HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hoggarr

#15001 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

KID 22

Image

Image
necko_hz

#15002 Re: HS kablovska

Post by necko_hz »

Kako skenirate kanale? :-D
The Realist

#15003 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Evo proradilo kod mene.

Pošto sam se odlučio za reciever kada potpišem novi ugovor (danas potpisujemo ugovor i stvarno se nadam da će brzo doći, a.B.d., jer nema šanse da ću ponovo redati kanale, kad ih još "pola" ne radi), samo da provjerim sa onim koji znaju, je li im reciever OK i jelda poreda sam kanale on po vrsti programa i ima neku logiku kako su to uradili?

A druga opcija, zna li iko gdje mogu popraviti daljinski, jer nigdje ne mogu naći za ovo svoje HEMA čudo daljinski koji radi (univerzalni)?
operacija labrador

#15004 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

Molio bih objašnjenje od "HS kablovska". Prije par minuta TM podrška za pakete (broj 1360) na moj upit :"kako je moguće da npr paket Trio Grande Family na HS-u košta 41.90 km ( ne znam jel ovo s PDV-om ili bez) a na TM 56 KM ?" odgovorio da oni NEMAJU POJMA o čemu se radi.

http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... OVNIKA.pdf
Image

Molio bih da razjasnite situaciju - konačno . Kao prvu nejasnoću razjasnite s kojim operaterom MOŽEMO potspisati novi ugovor ?! Dakle ostaje li HS kao pravno lice s kojim se može zasnovati nova ugovorna obaveza ? Koji je vaš status uopće - ako kao što kaže TM podrška možemo zadržati usluge i pakete HS, šta je vaša obaveza prema nama...Niti vam se možemo obratiti za podršku jer nas preusmjeravate na 1360 a to je Telemach a s druge strane objavite vlastiti cjenovnik novih usluga za koje ,ponavljam, na TM , NEMAJU POJMA ... što bi rekli - objasnite konačno ljudima ,status HS Kablovska, da ne gubimo vrijeme jer su mnogi korisnici u dilemi glede potpisivanja novih ugovora.

JOŠ JEdnOM PONAVLJAM MI NA HS KABLOVSKA SMO VAŠI KORISNICI - PREMA UGOVORU IMATE OBAVEZE PREMA NAMA ...
Last edited by operacija labrador on 22/01/2016 12:43, edited 1 time in total.
batara

#15005 Re: HS kablovska

Post by batara »

operacija labrador wrote:Molio bih objašnjenje od "HS kablovska". Prije par minuta TM podrška za pakete (broj 1360) na moj upit :"kako je moguće da npr paket Trio Grande Family na HS-u košta 41.90 km ( ne znam jel ovo s PDV-om ili bez) a na TM 56 KM ?" odgovorio da oni NEMAJU POJMA o čemu se radi.

Image

Molio bih da razjasnite situaciju - konačno . Kao prvu nejasnoću razjasnite s kojim operaterom MOŽEMO potspisati novi ugovor ?! Dakle ostaje li HS kao pravno lice s kojim se može zasnovati nova ugovorna obaveza ? Koji je vaš status uopće - ako kao što kaže TM podrška možemo zadržati usluge i pakete HS, šta je vaša obaveza prema nama...Niti vam se možemo obratiti za podršku jer nas preusmjeravate na 1360 a to je Telemach a s druge strane objavite vlastiti cjenovnik novih usluga za koje ,ponavljam, na TM , NEMAJU POJMA ... što bi rekli - objasnite konačno ljudima ,status HS Kablovska, da ne gubimo vrijeme jer su mnogi korisnici u dilemi glede potpisivanja novih ugovora.
Pa nije ti tu uracunata kablovska,. znaci dodas na to jos 15KM i eto kao u telemacha...mada ne znam sta ovoliko presaravaju, kad vise nismo HS.
btw. Mene jutros zvali (na Ilidzi zivim) gospodine hocete da prikljucite digitalnu kao sad neka akcija, pa reko ja sam na hs-u..kaze nema veze, mi smo ih preuzeli i eto kao da izaberem jedan od tih duo ili grande paketa.. a mogu i da ne uzmem niko me ne tjera..Na kraju sam pristao uzeti duo paket, pola godine placam samo 20KM..kao zbog te akcije..Doci ce sljedece sedmice da mi to prikljuce.
operacija labrador

