sad,MojaTV nema HD kanala a i preskupi za sta nude...Logosoft nije dostupan ovdje,neko bi se obogatio da stvori neku dobru kompaniju
HS kablovska
Moderator: anex
- Kal El
#15051 Re: HS kablovska
Ja nisam znao koji paket imam ,gledao sam po brzini neta,ispade imam nekakv Kid Duo sranje ,i naravno tu nema Eurosport i SK HD kanale,a kad su bili HS-ovi programi imao sam sve HD Arene i Eurosport...
Mrs u tri lijepe...koja glupost,sta sad,MojaTV nema HD kanala a i preskupi za sta nude...Logosoft nije dostupan ovdje,neko bi se obogatio da stvori neku dobru kompaniju
- Benq
#15052 Re: HS kablovska
kemox wrote:Je li ovo nas neko zajebava. Slika kao preko stream-a. Slika na discovery Allahami bolja se može naći preko streama. Ma ovo je katastrofa. Šta je ovo?
ONI HOĆE ZA OVAJ CIRUS DA IM JOŠ I PLATIM?
OVO JE SMEŠNO?
- biggrin
#15053 Re: HS kablovska
Ja i dalje cekam konacan odgovorMH i HS kablovska wrote:@all
Poštovani korisnici,
u slučaju da imate problema u korištenju naših servisa, najljubaznije vas molimo da nam opis problema i tačne korisničke podatke, kontakt boj dostavite u inbox, kako bismo u najkraćem roku provjerili i korigovali sve što je potrebno.
- Riddle
#15054 Re: HS kablovska
Koja gnjavaza jbt. Telefon mi ne radi vec 4 dana, moj KID 14 + telefonija je izgleda kurac paket, nema D3GO iako tamo u ponudi Duonet paketa (koji ja sad kao imam) pise da ima i to. Doslo more novih kanala, ali problem je sto je vecina zatamnjena. Radije bih da ih nemam nikako, samo mi ovako lista isprekidana, radi pa ne radi.
Vidio sam da GINX ima. U kojem paketu to dolazi, zna li neko?
- Riddle
- Benq
#15056 Re: HS kablovska
Kao sto si i rekao , imas KID14 paket , DUO NET paket je u novom cjenovniku koji je stupio na snagu od 17.01. i primjenjuje se od momenta kada se potpise novi ugovor za taj paket jer te niko automatski nece prebaciti na DUO NET ili bilo koji drugi paket, to je cisto tvoja volja.Riddle wrote:Koja gnjavaza jbt. Telefon mi ne radi vec 4 dana, moj KID 14 + telefonija je izgleda kurac paket, nema D3GO iako tamo u ponudi Duonet paketa (koji ja sad kao imam) pise da ima i to. Doslo more novih kanala, ali problem je sto je vecina zatamnjena. Radije bih da ih nemam nikako, samo mi ovako lista isprekidana, radi pa ne radi.
GINX je u prosirenom paketu koji se nalazi u Duo Net Grande Family i Trio Grande Family , ili mozes da dokupis taj prosireni paket po vazecem cjenovniku 10KM
- Riddle
#15057 Re: HS kablovska
Nista od novog ugovora s njima, hvala lijepo.

VoIP modem koji je potreban za uslugu fiksne telefonije korisnici mogu kupiti po cijeni 59,90 KM, ili iznajmljivati mjesečno za 6,00 KM.
- Benq
#15058 Re: HS kablovska
U paketima taj modem dobijes na koristenje bez mjesecne naknade.Riddle wrote:Nista od novog ugovora s njima, hvala lijepo.
