Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Niemand
#15026 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Oke je vala ukazivati na ova smetljista jer ovo nije normalno
, al isto tako, ima u bosni i drugacije od tog, poput une.
- Rugafet
#15027 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sad zasad ništa, baš se provodim i gotovim malo je reći. Kad isćejfim onda ću šta ostavljat na sejving.moonca wrote:Rugafet wrote:Ma odradim ja dvije subote, dobrovoljno jel, uzmem im par stoja za to i tako...Taman mi to fino dodje za Rossa,kohlsa, razne molove i papa john'sovemoonca wrote:Ako si mladje dobi i ako bi ti tih 10 sati mjesecno znacajno povecali prihod, zasto to ne bi iskoristio.
..a .. jeli ti palo na pamet da ih ostavish na stranu....
![]()
- HAVANA
#15028 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fudo387 wrote:Ma ima, sve sam ih pretrkeljao._BataZiv_0809 wrote:Ma bjezi ba, to je valjalo tamo 2012. sad je katastrofa, imas u radijusu od 50 kilometara bar 5 boljih mjestaFudo387 wrote: Bas me briga, meni fino bilo.
Sta, ljudi cugaju, pjevaju, ona sisulja tamo se krevelji...ku’s bolje?
Eto trebo sam na kamerni amfiteatar naku depresiju gledat. Jasta cu.![]()
Veze nemam dje je toanimals wrote:
Pa ako ne laze on je ispod Zabrdja, Gornj Veceriska, od Haskica..
a to je srce Bosne..
a Tron blizu..A sta mu ovo spominjete rodjaka i neku tuču ne kontam
Doduse, najbolje mi u granapu kod Ismeta bilo.
To ti je ko house of blues u chicagu, nea sta nema.
A sho je zbavio prodavacicu, svaka mu cast.
- HAVANA
#15029 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tuzno je to,neki dan sam bio u posjeti u starackom domu,bas tuzno.Razumijem ja djeca po svijetu,traze bolje sutra al opet ,tuzno brate.Sami uvenuse sa slikama,mozda za godinu i vide koga na par dana.Ne mogu zamisliti svoju majku tako,al nikako.A opet vrata do mene slagiran covjek,svaki cas neko dodje,unuke ulete,izlete,galama...Lezi on,al nekako nasmijan.Tu su svi.Ne znam,nekako mi to dobro,prirodno...Trebalo bi da je svima tako,da su svi svojoj kuci,da su svi adekvatno placeni za svoj rad...Jebi ga,tako je kako je.Borba kako god.I ovde i tamo.Vazda nesta fali.Tesko je poslagati kockice.Rijetkim se posreci.
- HAVANA
#15030 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zato fude nema na temi o anksioznosti,bitcoinu...i picki materinoj...Dodje,nasmije se i svojim poslom...Trazi ono sto mu fali,ne provocira na hinjaka ,a kad ga ko ubode odgovori ko u kafani...512MB wrote:Tako brate Fudo reci sta ti fali tamo u US, zadimljene kafandure, sisate pjevaljke i drolje, cuganje sa zgubidanima![]()
- mO k3
#15031 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:Zato fude nema na temi o anksioznosti,bitcoinu...i picki materinoj...Dodje,nasmije se i svojim poslom...Trazi ono sto mu fali,ne provocira na hinjaka ,a kad ga ko ubode odgovori ko u kafani...512MB wrote:Tako brate Fudo reci sta ti fali tamo u US, zadimljene kafandure, sisate pjevaljke i drolje, cuganje sa zgubidanima![]()
![]()
Mijenjam 9 programera za 2 kako ih ti nazivas,zgubidana iz naselja,vazda u zivotu.
Dobar je @fudara ....
