Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#15001 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma nema to za mene veze sa političkom scenom.
Ovo što Jusuf Nurkić radi ima samo veze sa tim da je bezobrazna i nadobudna debilčina, ni sa čim drugim.
Ovo što Jusuf Nurkić radi ima samo veze sa tim da je bezobrazna i nadobudna debilčina, ni sa čim drugim.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15002 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dobro, treba malo zaviriti i u porodicno stablo...kakav je stari, kakva je narav, odakle, ko, sta....Muhamed Đakmić wrote:Ma nema to za mene veze sa političkom scenom.
Nije Jusuf takav postao preko noci, ono moze se nesto okuraziti, ali ne moze preko noci od insana postat papak.
-
Vega_Brothers
#15003 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ti si momak zaluto' ovdje izgleda
- Muhamed Đakmić
#15004 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma meni je to sve legitimno, budi šta god hoćeš, igraj ili ne igraj, ali budi čovjek i to makar objasni javnosti i ljudima iz saveza. Volio bih da ga pomnože sa nulom fino, pa nek se drži Portlanda, ovako će te zavaliti kad bude najpotrebniji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15005 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jasno, ali jos nismo imali slucaj da se neko javno odrekao reprezentacije nego se ovako vrda i nesto mudruje.
Ovi iz saveza nisu takav karakter da bi poduzeli nesto konkretno. Da mi je u bilo kojem sportu dozivjeti da su u savezu ljudi koji rade svoj posao i koji stvari postavljaju jasno tamo gdje im je mjesto.
Ovi iz saveza nisu takav karakter da bi poduzeli nesto konkretno. Da mi je u bilo kojem sportu dozivjeti da su u savezu ljudi koji rade svoj posao i koji stvari postavljaju jasno tamo gdje im je mjesto.
- Muhamed Đakmić
#15006 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A šta će i oni preduzeti?
Mislim, najbolje što je neko preduzeo jeste ono što je Barbarić rekao za Đedovića da je šupak. E sad, da li zaista neko treba hodati i redom ih nazivati šupcima jer u suštini upravo to jesu, ja ne znam. Ali ne možeš im ništa. Tj. možeš ih nikad više ne pozvati, meni bi to idealna mjera bila.
Mislim, najbolje što je neko preduzeo jeste ono što je Barbarić rekao za Đedovića da je šupak. E sad, da li zaista neko treba hodati i redom ih nazivati šupcima jer u suštini upravo to jesu, ja ne znam. Ali ne možeš im ništa. Tj. možeš ih nikad više ne pozvati, meni bi to idealna mjera bila.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15007 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa eto, slazem se, to je bilo dosad najkorektnije i najdirektnije. Jes, papak si i vozdra.Muhamed Đakmić wrote:A šta će i oni preduzeti?
Ali uglavnom svi mudruju i izjavljuju jedno, a rade drugo. I savez i igraci.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#15008 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gentika stari moj i dokazana formula sta se desi kad papak dodje do para!Tomahawk11 wrote:Dobro, treba malo zaviriti i u porodicno stablo...kakav je stari, kakva je narav, odakle, ko, sta....Muhamed Đakmić wrote:Ma nema to za mene veze sa političkom scenom.
Nije Jusuf takav postao preko noci, ono moze se nesto okuraziti, ali ne moze preko noci od insana postat papak.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15009 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nazalost.hrasno38 wrote:
Gentika stari moj i dokazana formula sta se desi kad papak dodje do para!
Sad ce neko doci s pricom kako je igrao za mladje selekcije po B diviziji.
Sjetimo se da tad jos uvijek nije bio NBA igrac.
Mlad je momak, ali ocito podlozan uticaju i uz to ne bas neki karakter.
Zao mi je iz ugla reprezentacije, jer bi stvarno imali puno sa njim, ali ovako ce to tesko ici.
- phillie
#15010 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jest, to bi bilo idealno da mi imamo deset NBA igraca, pet iz euroligaskih klubova itd....ali nemamo...nama kad otkazu dvojica ili trojica igraca mi smo osudjeni da u petorci imamo umjetnika iz SB koji je malo i kosarkas (Perisisc) i ostale slicinih njemu. Lako je odjebavati od reprezentacije kad imas kvalitetnih zamjena. Eh sad, jedino ako nemas nekih rezultatskih ambicija, pa svejedno ti je dal ces od Belgije ili Luksemburga fasovati po usima. Onda ok...Muhamed Đakmić wrote:A šta će i oni preduzeti?
