Ukrajina

Post Reply
Mister Yes

#15026 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

Challenger__ wrote: Evo, ponoviću. Stav ima tri komponente:

1. kognitivnu (spoznajnu)
2. bihevioralnu (postupovnu, na osnovu postupaka predmeta, objekta stava) i
3. emotivnu

Oni koji prave tu paralelu i emotivno se fiksiraju imaju samo jednu, emotivnu komponentu (u ovom slučaju patološku mržnju) stava, a jednodimenzionalni emotivac ne može da razumije složene fenomene, sve i da hoće.
Sve rečeno :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15027 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Danguba wrote:
Black swan wrote:RS je nastala u okviru mirovnog sporazuma
i samo s novim ratom može nestati ili postati neovisna

krim nema veze s RS...
niti novorusija

a ovaj gore koji spominje neke ruske teroriste i zločince u RSu
nemojte opet da krenemo s džihadlijama u AR BiH :D koji se bore diljem svijeta :D ako su još i živi jer ih je asad dosta slistio
RS je nastala na genocidu i etnickom ciscenju. Znaci, ociscena teritorija od nesrba, zaokruzena teritorija uz pomoc SCG i JNA a radi mira priznata u Dejtonu.

Razlika izmedju dobrovoljaca koji su ratovali na ovim prostorima je u tome sto jedne slave i dizu im spomenike pa cak i penzije im se salju dok su drugi protjerani ili sami otisli. Ogromna razlika.
nemoj mi patetike nije tema za kmečanje
hotio sam rekti da je prije daytona bila takozvana i da je s mirovnim sporazumom dobila međunarodno prepoznavanje
JohnnyS

#15028 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Murat Sabanovic wrote:sve je ovo dio politicke igre . ja sam uvjeren da cemo ubrzo i o alziru raspravljati na ovom forumu... zna se ko je kriv,samo su ljudi slijepi i ne vide ili ne zele da vide... rusija je jedina drzava koja se otvoreno suprostavlja nato-paktu ili bolje receno IZRAELU..zao mi je ukrainaca jer su pokusni kunici americko-europsko-izraelske mafije.umjesto da nadju kompromis sa rusijom oni sklapaju nekakve dogovore s onima koji ce im okrenuti ledja...

Evo ga, Izrael je kriv za rusku agresiju na Ukrajinu :facepalm:
jastuk1

#15029 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Black swan wrote: RS je nastala u okviru mirovnog sporazuma
NIJE TAČNO da je samo rat rješenje za ono što je proizašlo iz genocida.

Može i sa dogovorom ili referendumom, ako se većina glasača u cijeloj BiH, znači u oba entiteta izjasni za nestajanje ili nezavisnost. :!: :!: :!:
radostan dan

#15030 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

što mi ovo poznato zvuči...
Mister Yes

#15031 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

zilog wrote: Ti si napisao da su granice vec bile ucrtane, sto nije tacno.
Da se probilo po sjeveru, procenti bi se namirili Drvarom i Grahovom.
:lol:
jastuk1

#15032 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

.
Last edited by jastuk1 on 20/07/2014 22:20, edited 1 time in total.
jastuk1

#15033 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Murat Sabanovic wrote:sve je ovo dio politicke igre . ja sam uvjeren da cemo ubrzo i o alziru raspravljati na ovom forumu... zna se ko je kriv,samo su ljudi slijepi i ne vide ili ne zele da vide... rusija je jedina drzava koja se otvoreno suprostavlja nato-paktu ili bolje receno IZRAELU..zao mi je ukrainaca jer su pokusni kunici americko-europsko-izraelske mafije.umjesto da nadju kompromis sa rusijom oni sklapaju nekakve dogovore s onima koji ce im okrenuti ledja...
Zato što da bi dokazali (samo ne znam kome - sebi valjda!!!) da su veći Rusi od Rusa, da su najveći ortodoksi/pravoslavci na svijetu, Ukrajinci su spremni da budu najogavniji i najponizniji robovi svojih novih lihvaro-cionističkih gospodara i da za njih vrše čak i genocid i zločine protiv civila/čovječnosti. Doduše, dobar dio Galićana su i katolici tako da tu ima i te komponente koja olakšava oglazak na istok i klanje "pravoslavnih civila" granatama pred kućnim pragom.

