Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Škobo Habu

#15001 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:
Ma jok.
Trenutno je veći problem Dom naroda.
Znači, idemo ispočetka.
O Domu naroda je i riječ. SBK, po HDZ-ovom receptu, daje više Hrvata u Dom naroda, nego li Bošnjaka.
Nego, u tvom stilu: ako se usvoji HDZ-ov prijedlog hoće li rudari u Kaknju imati manju plaću a mladi Bošnjaci prestati da masovno traže radne dozvole u EU?? daklem?
Tretiraju li to bošnjački mediji kao što to rade hrvatski?
Hafis

#15002 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Hafis wrote:
Ma jok.
Trenutno je veći problem Dom naroda.
Znači, idemo ispočetka.
O Domu naroda je i riječ. SBK, po HDZ-ovom receptu, daje više Hrvata u Dom naroda, nego li Bošnjaka.
Pa što? Gleda se procentualna zastupljenost.
Hrvati u SBŽ sudjeluju s većim postotkom u ukupnoj populaciji Hrvata u FBiH nego što Bošnjaci u SBŽ sudjeluju u ukupnoj populaciji Bošnjaka u FBiH.
Da ponovimo nepobitnu činjenicu: u FBiH su konstitutivni narodi a ne kantoni.
Hafis

#15003 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

To je Dom naroda koji sačinjavaju predstavnici istih a ne Dom kantona.
Streptokok

#15004 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Hafis wrote:[
Jebat ga. Probali smo s izetbegovićima pratiti politiku Istambula prvih godina nakon rata, pa smo nakon propadanja travanjskog paketa dobili Željka Komšića i ministra Lijanovića.
Jebat ga, silom prilika. Nema u politici ljubavi.

Evo i ja jedan :skoljka:
Pa dobro, ovaj put ide kukic+lijanovic. Ili obratno. Da ne kukate vise na zk.
Mirza007

#15005 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Ne nasjedajte na HZHB-ovske provokacije.
Doma naroda je dom izabranih poslanika iz razlicitih stranaka.
Te delegate biraju gradjani.
Bira se jednak broj delegata sve tri nacionalnosti.
Ni ustav ni zakon ne propisuje iz kojih stranaka moraju biti poslanici neke nacionalnosti.
Na iducim izborima iz tuzlanskog i sarajevskog kantona se moze napuniti vecina klubova u domu naroda FBiH. Onako kako SNSD puni klub Hrvata u Vijecu naroda PC. Tek tako da se onemoguci blokada.
A kome smeta, neka prvo rijesi taj problem u Vijecu naroda PC. Ako moze. A u medjuvremenu neka pjeva borbene:
https://www.youtube.com/watch?v=lODrUOlsYJ8
BHCluster

#15006 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Da ponovimo nepobitnu činjenicu: u FBiH su konstitutivni narodi a ne kantoni.
Sto lazes kad Srbi nisu.
spreca

#15007 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

BHCluster wrote:
Hafis wrote: Da ponovimo nepobitnu činjenicu: u FBiH su konstitutivni narodi a ne kantoni.
Sto lazes kad Srbi nisu.
pa to su braca od ovih juznih i preko njih crpe konstutivnost......ali izgleda da ce im i braca juzni u grupu Sejdic i Finci ukloiko ne ukinu svakodnevne autobusne linije za MinKen
Mirza007

#15008 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Grohotom.... oplakah.
Vukojina skola. Samo pao na ispitu.
Opet pozivanje na po ustavu i zakonu nepostojeci termin "legitimitet predstavljanja naroda". Konsocijacijska podvala.
Svaki Hrvat, Srbin i Bosnjak ima se pravo kandidirati na izborima i biti izabran u bilo koji dom, organ itd. (jos ostaje problem "ostalih" da se rijesi a time i pitanje Sejdic-Finci itd.)
Za njih glasaju gradjani.
Narodi nisu izborne jedinice niti ce to ikada biti.
Shvatite jednom.
Maraschino

