Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
klosar pravi

#15001 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by klosar pravi »

Nadzornik wrote:Ove fotografije ilustruju razliku izmedju obicnih metaka i medjunarodno zabranjenih metaka koje koriste Izraelski snajperisti
protiv palestinskih demonstranata.

Image
Image
Image

Uh jebote namjerno u nogu..
Kakav kurvin sin moraš biti za ovo..
Rockefeller

#15002 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rockefeller »

Moras bit bolestan, glup i borit se za ideale.
jeza u ledja

#15003 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

seln wrote:
jeza u ledja wrote:Kaze frajer "sto ne mogu suplje" i u istoj recenici pita "kojih je to hiljade i hiljade terorista"? Kae daj imena. :lol:

I kae ne mogu suplje. Isto dijete.
Razumijem ja da ljudi odu u 'Merica. Natjera nevolja, jebi ga.
Ali nikako da skontam kako svi pocnu puhati u istu zurlu... je li to do vode, zraka, gravy sauce...?
Kaze ti ahbab insomnia "evo, sa imenima i prezimenima".
Ja imena i prezimena nisam vidio. Ti bezbeli jesi?
De me podsjeti, iz koje nam se ti ono zemlje javljas i pricinjavas nam zadovoljstvo svojim upisima na forumu?

Cisto da znam s cim da zapocnem svaku svoju narednu repliku tebi. :oops:
seln

#15004 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

jeza u ledja wrote:
seln wrote:
jeza u ledja wrote:Kaze frajer "sto ne mogu suplje" i u istoj recenici pita "kojih je to hiljade i hiljade terorista"? Kae daj imena. :lol:

I kae ne mogu suplje. Isto dijete.
Razumijem ja da ljudi odu u 'Merica. Natjera nevolja, jebi ga.
Ali nikako da skontam kako svi pocnu puhati u istu zurlu... je li to do vode, zraka, gravy sauce...?
Kaze ti ahbab insomnia "evo, sa imenima i prezimenima".
Ja imena i prezimena nisam vidio. Ti bezbeli jesi?
De me podsjeti, iz koje nam se ti ono zemlje javljas i pricinjavas nam zadovoljstvo svojim upisima na forumu?

Cisto da znam s cim da zapocnem svaku svoju narednu repliku tebi. :oops:
Iz Irana, to je valjda jasno... vidi se po mojim stavovima.
LBVIEW

#15005 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

breuer wrote:da su bogdo samo hiljade i hiljade
Sta bi se tek moglo reci za tvoje?
"Eroj, a ne zlocinac". :oops:
breuer

#15006 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

LBVIEW wrote:
istina boli
Rampage

#15007 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

breuer wrote:
LBVIEW wrote:
istina boli
Za vas je svaki musliman potencijalni terorista. Samo ne zaboravi da je ogromna razlika između potencijalnog teroriste i zločinca i vas stvarnih.

A posebna je priča što vas istina ne boli nego ste ponosni na svoje zločince i zločine. Kakav narod takve mu dike i ponosi.
LBVIEW

#15008 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

breuer wrote:
LBVIEW wrote:
istina boli
Legitimna podrska UZP i genocidu. :oops:
Boli, Spasoje, i treba da boli.
breuer

#15009 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

Rampage wrote:Za vas je svaki musliman potencijalni terorista. Samo ne zaboravi da je ogromna razlika između potencijalnog teroriste i zločinca i vas stvarnih.

A posebna je priča što vas istina ne boli nego ste ponosni na svoje zločince i zločine. Kakav narod takve mu dike i ponosi.
? Ko mi? Jevreji? Izraelci? 20% Izraela je naseljeno Arapima...ne kontam

:D
breuer

#15010 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

LBVIEW wrote:Legitimna podrska UZP i genocidu. :oops:
glupo, jeftino i providno...haman ko i arapska politika
Rampage

#15011 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

breuer wrote:
Rampage wrote:Za vas je svaki musliman potencijalni terorista. Samo ne zaboravi da je ogromna razlika između potencijalnog teroriste i zločinca i vas stvarnih.

