Ukrajina

Post Reply
Kikibombona

#15051 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Mister Yes wrote:
Challenger__ wrote: Evo, ponoviću. Stav ima tri komponente:

1. kognitivnu (spoznajnu)
2. bihevioralnu (postupovnu, na osnovu postupaka predmeta, objekta stava) i
3. emotivnu

Oni koji prave tu paralelu i emotivno se fiksiraju imaju samo jednu, emotivnu komponentu (u ovom slučaju patološku mržnju) stava, a jednodimenzionalni emotivac ne može da razumije složene fenomene, sve i da hoće.
Sve rečeno :thumbup:
Odlicno napisano, nema sta.

Samo Celi nema pravu predodzbu sebe, ne shvata da i on cesto reaguje i razmislja emotivno. Emocije cesto prave otklon od realnosti.

Ucesnici ove teme mrze neku od strana. Kako neko ko mrzi moze biti realan?

Uglavnom, kurton od komentara i teme. Patetika nevidjena. Supacka tema u globalu. :D
mirsek

#15052 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

zilog wrote:
mirsek wrote:Pa jbg. ako hoce nesto da mijenjaju u ukrajini imaju izbori.
I tu je Janukovich pobijedio. :mrgreen:
Onda je dosla americka teta sa kolacima, podrzala neonaciste da naprave puc i sada smo tu gdje jesmo.
Samo hronoloski poredati dogadjaje i sve je jasno kao dan.
Kada odlucis nesto pisati o Janukovicu, pogledaj ranije postove. Gdje sam demolirao mit o "svrgavanju".
Niko se od putincadi nije sjetio da pokusa diskutovati.

Lakse ovako, pogotovo ako i tebe uvuku da ponavljas isto.
Znam ono sto sam gledao na TV-u.
A to je da je janukovich dobio izbore demokratski.
Onda su poceli protesti.
Dosla teta sa kolacima i podrzala proteste.
Dosao mekkejn, podrzao proteste.
Onda je bio neki dogovor u februaru da se ne bi problem silom rjesavao.
Medjutim neonacisti su odmah sljedeci dan nastavili nasilne proteste i to je to.
Onda nastaje havarija.
Znam i to da janukovih nije cvjecka kao sto nije ni timoshenko.
Ali nije ni pola evropskih lidera.
Ali krucijalno je to sto je neko dao podrsku rusenju legitimnog predsjednika izabranog na demokratskim izborima.
Stvarno bi volio ako mozes ukratko da mi objasnis zasto su amerika, nulan i mekkejn otvoreno stali na stranu neonacista i zasto prosvjednici nisu postovali februarski dogovor nego su odmah sutradan nastavili sa protestima silom ?
Last edited by mirsek on 21/07/2014 00:43, edited 1 time in total.
sanjin_1

#15053 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

mirsek wrote:
zilog wrote:
dječak sa šibicama wrote:Slicno sam razmisljao prije 10-15 godina. Amerika, najmanje zlo, kofol.

Nakon Libije, arapskog proljeca, Sirije, o Izraelu da ne govorim, i sad Ukrajine, "svjetski policajac" je zreo za jednu dobru prekrsajnu prijavu, i temeljitu istragu "unutrasnje kontrole".

Problem sa USA je u tome sto su prekoracili svaku granicu, previse je to otislo, napravili su previse belaja. a zasto? samo za svoj interes. Odnosno za interes "nevidljivih ljudi" koji kreiraju americku vanjsku politiku.

Oni vise nisu "svjetski policajac", meni vise lice na korumpiranog serifa koji je zreo za jedan sut u dupe, eto da ne budem radikalan pa da ne spominjem metak u celo.
Samo poslusajte, sve se svodi na gore napisano. To je ono sto bi Vam i dr Dabic rekao.

Ako vjerujete da je Amerika, a ne Sarkozi i Berluskoni, pokrenula Belaj u Libiji, slobodno opletite po Americi.
Ako vjerujete da je Amerika, Ukrajincima nametnula zelju da se otarase ruske cizme i izrabljivanja, slobodno opletite.

Izrael je posebna prica i tu nema bas previse opravdanja, ali i to trazi mali vise citanja i spremnosti na kompromise, koji smo i sami morali napraviti. Dio Arapa ne zeli kompromis, sto nikako ne opravdava sredstva kojim su izlozeni.

Ovi sto vam prodaju ovo gore, kazu da nema veze sto je na celu proruskih terorista CETNIK.
Nema veze da je ista prica pokrenuta u Ukrajini i u Bih. Svi xxx u jednoj drzavi.
Da je Ukrajina vjekovna ruska zemlja.
Da su Ukrajinci u stvari Srbi (pardon Rusi).