- hrasno38
#15011 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To je jedini dobar potez Barbarica jer kad se sagleda objektivno Djedovic je najveci supak medju njima ali ono ubjedljivo. U XXI vijeku javnosti reci da nije znao da Njemacka nema dvojeno drzavljanstvo je isto kao da nas je sve zatjero u tri pizde materine.Muhamed Đakmić wrote:A šta će i oni preduzeti?
Teletovic od pocetka svoje karijere kontantno puca toplo hladno i isti je bio dok nije otisao u NBA. Od 2003 godine je BiH ucestvovala na 5 EP-a a on je igrao cini mi se na 2 maksimalno 3.....a za kvalifikacije necu ni da pricam.
Nurkic je opet treca prica koja se moze nazvati jednostavno "BH papak" i sa tim si jednostavno sve rekao. Jebala se majka Harunu i Dini jer su nam dotakli nasu igracku velicinu koja ne postuje univerzalna pravila sporta i oni odose a Jusuf nastavi pos starom i samo najveci ljudski licemjeri mogu sada stati iza njega i braniti ga.
Za ovakve smradove Titova YU je bila izmisljena i u njoj ajde stisni muda pa se ovako ponasaj prema reprezentaciji. Ja da se nesto pitam svoj trojci bi zauvijek zatvorio sva vrata prema BiH jer jednostavno nisu zasluzili da budu drzavljani ove zemlje ma kakva ona bila!!!
- Muhamed Đakmić
#15012 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja sam opet bliže stavu hrasnog o tome da ih treba nogirati. Hvala vam na svemu i svaka čast, ali momci, ova zemlja sa vama nikad nije dohvatila drugi krug Evropskog prvenstva. Zapravo, kad smo sastavili dvije megazvijezde nakantala nas je Rusija u kvalifikacijama, nismo ni njih uspjeli proći. Hvala, ali možemo tako i bez vas, a bar neće biti previše drame.phillie wrote:Jest, to bi bilo idealno da mi imamo deset NBA igraca, pet iz euroligaskih klubova itd....ali nemamo...nama kad otkazu dvojica ili trojica igraca mi smo osudjeni da u petorci imamo umjetnika iz SB koji je malo i kosarkas (Perisisc) i ostale slicinih njemu. Lako je odjebavati od reprezentacije kad imas kvalitetnih zamjena. Eh sad, jedino ako nemas nekih rezultatskih ambicija, pa svejedno ti je dal ces od Belgije ili Luksemburga fasovati po usima. Onda ok...Muhamed Đakmić wrote:A šta će i oni preduzeti?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#15013 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kazu kad trazis zenu gledaj kakva joj je mati.hrasno38 wrote:Gentika stari moj i dokazana formula sta se desi kad papak dodje do para!Tomahawk11 wrote:Dobro, treba malo zaviriti i u porodicno stablo...kakav je stari, kakva je narav, odakle, ko, sta....Muhamed Đakmić wrote:Ma nema to za mene veze sa političkom scenom.
Isto tako kad neko trazi muza,gledaj mu i oca,dedu amidze,sve muske
- DaffyDuck
#15014 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tad je i njemu trebalo da igra.Tomahawk11 wrote:Nazalost.hrasno38 wrote:
Zao mi je iz ugla reprezentacije, jer bi stvarno imali puno sa njim, ali ovako ce to tesko ici.
Ne treba ih vise ni zvati i gotovo
- hrasno38
#15015 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hrasno38 wrote:Gentika stari moj i dokazana formula sta se desi kad papak dodje do para!
Ja uopste ne mogu da stavim u nikakv okvir kako neko moze da ima bilo kakvu dilemu da igra za svoju zemlju pogotovo ako zna kroz sta je sve prosla ta zemlja i kroz sta sve i dan danas prolazi. Takvi bi da sutra opet zapuca ispalili svoje guzice i prosipali patriotizam i hrabrost sirom svijeta. Zato nam takvi ne trebaju nego oni koji otvorenog srca zele i hoce pa makar bili i najvece tarabe.mali_milojica wrote:Kazu kad trazis zenu gledaj kakva joj je mati.
Isto tako kad neko trazi muza,gledaj mu i oca,dedu amidze,sve muske
- hrasno38
#15016 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Naravno jer je tad bio mudo Marjanovo od 120kgDaffyDuck wrote:Tad je i njemu trebalo da igra.Tomahawk11 wrote:Nazalost.hrasno38 wrote:
Ne treba ih vise ni zvati i gotovo
- dulekrele
#15017 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bolje je imati prosjecnog igraca kojem je stalo do reprezentacije i koji ce se boriti bez obzira koji mu je igracki potencijal nego imati dvojicu nba nadobudnih papcina od kojih nemas nikakvu korist osim da kvare atmosferu.