Nema ba tu nikakvih dogovora s onima koji će im okrenuti leđa, već samo prostodušno izvršavanje njihovoh najgnusnijih, zločinačkih naređenja.
Mister Yes

#15034 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

Neko mora biti "svjetski policajac" i to je tako. Od svih mogućih opcija USA je ipak najbolja opcija za tu ulogu "svjetskog policajca". Ali istinu treba govoriti ako ništa onda radi sebe. Ovo sa avionom je definitivno protiv proruskih snaga. Isto tako cijela ova uzdurma u Ukrajini je USA maslo i Rusi su u ovoj priči definitivno pozitivci a USA negativci.

Ipak, uz sve gore rečeno, ja sam opet na strani USA, jer kao što sam rekao, najbolja su opcija za "svjetskog policajca". Pa čak i ako nekada koriste "prekomjernu silu" ili "uzmu nešto od zapljenjene droge za svoje potrebe" slikovito govoreći. Za ovu planetu nema bolje opcija ma koliko USA imala mana.
Danguba

#15035 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Black swan wrote:
Danguba wrote:
Black swan wrote:RS je nastala u okviru mirovnog sporazuma

krim nema veze s RS...
niti novorusija

a ovaj gore koji spominje neke ruske teroriste i zločince u RSu
nemojte opet da krenemo s džihadlijama u AR BiH :D koji se bore diljem svijeta :D ako su još i živi jer ih je asad dosta slistio
RS je nastala na genocidu i etnickom ciscenju. Znaci, ociscena teritorija od nesrba, zaokruzena teritorija uz pomoc SCG i JNA a radi mira priznata u Dejtonu.

Razlika izmedju dobrovoljaca koji su ratovali na ovim prostorima je u tome sto jedne slave i dizu im spomenike pa cak i penzije im se salju dok su drugi protjerani ili sami otisli. Ogromna razlika.
nemoj mi patetike nije tema za kmečanje
hotio sam rekti da je prije daytona bila takozvana i da je s mirovnim sporazumom dobila međunarodno prepoznavanje
mislio sam da mogu sta popraviti ali ne vrijedi.

zaboravi.
Murat Sabanovic

#15036 Re: Ukrajina

Post by Murat Sabanovic »

JohnnyS wrote:

Evo ga, Izrael je kriv za rusku agresiju na Ukrajinu :facepalm:
samo se hvataj za glavu....
jastuk1

#15037 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Mister Yes wrote:Neko mora biti "svjetski policajac" i to je tako. Od svih mogućih opcija USA je ipak najbolja opcija za tu ulogu "svjetskog policajca". Ali istinu treba govoriti ako ništa onda radi sebe. Ovo sa avionom je definitivno protiv proruskih snaga. Isto tako cijela ova uzdurma u Ukrajini je USA maslo i Rusi su u ovoj priči definitivno pozitivci a USA negativci.

Ipak, uz sve gore rečeno, ja sam opet na strani USA, jer kao što sam rekao, najbolja su opcija za "svjetskog policajca". Pa čak i ako nekada koriste "prekomjernu silu" ili "uzmu nešto od zapljenjene droge za svoje potrebe" slikovito govoreći. Za ovu planetu nema bolje opcija ma koliko USA imala mana.
S tim što tog svjetskog policajca ne kontroliše njihova vlada/vlast, već lihvaro-cionisti/vlasnici multinacionalnih kompanija.

Oni diriguju kako će se vojno-obavještajne službe tog policajca i drugih manjih policajčića ponašati, kako će djelovati, koga će naoružavati, kome uvesti embargo na naoružanje i eksperiment za biološki opstanak. Sve u cilju da zagospodare prirodnim resursima na određenoj teritoriji ili steknu novog roba/izvršioca za buduće prljave rabote.

U takvoj jednoj situaciji, debela je, debela naiva, pa čak i svojevrsno pljuvanje po sebi i ponižavanje sebe, biti na strani bilo koga. :idea:

Da ima drugog konkurentnog policajca, svijet bi bio daleko mirniji. :!: :!: :!:
DoZeN

#15038 Re: Ukrajina

Post by DoZeN »

Niti Rusija voli BIH,a niti USA voli BIH :)
Opet sirotinja se svadja zbog velikih, kada ce te nauciti?
DoZeN

#15039 Re: Ukrajina

Post by DoZeN »

Mister Yes wrote:Neko mora biti "svjetski policajac" i to je tako. Od svih mogućih opcija USA je ipak najbolja opcija za tu ulogu "svjetskog policajca". Ali istinu treba govoriti ako ništa onda radi sebe. Ovo sa avionom je definitivno protiv proruskih snaga. Isto tako cijela ova uzdurma u Ukrajini je USA maslo i Rusi su u ovoj priči definitivno pozitivci a USA negativci.