Samo izvolite, donesite svoje misljenje i stavove.
Pa jbg. ako hoce nesto da mijenjaju u ukrajini imaju izbori.
I tu je Janukovich pobijedio. :mrgreen:
Onda je dosla americka teta sa kolacima, podrzala neonaciste da naprave puc i sada smo tu gdje jesmo.
Samo hronoloski poredati dogadjaje i sve je jasno kao dan.
Kad smo vec kod hronologije, izgleda da si zaboravio da je taj isti Janukovich pucao po ljudima koji su protestovali protiv njegove samovolje? Nakon toga taj isti Janukovich je pobjegao u Rusiju. A onda su se odrzali demokratski izbori u Ukraini na kojima je pobjedu odnio sadasnji predsjednik..ono kad smo vec kod hronologije kontam "hajde da je onda poslozimo"
Hronoligija je ono sto kvari vasu koncepciju jos od Hrvatske preko Bosne pa evo danas do Ukraine..
zilog

#15054 Re: Ukrajina

Post by zilog »

mirsek wrote:
zilog wrote:Kada odlucis nesto pisati o Janukovicu, pogledaj ranije postove. Gdje sam demolirao mit o "svrgavanju".

Onda su poceli protesti.
Medjutim neonacisti su odmah sljedeci dan nastavili nasilne proteste i to je to.
Onda nastaje havarija.
Ali krucijalno je to sto je neko dao podrsku rusenju legitimnog predsjednika izabranog na demokratskim izborima.
Stvarno bi volio ako mozes ukratko da mi objasnis zasto su amerika, nulan i mekkejn otvoreno stali na stranu neonacista i zasto prosvjednici nisu postovali februarski dogovor nego su odmah sutradan nastavili sa protestima silom ?
Vecinu si zakljucio i napisao citajuci forum i ove sa kojima se slazes.
Isto vece, kada je sporazum potpisan, Janukovic se ispalio.
Sada ces napisati da si znao to, ali da nema veze, ali ima.
zilog

#15055 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Ima li jos neko da bi diskutovao o Janukovicu?

Ili mislite lazi ponovljati dok ne postanu istina. Za jedno 20 stranica...
mirsek

#15056 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

sanjin_1 wrote:
Kad smo vec kod hronologije, izgleda da si zaboravio da je taj isti Janukovich pucao po ljudima koji su protestovali protiv njegove samovolje? Nakon toga taj isti Janukovich je pobjegao u Rusiju. A onda su se odrzali demokratski izbori u Ukraini na kojima je pobjedu odnio sadasnji predsjednik..ono kad smo vec kod hronologije kontam "hajde da je onda poslozimo"
Hronoligija je ono sto kvari vasu koncepciju jos od Hrvatske preko Bosne pa evo danas do Ukraine..
Slabo si ti to poslozio.
Pucanje je doslo iza krsenja dogovora u februaru i nastavka nasilnih demonstracija od strane neonacista.
A za pucanje, jel ono estonski ili litvanski ministar u presretnutom razgovoru sa ministricom ashton priznao da ima informacije da su obje strane pucale na demonstrante ili da se ne zna ko je pucao.?
Ne zaboravi kako su policajci gorili kad su ih zasipali molotovljevim koktelima a amerika salje podrsku, nulandica nosi kolace i mekkejn obecava podrsku.
To je cisto forsiranje nemira i petljanje u stvari druge zemlje.
Mene je u biti vise iznenadilo sto janukovich nije poslao specijalce i pojacanja na protestante i to rijesio na erdoganov nacin da ih sve polomi ko beba zvecku.
mirsek

#15057 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

zilog wrote:
mirsek wrote:
zilog wrote:Kada odlucis nesto pisati o Janukovicu, pogledaj ranije postove. Gdje sam demolirao mit o "svrgavanju".

Onda su poceli protesti.
Onda nastaje havarija.
NIsao to znao tj. ne sjecam se toga.
Kakve to veze ima ako amerika konstantno huska demonstrante na nasilne demonstracije ???
Jel mladen marić dovoljno relevantan ?
jastuk1

#15058 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

zilog wrote:
mirsek wrote:

Onda su poceli protesti.
Onda nastaje havarija.
Da, ispalio se kada je postalo jasno da vojska neće biti na njegovoj strani.

Daleko od toga da ispadne da branim ovoga sa šibicama koji se dobro, dobro, dobro nalagao glede teme o Iraku i Siriji jer pripisuje IS-u moge stvari koji nisu tačne - daleko od toga da su sveci, ali šibicarevo pakovanje i laganje protiv IS-a govori ustvari o njegovoj ISKONSKOJ mržnji prema Islamu - ipak je dokazano da specijalna policija odnosno Berkut nije pucala po Majdanašima.