- 512MB
#15032 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Problem je sto vi ne shvatate da, kafane, pjevaljke, krkanluk i picke materne ne interesuju bas svakog. Jel ti mislis da je vrhunac svega buljit u roditelje svaki dan i tracat sa lokalnim probisvsjetima po granapima? Pa ja provodim sa svojim starcima vise kvalitetnog vremena negi ti sa svojima, a ne vidimo se nekad ni mjesecno jednom...HAVANA wrote: Zato fude nema na temi o anksioznosti,bitcoinu...i picki materinoj...Dodje,nasmije se i svojim poslom...Trazi ono sto mu fali,ne provocira na hinjaka ,a kad ga ko ubode odgovori ko u kafani...![]()
Mijenjam 9 programera za 2 kako ih ti nazivas,zgubidana iz naselja,vazda u zivotu.
A vi Fudaru opet napalite sa nekim dernecima, cuge na granapima pa dogodine kad skupi dvi milje ispalite ga ko zadnjeg klosara i ne javljate mu se na tel... al ok nije moja stvar da sudim
- HAVANA
- konjislav
#15034 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma bi se vratili oni, ne samo američka dijaspora, nego i Švapska, Skandinavska, Kanadska, itd. Samo teško napustiti siguricu, niko neće.Connaisseur Karlin wrote:godinama slusam americku BiH dijasporu , vecina bi se suta vratili u BiH da mogu , Fudo je ovdje u pravu sa svojom pricom
Znaju veoma dobro šta ih čeka u Bosni, a šta napuštaju na zapadu, i niko neće da napusti tu finu lijepu siguricu.
Što je opet na kraju krajeva logično.
-
Nazif_Gljiva
#15035 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Shvataju oni to bolje nego ti. Drže se svoje priče, da ih raja ne izofira, zamisli da napiše ovdje nešto drugačije.512MB wrote:Problem je sto vi ne shvatate da, kafane, pjevaljke, krkanluk i picke materne ne interesuju bas svakog. Jel ti mislis da je vrhunac svega buljit u roditelje svaki dan i tracat sa lokalnim probisvsjetima po granapima? Pa ja provodim sa svojim starcima vise kvalitetnog vremena negi ti sa svojima, a ne vidimo se nekad ni mjesecno jednom...HAVANA wrote: Zato fude nema na temi o anksioznosti,bitcoinu...i picki materinoj...Dodje,nasmije se i svojim poslom...Trazi ono sto mu fali,ne provocira na hinjaka ,a kad ga ko ubode odgovori ko u kafani...![]()
A vi Fudaru opet napalite sa nekim dernecima, cuge na granapima pa dogodine kad skupi dvi milje ispalite ga ko zadnjeg klosara i ne javljate mu se na tel... al ok nije moja stvar da sudim
Havana je prelivoda, on je malo tamo, malo vamo. Čas podržava one koji su otišli na bolje i razumije ih (mora, jer je i on morao tako), čas podržava one koji su u BiH (i on je, pa nije red).
Meni samo nije jasna uloga likova koji iz daleke zemlje brane Bosnu i pripisuju joj razne epitet jer su samo oni živjeli u Bosni i niko drugi nije, i otkud nekome pravo da izrazi svoje lično nezadovoljstvo...
Znači o Bosni sve najbolje, a uhvatio se noge čim prije je mogao.
- skafiskafsnjak
#15036 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ma stipu tu pricu. Jel neko nekome brani da se vrati ?konjislav wrote:Ma bi se vratili oni, ne samo američka dijaspora, nego i Švapska, Skandinavska, Kanadska, itd. Samo teško napustiti siguricu, niko neće.Connaisseur Karlin wrote:godinama slusam americku BiH dijasporu , vecina bi se suta vratili u BiH da mogu , Fudo je ovdje u pravu sa svojom pricom
Znaju veoma dobro šta ih čeka u Bosni, a šta napuštaju na zapadu, i niko neće da napusti tu finu lijepu siguricu.
Što je opet na kraju krajeva logično.
To je ona prica da su vece patriote od nas koji smo ovdje. Al dobro, fali rodna gruda...to se ne moze osporiti.
Jebiga, Bosnjo bi da ima satnicu njemacku, ali u Bosni ...