- hrasno38
#15018 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
http://scsport.ba/kovacevic-za-sc-stipa ... h-povreda/
i aj trebam onu trojicu govanara da stavljam u siti kos sa ovim sjajnim ljudima.NIKADA!!!
i aj trebam onu trojicu govanara da stavljam u siti kos sa ovim sjajnim ljudima.NIKADA!!!
- Bosanski_kralj
#15019 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije toliki problem što je otkazao, već način na koji je to učinio.
-
Vega_Brothers
#15020 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Suludo je bilo očekivati da će NBA igrač nastupiti na ovom turniru država sa košarkom u povoju. Nije on jedini koji preko društvenih mreža obavjesti javnost da neće nastupati, ali je komunikacija sa Savezom morala biti bolja.
Ko su ti koji "ne znaju ali će se boriti"? Stipanović je napustio pripreme za kvalifikacije jer nije htio biti treći centar. Pih.
Mi imamo igrače koji:
- znaju ali neće
- ne znaju ali neće
- ne znaju ali hoće
Još čekamo igrača koji zna i hoće.
Ko su ti koji "ne znaju ali će se boriti"? Stipanović je napustio pripreme za kvalifikacije jer nije htio biti treći centar. Pih.
Mi imamo igrače koji:
- znaju ali neće
- ne znaju ali neće
- ne znaju ali hoće
Još čekamo igrača koji zna i hoće.
- It_is_a_Leclerc
#15021 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A vi fakat mislite da mi nećemo vidjeti kako se ovdje piše da je Jusuf Nurkić igrao B diviziju "dok nije bio NBA igrač"
Jusuf Nurkić je jedini igrač u historiji B divizija koji se sa profesionalnim NBA ugovorom hrvao s nekakvim hrmpalijama sa Kipra i nesvrstane Malte. Prema tome, nemojte, molim vas, da lažete i izmišljate. Imamo mi wikipediju i znamo provjeriti.
Ovi koji predlažu da se reprezentacija zahvali Nurkiću jednostavno nisu svjesni svoje nesvijesti. Pa pola Evrope bi za ovakvog igrača prodalo državne zalihe zlata, a Bošnjo bi temeljem "patriotizma" tjerao i rastjerivao.
A ako već krenemo od rastjerivanja bolje da se krene od novopečenog jablaničkog poljoprivrednika i tuzlanskog ugostitelja, Mirze Teletovića. On valjda zna da mu je ovo zadnja prilika da pomogne reprezentaciji jer će za koju godinu završiti karijeru, ali gospodin ni to ne želi.
Najveća žrtva u cijeloj priči je Duško Vujošević. Čovjeku na početku priče trebalo reći na koga će moći računati i zdravo.
Jusuf Nurkić je jedini igrač u historiji B divizija koji se sa profesionalnim NBA ugovorom hrvao s nekakvim hrmpalijama sa Kipra i nesvrstane Malte. Prema tome, nemojte, molim vas, da lažete i izmišljate. Imamo mi wikipediju i znamo provjeriti.
Ovi koji predlažu da se reprezentacija zahvali Nurkiću jednostavno nisu svjesni svoje nesvijesti. Pa pola Evrope bi za ovakvog igrača prodalo državne zalihe zlata, a Bošnjo bi temeljem "patriotizma" tjerao i rastjerivao.
A ako već krenemo od rastjerivanja bolje da se krene od novopečenog jablaničkog poljoprivrednika i tuzlanskog ugostitelja, Mirze Teletovića. On valjda zna da mu je ovo zadnja prilika da pomogne reprezentaciji jer će za koju godinu završiti karijeru, ali gospodin ni to ne želi.
Najveća žrtva u cijeloj priči je Duško Vujošević. Čovjeku na početku priče trebalo reći na koga će moći računati i zdravo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15022 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Koliko je imao utakmica na kontu u NBA tada?It_is_a_Leclerc wrote:A vi fakat mislite da mi nećemo vidjeti kako se ovdje piše da je Jusuf Nurkić igrao B diviziju "dok nije bio NBA igrač"![]()
Prosipas se sa izvorima kao sto je wiki.
Jelde, trebali bi mu i popusiti, nema veze sto se on sprda s nama?
Al kako su dvostruki arsini cudo. Mirza Teletovic se proziva, ali Jusufu Nurkicu treba na koljenima klecati. Koliko taj Jusuf Nurkic ima utakmica za seniorski tim pa nas je toliko zaduzio? Ah da, igrao je za mladi tim u B diviziji. Sa NBA ugovorom! Nije sala!