#15009 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Mirza007 wrote:Ne nasjedajte na HZHB-ovske provokacije.
Doma naroda je dom izabranih poslanika iz razlicitih stranaka.
Te delegate biraju gradjani.
Bira se jednak broj delegata sve tri nacionalnosti.
Ni ustav ni zakon ne propisuje iz kojih stranaka moraju biti poslanici neke nacionalnosti.
Na iducim izborima iz tuzlanskog i sarajevskog kantona se moze napuniti vecina klubova u domu naroda FBiH. Onako kako SNSD puni klub Hrvata u Vijecu naroda PC. Tek tako da se onemoguci blokada.
A kome smeta, neka prvo rijesi taj problem u Vijecu naroda PC. Ako moze. A u medjuvremenu neka pjeva borbene:
https://www.youtube.com/watch?v=lODrUOlsYJ8
:thumbup:

slazem se. prepisati takav koncept.
seln

#15010 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:Sad ćemo malo o konvojima i o Karađorđevu. A ne bi se bilo loše i prisjetiti cisterne u Sjevernom logoru u proljeće 92.
Čekaj samo malo da naložim kamin....nekako me vatra i njeni veseli plamičci uvijek ljepše podsjeti na te veličanstvene dane...Jebote.... ja visok,crn, plavook, duga devetka za pasom, američka vjetrovka, makina.... trebe mašu... adrenalin....Ponosna moja je zemlja Hercegoviiiiinaaaa....
Kakav pubertetlija u ranim pedesetim, kruhtejebo... :shock:
horkesh

#15011 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Hrvati u BiH, ili da budem precizniji, HDZ-ovski nastrojeni Hrvati u BiH (što je, budimo realno, oko 80 posto Hrvata), su očito odabrali strateško partnerstvo sa Srbima, ili opet da budem precizniji, sa SNSD-om i Dodikom.

Neki to nazivaju pragmatizmom, a neki licemjerstvom. Jer licemjerno je jedan dan dati intervju za DW u kojem kažeš da priznanje Kosova uopće nije pitanje, a drugi dan reći da će BiH slijediti politiku Beograda i pri tome još prekoriti Izetbegovića što je tako nešto rekao.

Licemjerno je, pardon, pragmatično, govoriti o evropskim vrijednostima i integracijama, a ne zalagati se praktično za to, kao što je licemjerno žmuriti i na način biranja hrvatskih predstavnika u RS-u, od Vlajkija do ministara u Vladi RS-a do ovih delegata.

Licemjerno je i vikati o majorizaciji i poštivanju Ustavnog suda, a ne sprovoditi odluke tog istog Suda po 15 godina i negirati konstitutivnost Srbima.

Partnerstvo kao partnerstvo, jasno je zašto su ga odabrali. Hrvati u BiH inače imaju neki žešći kompleks od Srba još od rata, često se na HDZ-ovskim glasilima s divljenjem piše o Mladiću, VRS je uvijek VRS, dok je Armija RBiH takozvana... Tako i danas, procijenili da je Dodik novi Karadžić i priklonili mu se.

Pogledajte samo ovo: https://www.vecernji.hr/vijesti/covic-i ... rikt-41864

Ima tih primjera još, Dodik njima treći obećava još od 2008. Zašto i ne bi, njega ništa ne košta jer zna da Hrvati ne smiju ni spomenuti da treći entitet obuhvati i milimetar RS-a. Kad je Čović otišao u Briševo, ko od bosanskih Hrvata danas zna ko je bio heroj Slavko Ećimović, ko još spominje protjeranih 20.000 Hrvata samo u Banjoj Luci, Posavinu nećemo ni spominjati.

Ovaj link je iz 2009 godine. Znači, to strateško partnerstvo traje još od tad. Punih već devet godina Hrvati zabadaju Bošnjacima prst u oko kad god im to Dodik naredi.