Da vidim u Palestini koliko je to dobro,sto USA brani Izrael
dječak sa šibicama

#15040 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Slicno sam razmisljao prije 10-15 godina. Amerika, najmanje zlo, kofol.

Nakon Libije, arapskog proljeca, Sirije, o Izraelu da ne govorim, i sad Ukrajine, "svjetski policajac" je zreo za jednu dobru prekrsajnu prijavu, i temeljitu istragu "unutrasnje kontrole".

Problem sa USA je u tome sto su prekoracili svaku granicu, previse je to otislo, napravili su previse belaja. a zasto? samo za svoj interes. Odnosno za interes "nevidljivih ljudi" koji kreiraju americku vanjsku politiku.

Oni vise nisu "svjetski policajac", meni vise lice na korumpiranog serifa koji je zreo za jedan sut u dupe, eto da ne budem radikalan pa da ne spominjem metak u celo.
mirsek

#15041 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

dječak sa šibicama wrote:

Slicno sam razmisljao prije 10-15 godina. Amerika, najmanje zlo, kofol.

Nakon Libije, arapskog proljeca, Sirije, o Izraelu da ne govorim, i sad Ukrajine, "svjetski policajac" je zreo za jednu dobru prekrsajnu prijavu, i temeljitu istragu "unutrasnje kontrole".

Problem sa USA je u tome sto su prekoracili svaku granicu, previse je to otislo, napravili su previse belaja. a zasto? samo za svoj interes. Odnosno za interes "nevidljivih ljudi" koji kreiraju americku vanjsku politiku.

Oni vise nisu "svjetski policajac", meni vise lice na korumpiranog serifa koji je zreo za jedan sut u dupe, eto da ne budem radikalan pa da ne spominjem metak u celo.
Slazem se od do. :thumbup: :bih:
zilog

#15042 Re: Ukrajina

Post by zilog »

dječak sa šibicama wrote:Slicno sam razmisljao prije 10-15 godina. Amerika, najmanje zlo, kofol.

Samo poslusajte, sve se svodi na gore napisano. To je ono sto bi Vam i dr Dabic rekao.

Ako vjerujete da je Amerika, a ne Sarkozi i Berluskoni, pokrenula Belaj u Libiji, slobodno opletite po Americi.
Ako vjerujete da je Amerika, Ukrajincima nametnula zelju da se otarase ruske cizme i izrabljivanja, slobodno opletite.

Izrael je posebna prica i tu nema bas previse opravdanja, ali i to trazi mali vise citanja i spremnosti na kompromise, koji smo i sami morali napraviti. Dio Arapa ne zeli kompromis, sto nikako ne opravdava sredstva kojim su izlozeni.

Ovi sto vam prodaju ovo gore, kazu da nema veze sto je na celu proruskih terorista CETNIK.
Nema veze da je ista prica pokrenuta u Ukrajini i u Bih. Svi xxx u jednoj drzavi.
Da je Ukrajina vjekovna ruska zemlja.
Da su Ukrajinci u stvari Srbi (pardon Rusi).

Samo izvolite, donesite svoje misljenje i stavove.
JohnnyS

#15043 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Siguran sam da bi svijet bio ljepši, sigurniji i pravedniji da je svjetski policajac Rusija. Nema nikakve sumnje u to :lol:
dječak sa šibicama

#15044 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Sa ljudima koji nemaju blage veze da je na zadnjim demokratskim izborima u Ukrajini pobjedu odnio Janukovic, odnosno da su Ukrajinci vecinom glasali za njega i njegovu stranku, i da je isti drzavnim udarom srusen sa vlasti, ne zelim ni da razgovaram.

