Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zomri

#15001 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

johnnykola wrote:
zomri wrote:Konkretno fudbal nikad zanimljiviji. Najbolji igrač koga je planeta ikad vidjela trenutno igra, a tu je i još jedan skoro jednako fantastičan. Pa onda je tu i najveći trenerski rivalitet ikada od kojih je jedan, jedan od najbriljantnijih umova koji su ikad vodili fudbalsku ekipu. Što često kažu na super zabavnom podcastu Football Ramble - what a time to be alive!

Isto vrijedi i za serije, a johnny će i to propustiti gledajući jedne te iste obiteljske drame, tisuću puta viđene. Ipak, poštivam :p
Ne gledam ja to uvijek i iznova, ja to preporučujem zato što sam pogledao i ustanovio da valja.
A ovako se raja edukuje i ne gleda kenjaže, a za serije valja sjesti i gledati, sad odvaliti
58.000 epizoda (lupam) House of Cards koje te uče samo i jedino - biti pakašem.

Ko će pogledati Mladog papeta, Leftovers, Childhood's End s osamnaest godina?
Niko, raja traži veselo. Senke na Balkanom? Ionako smo u dubiozi
i kroje nam kapu s istoka i zapada, sjevera i juga, još sad gledamo serviranu povijesnu
fikciju da nam se još malo mozak razvuče, pa da se namah zapitamo
kako je to i šta bilo prije osamdeset godina, što li je istina, a što li je laž?
Kao što će nam, za deset godina, uvaljivati muda pod bubrege
vezano za Srebrenicu, k'o da gledam. A šta će tek raditi kad ne bude živ više
nijedan preživjeli genocida, a nejač mu bude gledala neku novu Senku ili
tad Smog, Izmaglicu.

Bolje sjesti pročitati načertanije, par povijesnih knjiga različitih izvora nego gledati te ublehe.
Sa Žabom od osamdeset minuta sve završiti kako je bilo, i nažalost, će nam i nadalje biti.
Ali gdje ćeš to, domaći film, bljaaaaaaaaaak, de da vidimo šta nam je Bjela pripremio?
Možda sad da pređemo na Nemanjiće, Zrinjske? Kole ublehe!
Šta nam je Francuz, Švaba, Amerikanos pripremio, j*bo naše!
Stoga, preko umjetnosti (tj.) filma, do proizvodnje, tj., iole manje odvojenosti od realnosti
i manjoj težnji dijaboliknesu.

I tih rivlaiteta srazove i najboljeg igrača si vidio bar 50 puta, sad hoće li nešto novo
izvesti u 0,00000025% isto kao prethodni put - za zapitati
se u šta uloženo vrijeme? Ponavljam, bolje gledati u plafon. Zato što je to - realnost.
površno gledaš na stvari. house of cards je bezveze kakvih ima serija, pa ni ona te ne uči biti pakašem. zapravo uči koliko te i godfather uči biti kriminalcem ili apokalipsa sada kako paliti napalmom i ploviti uz rijeku.

ima li ijedan film ili glumac od 2000 naovamo oko koga postoji konsenzus da je najbolji ikada? nema? za serije i igrače nogača, pa i ekipno, ima takav konsenzus. sporiti te vrijednosti je malo off. jebo senke i house of cards, regionalna su liga, pogledaj six feet under, sopranose, the wire, mad men, americans...pored njih ti ne treba ni književnost koliko su dobre. džabe tražiš kreativnost iz indie filmova 90tih u filmovima kad je sva pobjegla u tv serije.

da li messi smišlja nove poteze? naravno da ne smišlja jer to nije jebena poenta. to bi bilo isto kao da ja odem na filmske teme i tebe pitam "aha filmovi, a jel tu smišljen ijedan novi kadar? nije? prijatelju, uzalud trošiš vrijeme HAR HAR".
johnnykola

#15002 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

To je to gledanje na stvari, sve je otišlo u novo, daj samo novo. Upravo to, sve je to u pet deka odavno skontano,
pa neka raja prvo nauče par osnovnih riffova pa dalje vaze, ali ne nakače se pričaju samo o novom kao da su popili svu
pamet svijeta, sve je instant i daj sve sada, a sve odavno napisano u Odiseji, u Šekspira itd. Ali đe ćeš po tome zadavati!
Da ne pišem da miksam sve živo, ali ću i nadalje za većinu ostati četnička lezbijka.
Ali nema veze, tomu je tako, i uvek se kačilo 5-10% na ono što neko, bilo ko, napiše.