A onda se čude otkud nedostatak volje da se sad izađe u susret njihovim zahtjevima u FBiH. Izvinite, odabrali ste strateškog partnera na nivou BiH, misleći da će biti dovoljno da dvoje uvijek preglesaju jednoga, što pokazuju odluke CIK-a, Doma naroda PSBiH i slično. Vidim da je Čović uspio i Radončića nešto naljutiti, a do sada je puno nada polagao u njega.

Pragmatično bi bilo da su Hrvatima Bošnjacima iskazali minimum poštovanja i izašli u susret u bilo kojem strateškom cilju, barem kod ulaska u EU i NATO. Ne govorim o snishodljivosti s kakvom se ponašaju prema Dodiku, samo razumnost. Recimo, da se ne dođe u Stolac i govori da je to hrvatski prostor.

Oprostite što sam opširan, slobodno preskočite.

tl;dr Hrvati su se malo zeznuli kad su odlučili da ih Dodik brani od Bošnjaka.
GeeTnT

#15012 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Ziiiijeeeevvv...crn, plave oci..ofo, ono... zzzzzz zzz...KENJAC NE SPAVAJ, idi promijeni pepeljare!!!
Mirza007

#15013 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

horkesh wrote: ...................A onda se čude otkud nedostatak volje da se sad izađe u susret njihovim zahtjevima u FBiH. Izvinite, odabrali ste strateškog partnera na nivou BiH, misleći da će biti dovoljno da dvoje uvijek preglesaju jednoga, što pokazuju odluke CIK-a, Doma naroda PSBiH i slično. Vidim da je Čović uspio i Radončića nešto naljutiti, a do sada je puno nada polagao u njega.
Nije ni do kakve dobre volje da se nekom izadje u susret i da se ovdje, pod krinkom izmjena izbornog zakona, uvede aparthejd pa da jedna stranka sa 10-15% podrske birackog tijela dodje u poziciju da neprikosnoveno vlada.
Nema toga ko ce biti tako dobre volje da ovo sebi dopusti.
Zar nije dovoljno dobre volje da se vlast vec dijeli na tri jednaka dijela bez obzira na broj biraca koje stranke imaju iza sebe. I jos bi sada da ta trecina vlasti mora biti samo iz jedne stranke ili moze i iz neke druge ali samo uz pecat ove prve?
Zasto Zeljko Komsic nije Hrvat? Zasto je manje Hrvat od Dragana Covica?
Zar nije dobio visestruko vise glasova od drugog kanidata na izborima? Zar to nije legitimitet ili je mozda trebao Covic da ga pecatira i certificira kao "legitimnog"?
Mirza007

#15014 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Ima li ko iz Mostara da je krenuo?
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... atnu-snagu
Te ces prije vidjeti u Banjoj Luci 9.01.
I sada bi ove iz TZ kantona sprijecili da budu izabrani u dom naroda.
Pa jos kmece sto im prijedog ne prolazi.
zavrzlama

#15015 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zavrzlama »

Velikohrvatska i velikosrpska ideologija ide tezom:

"Moje je samo moje,a tvoje je nase"

Sto je u BIH slucaju,rs je samo srpski i sve se mora zapisat pravoslavljem,treci entitet je samo hrvatski,a ostatak BIH je svaciji jer vama bosnjacima ne smeta suzivot..
glockov kolac

#15016 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by glockov kolac »

seln wrote:
Hafis wrote:Sad ćemo malo o konvojima i o Karađorđevu. A ne bi se bilo loše i prisjetiti cisterne u Sjevernom logoru u proljeće 92.
Čekaj samo malo da naložim kamin....nekako me vatra i njeni veseli plamičci uvijek ljepše podsjeti na te veličanstvene dane...Jebote.... ja visok,crn, plavook, duga devetka za pasom, američka vjetrovka, makina.... trebe mašu... adrenalin....Ponosna moja je zemlja Hercegoviiiiinaaaa....
Kakav pubertetlija u ranim pedesetim, kruhtejebo... :shock:
I vi se raspravljate s ovim ublehasem?!
mO k3

#15017 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

zavrzlama wrote:Velikohrvatska i velikosrpska ideologija ide tezom:

