Moje najdraže rumenilo, ili kako ga ja zovem rumenilo svih rumenila je Clinique Blushing Blush u nijansi Precious Posey, breskvasto roza nijansa sa malo zlatnih čestica, ma savršenstvonozica wrote:Mersy koje rumenilo najviše voliš? Ja preporučujem Chanel kremasto Inspiration (nijansa je svijetlo pink, odlično ide uz svijetle tipove, ali su im i druge nijanse sjajne), onako pređe u velvet-puderasti kad se nanese. Jedina mana mi je cijena (iako sam ga dobila za rockasMersY wrote:Jao zaljubila sam se u ovo rumenilonozica wrote:BJB jesi li vidjela ovo: http://www.makeupandbeautyblog.com/prod ... sh-review/
Šta misliš? Meni izgledaju baš interesantno, doduše ja sam big fan rumenilapredivno...i ja sam big fan rumenila i bronzera, ali ovo je stvarno divno
) malo ga dodje za tu cijenu.
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- MersY
#15051 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
BJB
#15052 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne privlaci me nikako, iako je lijepo
..
Nego zene onaj code MYTREAT 15 traje do veceras do ponoci, pa ako kupujete nesto skupo, isplati se.
@Mirelas, blending brush 217, najbolje 3 komada odmah.
Ako budem isla igdje u martu i naletim na MAC radnju mislim da cu kupiti Face and body foundation, prvo dodje je dosta, drugo, cini mi se da bi mi odgovarala..
@Mersy, Shiseido Sun protection foundation je divna podloga ako ces cijeli dan biti na poslu..Lagan je, koza ima divan sjaj, moja superosjetljiva koza se ne osipa od njega, ali ga trebas dobrooo skinuti..Prvo ga skinem Biodermom, pa se onda opet umijem nekim gelom za umivanje.
Nego zene onaj code MYTREAT 15 traje do veceras do ponoci, pa ako kupujete nesto skupo, isplati se.
@Mirelas, blending brush 217, najbolje 3 komada odmah.
@Mersy, Shiseido Sun protection foundation je divna podloga ako ces cijeli dan biti na poslu..Lagan je, koza ima divan sjaj, moja superosjetljiva koza se ne osipa od njega, ali ga trebas dobrooo skinuti..Prvo ga skinem Biodermom, pa se onda opet umijem nekim gelom za umivanje.
-
Mirelas
#15053 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Chanel Pink explosion 
-
Mirelas
#15054 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
BJB jos ne mogu prežaliti sta si prodala anastasia gel hahah
)) mada sam vidila na Asosu da je too faced izbacio nesto slično . Samo sto je dvostruko skuplje . Užas .
Dodala sam na listu MAC Dainty . Ovde u HR sve vizažistice lude za njim !
Dodala sam na listu MAC Dainty . Ovde u HR sve vizažistice lude za njim !
- MersY
#15055 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
E to mi upravo treba, jer ja se našminkam ujutro u pola 7 i na poslu sam do 4, tako da puder treba da bude izdržljivBJB wrote:@Mersy, Shiseido Sun protection foundation je divna podloga ako ces cijeli dan biti na poslu..Lagan je, koza ima divan sjaj, moja superosjetljiva koza se ne osipa od njega, ali ga trebas dobrooo skinuti..Prvo ga skinem Biodermom, pa se onda opet umijem nekim gelom za umivanje.
-
BJB
#15056 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Na feelunique, ako ga nemaju trenutno, mozes ostaviti e-mail da ti dodje obavjestenje kad im stigne nova zaliha.
- Ductus Holedocus
#15057 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
gdje mogu kupiti tzv "belilo" 
-
BJB
- Ductus Holedocus
#15059 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Dahlia proizvodi,ajša se zove...ne mogu na guglu da ga nadjem..BJB wrote:Je l' ovako nesto http://www.hemanis.net/negalica/belilo.html ili ovako http://www.feelunique.com/p/Shiseido-Bi ... rmula-50ml?
-
BJB
#15060 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Najbolje kontaktiraj njih i pitaj kome izvoze belilo..http://dahliacosmetic.com/kontakt/index.html
-
nozica
#15061 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Žene, jeste li to u subotnjoj kupovini kozmetike? Ako jeste, pišite šta ste danas kupile!