Za takve je ona tema "brojimo do 100.000".
MuaDib

#15045 Re: Ukrajina

Post by MuaDib »

DoZeN wrote:Niti Rusija voli BIH,a niti USA voli BIH :)
Opet sirotinja se svadja zbog velikih, kada ce te nauciti?
TO JE TO

Ali balkanski narodi vole biti pijuni u rukama velikih sila... :-) :-)
mirsek

#15046 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

JohnnyS wrote:Siguran sam da bi svijet bio ljepši, sigurniji i pravedniji da je svjetski policajac Rusija. Nema nikakve sumnje u to :lol:
Najbolje je da imaju minimum 2 policajca jer ako je samo 1 onda to prirodno vodi ka tlacenju.
3 bi bio optimum.
Fale nam nesvrstani definitivno.
jefferson

#15047 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

mirsek wrote:
JohnnyS wrote:Siguran sam da bi svijet bio ljepši, sigurniji i pravedniji da je svjetski policajac Rusija. Nema nikakve sumnje u to :lol:
Najbolje je da imaju minimum 2 policajca jer ako je samo 1 onda to prirodno vodi ka tlacenju.
3 bi bio optimum.
Fale nam nesvrstani definitivno.
Koji bolan nesvrstani? Kad su to nesvrstani bili stvarno "nesvrstani?"
zilog

#15048 Re: Ukrajina

Post by zilog »

dječak sa šibicama wrote:Sa ljudima koji nemaju blage veze da je na zadnjim demokratskim izborima u Ukrajini pobjedu odnio Janukovic, odnosno da su Ukrajinci vecinom glasali za njega i njegovu stranku, i da je isti drzavnim udarom srusen sa vlasti, ne zelim ni da razgovaram.

Za takve je ona tema "brojimo do 100.000".
Sa ljudima, koji su davno shvatili, da je Janukovic, Kao i Karadzic i Krajisnik, osudjivani kriminalac, pobjegao u Rusiju, a ne u istocnu Ukrajinu, ne mozes ni razgovarati. To bi ti bila cast.

Pozdravi dr D.
mirsek

#15049 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

zilog wrote:
dječak sa šibicama wrote:Slicno sam razmisljao prije 10-15 godina. Amerika, najmanje zlo, kofol.

Samo poslusajte, sve se svodi na gore napisano. To je ono sto bi Vam i dr Dabic rekao.

Ako vjerujete da je Amerika, a ne Sarkozi i Berluskoni, pokrenula Belaj u Libiji, slobodno opletite po Americi.
Ako vjerujete da je Amerika, Ukrajincima nametnula zelju da se otarase ruske cizme i izrabljivanja, slobodno opletite.

Izrael je posebna prica i tu nema bas previse opravdanja, ali i to trazi mali vise citanja i spremnosti na kompromise, koji smo i sami morali napraviti. Dio Arapa ne zeli kompromis, sto nikako ne opravdava sredstva kojim su izlozeni.

Ovi sto vam prodaju ovo gore, kazu da nema veze sto je na celu proruskih terorista CETNIK.
Nema veze da je ista prica pokrenuta u Ukrajini i u Bih. Svi xxx u jednoj drzavi.
Da je Ukrajina vjekovna ruska zemlja.
Da su Ukrajinci u stvari Srbi (pardon Rusi).

Samo izvolite, donesite svoje misljenje i stavove.
Pa jbg. ako hoce nesto da mijenjaju u ukrajini imaju izbori.
I tu je Janukovich pobijedio. :mrgreen:
Onda je dosla americka teta sa kolacima, podrzala neonaciste da naprave puc i sada smo tu gdje jesmo.
Samo hronoloski poredati dogadjaje i sve je jasno kao dan.
zilog

#15050 Re: Ukrajina

Post by zilog »

mirsek wrote:Pa jbg. ako hoce nesto da mijenjaju u ukrajini imaju izbori.
I tu je Janukovich pobijedio. :mrgreen:
Onda je dosla americka teta sa kolacima, podrzala neonaciste da naprave puc i sada smo tu gdje jesmo.
Samo hronoloski poredati dogadjaje i sve je jasno kao dan.
Kada odlucis nesto pisati o Janukovicu, pogledaj ranije postove. Gdje sam demolirao mit o "svrgavanju".
Niko se od putincadi nije sjetio da pokusa diskutovati.

Lakse ovako, pogotovo ako i tebe uvuku da ponavljas isto.
Last edited by zilog on 21/07/2014 00:30, edited 1 time in total.
Post Reply