Inače, prilično je za povraćanje vidjeti jednog kripto komunistu i Islamomrsca kako se svađaju oko savršeno jasne situacije glede Janukovića i svega ostalog.

Ti sa šibicama, prestani pakovat laži IS-u. Sveci nisu, ali nisu srušili niti jednu crkvu što fakinski imputiraš. Ono zapaljeno je bilo auto ispred crkve. I da uopšte znaš išta, išta o Islamu znao bi koji je i kavav njihov modus operandi. Al ti niti to znaš, niti znaš specifičnosti tog mentaliteta dole.

Dječače, lažeš u vezi IS-a isto kao što se ovdje laže i pakuje novorusima, a brane oni koji utjeruju civile granatama u zemlju pred kućnim pragom. :!:

I nek mi se niko ne usudi idijotije imputirat da branim IS! Al činjenice su činjenice koje dječak tako perfidno izvrće u skladu kako mu na određenoj temi odgovara.
zilog

#15059 Re: Ukrajina

Post by zilog »

mirsek wrote:Jel mladen marić dovoljno relevantan ?
Naravno, ali valja Avazom nekad popuniti rupe. :D :D :D

Koga ti zahebavas?
zilog

#15060 Re: Ukrajina

Post by zilog »

mirsek wrote: Kakve to veze ima ako amerika konstantno huska demonstrante na nasilne demonstracije ???
Inace, sjedim ja, onako, sa demonstrantima, kad udje Obama i kaze: "Sta ste se ukipili? Nemate nafte, pa da vam mi demokratiju donosimo." 8)

Znam, Maric rekao da je tako.
Nisam ja, on je sjedio.
Pogledaj nekad AJ, ne moras CNN. :D
Ne moras ni AJ. Sravni sta ti je ko rekao, kao ovo za sutradan od potpisanog sporazuma, pa ga otpisi kada ponovo zausti.
Nije tesko skontati istinu.
zilog

#15061 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Ako ima neko da kaze da Janukovic nije pobjegao isto vece nakon potpisanog sporazuma - neka samo kaze.

Da ne bude, poslije 10 stranica, ista prica.
mirsek

#15062 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

zilog wrote:Ako ima neko da kaze da Janukovic nije pobjegao isto vece nakon potpisanog sporazuma - neka samo kaze.

Na kojoj si stranici to razlozio oko janukovicha da procitam i de mi reci tvoje izvore informacija.?
Da protabirim.
zilog

#15063 Re: Ukrajina

Post by zilog »

mirsek wrote:
zilog wrote:Ako ima neko da kaze da Janukovic nije pobjegao isto vece nakon potpisanog sporazuma - neka samo kaze.

Na kojoj si stranici to razlozio oko janukovicha da procitam i de mi reci tvoje izvore informacija.?
Da protabirim.
Evo kada je potpisano:
http://www.klix.ba/forum/ukrajina-t1185 ... start=1450
Evo kada je pobjegao:
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/januk ... /140222015

tik_tak

#15064 Re: Ukrajina

Post by tik_tak »

@zilog
Janukovic je sa EU opzicijom ujutro potpisao dogovor o prekidu nasilja te neke druge stvari. kad je postalo jasno kasnije tog dana da od tog nema nista jer USA opozicija tj. Desni sektor nije bio za primirje vec iskljucivo za nasilnu promjenu vlasti tada je janukovic odlucio pobjeci. sad kad se pogleda iz ove perspektive ukrajinci se mogu zahvaliti SAD-u na tome sto su u ratu, sto su penzije manje, sto su ostali bez plina, pa bez Krima, bez ionako lose ekonomije. mogu im se zahvaliti na velikodusnim kreditima iz mmf-a itd itd.
JohnnyS

#15065 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

tik_tak wrote:@zilog
Janukovic je sa EU opzicijom ujutro potpisao dogovor o prekidu nasilja te neke druge stvari. kad je postalo jasno kasnije tog dana da od tog nema nista jer USA opozicija tj. Desni sektor nije bio za primirje vec iskljucivo za nasilnu promjenu vlasti tada je janukovic odlucio pobjeci. sad kad se pogleda iz ove perspektive ukrajinci se mogu zahvaliti SAD-u na tome sto su u ratu, sto su penzije manje, sto su ostali bez plina, pa bez Krima, bez ionako lose ekonomije. mogu im se zahvaliti na velikodusnim kreditima iz mmf-a itd itd.