Zanima me je iko od vas probao Clarin Beauty Flash Balm http://hr.strawberrynet.com/skincare/cl ... 18/#DETAIL
Zanima me je iko od vas probao Clarin Beauty Flash Balm http://hr.strawberrynet.com/skincare/cl ... 18/#DETAIL
-
BJB
#15062 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jesam, potrosila jednu tubicu..Bude lice lijepo zategnuto, ali je meni nakon 2-3 sedmice poceo izazivati bubuljice gdje ih inace nisam nikad imala..Svejedno sam ga potrosila..Za one pare ima kremica koje mi stvaraju isti efekat, a ne ospem se od njih.nozica wrote:Žene, jeste li to u subotnjoj kupovini kozmetike? Ako jeste, pišite šta ste danas kupile!![]()
Potrazi tester negdje ili 2-3, pa isprobaj prvo.. I ako ti neko moze donijeti odnekud izvan BiH-punooo je jeftiniji nego kod nas.
- Nisrin
#15063 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne mogu naci adekvatniju temu- BIOPLANT krema za lice, proivzodi BIOHEMA, ima li IGDJE u Sarajevu? :S
Proizvodi se u Srbiji, u Leskovcu inace...
To je inace "nasljednica" plantoderma, koji je na kozi cuda pravio, jer je 100% biljna krema...
To je inace "nasljednica" plantoderma, koji je na kozi cuda pravio, jer je 100% biljna krema...
-
artime
#15064 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I mene ovo zanimaNisrin wrote:Ne mogu naci adekvatniju temu- BIOPLANT krema za lice, proivzodi BIOHEMA, ima li IGDJE u Sarajevu? :S
-
NinnushkA
#15065 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pozdrav šminkomanijaci... Pošto vidim da ovdje ima plaho iskusnih, da ne bih rovila dalje, da vas pitam... Šta bi podrazmijevala neka osnovna 'kolekcija' za njegu lica? Dakle, od čišćenja, hidratacije, područja oko očiju, itd.. Onako, šta bi svaka žena trebala imati u svom ormariću.. Ne bih sad zalazila u neke perverzije od nekoliko stotina maraka, onako, neki prosjek... Inače, imam masniju t zonu.. Ne masnu da curi ulje (
) ali onako, zasjaji se nakon određenog vremena, sa onim ružnim vidljivim porama po nosu, koje sam naslijedila od oca i uvijek ga progonila zbog toga, pa me on uvijek zezao: Imaš li nam kakvu 'pomadu' za ove noseve..
Obrazi su mi relativno normalni, kad je zima, znaju se malo isušiti.. Nemam baš nekih problema sa aknama, ponekad onih crnih malo bude po bradi, ali nisu to nešto vidljive crne, nego više što ja znam da se nakupe tu, pa ih ja malo regulišem (istiskanjem
grozna sam, znam)... Imam 27 godina, nije mi lice pretjerano sklono borama (hvala mama), a podočnjaka onako malo, više crni nego vrećasti (hvala moj mali dječače
).. Eh da, u posljednjem mjesecu trudnoće mi se pojavilo nešto na obrazu, više se ne sjećam da li je bila bubuljica ili me je nešto ujelo (bila sam na izletu u prirodi tih dana), i dugo mi je bila kao krastica, nije puno veliko.. Iza toga je ostala rupica, kao ožiljak od bubuljice, koji nikad više nije nestao...
Inače, ja očistim sminku vlažnim maramicama, poslije operem Niveinim Daily Essentials 2 in 1 gelom za mješovit kožu (zeleni)... Nikakve kreme ne stavljam navečer, a ukoliko namjeravam staviti puder (a to je gotovo svakodnevno) stavim Nivea make up starter, jer mi se jedino od njega ne zasjaji lice, ne stvori se onaj masni sloj... Dakle, svaki dan stavljam puder (trenutno miješam Borjuois Healthy Mix i Vichy Dermablend), jer sam jako blijeda, pa ako nemam pudera, odmah svi pitaju jesam li to bolesna.. Pokušavala sam koristiti one Niveine kreme u boji, ali mi nikako nisu odgovarale, pa se zbog toga nisam usudila ni kupiti neku od ovih bb krema, jer imam osjećaj da je to isto...
