NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#15001 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by condy »

Formalno obrazovanje, baš je prikladno za nas. :)

Za mnoge koji danas završe ovdje fakultete, možeš reći samo da je formalno obrazovan, a u suštini je ostao polupismen, platio diplomu i nije vidio fakulteta, na fakultetu sa sloganom : " Imaš lovu, imaš diplomu ". :lol:

Ali, kakve to veze ima sa formiranjem maloprodajne cijene goriva kod nas ? I formalno i neformalno obrazovani, znaju da im država uzima harač gdje god stigne, a posebno da ih uzimaju sa cijenama goriva. Evo sad, najavili povećanje poreza na lični dohodak odnosno plaće. Svako malo samo povećavaj poreze, uvedi akcize, takse, povećaj cijene taxi usluga, povećaj cijene prevoza, struj, grijanja....a za 10 - 15 godina, ovo će biti zemlja staraca jer će mladi brže bolje se ispaliti iz države " za rođaka ". Pored staraca će ostati uhljebi, i ovi što nisu u sistemu i što rade na crno, ništa državi ne plaćaju i šta ih briga. Ostat će, sve naše najveće patriote ... vidjet ćete za 10-15 godina na forumu da istinu vam govorim :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#15002 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

bitanga_sa_otesa wrote:
zrakomlat wrote:Borci nezadovoljni-blokiraj saobraćaj
Loša otkupna cijena malina-blokiraj saobraćaj
Smilje nema kome prodati-blokiraj saobraćaj
Radnicima neuvezan staž-blokiraj saobraćaj
Poljoprivrednici nemaju poticaje-blokiraj saobraćaj.
Gorivo poskupilo-blokiraj saobraćaj
jest jednako u svim sferama drustva sve go neobrazovani i zatucani debil ....uvijek na pogresnim mjestima traze prava....
A ovi koji bi se kao trebali zbog tog blokiranja počešati po guzici baš i ne mare nešto previše za to.
Očito da je pogrešno. Ovako se samo blokira neki nesretnik koji je krenuo nedeljom na posao ili kakva hitna.
drug_profi

#15003 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drug_profi »

Ovakvim blokiranjem se onemogućava prolazak hitnoj pomoći. Ona jednostavno ostane zaglavljena negdje iza.
A život nečiji zavisi od nje.

Opet ću ponoviti, kada su taksisti prije par godina blokirali grad kod Higijenskog, mali dječak je umro u Odobašinoj jer hitna nije mogla stići na vrijeme. Trčali ljudi uz brdo, ali dzaba. ugušio se igračkom.
Petroley

#15004 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Petroley »

drug_profi wrote:Ovakvim blokiranjem se onemogućava prolazak hitnoj pomoći. Ona jednostavno ostane zaglavljena negdje iza.
A život nečiji zavisi od nje.

Opet ću ponoviti, kada su taksisti prije par godina blokirali grad kod Higijenskog, mali dječak je umro u Odobašinoj jer hitna nije mogla stići na vrijeme. Trčali ljudi uz brdo, ali dzaba. ugušio se igračkom.
Nemozes ti to prijatelju objasnit facebook revolucionarima, koji prate mainstream trendove. Cim cuju da se nesto zakuhalo trce da budu dio toga, da bace kakav selfi na iMstagram da se pokazu raji kako su buntovnici i patriote. Ovaj vid protesta je nesto najgluplje sto sam vidio za svojih 28 godina zivota u dragoj nam domovini. Gledam slike u Ze jedno auto blokira kruzni i tu sve staje, jedan Megane se popreci preko saobracajnice i onda kvazi opozicija stere pricu kako je narodu svega preko glave. Prosvjed/protest svakako podrzavam, ali on mora biti u skladu sa zakonom, u skladu sa zastitom osnovnih ljudskih prava - prava na zivot i slobodno kretanje. Priie nekoliko godina se pokrenuo protest sve bilo regularno, bio sam u prvim redovima...zavrsio je paljenjem arhive i unistavanjem NAŠE javne imovine... e to nasi net-revolucionari nikako da skontaju.. je*o ih trend i facebook i Che Guevara na majicama.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15005 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bitanga_sa_otesa »