Pa sam Vujosevic je rekao da racuna na Jusufa Nurkica i da planira oko njega graditi ekipu. Nije covjek znao da je ovaj vec u Nikola Pekovic modu.
- It_is_a_Leclerc
#15023 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja sam o pitanju statusa Jusufa Nurkića za vrijeme nastupa za reprezentaciju BiH u B diviziji (koja je otprilike prvenstvo malih zemalja nivo) bio više nego jasan.Tomahawk11 wrote:Koliko je imao utakmica na kontu u NBA tada?It_is_a_Leclerc wrote:A vi fakat mislite da mi nećemo vidjeti kako se ovdje piše da je Jusuf Nurkić igrao B diviziju "dok nije bio NBA igrač"![]()
Prosipas se sa izvorima kao sto je wiki.
Jelde, trebali bi mu i popusiti, nema veze sto se on sprda s nama?![]()
![]()
![]()
Al kako su dvostruki arsini cudo. Mirza Teletovic se proziva, ali Jusufu Nurkicu treba na koljenima klecati. Koliko taj Jusuf Nurkic ima utakmica za seniorski tim pa nas je toliko zaduzio? Ah da, igrao je za mladi tim u B diviziji. Sa NBA ugovorom! Nije sala!
Pa sam Vujosevic je rekao da racuna na Jusufa Nurkica i da planira oko njega graditi ekipu. Nije covjek znao da je ovaj vec u Nikola Pekovic modu.
Također, vrlo jasno sam rekao da je razlika između Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića u njihovom statusu. Mirza je "provjereni patriota", "zadužio nas aman zaman", "kapiten", "stari lisac" pred kraj karijere, a Nurkić je zvijezda u usponu koja će, Bože zdravlja, u narednih 10-15 godina nositi reprezentaciju BiH.
No, nisam vidio da se nešto previše izjednačavaju njih dvojica. Uglavnom se pljuje po Nurkiću, dok se Teletovića pošteđuje, na prvi pogled, zbog minulog rada. Ali, ako pogledamo bolje izgleda da je po Nurkiću lakše pljuvati jer je iz Svojata, ima ružnu kapu i sluša narodnjake. Đeš na raju Teletovića koji otvori pub gdje nema narodnjaka i slika se sa Hadžihafizbegovićem. PatriJote
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15024 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A kod tebe obrnutoIt_is_a_Leclerc wrote:
Ja sam o pitanju statusa Jusufa Nurkića za vrijeme nastupa za reprezentaciju BiH u B diviziji (koja je otprilike prvenstvo malih zemalja nivo) bio više nego jasan.
Također, vrlo jasno sam rekao da je razlika između Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića u njihovom statusu. Mirza je "provjereni patriota", "zadužio nas aman zaman", "kapiten", "stari lisac" pred kraj karijere, a Nurkić je zvijezda u usponu koja će, Bože zdravlja, u narednih 10-15 godina nositi reprezentaciju BiH.
No, nisam vidio da se nešto previše izjednačavaju njih dvojica. Uglavnom se pljuje po Nurkiću, dok se Teletovića pošteđuje, na prvi pogled, zbog minulog rada. Ali, ako pogledamo bolje izgleda da je po Nurkiću lakše pljuvati jer je iz Svojata, ima ružnu kapu i sluša narodnjake. Đeš na raju Teletovića koji otvori pub gdje nema narodnjaka i slika se sa Hadžihafizbegovićem. PatriJote
Pa za ovo malo vremena vise smo bure imali sa Nurkicem nego sa Teletovicem za vrijeme cijele karijere.
Bezveze ti je zadnji pasus, ne prica se o Nurkicevom karakteru zbog narodnjaka ili ruzne kape nego zbog toga kako se bahato ponasa i kako jedno prica, a drugo radi.
Ako je bude nosio kao i dosad, jadna li nam majka....
Sto rece neko gore, bili i on i Teletovic i popusismo zadnje kvalifikacije
-
Vega_Brothers
#15025 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nurkić je bio najdominantniji igrač cijelih kvalifikacija.
Teletović je jednu utakmicu propustio jer mu se nije putovalo u Rusiju, jednu jer se posvađao sa selektorom, a u one dvije što je nastupio bio je naš najgori igrač.
Nećete uspjeti staviti znak jednakosti između njih dvojice u kvalifikacijama, "imali smo ih obojicu".
Teletović je jednu utakmicu propustio jer mu se nije putovalo u Rusiju, jednu jer se posvađao sa selektorom, a u one dvije što je nastupio bio je naš najgori igrač.
Nećete uspjeti staviti znak jednakosti između njih dvojice u kvalifikacijama, "imali smo ih obojicu".