Pa eto, ako je neko voljan, da mi predloži par osnovnih stvarčica, jer nekako mislim da je vrijeme da se uozbiljim kada je u pitanju njega lica.. Hvalaaa
Inače, ja očistim sminku vlažnim maramicama, poslije operem Niveinim Daily Essentials 2 in 1 gelom za mješovit kožu (zeleni)... Nikakve kreme ne stavljam navečer, a ukoliko namjeravam staviti puder (a to je gotovo svakodnevno) stavim Nivea make up starter, jer mi se jedino od njega ne zasjaji lice, ne stvori se onaj masni sloj... Dakle, svaki dan stavljam puder (trenutno miješam Borjuois Healthy Mix i Vichy Dermablend), jer sam jako blijeda, pa ako nemam pudera, odmah svi pitaju jesam li to bolesna.. Pokušavala sam koristiti one Niveine kreme u boji, ali mi nikako nisu odgovarale, pa se zbog toga nisam usudila ni kupiti neku od ovih bb krema, jer imam osjećaj da je to isto...
Pa eto, ako je neko voljan, da mi predloži par osnovnih stvarčica, jer nekako mislim da je vrijeme da se uozbiljim kada je u pitanju njega lica.. Hvalaaa
- Michun
#15066 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mislim da je bitnija njega nego sminka - iskreno 
dnevna krema, nocna krema, krema za podrucje oko ociju, micelarna, blagi gel za pranje. osnov za njegu.
zatim, mislim da je potrebno stavljati masku 1 do 2 puta sedmicno - zavisi od lica. maska iz tube i prirodna - med, med i jaje, med i maslinovo ulje...kombinacije su razne. voce koje nam je na dohvat ruke - od banane do jagode u proljece.
kozmeticar povremeno, svakih 2-3 mjeseca. zavisi kakvo je lice. neka od nas zna i sama ocistiti lice bez da se zacrveni...i to je ok.
ulje: bademovo ili argan, jednom sedmicno je super.
e sad krema. krema se u principu kupuje u apoteci. tako da avene, uriage i sl. sto se moze naci kod nas je sasvim ok. samo treba naci ono sto nam odgovara.
dnevna krema, nocna krema, krema za podrucje oko ociju, micelarna, blagi gel za pranje. osnov za njegu.
zatim, mislim da je potrebno stavljati masku 1 do 2 puta sedmicno - zavisi od lica. maska iz tube i prirodna - med, med i jaje, med i maslinovo ulje...kombinacije su razne. voce koje nam je na dohvat ruke - od banane do jagode u proljece.
kozmeticar povremeno, svakih 2-3 mjeseca. zavisi kakvo je lice. neka od nas zna i sama ocistiti lice bez da se zacrveni...i to je ok.
ulje: bademovo ili argan, jednom sedmicno je super.
e sad krema. krema se u principu kupuje u apoteci. tako da avene, uriage i sl. sto se moze naci kod nas je sasvim ok. samo treba naci ono sto nam odgovara.
- Slice_of_life
#15067 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cao,sestro po kozi 
Mucim istu muku s porama i pomirila sam se s tim da nikad necu imati flawless ten,ali ono sto se zaista moze jest odrzavati pore cistim.Evo kako ja to radim:
1.Obavezno skidanje make up-a,L'orealova micelarna je zaista pionir medju drugstore brendovima.
2.Piling-maska od meda i aspirina dva puta sedmicno.
3.Navecer se namazem arganovim uljem i stavljam na kriticne tacke La Roche Posay Effaclar Duo,iako nisam odusevljena tom kremom,al eto da se potrosi.Bolja mi je Avene Cleanance K emulzija
4.Preko dana,ako ne izlazim iz kuce,ne stavljam nista na lice osim ulje na okoloocno podrucje,a inace Avene Extremely Rich Compensanting Creme ili Afrodita Karotin krema su mi otkrice u zadnje vrijeme iako su namijenjene za suhu kozu,ali odgovaraju mi u ovom periodu,cak mi i T zona ostaje duze matirana.
5.Serum vitamin C u kucnoj radinosti napravljen je takodjer odlicna stvar.Vise na eyedetoxx.blogspot.com.Stavljam ga ispod kreme.