VoIP modem koji je potreban za uslugu fiksne telefonije korisnici mogu kupiti po cijeni 59,90 KM, ili iznajmljivati mjesečno za 6,00 KM.![]()
Dosta raje je ne upuceno u ove novitete pa vjeruju drugim ljudima sta im se servira , ja sam se npr nasmijao kad mi je komsija dosao i sav sretan rekao da je dobio informaciju od nekog lika iz ulice da ne treba platit racune za 11. i 12. mjesec jer HS vise "ne postoji"MordorSync wrote:jel vama jasno da vam oprema nije kompaktibilna sa telemah uslugama, sve što trebate je da potpišete nove ugovore i zamjenite opremu sa telemah resiverima i modulima, zato vam većina kanale ne radi niti možete koristiti D3GO usluge.
Sto se tice D3GO usluge , jos jednom da napomenemo , ne moze se koristit sve dok se ne potpise novi ugovor za Duo ili Trio pakete po novom cjenovniku !!!
-
ifus
#15059 Re: HS kablovska
Koji je broj HS-a? Svi ovi na koje sam ih do sad zvao vise funkcionisu?
-
operacija labrador
#15060 Re: HS kablovska
"Welcome to the Jungle " - nema više tih brojeva , samo 1360 TM ... ali doći će ti serviseri HS-a i vjerovatno reći da sačekaš dok se sve "stabilizuje" ...ifus wrote:Koji je broj HS-a? Svi ovi na koje sam ih do sad zvao vise funkcionisu?
Ja sam već odlučio - pozdravljam se s TM i HS ...
-
ifus
#15061 Re: HS kablovska
@MordorSync i @operacija labrador: Hvala Vam! Dobio sam ih, treba sacekati 10-ak minuta nakon reseta da vidim hoce li popraviti signal. Vidjet cemo sta i kako dalje.
- supercali
#15062 Re: HS kablovska
Ja koristim d3go normalno osim onih koji ne mogu na drugim mrezama a nisam potpisao novi ugovorBenq wrote:U paketima taj modem dobijes na koristenje bez mjesecne naknade.Riddle wrote:Nista od novog ugovora s njima, hvala lijepo.
VoIP modem koji je potreban za uslugu fiksne telefonije korisnici mogu kupiti po cijeni 59,90 KM, ili iznajmljivati mjesečno za 6,00 KM.![]()
Dosta raje je ne upuceno u ove novitete pa vjeruju drugim ljudima sta im se servira , ja sam se npr nasmijao kad mi je komsija dosao i sav sretan rekao da je dobio informaciju od nekog lika iz ulice da ne treba platit racune za 11. i 12. mjesec jer HS vise "ne postoji"MordorSync wrote:jel vama jasno da vam oprema nije kompaktibilna sa telemah uslugama, sve što trebate je da potpišete nove ugovore i zamjenite opremu sa telemah resiverima i modulima, zato vam većina kanale ne radi niti možete koristiti D3GO usluge., kad sam mu rekao da i te kako postoji i da su samo udruzili poslovanje , zbunjeno me gleda . Hajd reko nemoj platit racune pa ces vidjet kako ce te ugasit firma koja "ne postoji" haha.
Sto se tice D3GO usluge , jos jednom da napomenemo , ne moze se koristit sve dok se ne potpise novi ugovor za Duo ili Trio pakete po novom cjenovniku !!!
-
The Realist
#15063 Re: HS kablovska
Riddle wrote: VoIP modem koji je potreban za uslugu fiksne telefonije korisnici mogu kupiti po cijeni 59,90 KM, ili iznajmljivati mjesečno za 6,00 KM.
Ali ako imaš telefon već, onda samo traži zamjenu svog modema za njihov, mislim da će moći.
Btw. ovaj net je katastrofa, ne znam da li da ih zovem, ili da čekam da ugovor potpišem novi.
- chakany
#15064 Re: HS kablovska
Net katastrofa, kvalitet slike na digitalnoj katastrofa.The Realist wrote:Riddle wrote: VoIP modem koji je potreban za uslugu fiksne telefonije korisnici mogu kupiti po cijeni 59,90 KM, ili iznajmljivati mjesečno za 6,00 KM.