Sto je u BIH slucaju,rs je samo srpski i sve se mora zapisat pravoslavljem,treci entitet je samo hrvatski,a ostatak BIH je svaciji jer vama bosnjacima ne smeta suzivot..
ovo si lijepo opisao :thumbup:
ABH017

#15018 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Hafis wrote:
Škobo Habu wrote:
Hafis wrote: Pogrešnog si čovjeka izabrao za tupljenje o prošlosti. inače sam poznat po tome što vazda mlatim o ratnim devedesetim.
Zaboli me neka stvar šta je bilo 92. Ja gledam što je danas i što će biti sutra.
Dosta uskgrudo razmišljanje.

Kada je Boban ukidao tu istu konstitutivnost nehrvatima, to je za tebe nevažna tema, i boli te dupe.

No, kada Hrvati dođu u situaciju da im Bošnjaci nameću političkog predstavnika u Presjedništvu BiH, tad treba da zasjeda Vjeće sigurnosti UN-a.
Opet ratna :sad: Zaboravio si i Omer pašu Latasa. i taj lik je zajeban bio.

Inmače, znam kako funkcionira ta ''gradžanska'' filozofija.Kada Bošnjaci s hvala Bogu dobrim namjerama drugima nameću predstavnike, svako protivljenje tomu smatra se fašizmom i ekstremizmom.
Ta ti jarane ne pije vode dalje od Ćengić vile.
Već dugo ti pokušavaš da opravdaš i relativiziraš politiku etničkog čišćenja. Kao što svi vidimo, tvom "separatisanju" podršku daju samo oni koji su politički orijentisani sličnim politikama.
Došao si na forum koji je nekad u nazivu nosio ime grada, u kojem su stanovnici sačuvali i još uvijek ponosno čuvaju i sabornu crkvu i katoličku katedralu i sinagogu, a sačuvaše nekako i begovu džamiju.
Razumijem ja vas jednoumce, shvatam da vam ne ide u glavu da nije onako, kako su vam objasnili na "vjernaluku" ili na kulturno-sportskim manifestacijama i da ne možete da prihvatite da Bošnjak musliman može katoličku katedralu smatrati svojom, da može čuvati sabornu crkvu, jer je njegova.
Bosna i Hercegovina nije složeno i kompleksno društvo i nikad to nije bila do pojave velikonacionalnih i velikodržavnih projekata, srpskih i hrvatskih. U svakom periodu, kad su ti velikodržavni projekti morali da sele u imigraciju i kad ih je neko držao pod nogom, u Bosni i Hercegovini se lijepo, mirno i složno živjelo. Na područjima, unutar naše lijepe domovine, gdje ti velikodržavni projekti nemaju svoje sljedbenike, narod živi normalno i niko nikog ne gleda s nepodozrenjem. Ne ruše se crkve, džamije, mostovi... ne dižu se krstovi, polumjeseci, srpovi ni čekići, na svakom imalo uzvišenijem brdašcu koje oni s druge strane mogu da vide. Ne meću se nacionalne zastave na svaki prozor i na svaku banderu, kako bi oni drugi znali da nisu dobrodošli.
Jednostavno, da ti nacrtam, prijavio si se na forum gdje većina ne shvata tu vašu majoriziranost i potrebu za "utoravanjem" onog što smatraš svojim. Došao si na internet lokaciju gdje većina prihvata i drugačije kao svoje, ako mu ne radi o glavi i ako ne ugrožava njegova elementarna ljudska prava.
Znam da ti ovo ne možeš shvatiti, ali eto, ja se nekako bolje osjećam, nakon što sam ovo napisao. Preporučujem ti toplo i od srca da pogledaš intervju Emira Hadžihafizbegovića u N1 PRESSINGU. Uživaj u svojoj i vašoj jednostavnosti.
ABH017

#15019 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

mO k3 wrote:

Slažem se. Jedini problem mirnog suživota u Bosni i Hercegovini.

https://m.youtube.com/watch?t=357s&v=zb3SB8ToL1g
mO k3

#15020 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

ABH017 wrote:
mO k3 wrote:

Slažem se. Jedini problem mirnog suživota u Bosni i Hercegovini.

jedini problem je njima sto smo prezivjeli .. i jednim i drugima
ABH017

#15021 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

mO k3 wrote:
ABH017 wrote: Slažem se. Jedini problem mirnog suživota u Bosni i Hercegovini.

jedini problem je njima sto smo prezivjeli .. i jednim i drugima
Da ne budemo nedorečeni ili pogrešno shvaćeni, ja govorim o velikosrbima i velikohrvatima. O onima koji su od 45-90 sanjali snove o velikim nacionalnim državama u imigraciji po Argentinama, Novim Zelandima itd... Nikako o običnim ljudima koji se izjašnjavaju kao Srbi ili Hrvati, ali ne slijede politiku "jedna vjera, jedna nacija, jedna država..."
Last edited by ABH017 on 17/11/2017 00:13, edited 1 time in total.
ABH017

#15022 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Hafis wrote: Ok. Vidim da si shvatio zašto se danas glasalo kako se glasalo.
Što se tiče ''Hrvata'' s muslimanskim imenom ili onih iz ''građanskih stranaka'' (mada iskreno takvih stranaka u BiH nema) već smo bili svjedoci njihovog načina glasovanja...hoću reći to su samo ljudi koji se isključivo za tu priliku izjašnjavaju kao Hrvati i na taj način kroz izborni injžinjering u ruikama velikobošnjačkog projekta oduzimaju političku moć hrvatskog naroda u FBiH
Možeš li navesti ikakav argument, makar jednu odliku, za pominjanje "velikobošnjačkog projekta"? Šta je to? Mislim, je li pričamo o nečemu što se stvarno dešava ili o onome što se mota po nečijoj glavi pod uticajem medija, crkve, nacionalističke retorike, koja želi opravdati svoje velikodržavne ambicije, dajući svoju dijagnozu drugima?
Jesi li svjestan činjenice da je hrvatski narod u BiH doveden u ovu situaciju, u kojoj jeste, zahvaljujući jedino i samo djelovanju sljedbenika velikohrvatske politike? Prije svih Franje Tuđmana, pa onda svih onih koji su se nadali (i još uvijek sanjaju) otimanju dijela Bosne i Hercegovine i njegovim pripojenjem Hrvatskoj?
Može li tvoj mentalni sklop da shvati činjenicu da Hrvati u Tuzli, Sarajevu, Zenici, Bihaću (dakle mjestima gdje su Bošnjaci većina) žive normalno koliko i Bošnjaci i da priču o ugroženosti i majorizaciji plasiraju (uglavnom) Hrvati koji žive u većinski hrvatski naseljenim područjima?
BHCluster

#15023 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

512MB

#15024 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Hrvati hladno glasase protiv nato :? :lol:

Gdje su nasi mediji da to isprate, umukli svi doreda. Pa i ono da Covke priznaje kosovo...
Hafis

#15025 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

ABH017 wrote: Može li tvoj mentalni sklop da shvati činjenicu da Hrvati u Tuzli, Sarajevu, Zenici, Bihaću (dakle mjestima gdje su Bošnjaci većina) žive normalno koliko i Bošnjaci i da priču o ugroženosti i majorizaciji plasiraju (uglavnom) Hrvati koji žive u većinski hrvatski naseljenim područjima?
Može li tvoj mentalni sklop shvatiti činjenicu da Bošnjaci u ''zapadnom'' Mostaru, Ljubuškom, Kreševu (dakle u mjestima gdje su Hrvati većina) žive normalno kao i Hrvati u tim gore nabrojanim mjestima.
To smo znači riješili.

Ja pričam o nastojanjima velikobošnjačkog projekta pretvaranja FBiH u ''svoj'' entitet a on mi se raspričao o pravima Hrvata u Bijhaću.
Po tvojoj logici ni Bošnjaci nemaju nikakvih problema u RS jer žive sasvim normalno u Banjaluci.
Post Reply