6.Od pudera Lancome Teint Miracle ili Garnierova BB i to je to.Visak sebuma pokupim Clinique Stay Matte-om.
Naravno,vrag ne da mira,pogotovo kad se uhvatim ogledala s uvecanom stranom,ali prije sam to radila svaka 2-3 dana,a sad jednom u 10 dana.Ciste ruke,ociscena koza i sve se smiri za pola sata
6.The last,but not the least,voda,voda,voda,voce i pravilna ishrana cine cuda.
Naravno,sve je to dosta individualno.Ali ja godinama mucim muku s nepravilnostima,sto manjim sto vecim,i stvarno sam poljubila hiljadu zaba dok nisam dosla do princa
Tako ces vremenom nauciti sta ti odgovara.Mislim da zdravlje najvecim dijelom ulazi kroz usta i skup puder nikad nece uciniti cuda na zapustenoj kozi koliko ce najobicnija BB krema uciniti isto na njegovanoj. To je moje iskustvo :*
Mucim istu muku s porama i pomirila sam se s tim da nikad necu imati flawless ten,ali ono sto se zaista moze jest odrzavati pore cistim.Evo kako ja to radim:
1.Obavezno skidanje make up-a,L'orealova micelarna je zaista pionir medju drugstore brendovima.
2.Piling-maska od meda i aspirina dva puta sedmicno.
3.Navecer se namazem arganovim uljem i stavljam na kriticne tacke La Roche Posay Effaclar Duo,iako nisam odusevljena tom kremom,al eto da se potrosi.Bolja mi je Avene Cleanance K emulzija
4.Preko dana,ako ne izlazim iz kuce,ne stavljam nista na lice osim ulje na okoloocno podrucje,a inace Avene Extremely Rich Compensanting Creme ili Afrodita Karotin krema su mi otkrice u zadnje vrijeme iako su namijenjene za suhu kozu,ali odgovaraju mi u ovom periodu,cak mi i T zona ostaje duze matirana.
5.Serum vitamin C u kucnoj radinosti napravljen je takodjer odlicna stvar.Vise na eyedetoxx.blogspot.com.Stavljam ga ispod kreme.
6.Od pudera Lancome Teint Miracle ili Garnierova BB i to je to.Visak sebuma pokupim Clinique Stay Matte-om.
Naravno,vrag ne da mira,pogotovo kad se uhvatim ogledala s uvecanom stranom,ali prije sam to radila svaka 2-3 dana,a sad jednom u 10 dana.Ciste ruke,ociscena koza i sve se smiri za pola sata
6.The last,but not the least,voda,voda,voda,voce i pravilna ishrana cine cuda.
Naravno,sve je to dosta individualno.Ali ja godinama mucim muku s nepravilnostima,sto manjim sto vecim,i stvarno sam poljubila hiljadu zaba dok nisam dosla do princa
-
NinnushkA
#15068 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mnogo hvala Michun, a tebi Slice_of_life pogotovo na iscrpnom postu
:* :*
Onog zlatnog pravila o skidanju šminke sam se uvijek pridržavala, ne znam da bi mi savjest dala da zaspim a da prije toga ne skinem sve to s lica... Također, pijem puno vode, pa vjerujem da i to ima svog udjela u činjenici da ja zaista nikad nisam imala nekih ekstremnih problema sa kožom... Ove stvari koje su takve kakve jesu i koje se ne mogu ukloniti sam prihvatila kao takve, i to je to
Ali eto, do sada sam više pažnje posvećivala dekorativnoj kozmetici, mada se slažem sa Michun, njega je puno važnija...
Vidim da su Avene proizvodi na glasu, mada to naravno ne znači da će meni odgovarati, ali od nečeg treba krenuti, pa evo, čim prije hitam u apoteku...
Što se tiče arganovog ulja, ima li neko za preporučiti se, ili je svejedno?
Onog zlatnog pravila o skidanju šminke sam se uvijek pridržavala, ne znam da bi mi savjest dala da zaspim a da prije toga ne skinem sve to s lica... Također, pijem puno vode, pa vjerujem da i to ima svog udjela u činjenici da ja zaista nikad nisam imala nekih ekstremnih problema sa kožom... Ove stvari koje su takve kakve jesu i koje se ne mogu ukloniti sam prihvatila kao takve, i to je to
Vidim da su Avene proizvodi na glasu, mada to naravno ne znači da će meni odgovarati, ali od nečeg treba krenuti, pa evo, čim prije hitam u apoteku...