Nece da moze
- sinuhe
#15037 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da, na Zapadu slave Bozic a ne Novu godinu. Veliki je to problem. Ali opet ako odes iz Bosne znaci da ti u njoj nesto nije potaman.
- konjislav
#15038 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
De ti nama reci onako posteno, koliko se u prosjeku radi u Americi? Znaci broj sati sedmicno, u prosjeku prosjeka. Ona standardica sto kazu. Cisto da svi vide na forumu, da nam ne bacaju maglu kako se radi po 70-80 sati sedmicno.doboj71 wrote:ja sam zavrsio srednju skolu nekad davno,1990(eletrotehnicka).nesto slicno sad radim ,blisko toj struci.A ko hoce i zeli moze da zavrsi razne kurseve ,sko le ,nocne ,itd .Ne trpajte sve u isti kos .
Rjetko se ko vraca iz amerike ,ili od bilo gdje u bosnu .Nije samo zbog love ,nego zbog 100 drugih faktora.Tema prezvakana 100 puta .Lakse se zivi ,djeca imaju bolju buducnost ,niko me ne pita za stranku zbog posla,niti me zaposle zbog amidze ,dajdze ,tetke...
Ako imate neka konkretna pitanja ,pitajte .Na poslu sam pa dosadno ,imam vremena .
-
kox
#15039 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam Havanin advokat ali čovjek govori realno, kome je OK u BiH neka ostane u BiH kome nije neka proba negdje drugo. A u BiH život može biti ugodan. I uopšte ne govorim o milionerima nego o normalnim, prosječnim ljudima. Svako treba da odluči za sebe i porodicu.Nazif_Gljiva wrote:Shvataju oni to bolje nego ti. Drže se svoje priče, da ih raja ne izofira, zamisli da napiše ovdje nešto drugačije.512MB wrote:Problem je sto vi ne shvatate da, kafane, pjevaljke, krkanluk i picke materne ne interesuju bas svakog. Jel ti mislis da je vrhunac svega buljit u roditelje svaki dan i tracat sa lokalnim probisvsjetima po granapima? Pa ja provodim sa svojim starcima vise kvalitetnog vremena negi ti sa svojima, a ne vidimo se nekad ni mjesecno jednom...HAVANA wrote: Zato fude nema na temi o anksioznosti,bitcoinu...i picki materinoj...Dodje,nasmije se i svojim poslom...Trazi ono sto mu fali,ne provocira na hinjaka ,a kad ga ko ubode odgovori ko u kafani...![]()
Havana je prelivoda, on je malo tamo, malo vamo. Čas podržava one koji su otišli na bolje i razumije ih (mora, jer je i on morao tako), čas podržava one koji su u BiH (i on je, pa nije red).
Meni samo nije jasna uloga likova koji iz daleke zemlje brane Bosnu i pripisuju joj razne epitet jer su samo oni živjeli u Bosni i niko drugi nije, i otkud nekome pravo da izrazi svoje lično nezadovoljstvo...
Znači o Bosni sve najbolje, a uhvatio se noge čim prije je mogao.
Bar ja tako shvatam Havanine postove.
-
Nazif_Gljiva
#15040 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da li ima ikakve šanse da neko još, osim havane "govori realno"?kox wrote: Nisam Havanin advokat ali čovjek govori realno, kome je OK u BiH neka ostane u BiH kome nije neka proba negdje drugo. A u BiH život može biti ugodan. I uopšte ne govorim o milionerima nego o normalnim, prosječnim ljudima. Svako treba da odluči za sebe i porodicu.
Konstantno ismijavanje kad neko nešto napiše, što nije po njihovim aršinima.
Budimo realni, slažem se.
