Sat prije iftara, minuta kao godina
Ramazan, opet ;)
-
Poezija
#15026 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam.
- insomnia78
#15027 Ramazan, opet ;)
Jarane imal za tebe ramazan ikak'o drugo znacenje od gladovanja, cekanja iftara i price o sehuru?
Fulas poentu ramazana al skroz
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Last edited by insomnia78 on 16/07/2014 20:31, edited 1 time in total.
-
kerima1
#15028 Re: Ramazan, opet ;)
Novo otkrice kako se boriti protiv ekonomske krizekritichar wrote:sve mi je manje hrane potrebno, da je ramazan duže, na kraju mi više ne bi trebala
- kritichar
#15029 Re: Ramazan, opet ;)
primjetio sam i sam kolko manje trošimkerima1 wrote:Novo otkrice kako se boriti protiv ekonomske krizekritichar wrote:sve mi je manje hrane potrebno, da je ramazan duže, na kraju mi više ne bi trebala
-
Poezija
#15030 Re: Ramazan, opet ;)
@insomia
Bojim se da te nisam ništa pitao
Ko si uopće?
Brini se za sebe, nemoj pametovati previše
Kritičar je novi superheroj.
Bojim se da te nisam ništa pitao
Brini se za sebe, nemoj pametovati previše
Kritičar je novi superheroj.
-
kerima1
#15031 Re: Ramazan, opet ;)
Poezija Insomnija je u pravu,jer vjeruj ja kad postim nema sanse da priznnam ikome da sam gladna,zedna ja prije namjerno da sebi sama dokazem koja je to snaga izadjem na vrucinu 40 c i hodam.Ono zaista ibadeti pai post je stvar izmejdu Boga i covjeka i sad kad ti recimo napises ima jos sat,ja ili drugi osjetimo koliko ti je tesko.izvini morala sam objasniti sta cu 
-
Poezija
#15032 Re: Ramazan, opet ;)
Forum služi isključivo za relaksaciju, to što je nekima forum život je druga tema.
Ugodan iftar
Ugodan iftar
-
kerima1
#15033 Re: Ramazan, opet ;)
Da i to.I vama ugodan iftar.Poezija wrote:Forum služi isključivo za relaksaciju, to što je nekima forum život je druga tema.
Ugodan iftar
- Op3r4t0r
#15034 Re: Ramazan, opet ;)
A sto mu se nagovoriinsomnia78 wrote:Jarane imal za tebe ramazan ikak'o drugo znacenje od gladovanja, cekanja iftara i price o sehuru?
- kritichar
#15035 Re: Ramazan, opet ;)
Ebu Hurejre prenosi od Poslanika, s.a.v.s., hadis: „Postač ima dvije radosti: prilikom iftara i prilikom susreta sa svojim Gospodarom!“
Radujte se iftaru
Radujte se iftaru
-
Poezija
#15036 Re: Ramazan, opet ;)
Najteže mi pada činjenica što mi neko pametuje ne poznavajući me. Ubjeđen sam da je moje znanje na polju Islama mnogo veće od njegovog, no nije mi cilj da se nešto dižem, ne daj Bože ili prozivati nekoga da je dobar ili loš kao što to neki ovdje čine (on je to uradio i prema forumašici @krvava, kako sam upratio, samo što je post najvjerovatnije izbrisan). Ne želim svima pametovati kao što imamo ovde slučajeva, da nas Allah dž.š uputi sve na pravi put. Jedno je dati savjet, drugo je dizati se nad ostalim.
Za kraj još par stvari, a tiču se foruma i ove teme gdje bi trebali osjetiti neko zajedništvo i slogu, posebno za ovaj mjesec, Rekao je Allahov poslanik Muhammed a.s.:
"Ne uhodite jedni druge, ne špijunirajte, ne prekidajte odnose i ne zavadajte se, nego, Allahovi robovi, budite braća." (Buharija i Muslim).
"Ko napusti raspravu kad nije u pravu, bude mu napravljena kuća u džennetskoj mahali, a ko ostavi raspravu kad je u pravu, bude mu izgrađena kuća u najodabranijem dijelu dženneta." (Ibn Madze i Tirmizi)
"Ostavite raspravu zbog malo dobra u njoj. Ostavite raspravu zbog male koristi od nje jer ona prouzrokuje neprijateljstvo među braćom." (Taberani)
"Istinski musliman je onaj od čijeg jezika i ruku su sigurni ostali muslimani." (Buharija i Muslim)
"Neće ući u džennet klevetnik (onaj koji ogovara)." (Buharija)
Da ne pametujem više, odlučio sam da neću pisati više na ovoj temi, a nadam se da će ovi hadisi imate koristi kod ljudi, da nas Allah dž.š uputi na pravi put.
Želim vam ugodan ostatak ovog mubarek mjeseca, da nam svima post bude primljen in sha Allah.
Selam alejkum
PS: Imate pp, koga zanima
Za kraj još par stvari, a tiču se foruma i ove teme gdje bi trebali osjetiti neko zajedništvo i slogu, posebno za ovaj mjesec, Rekao je Allahov poslanik Muhammed a.s.:
"Ne uhodite jedni druge, ne špijunirajte, ne prekidajte odnose i ne zavadajte se, nego, Allahovi robovi, budite braća." (Buharija i Muslim).