Što se tiče arganovog ulja, ima li neko za preporučiti se, ili je svejedno?
- Slice_of_life
#15069 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
[quote="NinnushkA"]
Ma joj,ja to od dragosti
Znas kakve smo mi zene kad su ovakve teme u pitanju.
Arganovo ulje imas u Makroviti,Bademu,ima i ono od dr.Pashe.Ja 30 ml imam vec vise od pola godine,zaista je iscrpno.Ako ti ne bude odgovaralo,uvijek ga mozes iskoristiti za njegu kose i noktiju.U svakom slucaju,gledaj da je hladno presano i nerafinirano,s urednim datumom i u tamnoj bocici. :*
Ma joj,ja to od dragosti
Arganovo ulje imas u Makroviti,Bademu,ima i ono od dr.Pashe.Ja 30 ml imam vec vise od pola godine,zaista je iscrpno.Ako ti ne bude odgovaralo,uvijek ga mozes iskoristiti za njegu kose i noktiju.U svakom slucaju,gledaj da je hladno presano i nerafinirano,s urednim datumom i u tamnoj bocici. :*
-
nozica
#15070 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mislim da su Michun i Slice of life sve objasnile.
Ja bih još samo dodala da izbjegavaš maslinovo, jojobino i mineralno ulje. Ta tri ulja su komedogena na svima, osim ako imas ekceme ili psorijazu (ekstremna stanja suhe kože, gdje bih preporučila Lush Dream Cream ako se radi o tijelu). Mineralna ulja u rubrici sastojici navedeni kao petrolatum, petroleum, paraffinum... Ja ga lično izbjegavam u velikom luku. Toliko mi koža pobudali da je to nešto nevjerovatno. A po opisu imamo sličnu kožu.
Kućna radinost: rižin piling. Smrviš rižu, oklagijom brate, malo meda i meeeešaj na lice!
Ja bih još samo dodala da izbjegavaš maslinovo, jojobino i mineralno ulje. Ta tri ulja su komedogena na svima, osim ako imas ekceme ili psorijazu (ekstremna stanja suhe kože, gdje bih preporučila Lush Dream Cream ako se radi o tijelu). Mineralna ulja u rubrici sastojici navedeni kao petrolatum, petroleum, paraffinum... Ja ga lično izbjegavam u velikom luku. Toliko mi koža pobudali da je to nešto nevjerovatno. A po opisu imamo sličnu kožu.
Kućna radinost: rižin piling. Smrviš rižu, oklagijom brate, malo meda i meeeešaj na lice!
-
Amy82
#15071 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kao da si opisala moju kozuNinnushkA wrote:Pozdrav šminkomanijaci... Pošto vidim da ovdje ima plaho iskusnih, da ne bih rovila dalje, da vas pitam... Šta bi podrazmijevala neka osnovna 'kolekcija' za njegu lica? Dakle, od čišćenja, hidratacije, područja oko očiju, itd.. Onako, šta bi svaka žena trebala imati u svom ormariću.. Ne bih sad zalazila u neke perverzije od nekoliko stotina maraka, onako, neki prosjek... Inače, imam masniju t zonu.. Ne masnu da curi ulje () ali onako, zasjaji se nakon određenog vremena, sa onim ružnim vidljivim porama po nosu, koje sam naslijedila od oca i uvijek ga progonila zbog toga, pa me on uvijek zezao: Imaš li nam kakvu 'pomadu' za ove noseve..
Obrazi su mi relativno normalni, kad je zima, znaju se malo isušiti.. Nemam baš nekih problema sa aknama, ponekad onih crnih malo bude po bradi, ali nisu to nešto vidljive crne, nego više što ja znam da se nakupe tu, pa ih ja malo regulišem (istiskanjem
grozna sam, znam)... Imam 27 godina, nije mi lice pretjerano sklono borama (hvala mama), a podočnjaka onako malo, više crni nego vrećasti (hvala moj mali dječače
).. Eh da, u posljednjem mjesecu trudnoće mi se pojavilo nešto na obrazu, više se ne sjećam da li je bila bubuljica ili me je nešto ujelo (bila sam na izletu u prirodi tih dana), i dugo mi je bila kao krastica, nije puno veliko.. Iza toga je ostala rupica, kao ožiljak od bubuljice, koji nikad više nije nestao...
