PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

weredsf

#15051 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

kingofsnake wrote:
VjecitiStudent wrote: Nema spora da neko nešto obavljati mora.
Mene ovaj proces mahalske identifikacije organizatora trenutno više interesuje. :D
Pa kad nemaju muda da se sami identifikuju, a vas levate da ste se samoorganizovali. A kad ostanu u odabranom društvu, uz kokain i skupa vina, gdje nema plenumaša u blizini, onda se fale kako su oni organizovali plenum i kako bude narod.
Ostaje povratak tradicionalnom kmecanju
VjecitiStudent

#15052 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

kingofsnake wrote:
VjecitiStudent wrote: Nema spora da neko nešto obavljati mora.
Mene ovaj proces mahalske identifikacije organizatora trenutno više interesuje. :D
Pa kad nemaju muda da se sami identifikuju, a vas levate da ste se samoorganizovali. A kad ostanu u odabranom društvu, uz kokain i skupa vina, gdje nema plenumaša u blizini, onda se fale kako su oni organizovali plenum i kako bude narod.
:-)
goran16v

#15053 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

VjecitiStudent wrote:
goran16v wrote:
VjecitiStudent wrote: Hej, 611 stranica!
Ali pretražiti malo hoću.
Pretrazi, raznih imena ces procitati, od vjecitih NVO aktivista koji gledaju samo svoj interes, preko ubacenih elemenata do pmenute kategorije likova koji bi preko Plenuma malo u politiku i na budzet...

A sad da se vratimo na bitno... Ne treba gajiti iluzije sadrzane o komentaru slavne KK o plenumasima koji mrze politicare, jer bez obzira koliko apolitican po prirodi bio, kao npr. radnicki, cisto socijalni ili gradjnaki pokreti, pa i aktuelni plenumi, da bi bili uspjesni i da bi imali svrhu moraju na celu imati ljude koji se bave politkom ili politicare. Pokreti su slozene organizacije jednako kao drzava ili veliko preduzece, pa bi to izgledalo kao preduzece koje vode VKV varioci koji mrze menadzment kao profesiju i menazdere na soc. kategoriju. Pa i cuveno radnicko i socijalisticko samoupravljanje na celu nije imalo radnike nego politicare bez obzira na njihovo formalno zanimanje.
Pretražio i pronašao samo tvoj komentar da ti je komšija.
http://www.klix.ba/forum/protesti-aktue ... 7#p9761747
O ličnoj karti ni spomena. Ako bi bio ljubazan ...

Koliko upratih nisu rekli na plenumima da mrže 'političare', već da mrze članove stranaka.
To dvoje nikako nije isto.
Kao sto sam ti napisao, ne citaj selektivno i ne oslanjaj se na trazilicu. Na temi ces naci ili screenshot ili link, a mozda i oboje sa FB prepiskom Ivancica i Brkana u kojoj Ivancic proziva Brkana vezano za neki put na Filipine (cini mi se) i pare za JMBG proteste (na kojim je Ivancic takodjer bio jako aktivan), te pominje kako je on dao svoju LK kao odrovorna osoba da plenum koristi Dom mladih. Osim ovdje to sam procitao bar na 5 drugih portala tipa radio sarajevo itd...

Sto se tice drugog dijela, slabo si upratio:

"KatarinaKosaca je napisao/la:
Vi vrijeđate ljude kojima ne dajete ni fening, samo zato što vam smetaju, jer ne vole političare, pa čak se drznu i plenumati, moš mislit. "
Havatar

#15054 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

kingofsnake wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ja dokaza u pm.
Izgleda da je svako poznat ko se pojavi u domu mladih smjesta 'organizator plenuma'.
Kako razlikujete učesnike od posjetilaca?
Otiđi na Ivančićev FB profil, otvoren je, pa pročitaj statuse i uvidjećeš da je jedan od organizatora plenuma, naravno ako želiš primiti informaciju. Ja ga lično znam, znam puno ljudi koji su pravo dobri sa njim, s kojima je svaki dan, i znam da je organizator.
Ne vidim šta je toliko loše u tome i da jeste organizator i zašto se toliko upinjete da nema organizatora. Neko je morao tražiti Dom mladih, neko je morao donijeti one stolice, neko je morao nabaviti razglas, znači neko je organizator.
Neko je morao napisati transparente posto je jasno da su oni napisani pa podijeljeni i da nije mogao neko da dodje sa svojim transparentom sto je juce postalo jasno svakom kad su takvi otjerani sa skupa.
Banksy