I ne gledam ja površno, nove generacije gledaju površno pa se lože na ono što je sukus stvari takvih filmova i serija.

Ono najvažnije za Senke i Srebrenicu ništa ne napisa. Najs.

I književnost treba, ko misli da ne treba - neobrazovan je. Simple as that. To apsolutno nikad neće biti isto kao vizual.

Upstalom, ovo je još uvek fri kantri, neka gleda i sluša ko šta god hoće. Ha ja!
Bloo
Globalna šefica

#15003 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bloo »

johnnykola wrote: Da ne pišem da miksam sve živo, ali ću i nadalje za većinu ostati četnička lezbijka.
Ali seksi, elokventna četnička lezbijka :oops:
johnnykola

#15004 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Bloo wrote:
johnnykola wrote: Da ne pišem da miksam sve živo, ali ću i nadalje za većinu ostati četnička lezbijka.
:D :D :D
zomri

#15005 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Upravo ti i ukazujem da nije sve skontano i da smo što se tiče serija upravo sada u sredini prave revolucije. Eksplozija kreativnosti nastupila, stvarno, ali stvarno dobrih serija koje pomjeraju granice svake godine na lopatu imaš.

Filmove derem, ali slabo novije, uglavnom staro gledam što sam propustio. Nove filmove koji su hvaljeni kad pogledam uglavnom se razočaram.

Ovo za Senke je nabacano nekih šbbkbb pretpostavki, ne bih trošio vrijeme na politiku i istoriju, sorry. Serija mi je zanimljiva bila uglavnom zbog pakovanja, manje ili nikako zbog sadržaja.
SanskiBiser

#15006 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Ja sta uradise od onakvog X-files...
Image

haj mozda bude bolje kasnije...
Fajcion

#15007 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

Preko glave više i tih krimi "remek" djela. Nije serija ili film ako nije krim. Nje jedno od najboljih ako nije krim.
Jah :saveta:
johnnykola

#15008 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

zomri wrote:Upravo ti i ukazujem da nije sve skontano i da smo što se tiče serija upravo sada u sredini prave revolucije. Eksplozija kreativnosti nastupila, stvarno, ali stvarno dobrih serija koje pomjeraju granice svake godine na lopatu imaš.

Filmove derem, ali slabo novije, uglavnom staro gledam što sam propustio. Nove filmove koji su hvaljeni kad pogledam uglavnom se razočaram.

Ovo za Senke je nabacano nekih šbbkbb pretpostavki, ne bih trošio vrijeme na politiku i istoriju, sorry. Serija mi je zanimljiva bila uglavnom zbog pakovanja, manje ili nikako zbog sadržaja.
Hajd napiši jednu koja je napravila revoluciju. Iz 2017./2016. da pogledam. Nemoj detalje samo napiši da bacim oko.
johnnykola

#15009 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

SanskiBiser wrote:Ja sta uradise od onakvog X-files...
Image

:D :D :D :D :D
johnnykola

#15010 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Fajcion wrote:Preko glave više i tih krimi "remek" djela. Nije serija ili film ako nije krim. Nje jedno od najboljih ako nije krim.
Jah :saveta:
Realno. Ubiše!!!
Bloo
Globalna šefica

#15011 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bloo »

Image

Nada umire zadnja..reče Nadina majka

ja ne smijem ni pogledati, kao fakat huge fan X filesa...
shmizlica

#15012 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by shmizlica »

Bloo wrote:
ja ko da gledam....da ćeš ti to ipak pogledati :mrgreen:

znam da ja hoću :cry:
zomri

#15013 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

johnnykola wrote:
zomri wrote:Upravo ti i ukazujem da nije sve skontano i da smo što se tiče serija upravo sada u sredini prave revolucije. Eksplozija kreativnosti nastupila, stvarno, ali stvarno dobrih serija koje pomjeraju granice svake godine na lopatu imaš.