Petroley wrote: Nemozes ti to prijatelju objasnit facebook revolucionarima, koji prate mainstream trendove. Cim cuju da se nesto zakuhalo trce da budu dio toga, da bace kakav selfi na iMstagram da se pokazu raji kako su buntovnici i patriote. Ovaj vid protesta je nesto najgluplje sto sam vidio za svojih 28 godina zivota u dragoj nam domovini. Gledam slike u Ze jedno auto blokira kruzni i tu sve staje, jedan Megane se popreci preko saobracajnice i onda kvazi opozicija stere pricu kako je narodu svega preko glave. Prosvjed/protest svakako podrzavam, ali on mora biti u skladu sa zakonom, u skladu sa zastitom osnovnih ljudskih prava - prava na zivot i slobodno kretanje. Priie nekoliko godina se pokrenuo protest sve bilo regularno, bio sam u prvim redovima...zavrsio je paljenjem arhive i unistavanjem NAŠE javne imovine... e to nasi net-revolucionari nikako da skontaju.. je*o ih trend i facebook i Che Guevara na majicama.
patriote moj q...
pisao sam na drugoj temi isto al me vjesto popljuvase njih par fajtera,prvi janjicar ,kaze da bi mene i takve prve ubio kad bi poceo novi rat.nije mi odgovorio gdje je bio 1992. da ubija cetnike s brda :lol:
Dzontra_Volta

#15006 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Dzontra_Volta »

Da se vratimo na temu... Koliko je dizel na ovoj novoj Hifi u Lukavici?
Naslovnica

#15007 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Naslovnica »

Dzontra_Volta wrote:Da se vratimo na temu... Koliko je dizel na ovoj novoj Hifi u Lukavici?
I mene to interesuje.
pepeljara

#15008 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

BP nedzarici od juce (poslijepodne) 2.26 BMB 95, 2.21 Diesel.
Petroley

#15009 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Petroley »

bitanga_sa_otesa wrote:
Petroley wrote: Nemozes ti to prijatelju objasnit facebook revolucionarima, koji prate mainstream trendove. Cim cuju da se nesto zakuhalo trce da budu dio toga, da bace kakav selfi na iMstagram da se pokazu raji kako su buntovnici i patriote. Ovaj vid protesta je nesto najgluplje sto sam vidio za svojih 28 godina zivota u dragoj nam domovini. Gledam slike u Ze jedno auto blokira kruzni i tu sve staje, jedan Megane se popreci preko saobracajnice i onda kvazi opozicija stere pricu kako je narodu svega preko glave. Prosvjed/protest svakako podrzavam, ali on mora biti u skladu sa zakonom, u skladu sa zastitom osnovnih ljudskih prava - prava na zivot i slobodno kretanje. Priie nekoliko godina se pokrenuo protest sve bilo regularno, bio sam u prvim redovima...zavrsio je paljenjem arhive i unistavanjem NAŠE javne imovine... e to nasi net-revolucionari nikako da skontaju.. je*o ih trend i facebook i Che Guevara na majicama.
patriote moj q...
pisao sam na drugoj temi isto al me vjesto popljuvase njih par fajtera,prvi janjicar ,kaze da bi mene i takve prve ubio kad bi poceo novi rat.nije mi odgovorio gdje je bio 1992. da ubija cetnike s brda :lol:
Isti taj bi zapalio u svom Be em Feu prvi preko grane. Ma ne vrijedi pricat, samo bulduzer i cistit cestu. Nek se npr blokira srednja traka, tako ce se pokazat ko je revolucioner i moci ce se slikati a u isto vrijeme nece ugrozavat zivot i bezbjednost svoj sugradjana za koje.ae tako istrajno bori. :lol:

Cijene ostale iste, kao sto se i ocekuje.
pepeljara

#15010 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Jedini efektivan nacin je NE kupovina goriva. Npr svi koji su planirali sipat, da ne sipaju naredni mjesec dana.

nek imamo prosjek 100 000 auta koji nece potrositi prosjek 30 KM, vec imamo ?? iznad glava.

