površno gledaš na stvari. house of cards je bezveze kakvih ima serija, pa ni ona te ne uči biti pakašem. zapravo uči koliko te i godfather uči biti kriminalcem ili apokalipsa sada kako paliti napalmom i ploviti uz rijeku.johnnykola wrote:Ne gledam ja to uvijek i iznova, ja to preporučujem zato što sam pogledao i ustanovio da valja.zomri wrote:Konkretno fudbal nikad zanimljiviji. Najbolji igrač koga je planeta ikad vidjela trenutno igra, a tu je i još jedan skoro jednako fantastičan. Pa onda je tu i najveći trenerski rivalitet ikada od kojih je jedan, jedan od najbriljantnijih umova koji su ikad vodili fudbalsku ekipu. Što često kažu na super zabavnom podcastu Football Ramble - what a time to be alive!
Isto vrijedi i za serije, a johnny će i to propustiti gledajući jedne te iste obiteljske drame, tisuću puta viđene. Ipak, poštivam :p
A ovako se raja edukuje i ne gleda kenjaže, a za serije valja sjesti i gledati, sad odvaliti
58.000 epizoda (lupam) House of Cards koje te uče samo i jedino - biti pakašem.
Ko će pogledati Mladog papeta, Leftovers, Childhood's End s osamnaest godina?
Niko, raja traži veselo. Senke na Balkanom? Ionako smo u dubiozi
i kroje nam kapu s istoka i zapada, sjevera i juga, još sad gledamo serviranu povijesnu
fikciju da nam se još malo mozak razvuče, pa da se namah zapitamo
kako je to i šta bilo prije osamdeset godina, što li je istina, a što li je laž?
Kao što će nam, za deset godina, uvaljivati muda pod bubrege
vezano za Srebrenicu, k'o da gledam. A šta će tek raditi kad ne bude živ više
nijedan preživjeli genocida, a nejač mu bude gledala neku novu Senku ili
tad Smog, Izmaglicu.
Bolje sjesti pročitati načertanije, par povijesnih knjiga različitih izvora nego gledati te ublehe.
Sa Žabom od osamdeset minuta sve završiti kako je bilo, i nažalost, će nam i nadalje biti.
Ali gdje ćeš to, domaći film, bljaaaaaaaaaak, de da vidimo šta nam je Bjela pripremio?
Možda sad da pređemo na Nemanjiće, Zrinjske? Kole ublehe!
Šta nam je Francuz, Švaba, Amerikanos pripremio, j*bo naše!
Stoga, preko umjetnosti (tj.) filma, do proizvodnje, tj., iole manje odvojenosti od realnosti
i manjoj težnji dijaboliknesu.
I tih rivlaiteta srazove i najboljeg igrača si vidio bar 50 puta, sad hoće li nešto novo
izvesti u 0,00000025% isto kao prethodni put - za zapitati
se u šta uloženo vrijeme? Ponavljam, bolje gledati u plafon. Zato što je to - realnost.
ima li ijedan film ili glumac od 2000 naovamo oko koga postoji konsenzus da je najbolji ikada? nema? za serije i igrače nogača, pa i ekipno, ima takav konsenzus. sporiti te vrijednosti je malo off. jebo senke i house of cards, regionalna su liga, pogledaj six feet under, sopranose, the wire, mad men, americans...pored njih ti ne treba ni književnost koliko su dobre. džabe tražiš kreativnost iz indie filmova 90tih u filmovima kad je sva pobjegla u tv serije.
da li messi smišlja nove poteze? naravno da ne smišlja jer to nije jebena poenta. to bi bilo isto kao da ja odem na filmske teme i tebe pitam "aha filmovi, a jel tu smišljen ijedan novi kadar? nije? prijatelju, uzalud trošiš vrijeme HAR HAR".