Hajd napiši jednu koja je napravila revoluciju. Iz 2017./2016. da pogledam. Nemoj detalje samo napiši da bacim oko.
Mosaic - serija kao aplikacija, radio Soderbergh. Sam biraš storyline kako će se razvijati.
Leftovers - tri sezone, završila ljetos. vrh vrhova, razaranje emotivno prvenstveno. prva sezona je malo slabija, moram te upozoriti.
twin peaks the return - treba li išta reći? 18časovni Lynchev film. remek-djelo.
johnnykola

#15014 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Hvala.
Nije da ništaod ovog nisam upratio. Leftovers sam došao do pred kraj prve sezone, a Twin sam gledao prije rata, pogledam i ovo novo.
Znimljivo ovo za Mosaic i na to bacim oko.

Kako zadati Mosaic, vidim da je to iOS aplikacija. Je li načepio neko drukčije?
I, vidim, to tek sad kreće.
zomri

#15015 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Da, linearna verzija kreće uskoro, dok je ova samo aplikacija zasad. Ne znam je li dostupna za handroid, rekli su da će bit uskoro. To je više da vidiš šta ima revolucionarnog vani, nisam ni ja još gledao :)

Ove druge dvije obavezno gledaj bilo sa pojačanim zvučnicima bilo sa sluškama, vjeruj da se isplati.
johnnykola

#15016 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Dogovoreno. :)
SanskiBiser

#15017 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Bloo wrote:
Image

Nada umire zadnja..reče Nadina majka

Na kraju ove prve epizode,11te sezone, ces im sve po spisku a ako ispadne da je neki "red herring" bio onda ces im tek zaredati, a mislim da je 90% sigurno da je jeftin "mindfuck"...

jos se pakas ima obraza pravdati pred fanovima :lol: :

'The X-Files' creator defends premiere shock amid fan outrage
pemanapemani

#15018 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pemanapemani »

johnnykola wrote:

Ne gledam ja to uvijek i iznova, ja to preporučujem zato što sam pogledao i ustanovio da valja.
A ovako se raja edukuje i ne gleda kenjaže, a za serije valja sjesti i gledati, sad odvaliti

i kroje nam kapu s istoka i zapada, sjevera i juga, još sad gledamo serviranu povijesnu
kako je to i šta bilo prije osamdeset godina, što li je istina, a što li je laž?
tad Smog, Izmaglicu.

Bolje sjesti pročitati načertanije, par povijesnih knjiga različitih izvora nego gledati te ublehe.
Sa Žabom od osamdeset minuta sve završiti kako je bilo, i nažalost, će nam i nadalje biti.
Ali gdje ćeš to, domaći film, bljaaaaaaaaaak, de da vidimo šta nam je Bjela pripremio?
Stoga, preko umjetnosti (tj.) filma, do proizvodnje, tj., iole manje odvojenosti od realnosti

I tih rivlaiteta srazove i najboljeg igrača si vidio bar 50 puta, sad hoće li nešto novo
se u šta uloženo vrijeme? Ponavljam, bolje gledati u plafon. Zato što je to - realnost.
Jesi to pod stare dane postao domoljub Bosanac?
Još prije deset godina sam te uvjeravao da je to najbolja opcija. :D :bih:

Pozdrav.
vicious

#15019 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious »

johnnykola wrote:
Bloo wrote:
:D :D :D
Cuuj, otkud sad to? A vazda bio homo eSeS-lija :D
johnnykola

#15020 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

pemanapemani wrote:
johnnykola wrote:

tad Smog, Izmaglicu.

Jesi to pod stare dane postao domoljub Bosanac?
Još prije deset godina sam te uvjeravao da je to najbolja opcija. :D :bih:

Pozdrav.
Ispade nikad nisam bio domoljub Bosanac. Niđe veze.
Ono što jeste istina je da svi prolazimo u mladim godinama
kroz fazu jebo ove naše odrone, vidi kako Njemačka.
Pa i zajedno smo ih prolazili ima godina.
Jesmo odron, ali ne moraju nam drugi soliti pamet i ako
hoćemo k'o što rekao Boki Jokić možemo bolje.
Sad, što nećemo, to je druga stvar.