Uglavnom, ja ujutro i navece obicno koristim neki gel za umivanje (dok ne zapjeni isto kao da ga nisam ni ocistila). Lice ne mazem navece, samo ujutro. Trenutno koristim Biothermovu liniju Aquasource i pravo sam se usrecila (pogtovo s ovom kremom/gelom). Ovaj mousse za ciscenje sam dobila u gift setu (za cijenu kreme dobila kao malo pakovanje ), malo mi je skup, pa ne znam bas hocu li ga naruciti, ali krema ili ti gel je odlicna za mjesovitu kozu - koristila sam svasta od Loreala, Afrodite, Vichy-a, Avene...ali ovo se ne moze porediti. Jeste da je malo skuplja, ali jbg
http://www.feelunique.com/p/Biotherm-Bi ... Skin-150ml
http://www.feelunique.com/p/Biotherm-Aq ... -Skin-50ml
Eh neki dan sam kupovala kremu za oko očiju i htjedoh kupit neku u apoteci tipa Vichy, Avene i sl. i onda mi apotekarka predlozi Galasovu antirid kremu (oko 17KM), kao ovo ti je bez konzervansa blabla. Sad sam to pocela stavljat navece i prija mi. Malo je masnija pa ne vjerujem da bi mogla ispod sminke, ali to sam sad uvela kao ritual navece. E sad ne znam kakav ce biti efekat, ne ocekujem neka cuda, ali nisam ni sklona borama toliko pa kontam za sad je ok...
Eh da, ponekad uradim peeling i to ovim i super jeee
http://www.dm.de/de_homepage/balea_home ... eling.html
Za sjaj po danu - izbjegavm trackat se puderom naknadno pa kupim one listice za matiranje u DM
Puder trenutno True Match ali nisam odusevljena ...prije toga sam koristila Vichy Areateint i Borjois Healthy mix, ali nisam odusevljena ni jednim. Moram dalje trazit...
Eto ga, pozz svima
- Slice_of_life
#15072 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nozice,znamo see
Ma generalno,jedino sto ti mozemo reci jest da trazis dok ne nadjes
Ali uz obavezne recenzije ipak :*
Ma generalno,jedino sto ti mozemo reci jest da trazis dok ne nadjes
- bebinda
#15073 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa kako je jojobino ulje komedogeno? jel to sigurno?nozica wrote:Mislim da su Michun i Slice of life sve objasnile.
Ja ga baš planiram kupiti, jer svugdje piše da je za kožu sklonu aknama.
- Nisrin
#15074 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jojobino ulje NIJE KOMEDOGENO, bas je pogodno za kozu---daje joj svjezinu i sjaj, a i samo je u obliku voska...
Jakoooo efikasno za zreliju kozu je e-ulje, naprimjer Natural Wealtha koje traje dooosta dugo, odlicno je u borbi protiv bora jer kozu revitalizira...a moze se cak i piti, tj. unositi oralnim putem...oko 29KM je bocica...lijepo mirise, jer u sastavu ima i ulje limuna, kao i sezamovo ulje...
Jakoooo efikasno za zreliju kozu je e-ulje, naprimjer Natural Wealtha koje traje dooosta dugo, odlicno je u borbi protiv bora jer kozu revitalizira...a moze se cak i piti, tj. unositi oralnim putem...oko 29KM je bocica...lijepo mirise, jer u sastavu ima i ulje limuna, kao i sezamovo ulje...
-
nozica
#15075 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Slice of life
Ispade ja u svakom slucaju u krivu
Dermatolog mi rek'o niposto jojobino ulje
Za mineralna ulja znam da pisu da nisu komedogena, ali mineralna ulja ne prodiru u kozu, i svakako postoje bolje biljne varijante ulja kao komponente u preparatima. Ja se izvinjavam ako sam vam prenijela pogresnu informaciju, nisam ni ja bolje znala
Hej, bar se slazemooko maslinovog
Ispade ja u svakom slucaju u krivu
Hej, bar se slazemooko maslinovog