- konjislav
#15041 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svi (vecina) govore realno, mada svi oni uzimaju svoj slucaj previse u pricu, a ne pricaju uopsteno.Nazif_Gljiva wrote:Da li ima ikakve šanse da neko još, osim havane "govori realno"?kox wrote: Nisam Havanin advokat ali čovjek govori realno, kome je OK u BiH neka ostane u BiH kome nije neka proba negdje drugo. A u BiH život može biti ugodan. I uopšte ne govorim o milionerima nego o normalnim, prosječnim ljudima. Svako treba da odluči za sebe i porodicu.
Oni koji uzmaji opsti slucaj, jasno kazu da je Amerika/Njemacka bolja i zele tamo da odu, mozda i ganjaju, mozda ne, ali svejedno zele. E to ti je realno.
-
Niemand
#15042 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam sigurna jesi ti ozbiljan il si se samo nespretno izrazio, al kako je bolan ovo normalno?kox wrote: kome je OK u BiH neka ostane u BiH kome nije neka proba negdje drugo
Meni sve ovo u bih nije oke, i sto se mene tice nisam ja ta koja treba otici ako mi se eto ne svidja i nije mi oke, vec treba mijenjati stvari. Od rozih naocala nemam nista, neka i kritike, sto bi se lagala uostalom, stanje je takvo kakvo je, al ta prica "pa ako ti ne valja, idi" il ona prica da ako ostajes onda mora da volis bakira vise od sebe, mislim, fakat budalasto.
-
Nazif_Gljiva
#15043 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Upravo, onda kad ti nešto napišeš, da nekome pomogneš ili objasniš, eto ih. Niđe veze i ostale floskule. Jednostavno odbija bilo kakvu realnost, jer je tuđa, nije je vidio svojim očima, šta li?konjislav wrote:Svi (vecina) govore realno, mada svi oni uzimaju svoj slucaj previse u pricu, a ne pricaju uopsteno.Nazif_Gljiva wrote:Da li ima ikakve šanse da neko još, osim havane "govori realno"?kox wrote: Nisam Havanin advokat ali čovjek govori realno, kome je OK u BiH neka ostane u BiH kome nije neka proba negdje drugo. A u BiH život može biti ugodan. I uopšte ne govorim o milionerima nego o normalnim, prosječnim ljudima. Svako treba da odluči za sebe i porodicu.
Oni koji uzmaji opsti slucaj, jasno kazu da je Amerika/Njemacka bolja i zele tamo da odu, mozda i ganjaju, mozda ne, ali svejedno zele. E to ti je realno.
Ne vjeruje da negdje drugo ljudi dobro žive, mentalni sklop svoje vrste...
-
sumirprimus
#15044 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fudo387 wrote:[
Ma upratim hargiju, namemim se ko treger u prvom poluvremenu i onda facam ove kurve s posla za guzicu.
One mi sve vicu, fudoooo don’t be like that.
NEMA DALJE NEMA koj najaciiiiiiiiiii
-
kox
#15045 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uopšteno Hans u Njemačkoj ima više novca i uređeniji sistem od Huse u Bosni. Međutim, Huso u Njemačkoj ne postane Hans čim izađe iz busa u Minhenu, ne dobije svastiku pored škole u koju ide dijete koje može uskočiti šta god da se desi, ne zaduži pet prijatelja koje može nazvati u svako doba dana i noći i tako to. Mnogo je tu faktora koje opšti slučajevi ne opisuju, koji su jednostavno individualni.konjislav wrote:Svi (vecina) govore realno, mada svi oni uzimaju svoj slucaj previse u pricu, a ne pricaju uopsteno.Nazif_Gljiva wrote:Da li ima ikakve šanse da neko još, osim havane "govori realno"?kox wrote: Nisam Havanin advokat ali čovjek govori realno, kome je OK u BiH neka ostane u BiH kome nije neka proba negdje drugo. A u BiH život može biti ugodan. I uopšte ne govorim o milionerima nego o normalnim, prosječnim ljudima. Svako treba da odluči za sebe i porodicu.