#15006 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

batara wrote:
operacija labrador wrote:Molio bih objašnjenje od "HS kablovska". Prije par minuta TM podrška za pakete (broj 1360) na moj upit :"kako je moguće da npr paket Trio Grande Family na HS-u košta 41.90 km ( ne znam jel ovo s PDV-om ili bez) a na TM 56 KM ?" odgovorio da oni NEMAJU POJMA o čemu se radi.

Image

Pa nije ti tu uracunata kablovska,. znaci dodas na to jos 15KM i eto kao u telemacha...mada ne znam sta ovoliko presaravaju, kad vise nismo HS.
btw. Mene jutros zvali (na Ilidzi zivim) gospodine hocete da prikljucite digitalnu kao sad neka akcija, pa reko ja sam na hs-u..kaze nema veze, mi smo ih preuzeli i eto kao da izaberem jedan od tih duo ili grande paketa.. a mogu i da ne uzmem niko me ne tjera..Na kraju sam pristao uzeti duo paket, pola godine placam samo 20KM..kao zbog te akcije..Doci ce sljedece sedmice da mi to prikljuce.
Predpostavimo sam da nedostaje onih 15 km - ali to se MORA napisati. I čemu uopće taj cjenovnik na HS stranici kada je očigledno da HS kao pravno lice više ne postoji. Ako postoji onda je moguće potpisati sa HS nove ugovore ako ne onda je besmisleno objaviti cjenovnik.
batara

#15007 Re: HS kablovska

Post by batara »

operacija labrador wrote:
batara wrote:

Image

Predpostavimo sam da nedostaje onih 15 km - ali to se MORA napisati. I čemu uopće taj cjenovnik na HS stranici kada je očigledno da HS kao pravno lice više ne postoji. Ako postoji onda je moguće potpisati sa HS nove ugovore ako ne onda je besmisleno objaviti cjenovnik.
Znam sve, ima milion nelogicnosti...ali uglavnom ovaj novi ugovor sto ja trebam da potpisem je sa telemachom..nema vise hs-a...
The Realist

#15008 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Evo sad supruzi kažu da ne može se sada potpisati, a ovi mi na 1360 rekli da možemo. Pa zar opet moram 150 kanala reda u pm.... Kud se i signal pokvario odjednom, neki kanali nisu gledljivi uopšte.
f_ar

#15009 Re: HS kablovska

Post by f_ar »

operacija labrador wrote:
Pa i pise, na par mjesta u dokumentu, npr na zadnjoj: Image

Nego ko mi moze objasniti, ako sa KID 22 paketa predjem na DUO NET GRANDE koji sadrzi D3 Osnovni paket, a mene zanima D3 Prošireni + HD paket, koliko ce cijena na kraju iznositi?
Ovo s dodatnim opcijama mi nije jasno... Naime, cijenu doplate za Prošireni paket sa Osnovnog paketa nikako ne mogu naci... Ima da se dokupi Prošireni paket po cijeni 10km, ali s kog paketa je to? Start paketa?

Cak ni za HD paket mi nije jasno, kolika bi bila doplata na DUO NET GRANDE koji sadzi vec 9 HD kanala, a slabiji DUO NET sadrzi 5 HD kanala... Neki HD kanali su vec ukljuceni u Osnovni i prosireni paket...

Ako neko ima iskustva s ovim, bio bih zahvalan da elaborira...
chakany

#15010 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Evo dobio sam račun, i na poledžini ništa novo ne piše, ostala su stara obavještenja.
Interesuje me od kada ćemo biti u mogućnosti uzeti pakete koji nas interesuju, konkretno mislim na digitalnu televiziju, jer su neki kanali zaključani?
Adriatic

#15011 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Pojavio se neki kanal na analognoj sa rasporedom i frekvencijama.
Sve bi bilo dobro da frekvencije nisu pogrešne. :-) :izet:
The Realist

#15012 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:Evo dobio sam račun, i na poledžini ništa novo ne piše, ostala su stara obavještenja.
Interesuje me od kada ćemo biti u mogućnosti uzeti pakete koji nas interesuju, konkretno mislim na digitalnu televiziju, jer su neki kanali zaključani?
Ne znaju, tako da će ti teško odgovoriti ovdje. Meni rekli danas, pa polovinom februara, pa možda u ponedjeljak, pa možda sljedeće sedmice, ovo sve u roku od 2h neka.