Živija Lukson, ne da te se vidjeti niđe zglave.qqq::***

Pišem ja, evo i frendići me smatraju za četničku lezbijku gej SS-ovca. :D :D :D
karanana

#15021 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

johnny homo vehabija posto.

za senke.....ako ce neko da uci bilo kakvu istoriju iz senki onda nek izvoli. iskreno, ja sam veoma malo do nikako znao o bilo kakvoj istoriji kraljevine shs u tim 20im i 30im. eto recimo nisam znao da su kozaci pobjegli velikim brojem u srbiju, a to je recimo istina u prici. ja ne znam je li pavelic bio advokat onom hadziji makedoncu ili je li organizovao i pokusao ubiti kralja. ne znam tacno sta je mustafa golubic radio 20ih i 30ih.
svakako je interesantno vidjeti neke stvarne likove i imena u seriji pa makar ta istorija i bila neistinita i prevrnuta. naravno da je sve o crnom suncu i onoj organizaciji vjerovatno izmisljeno. ali ima i nekih sivih dijelova koji se serija dotice. recimo onaj brat kralja, price jesu da je on bio legitimni nasljednik ali da je svrgnut zavjerom.
ma ko ce uzimat seriju za ozbiljno. meni je zabavna bez ikakvog ulazenja u istorijske cinjenice. a ne znam ni kakve trenutno ima veze sa srebrenicom.
johnnykola

#15022 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

karanana wrote:johnny homo vehabija posto.

za senke.....ako ce neko da uci bilo kakvu istoriju iz senki onda nek izvoli. iskreno, ja sam veoma malo do nikako znao o bilo kakvoj istoriji kraljevine shs u tim 20im i 30im. eto recimo nisam znao da su kozaci pobjegli velikim brojem u srbiju, a to je recimo istina u prici. ja ne znam je li pavelic bio advokat onom hadziji makedoncu ili je li organizovao i pokusao ubiti kralja. ne znam tacno sta je mustafa golubic radio 20ih i 30ih.
svakako je interesantno vidjeti neke stvarne likove i imena u seriji pa makar ta istorija i bila neistinita i prevrnuta. naravno da je sve o crnom suncu i onoj organizaciji vjerovatno izmisljeno. ali ima i nekih sivih dijelova koji se serija dotice. recimo onaj brat kralja, price jesu da je on bio legitimni nasljednik ali da je svrgnut zavjerom.
ma ko ce uzimat seriju za ozbiljno. meni je zabavna bez ikakvog ulazenja u istorijske cinjenice. a ne znam ni kakve trenutno ima veze sa srebrenicom.
Tebi, ali neko će poverovati. O tome se radi. Ili će toliko toga biti izneseno
da više neće znati vizavi činjenica di im je dupe, a di glava.
zomri

#15024 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Nije Bjela državni umetnik da ide snimati nešto u službi režima i politike, tako da sumnjam da je njemu do ikakvog izvrtanja istorije. On ako snimi išta protiv naroda u regiji neće mu niko to gledati tamo i propade mu proizvod. Čak je i Pavelić sasvim korektno prikazan barem do sad.

Druga stvar je ono ptpc smeće Meso u kome je jedini lik Bošnjak, liječeni narkoman koji je prešao na pravoslavlje. Radnja serije smještena u Banja Luci.
johnnykola

#15025 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

zomri wrote:Nije Bjela državni umetnik da ide snimati nešto u službi režima i politike, tako da sumnjam da je njemu do ikakvog izvrtanja istorije. On ako snimi išta protiv naroda u regiji neće mu niko to gledati tamo i propade mu proizvod. Čak je i Pavelić sasvim korektno prikazan barem do sad.

Druga stvar je ono ptpc smeće Meso u kome je jedini lik Bošnjak, liječeni narkoman koji je prešao na pravoslavlje. Radnja serije smještena u Banja Luci.
Hahahaha koji dabl džepardi. O ovome se upravo radi. Čuj Pavelić korektno prikazan. Rečenica tisućljeća!!! :D :D :D
Evo ti nisi nejač pa ćeš se zapitati da Pavelić ipak nije bio FGR? :D :D :D Zamisli milenijansa odvojenog od pameti zakopanog u
mobitel. Kontaš?
Post Reply