#15055 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

Ljudi (inače dobro poznati profesionalni ''plenumaši'') se slobodno pojavljivali u medijima, istupali u više navrata i u više prilika u ime i ispred plenuma, sve pod imenom i prezimenom, a sad ispade mahalska identifikacija što ih se vidjelo, što se gledalo TV i čitalo novine ... :?
Svašta ... :roll:
VjecitiStudent

#15056 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Ljudi (inače dobro poznati profesionalni ''plenumaši'') se slobodno pojavljivali u medijima, istupali u više navrata i u više prilika u ime i ispred plenuma, sve pod imenom i prezimenom, a sad ispade mahalska identifikacija što ih se vidjelo, što se gledalo TV i čitalo novine ... :?
Tih "dobro poznatih" samo u Sarajevu je bilo barem dvadesetak, lica na ulici daleko više.
Izgleda da od njih, samo gore spomenuti Ivančić i Aličković imaju ranije stečenu popularnost.
Ko su ostali "dobro poznati profesionalni" plenumaši?
Priznati moram, meni je od ranije bio poznat samo Aličković.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15057 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
weredsf wrote:Imas i ovog Alickovica iz neke NVO ublehe
Neizbježni Aličković, NVO krilo SBiH :D
ko u Dotura dira u Antaliji će violine da svira :lol:
VjecitiStudent

#15058 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:
VjecitiStudent wrote:
weredsf wrote:Imas i ovog Alickovica iz neke NVO ublehe
Neizbježni Aličković, NVO krilo SBiH :D
ko u Dotura dira u Antaliji će violine da svira :lol:
Nešto mi se ušutio, biće da je zato što ove zime ne biraju Generalnog sekretara UN-a :D
kingofsnake

#15059 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:Ljudi (inače dobro poznati profesionalni ''plenumaši'') se slobodno pojavljivali u medijima, istupali u više navrata i u više prilika u ime i ispred plenuma, sve pod imenom i prezimenom, a sad ispade mahalska identifikacija što ih se vidjelo, što se gledalo TV i čitalo novine ... :?
Tih "dobro poznatih" samo u Sarajevu je bilo barem dvadesetak, lica na ulici daleko više.
Izgleda da od njih, samo gore spomenuti Ivančić i Aličković imaju ranije stečenu popularnost.
Ko su ostali "dobro poznati profesionalni" plenumaši?
Priznati moram, meni je od ranije bio poznat samo Aličković.
Jebote ovi plenumaši gori od SDA/SDP/SBB glasačke mašinerije. Znači, slijepi pored očiju.
E ba, biće direktna demokratija, plenum mjenja parlamente, Zoka mjenja tročlano predsjedništvo. Automatski ulazimo u EU, raste GDP za 1000%, a svi nevaljali političari će odmah u zatvor. Živjet će se u jednom egalitarnom sistemu, i sunce će da sija 365 dana godišnje.
Jel sad OK?
kingofsnake

#15060 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Genije wrote:
kingofsnake wrote:Jebote ovi plenumaši gori od SDA/SDP/SBB glasačke mašinerije. Znači, slijepi pored očiju.
E ba, biće direktna demokratija, plenum mjenja parlamente, Zoka mjenja tročlano predsjedništvo. Automatski ulazimo u EU, raste GDP za 1000%, a svi nevaljali političari će odmah u zatvor. Živjet će se u jednom egalitarnom sistemu, i sunce će da sija 365 dana godišnje.
Jel sad OK?
Vrlo lijepo rečeno.
Zaista je nevjerovatan nivo naivnosti plenumaša.
Vjerovatno posljedica njihove opšte neupućenosti, neinformisanosti i neobrazovanja.
Ima i toga jako puno, ali ne bih ja bio tako strog. Ima tu dosta i očaja, beznadežnosti, pa i brige. Pa ljudi dolaze u situaciju da razmišljaju "daj da skinemo trenutna govna, pa ćemo isprobat nova govna", ali nikom ne padne na pamet da nam ipak može biti još puno gore, da ta nova govna mogu biti gora od trenutnih, da može doći neko ko neće dati ni da se organizuje plenum i zbog koga ćemo svi bit na kontejneru.
weredsf