"Ko napusti raspravu kad nije u pravu, bude mu napravljena kuća u džennetskoj mahali, a ko ostavi raspravu kad je u pravu, bude mu izgrađena kuća u najodabranijem dijelu dženneta." (Ibn Madze i Tirmizi)
"Ostavite raspravu zbog malo dobra u njoj. Ostavite raspravu zbog male koristi od nje jer ona prouzrokuje neprijateljstvo među braćom." (Taberani)
"Istinski musliman je onaj od čijeg jezika i ruku su sigurni ostali muslimani." (Buharija i Muslim)
"Neće ući u džennet klevetnik (onaj koji ogovara)." (Buharija)
Da ne pametujem više, odlučio sam da neću pisati više na ovoj temi, a nadam se da će ovi hadisi imate koristi kod ljudi, da nas Allah dž.š uputi na pravi put.
Želim vam ugodan ostatak ovog mubarek mjeseca, da nam svima post bude primljen in sha Allah.
Selam alejkum
PS: Imate pp, koga zanima
-
kerima1
#15038 Re: Ramazan, opet ;)
Poezija ma neka ba tebe kud ces,ovo je forum kako bi ostao kao ja,ja vaam svima kontriram vi meni isto i nikom nista nije bilo.
- kritichar
#15039 Re: Ramazan, opet ;)
to ti je vrlo lako naći na internetu, da sad ne nabrajamo kad već ima napisano na više mjestasweet_sin wrote:sta sve kvari post?
- Kroksica
#15041 Re: Ramazan, opet ;)
Ne mogu da odolim pametovanju, a trebala bih...Ramazan je.Op3r4t0r wrote:
Mani se pretpostavljanja, a po mogucnosti i mene
-
sweet_sin
#15042 Re: Ramazan, opet ;)
interesuje me kako kontrolisati misli? i do koje mjere i kontrole se moze sacuvati post.kritichar wrote:to ti je vrlo lako naći na internetu, da sad ne nabrajamo kad već ima napisano na više mjestasweet_sin wrote:sta sve kvari post?
-
malocvijece
#15043 Re: Ramazan, opet ;)
sweet_sin wrote:interesuje me kako kontrolisati misli? i do koje mjere i kontrole se moze sacuvati post.kritichar wrote:to ti je vrlo lako naći na internetu, da sad ne nabrajamo kad već ima napisano na više mjestasweet_sin wrote:sta sve kvari post?
Trudi se sto vise mozes. Kao i svi mi. Ako vidis da pocinjes razmisljati o ogovaranju, svadjama i sl. skreni misli. Tako treniramo mozak da se bavi konstruktivnijim i ljepsim mislima.
- nasa
#15044 Re: Ramazan, opet ;)
podijeli neku misao da vidimo koliko je ozbiljno
Salu na stranu, kontrolisati misli je nemoguce tako da nema odgovora na pitanje kako kontrolirati misli vec ono sto je uzrok nekim mislima koje drzis nepozeljnim
Npr.imas lose misli o nekom covjeku, pozelis mu nesto lose...prvo je zasto zelis zaustaviti takve misli, ako shvatas zasto i shvatas da je to ispravno onda i misli gube znacaj, postaju samo dio promisljanja ali ako ih zelis zaustaviti, a ne znas zasto odnosno ne prihvatas razloge kao svoje vec kao nametnute onda radis na izgradnji stava ka takvim pitanjima i odnosima
Salu na stranu, kontrolisati misli je nemoguce tako da nema odgovora na pitanje kako kontrolirati misli vec ono sto je uzrok nekim mislima koje drzis nepozeljnim
Npr.imas lose misli o nekom covjeku, pozelis mu nesto lose...prvo je zasto zelis zaustaviti takve misli, ako shvatas zasto i shvatas da je to ispravno onda i misli gube znacaj, postaju samo dio promisljanja ali ako ih zelis zaustaviti, a ne znas zasto odnosno ne prihvatas razloge kao svoje vec kao nametnute onda radis na izgradnji stava ka takvim pitanjima i odnosima
-
kerima1
#15045 Re: Ramazan, opet ;)
Naso,Nasopodijeli neku misao da vidimo koliko je ozbiljno![]()
![]()
- Towelie
#15046 Re: Ramazan, opet ;)
Mozda su ti te ruzne misli vid iskusenja. Ashabi su imali misli koje su se bojali da izgovore, pa su se pozalili Poslaniku saws, na sta je on odgovrio da je odraz imana.
- Svakodobro!
#15047 Re: Ramazan, opet ;)
Lagodan, berićetli i lijep post svima.
Tesko je ponekad savladati svoj nefs, misli, nervozu, posebno ako se mimo Ramazana to ne trudimo. I onda upravo dolazimo na ovo gore što je SAWS - odraz imana.
Tesko je ponekad savladati svoj nefs, misli, nervozu, posebno ako se mimo Ramazana to ne trudimo. I onda upravo dolazimo na ovo gore što je SAWS - odraz imana.
- NIN
#15048 Re: Ramazan, opet ;)
Svima koji poste zelim sabur, zdravlje, srecu i vjeru!
Da otpostite i ispostujete Njega u sreci i rahatluku!

-
Kat
#15049 Re: Ramazan, opet ;)
http://www.klix.ba/vijesti/bih/predstav ... /140716061
Otkud promocija knjige ove najblaze receno sumnjive individue za Ramazan. Ako je spalo da samo Saff da ukazuje na ovakve individue daleko se doguralo.
http://saff.ba/kome-je-u-interesu-da-se ... 8c3fPldXL8
Otkud promocija knjige ove najblaze receno sumnjive individue za Ramazan. Ako je spalo da samo Saff da ukazuje na ovakve individue daleko se doguralo.
http://saff.ba/kome-je-u-interesu-da-se ... 8c3fPldXL8
- vatrogasac
#15050 Re: Ramazan, opet ;)
Hvala!NIN wrote:Svima koji poste zelim sabur, zdravlje, srecu i vjeru!![]()
Esselamu alejkum dobri ljudi. Čekajući kandilje.