Ja sam uspio kompromis naći vezano za ove module, jer sam tražio u zamjenu reciever (jer imam pravo na to i sada), ali izgleda da će mi onaj svoj D3Mini donijeti, koji se i za HD koristi, tako da će to dobro ispasti, a.B.d.!

Sada se moram sa analognom izboriti, jer sve drugačije. Je li im barem spisak analognih kanala tačan?
chakany

#15013 Re: HS kablovska

Post by chakany »

The Realist wrote:
chakany wrote:Evo dobio sam račun, i na poledžini ništa novo ne piše, ostala su stara obavještenja.
Ne znaju, tako da će ti teško odgovoriti ovdje. Meni rekli danas, pa polovinom februara, pa možda u ponedjeljak, pa možda sljedeće sedmice, ovo sve u roku od 2h neka.

Ja sam uspio kompromis naći vezano za ove module, jer sam tražio u zamjenu reciever (jer imam pravo na to i sada), ali izgleda da će mi onaj svoj D3Mini donijeti, koji se i za HD koristi, tako da će to dobro ispasti, a.B.d.!

Sada se moram sa analognom izboriti, jer sve drugačije. Je li im barem spisak analognih kanala tačan?
Imaš ukupno 59 analognih kanala, koliko sam ja mogao da upratim.
193 digitalna kanala + radio kanali + Stingray kanali (Odlična tematska muzika, ovo je super stvar :thumbup: ), i to ti je ukupno 266 kanala na digitalnoj.
Fali još šest kanala koje ima Telemach, a ovi na HS-u nisu uveli, među njima i RTS 1.
Frekvencija 722 je jako loša, tamo se bukvalno ništa ne vidi, slika ima česte smetnje.
Last edited by chakany on 22/01/2016 14:29, edited 2 times in total.
chakany

#15014 Re: HS kablovska

Post by chakany »

.
The Realist

#15015 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:
Imaš ukupno 59 analognih kanala, koliko sam ja mogao da upratim.
193 digitalna kanala + radio kanali + Stingray kanali (Odlična tematska muzika, ovo je super stvar :thumbup: ), i to ti je ukupno 266 kanala na digitalnoj.
Fali još šest kanala koje ima Telemach, a ovi na HS-u nisu uveli, među njima i RTS 1.
Frekvencija 722 je jako loša, tamo se bukvalno ništa ne vidi, slika ima česte smetnje.
Za digitalnu će reciever obaviti, ali za analognu moram manuelno kanal po kanal tražiti i onda redati (stari TV).
Darh Wader

#15016 Re: HS kablovska

Post by Darh Wader »

Hoće li se skoro poboljšati net koji je blago rečeno loš, brzina je slaba i nestabilna i to u večernjim satima a i konekcija puca.Nekadašnji HS-ov net je bio Bog i batina za ovo što sad dobijamo.

I zašto je loš svuk na SK1 u pitanju je analogna.Pucketanje i šumovi su iritirajući.
barcelona81

#15017 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

Da li je jos nekom nakon skeniranja onemoguceno gledanje oba Eurosporta u HD, history HD i jos par kanala u HD koje smo imali kao korisnici kid paketa
Raigor Stonehoof

#15018 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

jeste
barcelona81

#15019 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

Pa hoce li nam vratiti to. Ok hajde vidim u ponudi su kodirani telemqchovi kanali. Ali ba eurosport kodirali pa daj...
crnivrag

#15020 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

barcelona81 wrote:Da li je jos nekom nakon skeniranja onemoguceno gledanje oba Eurosporta u HD, history HD i jos par kanala u HD koje smo imali kao korisnici kid paketa
Eurosportovi i History u HD rezoluciji su u Telemach ponudi dio HD paketa, i nije ih moguće gledati u ostalim paketima.
hemed