- 512MB
#15046 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sustina je u tome da Havana, Fudo, Melburn, Insomnia i ostala kompanija ne spadaju u skolovani intelektualni sloj naroda, nego izgubljeni slucajevi koji su ni na nebu ni na zemlji, zadovoljavaju se kafanskim opijanjima i tracevima po granapima, a osim toga nemaju nikakvih planova ili zivotnih ambicija. To kad bi ih se svakodnevno lopatom po njuski lemalo naslo bi nesti pozitivno u tom, samo da bi odbrusilo dijaspori. Dobro Havana je izvukao maksimum iz svojih mogucnosti i to stvarno postujem i cestitam mu, nije ni to bogom dano nego rezultat truda i napora. Mozemo mi snjima danima palamudit i ukazivat na stvari koje u BiH nedostaju a svugdje na svijetu je normala, kritikovat sistem i vlast, hebat nane manijacima koji gaze djecu autima i bacaju sporete u rijeke, dizat glas na nepravdu prema najranjivijem sloju naseg drustva tojest penzionerima i djeci, ali sve je to uzalud jer zaostali balkanski mentalitet ne dozvoljava trun kritike. I taj mentalitet je glavni razlog sto ce BiH jos stotinama godina ostati primitivna zabokrecina iz koje bjeze normalni i progresivni ljudi...
-
sumirprimus
#15048 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fudo387 wrote:Ja sam izaso dva put u avazu, dje si ti izaso?konjislav wrote: Taj ti je članak lakrdija obična. Čuj 2 puta više od mediana te čini bogatim. Znači u Bosni ako imaš platu 3 milje i više, bogat si čovjek? Jest, ali u tim niskorazrednim člancima.
-
Nazif_Gljiva
#15049 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo sve stoji ali za Husu koji do njemačke nije imao nikad pasoš. Ko ode bez ikakvog plana, taj će se u 90% slučajeva vratiti. Koliko ljudi ima koji imaju svastiku, koja neće uskočiti nikad nizašta?kox wrote: Uopšteno Hans u Njemačkoj ima više novca i uređeniji sistem od Huse u Bosni. Međutim, Huso u Njemačkoj ne postane Hans čim izađe iz busa u Minhenu, ne dobije svastiku pored škole u koju ide dijete koje može uskočiti šta god da se desi, ne zaduži pet prijatelja koje može nazvati u svako doba dana i noći i tako to. Mnogo je tu faktora koje opšti slučajevi ne opisuju, koji su jednostavno individualni.
Ideš sam majstore, isplaniraj... Nema prijatelja, zadužiti se ne možeš nigdje. Ja sam s rajom u kontaktu, često, ista stvar polako dolazi u Bosnu, nema se vremena, slabo ih ima na kafama, prošlo vrijeme kada je kafa trajala jedan radni dan...
- vazi
#15050 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cijela tema napr.....e iz dosade
Nekome je dobro u BiH, nekom vani i s kojim pravom i po kojoj osnovi ja ili neko ih moze ubjedivati u suprotno tj onog iz BiH ubjedivati da mu je bolje vani ili onog sto je vani da bi mu bilo bolje u BiH
Neko je ambiciozan neko nije, neko je materijalista, neko nije...neko je "dusevan" i za raju a nekom je to nidje veze...
Nek svak zivi, Ako si to moze priustiti, onako kako mu pase.
Nek svako poreda svoje prioritete i drzi ih se ali neka pusti i drugoga da isto Radi bez da ga "ocjenjuje "
Nekome je dobro u BiH, nekom vani i s kojim pravom i po kojoj osnovi ja ili neko ih moze ubjedivati u suprotno tj onog iz BiH ubjedivati da mu je bolje vani ili onog sto je vani da bi mu bilo bolje u BiH
Neko je ambiciozan neko nije, neko je materijalista, neko nije...neko je "dusevan" i za raju a nekom je to nidje veze...
Nek svak zivi, Ako si to moze priustiti, onako kako mu pase.
Nek svako poreda svoje prioritete i drzi ih se ali neka pusti i drugoga da isto Radi bez da ga "ocjenjuje "