#15061 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Ili ces dobiti titulu zastitnika rezima
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15062 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

goran16v wrote:Sto se tice drugog dijela, slabo si upratio:

Vi vrijeđate ljude kojima ne dajete ni fening, samo zato što vam smetaju, jer ne vole političare, pa čak se drznu i plenumati, moš mislit. "
Šta reći, ne samo da ih moramo plaćati, sad po @goran 16v, doduše nisi jedini, trebamo ih i voliti. I to jako. :lol: :lol: Trebamo im recitirati pjesmice. Pa da počnem, sa jednom :wink: ... nadovezuje se na vrle konstatacije nepisemnih forumaša da se radi o "neobrazovanom" čovjeku :-) :-)

kingofsnake

#15063 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

weredsf wrote:
I buĐetlije, jelte :sax:
weredsf

#15064 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

kingofsnake wrote:
weredsf wrote:
I buĐetlije, jelte :sax:
To je sljedeca stavka u tom kliseu
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15065 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
Nešto mi se ušutio, biće da je zato što ove zime ne biraju Generalnog sekretara UN-a :D
:lol: čeka Dotur pogodan momenat da se ukaže ko Spasitelj, al nemre od Tornjaka doć na red :lol:

ps

zaboraviste Kiflu pomenuti kao organozatora pljenuma....on je taj koji je urgirao kod stranačkog kolege Kodžaka s Lima da se da prostor na raspolaganje...zar ste baš tako naivni da mislite da se skupilo par salonskih iRevolušonera i predalo zahtjev da im se da Dom mladih i dr Kodžak, shvaćajući njihove napredne ideje, odobrio korištenje prostora džaba :D

dajte uhozbiljite se
Baba_Droga

#15066 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Baba_Droga »

Zanimljivi protesti se ovih dana dešavaju u Goraždu :roll:
Mišljenja su podjeljena...
Ovdje imaju svježi statusi ko..šta...kako...zbog čega...

https://www.facebook.com/PlenumBPK
goran16v

#15067 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

KatarinaKosaca wrote:

Šta reći, ne samo da ih moramo plaćati, sad po @goran 16v, doduše nisi jedini, trebamo ih i voliti. I to jako. :lol: :lol: Trebamo im recitirati pjesmice. Pa da počnem, sa jednom :wink: ... nadovezuje se na vrle konstatacije nepisemnih forumaša da se radi o "neobrazovanom" čovjeku :-) :-)

Ne moramo voliti politicare, nije bitno uopste volim li ja politicare ili ne, ja sam samo na tvom primjeru pokazao paradoks kako postoje oni koji podrzavaju plenum, a ne vole politicare i koji ocigleno ili zive u iluzijama ili nisu kapacitet da shvate da je plenum politika, da oni u vrhu plenuma, ne da ne vole politicare, nego imaju otvorene ambicije da se bave politikom i da nijedan pokret, pa ni ovaj plenum, ne moze opstati ukoliko ga ne vide ljudi koji se aktivno bave politikom - iz ovoga valjda mozes zakljuciti moj afirmativni stav spram plenuma. Da skratim, moze se desiti da ovi sto vode plenum danas sutra postanu politicari koje placas, samo ostaje pitanje hoces li ih podrzavati kao sto ih kroz plenum podrzavas ili ces ih mrziti kao sto mrzis politicare.

EDIT: Vezano za odnos volim plenum - ne volim politicare upravo slusam prilog sa plenuma na D2 FTV-a i ucesnik plenuma uredno poziva da plenum bude stalno zasjedanje koje ce biti svojevrsna politicka skola za ucesnike! Haman pa fabrika za politicare!
Alfons Kauders

#15068 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

goran16v wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Ne moramo voliti politicare, nije bitno uopste volim li ja politicare ili ne, ja sam samo na tvom primjeru pokazao paradoks kako postoje oni koji podrzavaju plenum, a ne vole politicare i koji ocigleno ili zive u iluzijama ili nisu kapacitet da shvate da je plenum politika, da oni u vrhu plenuma, ne da ne vole politicare, nego imaju otvorene ambicije da se bave politikom i da nijedan pokret, pa ni ovaj plenum, ne moze opstati ukoliko ga ne vide ljudi koji se aktivno bave politikom - iz ovoga valjda mozes zakljuciti moj afirmativni stav spram plenuma. Da skratim, moze se desiti da ovi sto vode plenum danas sutra postanu politicari koje placas, samo ostaje pitanje hoces li ih podrzavati kao sto ih kroz plenum podrzavas ili ces ih mrziti kao sto mrzis politicare.