Samo ne sipanje moze dovesti do smanjenja...
Jer isti imaju fixne troskove, a nemaju prihode,sto moze dovesti do eventualne nivelacije cijena.
gurabija78

#15011 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by gurabija78 »

pepeljara wrote:Jedini efektivan nacin je NE kupovina goriva. Npr svi koji su planirali sipat, da ne sipaju naredni mjesec dana.

nek imamo prosjek 100 000 auta koji nece potrositi prosjek 30 KM, vec imamo ?? iznad glava.

Jer isti imaju fixne troskove, a nemaju prihode,sto moze dovesti do eventualne nivelacije cijena.
:thumbup:
amar1994

#15012 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

ja sam to govorio , kaze dgl ne izvodivo , OK ja se povukao :D
530i

#15013 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by 530i »

Gore od blokada je jedino poziv na ne sipanje goriva...sve gore od goreg.
bingov buraz

#15014 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bingov buraz »

Ne može ništa dovesti do pada cijena goriva,sistem grabizma je previše dobro uhodan a žaba odavno skuhana.
Naslovnica

#15015 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Naslovnica »

Predlažem samospaljivanje.
Valja li ova?
bitanga_sa_otesa

#15017 Re: NOVE CIJENE GORIVA

samo generalni strajk za povecanje satnice :thumbup:
amar1994

#15018 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

znaci 3KM do kraja godine :sax:
ElRe

#15019 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ElRe »

http://rs.n1info.com/a395511/Biznis/Fra ... nafte.html

Iako nije isti motiv za borbu, Francuzi znaju adresu za proteste.
drug_profi

#15020 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drug_profi »

Lako je ovo rjesiti ako se hoce. U HR utorkom Vlada/ministarstvo izlista maksimalne cijene derivata spram rafinerijskih cijena u regiji izvolte... jeftinije mozes niko ti ne brani, skuplje ne smijes.
UmaX

#15021 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by UmaX »

drug_profi wrote:Lako je ovo rjesiti ako se hoce. U HR utorkom Vlada/ministarstvo izlista maksimalne cijene derivata spram rafinerijskih cijena u regiji izvolte... jeftinije mozes niko ti ne brani, skuplje ne smijes.
Da, samo to treba. Ne dat naftasima da se razmasu, skresat im krila.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#15022 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

Pricajte sta hocete, ali sve manje auta u špicama zadnjih dana. :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#15023 Re: NOVE CIJENE GORIVA

konektovan wrote:Pricajte sta hocete, ali sve manje auta u špicama zadnjih dana. :mrgreen:
da nije pocela primjena anexa 7??
condy

#15024 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by condy »

pepeljara wrote:Jedini efektivan nacin je NE kupovina goriva. Npr svi koji su planirali sipat, da ne sipaju naredni mjesec dana.

Poskupila hrana, poskupilo piće, pa po toj analogiji jedini efektivan način je ne jesti i ne piti :D

Nije to rješenje. Rješenje je da država ne dozvoli slobodno formiranje cijena na tržištu odnosno da spriječi očigledno kartelsko poslovanje distrubutera. Rješenje je da država počne nešto raditi u zaštiti građana a ne da bude u savezu za naftnom mafijom.
drug_profi

#15025 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drug_profi »

konektovan wrote:Pricajte sta hocete, ali sve manje auta u špicama zadnjih dana. :mrgreen:
Uvijek je tako kad završi nastava u školama. To meni nikad nije bilo jasno. Kao da djeca idu autima na nastavu.
Post Reply