Samo u nekom paralelnom svemiru u kojem očito živi dosta forumaša za okupaciju dijela neke suverene zemlje nije kriv okupator. :facepalm: Dakle, međunarodna zajednica jest nategla dobro Ukrajince po mnogim pitanjima, ali agresija na Ukrajinu je isključiva ruska krivica...
Renta

#15066 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__ wrote:
KAMI666 wrote:Ali ovo protezanje zakljucaka Ukrajina-Bosna mi nikako nije jasna. Jeste vi bas toliko slijepi?
Evo, ponoviću. Stav ima tri komponente:

1. kognitivnu (spoznajnu)
2. bihevioralnu (postupovnu, na osnovu postupaka predmeta, objekta stava) i
3. emotivnu

Oni koji prave tu paralelu i emotivno se fiksiraju imaju samo jednu, emotivnu komponentu (u ovom slučaju patološku mržnju) stava, a jednodimenzionalni emotivac ne može da razumije složene fenomene, sve i da hoće.

Čeli kad govori o nama govori zapravo o sebi. Jedno od osnovnih postulata psihologije, odavno poznato.

U tom svijetlu vrlo zanimljiv članak sa advance.hr. Taj portal u zadnje vrijeme dolazi na prag objektivnog novinarstva.
Čitatelji su u šoku, jedni pozitivno drugi negativno.
Ono što je bitno je da su prepoznali emotivnu stranu rusofila...Bravo Advance! :thumbup:

http://www.advance.hr/vijesti/putinofil ... ije-vrste/
Last edited by Renta on 21/07/2014 11:00, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15067 Re: Ukrajina

Post by pici »

Podanici vole čvrstu ruku

Image
Bodkin

#15068 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote:

Samo u nekom paralelnom svemiru u kojem očito živi dosta forumaša za okupaciju dijela neke suverene zemlje nije kriv okupator. :facepalm: Dakle, međunarodna zajednica jest nategla dobro Ukrajince po mnogim pitanjima, ali agresija na Ukrajinu je isključiva ruska krivica...
Zato sto je u redu braniti svoj narod sa druge strane granice. Nije u redu samo kad se nalaze u tvojoj zemlji. Bilo je u redu kad su Hrvati branili Hrvate u BiH. Bilo bi u redu da sutra Bošnjaci brane i pomažu Bošnjake u sandzaku. Ili Albanci Albance na Kosovu. I na kraju Rusi ove na krimu.

Nije u redu kad Srbi brane srbe u hr i bih. Ovako nekako iz tvoje perspektive :) iz nečije druge bi se malo pretumbalo

Sent from my iPad using Tapatalk
Alfons Kauders

#15069 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
JohnnyS wrote:

Zato sto je u redu braniti svoj narod sa druge strane granice. Nije u redu samo kad se nalaze u tvojoj zemlji. Bilo je u redu kad su Hrvati branili Hrvate u BiH. Bilo bi u redu da sutra Bošnjaci brane i pomažu Bošnjake u sandzaku. Ili Albanci Albance na Kosovu. I na kraju Rusi ove na krimu.

Nije u redu kad Srbi brane srbe u hr i bih. Ovako nekako iz tvoje perspektive :) iz nečije druge bi se malo pretumbalo

a od cega ih je to branio?

isto pitanje za srbe u bosni i svabe u ceskoj
Bodkin

#15070 Ukrajina

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:

Nebitno totalno. Radi se o konceptu

Alfons Kauders

#15071 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:

ako je nebitno, onda je hitler imao svako pravo da pregazi pola evrope
Bodkin

#15072 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:

ako je nebitno, onda je hitler imao svako pravo da pregazi pola evrope
Po evrope ne. Hitler je usput bio ludi zlocinac. Pitao bih te da ima,jevreja u siriji. Davno bi taj dio sirije bio izrael. To sto su evropljani razgranicili izmedju sebe (etnickim ciscenjem btw) i ne rade neke stvari danas jer nemaju potrebe, ne znaci da su te stvari pogresne.
Kikibombona

#15073 Re: Odg: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Renta wrote:

Čeli kad govori o nama govori zapravo o sebi. Jedno od osnovnih postulata psihologije, odavno poznato.

U tom svijetlu vrlo zanimljiv članak sa advance.hr. Taj portal u zadnje vrijeme dolazi na prag objektivnog novinarstva.
Čitatelji su u šoku, jedni pozitivno drugi negativno.
Ono što je bitno je da su prepoznali emotivnu stranu rusofila...Bravo Advance! :thumbup:

http://www.advance.hr/vijesti/putinofil ... ije-vrste/
Komentari legendarni. Niko da pohvali. :lol:
JohnnyS

#15074 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Bodkin wrote:
JohnnyS wrote:

Znači da možemo očekivati rusku agresiju i na baltičke države u kojima su Rusi manjina? Oprosti, ali između ovog rezona i Hitlerovog i Miloševićevog ja ne vidim nikakvu razliku...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15075 Re: Ukrajina

Post by pici »

znaci napokom dojdjosmo do srzi probljema...

milosevic devedesetih

putin sadasnji
Post Reply