EDIT: Vezano za odnos volim plenum - ne volim politicare upravo slusam prilog sa plenuma na D2 FTV-a i ucesnik plenuma uredno poziva da plenum bude stalno zasjedanje koje ce biti svojevrsna politicka skola za ucesnike! Haman pa fabrika za politicare!
ah to je ta revolucinarna ideja

da se upravne odbore javnih preduzeca dovedu ljudi s biroa, da se isti postave za ministre itd... jerbo ne valjalu politicari i ljudi kojima je to struka...

razumijem to... kad sam isao na ultrazvuk srca i ja sam se bunio sto to radi kardiolog a ne socijalni radnik sa biroa... nepravda je to, ali sta se moze
dreambox

#15069 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

Evo ga Fahro u Škripcu bude Vam sve objasnio u jedinoj neovisnoj tv kući i kod jedinog neovisnog Mate :evil:
dreambox

#15070 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

Radne grupe su prezentirale izvještaje, a pročitani su i zahtjevi koji će biti upućeni skupštini KS. Plenum je tražio izradu socijalne karte u Kantonu Sarajevo, usklađivanje naknada socijalno ugroženih kategorija sa stvarnim potrebama, novčanu pomoć za nezaposlene u minimalnom iznosu jedne trećine prosječne plaće u KS, naknada za porodilje u iznosu pola prosječne plaće u KS, hitnu izradu programa zapošljavanja i samozapošljavanja, kazne za poslodavce zbog neuplaćivanja obaveza prema zaposlenima te zahtjev kantonalnoj skupštini i upravi TVSA da ponedjeljkom, srijedom i petkom građanima ustupi 60 minuta televizijskig prostora prije večernjeg dnevnika.
Blago nama nezaposleni će imati tri i po stoje svaki mjesec

Kad ovi na minimalcu daju otkaz ova naknada će biti i veće jer nam kvare prosjek a svakako budu zarađivali više nego da rade

Imam prijedlog za prikupljanje sredstvava kojima će se isplaćivati ove naknade pod hitno se riješiti prosjačenja u KS i rasporediti protestante i članove plenuma na semafore da sa ispriženim rukama prikupljaju sredstva za isplatu naknada
Alfons Kauders

#15071 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

dreambox wrote:
Radne grupe su prezentirale izvještaje, a pročitani su i zahtjevi koji će biti upućeni skupštini KS. Plenum je tražio izradu socijalne karte u Kantonu Sarajevo, usklađivanje naknada socijalno ugroženih kategorija sa stvarnim potrebama, novčanu pomoć za nezaposlene u minimalnom iznosu jedne trećine prosječne plaće u KS, naknada za porodilje u iznosu pola prosječne plaće u KS, hitnu izradu programa zapošljavanja i samozapošljavanja, kazne za poslodavce zbog neuplaćivanja obaveza prema zaposlenima te zahtjev kantonalnoj skupštini i upravi TVSA da ponedjeljkom, srijedom i petkom građanima ustupi 60 minuta televizijskig prostora prije večernjeg dnevnika.
Blago nama nezaposleni će imati tri i po stoje svaki mjesec

Kad ovi na minimalcu daju otkaz ova naknada će biti i veće jer nam kvare prosjek a svakako budu zarađivali više nego da rade

Imam prijedlog za prikupljanje sredstvava kojima će se isplaćivati ove naknade pod hitno se riješiti prosjačenja u KS i rasporediti protestante i članove plenuma na semafore da sa ispriženim rukama prikupljaju sredstva za isplatu naknada
hm, super prijedlog

u fbih ima oko 400,000 nezaposlenih... prosjecna plata je 848km... dakle treba nam samo 1.35 milijardi godisnje da svima isplatimo po trecinu plate... a na to ide 770 miliona koji vec idu na socijalu i BIZ iz federalnog budzeta...

mislim... zacas ce plenum naci milijardu i kusur, sta je to za njih
julisiz es grant

#15072 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by julisiz es grant »