Ali ako imaš telefon već, onda samo traži zamjenu svog modema za njihov, mislim da će moći.
Btw. ovaj net je katastrofa, ne znam da li da ih zovem, ili da čekam da ugovor potpišem novi.
Prosto se iznerviram kad upalim TV, stalno neke kockice na slici, slika puca malo malo.
RTL HR na digitalnoj jako loša slika, često se zaledi, pa nestane na par sekundi slika, pa se opet zaledi, pa kockice se pojave, i tako u krug evo već drugi dan.
Internet jako spor.
Frekvencija 722 uopće mi nije gledljiva, nemam nikako sliku na toj frekvenciji, gdje mi je FOX MOVIES i VIASAT EXPLORE
Ako ovako ostane, biće baš veselo.
Mislio sam da će slika biti bolja sada kad ih je Telemach preuzeo, ali jok ona sve lošija i lošija.
- Benq
#15065 Re: HS kablovska
Ako si se registrovao na mojtelemach.ba portal i tu aktivirao D3GO onda ocekuj 2-4KM uz racun iduci mjesec jer D3GO nije uracunat u tvoj trenutni paket nego u nove pakete.supercali wrote: Ja koristim d3go normalno osim onih koji ne mogu na drugim mrezama a nisam potpisao novi ugovor
- supercali
#15066 Re: HS kablovska
VjerovatnoBenq wrote:Ako si se registrovao na mojtelemach.ba portal i tu aktivirao D3GO onda ocekuj 2-4KM uz racun iduci mjesec jer D3GO nije uracunat u tvoj trenutni paket nego u nove pakete.supercali wrote: Ja koristim d3go normalno osim onih koji ne mogu na drugim mrezama a nisam potpisao novi ugovor
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#15067 Re: HS kablovska
Pa kako mogu nešto da naplate ako se ne može koristiti u punom kapacitetu? Gledljivo je svega 10-ak kanala dok su ostali zaključani.Benq wrote:Ako si se registrovao na mojtelemach.ba portal i tu aktivirao D3GO onda ocekuj 2-4KM uz racun iduci mjesec jer D3GO nije uracunat u tvoj trenutni paket nego u nove pakete.supercali wrote: Ja koristim d3go normalno osim onih koji ne mogu na drugim mrezama a nisam potpisao novi ugovor
- Benq
#15068 Re: HS kablovska
Ja samo kazem , a vi nazovite pa se uvjerite sami.suad-sarajevo wrote: Pa kako mogu nešto da naplate ako se ne može koristiti u punom kapacitetu? Gledljivo je svega 10-ak kanala dok su ostali zaključani.
- kemox
#15069 Re: HS kablovska
@telemach
Zašto preko vašeg resivera koji ste mi donijeli umjesto hs-ovag mogu gledati eurosport hd, a preko ci modula ne mogu uopšte da nađem tu frekvenciju. Ispade kod vas bolji resiveri od ci modula.
Zašto preko vašeg resivera koji ste mi donijeli umjesto hs-ovag mogu gledati eurosport hd, a preko ci modula ne mogu uopšte da nađem tu frekvenciju. Ispade kod vas bolji resiveri od ci modula.
- Benq
#15070 Re: HS kablovska
Nasi moduli ne podrzavaju te frekvencije , laicki receno. Zato se mijenjaju HS-ovi uredjaji za njihove gdje god je pusten novi signal a ako trenutna oprema to ne podrzava.kemox wrote:@telemach
- kemox
#15071 Re: HS kablovska
Zašto nam ci module nisu zamjenili onda. Ja imam i ci modul i resiver. Ako su mi prodali ci modul, trebaju ga sad i zamjeniti, ja sam bio prisiljen da kupim ci modul ili resiver. Sad ispade da su me zajebali. Nije do mene što sad ci modul ne pidržava uslugu koju ja pkaćam. Treba sad da kupim njihov ci modul?Benq wrote:Nasi moduli ne podrzavaju te frekvencije , laicki receno. Zato se mijenjaju HS-ovi uredjaji za njihove gdje god je pusten novi signal a ako trenutna oprema to ne podrzava.kemox wrote:@telemach
Oni nas opasno zajebavaju!
