gidra wrote:
Sve što si naveo je laž, ali tebe HDMI ne uzimam ozbiljno u razgovoru već odavno, ali na laž moram odgovoriti, i ne znam kako te raja na ovom podforumu uzima zaozbiljno.
Paket košta 50 KM i ko god može izdvojiti 46 KM za ove usluge može i 50 KM sigurno, tako da ljudima koji daju već toliki novac 4 marke ne predstavlja veliko ulaganje.
1. Ima prema Telamach mreži + 100 minuta prema inostranstvu + može se i doplatiti flat prema susjedima i flat prema BIH i to košta 10 KM. Ja sam korisnik supermix paketa tako da znam sta pricam.
2. Supermix ima HD kanale u ovom paketu dobiješ sve Sportklubove u HD-u plus Sportklub premium i naravno FOX(Crime, life, movies, obični) kanale zatim Face HD i neki kulinarski program
3. Ovaj supermix košta tačno 50 KM, i tih 15 maraka je ukljuceno u tih 50. Znači paket je okruglo 50 KM
4. Ovaj paket sadrzi i najbolje regonalne kanale koje Bhtelecom nema, Telemach nema pink paket
5. Internet je duplo brzi 10 naprema 5. I čuj prosječan korisnik neće imati veće potrebe od 1 ili 2 mb/s, ako ćemo tako onda prosječnom korisniku uopće ne treba fixni telefon u doba Viber-a, Whatsapp-a, Skypea, Nimbuzza, Hangout-a.
6. Telemach ima 144 kanala u ovom paketu, a Bhtelecom 130.
7. D3GO je puno puno bolja stvar od smijesnog web playera Bhtelecom-a
8. Besplatan ruter i Panasonicov kucni telefon
I opet ponavljam ponuda od prošlog ljeta, halo prošlog ljeta Turčine.
Evo iskoristicu ovaj tvoj komentar da uporedim supermix sa ponudom BHT-a (konkretno full i full+). Prvo cu poceti pitanjem: Koliki ti je stvarni racun? Dakle da li ti dodje 50 KM ili vise? Ako je vise zasto? Ako samo 10 minuta razgovoras dnevno (uzmimo u obzir da se radi o viseclanoj porodici. Nazoves roditelje da pitas kako su, zena isto, dijete ako je vece ili vise djece. Jos poneki poziv....) i to prema brojevima BHT u istoj mreznoj grupi koji su najjeftiniji (mreza Telemach-a je presmjesna da bi se uzela u obzir) to te dodje: 10x0,035x30 = 10,5 KM. To je vec 60,5 KM. Ako u racunicu uvrstis neki poziv prema mobilnoj ili izvan Sarajeva ta cijena jos skace i jos se moras suzdrzavati od duzih razgovora jer moras paziti na troskove. Na BHTelecom-u dobijes za 59,67 KM potpuno besplatne pozive unutar mreze BHTelecom-a u citavoj BiH i jos 10 KM prema mobilnoj mrezi BH Mobile plus najbroj na BH Mobile. Supermix ima tih 100 minuta prema inostranstvu i to ga samo cini konkurentnim za one korisnike kojima je to veca potreba od telefoniranja unutar BiH. Ako imas nekoga u drugom kantonu (Evo ja poslije iftara odoh aBd na kafu. Bice nas trojica. Momak iz krajine, ja iz Sarajeva, ali sa zenom iz srednje bosne i jedan sarajlija sa zenom iz Sarajeva. Nas dvojica prvih imamo potrebu za jeftinim telefoniranjem izvan kantona Sarajevo. Zasto ovo navodim? Pa zato da ukazem da veliki broj ljudi ima nekoga ko nije iz Sarajeva, a oni koji nisu iz Sarajeva obicno imaju nekoga ko je otisao da zivi, radi, studira u Sarajevo ili neko drugo vece mjesto koje nije u njegovom kantonu) troskovi ti se jos vise povecavaju. Minuta prema drugim preznim grupama na Telemach-u je 0,0819 KM. Ti razgovori bas moraju biti kratki. Ako upadne neki padobranac sa pricom da danas svi koriste mobitele i sl. samo cu reci da to nije tacno i da je razgovor putem fiksne i dalje najjeftini nacin za telefoniranje ako iskljucimo razne programe na smart telefonima i programe na racunarima.
I na kraju, nije Telemach bezveze napravio duo i trio pakete. Imali su potrebu da naprave pakete sa jeftinijim telefoniranjem koji ce biti konkurentni BH Telecom-u. Duo i trio ponuda je novija od supermix paketa. Poredio sam ove pakete jer su lagani za uporediti i ocigledno slicni. Ako mislis da su supermix paketi superiorni u odnosu na trio recimo zasto Telemach ima trio u ponudi? Poredim dakle, ono sto je najlakse uporedivo.
router dobijes i kod telecom-a, a telefon mozes kupiti za 1 KM.