Image
LBVIEW

#15012 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

breuer wrote:
LBVIEW wrote:Legitimna podrska UZP i genocidu. :oops:
glupo, jeftino i providno...haman ko i arapska politika
Istina boli, Spasoje. :izet:
seln

#15013 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

breuer wrote:

Kakav je to argument?
I Srbija je imala (vreme proslo) vise od 20% muslimana, pa joj to nije smetalo da kolje po Bosni.
jeza u ledja

#15014 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

seln wrote:
Tesko ti je prevalit preko usta, jelde? :lol:
Da cujemo na cijim mukama ti zivis i zaradjujes. :oops:
seln

#15015 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

jeza u ledja wrote:
seln wrote:
Na mukama postenih bijelih krscana, naravno.
Koje cu, takodje naravno, polako islamizirati.
aratet

#15016 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

seln wrote:
breuer wrote:

Kakav je to argument?
I Srbija je imala (vreme proslo) vise od 20% muslimana, pa joj to nije smetalo da kolje po Bosni.
Ni blizu poredjenje, Srbija kad je klala po Bosni je imala samo Sandze, a i njih je bilo vise u nasoj vojsci nego u njihovoj.
jeza u ledja

#15017 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

seln wrote:
jeza u ledja wrote:
seln wrote:
Ne, mislio sam na to da zivis u zapadnoj zemlji, koja je vjerovatno clanica EU i vjerovatno clanica NATO i generalno dio politickog, ekonomskog i vojnog saveza koji dominira svijetom, a ciji gradjani uzivaju plodove te dominacije. Kao glasac, kao porezni obveznik, kao radnik, ti doprinosis tom sistemu. Kad odes u radnju i kupis jeftinu elektroniku, kad odes na benzinsku i naspes gorivo, kad odes u supermarket i kupis jeftinu hranu, kad prodjes ulicom koju je neko ocistio, popravio, kad negdje putujes i kupis si avionsku kartu, kad nesto narucis preko interneta - ti si imao privilegiju i istovremeno dao doprinos tom sistemu. Istom sistemu, koji kako ti kazes "uvodi demokracije" po BI, ili postavlja diktatore, itd.
Ili mislis da je na primjer americka podrska libijskim pobunjenicima bila radi Amerike, a ne radi EU i libijske nafte? Ili mislis mozda da taksa koju izdvajas za razne socijalne programe kojim se mnoge EU zemlje toliko dice ne bi mogla biti visa, ili koristena za druge stvari da zemlja u kojoj zivis nema pokroviteljstvo NATO, cija vodeca zemlja SAD izdvaja za vojne potrebe ko sve ostale clanice zajedno?

Drugim rijecima, prije nego sto pocnes asocirati ljude na osnovu toga gdje zive, razmisli prvo malo o sebi, gdje si, sta si, dokle si. Hoces da postavljas neke moralne standarde, da se raspravljas oko toga gdje, ko, sta radi na BI ili bilo gdje u svijetu, podji prvo od sebe i od svog stvarnog zivota, ne ovog virtuelnog. Sta si ti uradio da doprineses svjetskim nepravdama koje se svaki dan desavaju, i sta si uradio da ih sprijecis? Najlakse je glumit Che Guevaru preko interneta. Papirnatog liberalisanja i licemjernog pacifizma mi je vise preko glave.
славянин

#15018 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

Nadzornik wrote:Ove fotografije ilustruju razliku izmedju obicnih metaka i medjunarodno zabranjenih metaka koje koriste Izraelski snajperisti
protiv palestinskih demonstranata.

Image
Image
Image
Mala digresija ako smijem :D

Lijevo - animacija stete i balistike metka prilkom prostrelne rane.

Desno - animacija stete i balistike gelera / srapnela prilikom prolaska kroz tkivo/kost.

Dakle ne radi se o razlicitoj municiji u puskama.Ukoliko malo se informises primjetit ces kako IDF koristi gumene metke sa oslabljenim punjenjem baruta - zapravo punjenje baruta odredjuje i silinu kineticke energije koja se prenosi na tkivo. :wink:
славянин

#15019 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

seln wrote:
jeza u ledja wrote:
seln wrote:
I dje ces posle bjezati kada ih islamiziras... djes trazit posao :lol:
seln

#15020 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

aratet wrote:
seln wrote:
breuer wrote:

Kakav je to argument?
Ni blizu poredjenje, Srbija kad je klala po Bosni je imala samo Sandze, a i njih je bilo vise u nasoj vojsci nego u njihovoj.
A Sandze su valjda budisti? :-)
Tvoja izjava: u Izraelu ima 20% Arapa (to valjda dokaz koliko je Izrael fin).
Moja izjava: u Srbiji (za vrijeme agresije) bilo vise od 20% muslimana (Sandze, Albanci, Goranci...).
Shvatas ili treba jos jednom za cioniste na jeftinijim okupiranim teritorijama?
seln