- kemox
#15072 Re: HS kablovska
Evo prilikom stooamdesetšestog skeniranha svih frekvecija uhvatio sam i frekvenciju sa eurosport hd kanalima
Frekvencij 634000
Frekvencij 634000
Last edited by kemox on 23/01/2016 12:53, edited 2 times in total.
- Benq
#15073 Re: HS kablovska
To je sve od tv-a do tv-a , cesto se desi da jednostavno postoji nekompatibilnost izmedju modula i tv-a , i nece pronaci neke kanale tj nece skenirati odredjenu frekvenciju, tada se mora zamijeniti za resiver ili za drugi modul. Eh sad , ko ima dva modula ... 
-
AdrianMole
#15074 Re: HS kablovska
Ima li netko da su mu otključani NG Wild i C&I? Vrlo mi je nelogično da su nam ova dva kanala kodirali...
Eurosport 1 i 2 HD su uredno zaključani i to je velika razlika u odnosu na HS.Da bi se otključali treba vam pretplata na HD paket.Iskreno rečeno,bilo bi lijepo od njih da nam barem mjesec dana puste sve kanale besplatno.Upravo ta akcija traje kod starih Telemach korisnika.Hajdemo ih malo ovdje na forumu zatrpati sa takvim zahtjevima.Ima tu dosta novih kanala.Kako moćemo znati da to išta valja ako nam ne otvore barem malo....
P.S.Kod mene Grundig (čitaj:Beko) i CI Modul bez ikakvih problema je našao sve kanale.Ima povremenih malih trzaja na lokacijama sa SK HD kanalima i sve je ostalo vrlo čisto.Slika je na dosta kanala primjetno oštrija i jasnija nego kod HS-a,a EPG puno,puno bolji sa detaljnim opisima i skoro svi kanali imaju EPG što kod HS-a često nije bio slučaj.
Eurosport 1 i 2 HD su uredno zaključani i to je velika razlika u odnosu na HS.Da bi se otključali treba vam pretplata na HD paket.Iskreno rečeno,bilo bi lijepo od njih da nam barem mjesec dana puste sve kanale besplatno.Upravo ta akcija traje kod starih Telemach korisnika.Hajdemo ih malo ovdje na forumu zatrpati sa takvim zahtjevima.Ima tu dosta novih kanala.Kako moćemo znati da to išta valja ako nam ne otvore barem malo....
P.S.Kod mene Grundig (čitaj:Beko) i CI Modul bez ikakvih problema je našao sve kanale.Ima povremenih malih trzaja na lokacijama sa SK HD kanalima i sve je ostalo vrlo čisto.Slika je na dosta kanala primjetno oštrija i jasnija nego kod HS-a,a EPG puno,puno bolji sa detaljnim opisima i skoro svi kanali imaju EPG što kod HS-a često nije bio slučaj.
-
AdrianMole
#15075 Re: HS kablovska
Molim Vas poštedite me ovih generičkih odgovora.Moj paket bi TREBAO sadržavati i ova dva kanala,jer imam sve ostale kanale iz startnog i dodatnog paketa.Svi su KID paketi prebačeni na isto,a različita je samo brzina neta.C&I čak postoji i na analogiji tako da je ovo dosta čudno...MordorSync wrote:ako je nešto zaključano znači da tvoj paket ne sadrži te kanale http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0AdrianMole wrote:Ima li netko da su mu otključani NG Wild i C&I? Vrlo mi je nelogično da su nam ova dva kanala kodirali...
Last edited by AdrianMole on 23/01/2016 13:24, edited 1 time in total.