#15021 Re: HS kablovska

Post by hemed »

Danas kada su mi pustali novi signal ukucao sam nove frekvencije naslo mi je dosta nekakvih kanala ali ni jedan kanal nema ime samo stoji prazno, pa sad me zanima dali je problem u resiveru ili do njih, a rijec je o starom hema sd resiveru
AdrianMole

#15022 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Evo i kod mene nova programska shema.Inače,imao sam KID 14 paket.Prvo što upada u oči je dosta kodiranih kanala i vrlo malo HD kanala koji rade.Od HD kanala koji nisu kodirani tu su :BHT,Hayat,N1,24 Kitchen,Nat Geo,SK1,SK2 ,SK Golf,Viasat Nature.Dosljedno su svi kanali iz Telamachove proširenog paketa zaključani ,ali su mi zaključani i Nat Geo Wild i C&I što bi valjda bio osnovni paket.Dobra stvar su ovi Stingray radio kanali.Ima još smetnji kod par kanala (Medical Ch nema tona),no to će valjda skoro regulirati.Ostali smo bez Al Jaazere HD što je velika,velika šteta.Radi se o besplatnom kanalu koji je i jedini all news kanal sa glavnim središtem u BiH.Hajde da ovdje lagano pokrenemo peticiju za njegovo vraćanje.S obzirom na prethodna iskustva (čitaj:Hayat HD i Hayatovci) mislim kako nije neodgovorno misliti kako će ako skupimo dovoljno podrške i Telemach uvažiti naše mišljenje.
kemox

#15023 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Ma meni nije jasni ništa??Evo pustili mi novu programsku šemu, sve skoro zaključano. KID 8, gdje sam ja ovdje?? NE KONTAM?? Ko još normalan sluša radio preko tv_a. ŠTA JE OVO?????????????????????????????
neves

#15024 Re: HS kablovska

Post by neves »

Kod mene je ovaj sivi resiver.Na koji nacin da preskeniram?Mozel neko strucni da mi pojasni??
kakaljin

#15025 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

kakaljin wrote:
Pa zar nebi sve trebali prebacivati na one pakete i usluge koje su cijenovno jednake, a gdje su razlike veoma male da se kontaktira korisnik da se pita hoce te li veci ili manji paket nastaviti koristiti.

Konkretno cijena digitale kod HS-a je 13,50 KM i sta se u digitalnoj ponudi moze uzeti za taj iznos da se na to prebace korisnici, a dalje ko sta zeli vise ili manje da korisnik kaze. Jer po ovoj cijeni bi svi HS korisnici trebali imati prosireni paket plus cinemax paket jer ukupna cijena je skoro ista i razlika je u 0,50 KM. Ili da daju prosireni paket i dodatni stb ili modul pa da na dva tv-a gledas prosireni paket od 10 KM i placas 3,50 KM dodatni stb ili modul na drugom tv-u, sto je identican iznos digitale koji se do sada placao. I to bez ikakvog potpisivanja novog ugovora jer nastavljas korisiti cjenovno jednaku uslugu. Vec dalje paketi i ostale stvari je druga stvar.

Dok bi KID paketi trebali da idu KID 8 = DUO NET jer je cijena 36,30 naprema 39,30 jer je najbliza cjenovno.
KID 14 je vec izmedju DUO NET i DUO NET GRANDE sa cijenom pa ce tu biti zezancije, ali primjer da se KID 14 zamjeni sa DUO NET plus OSNOVNI paket, sto bi bilo priblizno cjenovno, 42,30 KM naprema 39,90 KM + 2 KM = 41,90 KM
KID 22 bi trebao da bude DUO NET GRANDE 47,30 KM naprema 47,90 KM.

Ovo bi otprilike bilo najpostenije po meni da se HS korisnici prebace na telemach pakete, bez ikakvih dodatnih obaveza od strani korisnika.
Evo ovdje sam napisao sta bi po meni trebali u telemachu biti KID paketi kada prebace, i gledao sam jos ko uzme prosireni paket njemu ne treba SK HD paket jer ga vec ima u prosirenom.
Locked