#15021 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

jeza u ledja wrote:
seln wrote:
jeza u ledja wrote:
Ne, mislio sam na to da zivis u zapadnoj zemlji, koja je vjerovatno clanica EU i vjerovatno clanica NATO i generalno dio politickog, ekonomskog i vojnog saveza koji dominira svijetom, a ciji gradjani uzivaju plodove te dominacije. Kao glasac, kao porezni obveznik, kao radnik, ti doprinosis tom sistemu. Kad odes u radnju i kupis jeftinu elektroniku, kad odes na benzinsku i naspes gorivo, kad odes u supermarket i kupis jeftinu hranu, kad prodjes ulicom koju je neko ocistio, popravio, kad negdje putujes i kupis si avionsku kartu, kad nesto narucis preko interneta - ti si imao privilegiju i istovremeno dao doprinos tom sistemu. Istom sistemu, koji kako ti kazes "uvodi demokracije" po BI, ili postavlja diktatore, itd.
Ili mislis da je na primjer americka podrska libijskim pobunjenicima bila radi Amerike, a ne radi EU i libijske nafte? Ili mislis mozda da taksa koju izdvajas za razne socijalne programe kojim se mnoge EU zemlje toliko dice ne bi mogla biti visa, ili koristena za druge stvari da zemlja u kojoj zivis nema pokroviteljstvo NATO, cija vodeca zemlja SAD izdvaja za vojne potrebe ko sve ostale clanice zajedno?

Drugim rijecima, prije nego sto pocnes asocirati ljude na osnovu toga gdje zive, razmisli prvo malo o sebi, gdje si, sta si, dokle si. Hoces da postavljas neke moralne standarde, da se raspravljas oko toga gdje, ko, sta radi na BI ili bilo gdje u svijetu, podji prvo od sebe i od svog stvarnog zivota, ne ovog virtuelnog. Sta si ti uradio da doprineses svjetskim nepravdama koje se svaki dan desavaju, i sta si uradio da ih sprijecis? Najlakse je glumit Che Guevaru preko interneta. Papirnatog liberalisanja i licemjernog pacifizma mi je vise preko glave.
To sto ja zivim u demokratskoj drzavi valjda opravdava svinjarije (paznja, taref) Izraela na okupiranim teritorijama?
Ili si me u Trumpovskom maniru, po sistemu "ko nije s nama, taj je protiv nas", odmah obiljezio kao islamistu? Jer, ko nije za Izrael, taj je islamista... ili tako nekako.
Dakle, par osnovnih pojmova (znam da je opste uobrazovanje u USA truba, ali bas toliko...):
USA nije "zapad". USA nije NATO. USA nije "demokratski svijet". Mozda jeste dio svega toga, i to onaj najgori dio.
Kada bi mi alternativa bila USA ili BiH, pecatim obrazom da bih se bez razmisljanja vratio u BiH.
Ako nisi u toku, vas narandzasti majmun se igra hegemonije. Kako stvari stoje, EU ce se ubuduce morati snalaziti sama, i ako mene pitas, bilo je krajnje vrijeme. Pa bilo dobro, bilo lose... bar nece ona vreca govana moci musolinijevski dizati bradu na skupovima istinski demokratskih drzava.
P.S. Vecina tih drzava takodje smatra da je Izrael pocinio zlocin.
seln

#15022 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote: Mala digresija ako smijem :D

Desno - animacija stete i balistike gelera / srapnela prilikom prolaska kroz tkivo/kost.

Dakle ne radi se o razlicitoj municiji u puskama.Ukoliko malo se informises primjetit ces kako IDF koristi gumene metke sa oslabljenim punjenjem baruta - zapravo punjenje baruta odredjuje i silinu kineticke energije koja se prenosi na tkivo. :wink:
Kako divno za sve one koji ostanu trajni invalidi!
Volis Izrael ili mrzis muslimane?
seln

#15023 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote:
seln wrote:
jeza u ledja wrote: Tesko ti je prevalit preko usta, jelde? :lol:
I dje ces posle bjezati kada ih islamiziras... djes trazit posao :lol:
Prodavacu rijecnike srbima, sa obiljezenim pojmom "ironija".
славянин

#15024 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

seln wrote:

Znaci ako ukazem da je postavljena slika - Laznjak/propaganda - i to upotpunim obrazlozenjem - znaci da volim izrael ili mrzim muslimane :? Svako ko se ne slozi sa necim sto se plasira sa pro-palestinske strane - automatski mrzi muslimane ????
seln

#15025 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote:
seln wrote:

Znaci ako ukazem da je postavljena slika - Laznjak/propaganda - i to upotpunim obrazlozenjem - znaci da volim izrael ili mrzim muslimane :? Svako ko se ne slozi sa necim sto se plasira sa pro-palestinske strane - automatski mrzi muslimane ????
Jesi li ti presisao belog luka ili sta?
Objasnjavas ljepotu upotrebe gumenih metaka, a iza svake akcije izraelske vojske ostaju mrtvi i invalidi.
Locked