Baba_Droga wrote:Zanimljivi protesti se ovih dana dešavaju u Goraždu :roll:
Mišljenja su podjeljena...
Ovdje imaju svježi statusi ko..šta...kako...zbog čega...

https://www.facebook.com/PlenumBPK
Ništa se ne dešava.
Esma Drkenda izvodi svoj performans, koji je produktivan koliko i glagol po kojem je dobila prezime.
Alfons Kauders

#15073 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

jaooooooooooooooooooooooo

tek sad vidim ostatak "zahtjeva" koje su skrojili eksperti iz radne grupe (valjda ekonomisti)
Građani su također usvojili nekoliko prijedloga o nacrtu budžeta. Navedeno je kako je nužna revizija te da se budžet ne smije kreditno zaduživati kod komercijalnih banaka. Također je usvojen prijedlog o radikalnim mjerama štednje, a da se pri tome ne ugroze ranjive kategorije stanovništva.

Plenum je također prezentirao zahtjeve prema Federalnoj Vladi, a koje su ranije usvojili svi pomenuti plenumi. Tražena je ostavka vlade FBiH, obustava krivičnog gonjenja svih učesnika demonstracija, trenutna obustava svih privatizacijskih procesa te revizija privatizacija, ukidanje bijelog hljeba te drugih beneficija, ograničavanje plate javnih funkconera na nivo dvije prosječne plate u FBiH, ukidanje naknada za rad u komisija i drugim upravnim tijelima, progresivne poreske stope u zavisnosti od visine dohotka, pokretanje inicijative o izradi zakona o PDV-u uz nultu stopu za osnovne životne namirnice, usklađivanje iznosa penzija sa rastom plaća te obustava zaduživanja kod komercijalnih banaka i međunarodnih fondova, javlja Anadolu Agency.
da mi je samo znati gdje su studirali, jer mi se cini da bi propali kad bi prodavali jebeni kokain za vrijeme SFF-a...

KS ima preko 120,000 zaposlenih i oko 70,000 nezaposlenih... da bi kanton svim nezaposlenim isplatio 350 maraka to bi bilo oko 300 miliona godisnje, odnosno cca 40% budzeta... stotinjak miliona tog budzeta je deficit, odnosno pokriva se zaduzenjima, koja bi ovi genijalci zabranili... dakle jos 100 miliona minusa... 400...

PDV sa nultom stopom, bez istovremenog dizanja osnovne stope, bi sahranio javni sektor u roku od nekoliko mjeseci... kretencine nepismene, mi imamo pdv od 17% upravo zato jer je sve oporezovano - da nije PDV bi bio 25%... pitajte UINO, ili barem proguglajte jebene izvjestaje

dakle oni bi da naprave minus od 400 miliona u budzetu od oko 650 miliona... i da to nadomjeste stednjama koje ne bi ugrozile socijalno ugrozene... samo sto bi, da dodju do tih usteda, plate u javnom sektoru trebali skresati na 350 koliko traze i za nezaposlene, tako da bi i oni preko noci postali socijalno ugrozeni

sreca njihova pa glupost nije krivicno djelo
HM 2011

#15074 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by HM 2011 »

Da odem ja i da im dam koji prijedlog...

Da ne bude da su ograničeni nego nešto konkretno sa imenom i prezimenom.....

Možda ovaj put upali pa im to postane zahtjev ?

Al i dalje pokazuju koliko su neumorni i naporni sa smjenom vlade FBiH - nema bez podrške svih kantona nikakve priče o vladi FBiH - a nema podrške svih kantona i tu se priča završava.

Usput opet spominju građane - nema građana, samo konstitutivni i nekonstitutivni narodi su u opticaju......
dreambox

#15075 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

HM 2011 wrote:Da odem ja i da im dam koji prijedlog...

Da ne bude da su ograničeni nego nešto konkretno sa imenom i prezimenom.....

Možda ovaj put upali pa im to postane zahtjev ?

Al i dalje pokazuju koliko su neumorni i naporni sa smjenom vlade FBiH - nema bez podrške svih kantona nikakve priče o vladi FBiH - a nema podrške svih kantona i tu se priča završava.

Usput opet spominju građane - nema građana, samo konstitutivni i nekonstitutivni narodi su u opticaju......
Znao sam od prvog dana da mene ne predstavljaju
Plenum građana i građanki ja sam seljak čoek a seljaci su još uvijek u večini :lol:
Post Reply