SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#15001 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Sister, pa ti imas mene, samo reci koji je..Odoh sutra prijateljici u posjetu pa cu ti kupiti i poslati. :D
Da se branim malo, ja u zivotu nisam kupila sminke k'o prosle godine, krive su beauty bloggerice i Nadinka zbog neceg sto je rekla na temi davno sto je kod mene funkcionisalo kao neka vrsta okidaca..
Boga mi ove godine, necu nista, bas se moram kontrolisati :oops: :D :D :D ..
Image Catrice Ultimate Colour
Image
Image
Amy82

#15002 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

:ceslja: :curica: :curica:
Last edited by Amy82 on 03/02/2014 15:02, edited 1 time in total.
boracha

#15003 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

a gdje nam je ona alice, nje bas dugo nema
ema_

#15004 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Kad je već naručeno :-D , da naknadno upitam kakav je kvalitet elf kozmetike i četkica? Naručila sam sebi onu angled za obve i jednu brush četkicu, i neku olovku s dva kraja za definiranje obrva (lift & fill) i nekakav baked blush , valja li čemu? :-D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#15005 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

ema_ wrote:Kad je već naručeno :-D , da naknadno upitam kakav je kvalitet elf kozmetike i četkica? Naručila sam sebi onu angled za obve i jednu brush četkicu, i neku olovku s dva kraja za definiranje obrva (lift & fill) i nekakav baked blush , valja li čemu? :-D
Nista posebno, za prvu pomoc dobro dodje ali nije neki vele kvalitet.
Narocito su im lakovi nekvalitetni, ja sam samo rumenilima zadovoljna.
Digla_da_kreci

#15006 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Digla_da_kreci »

Ne valjaju im lakovi znaci? A bas zapikirala na iherbu i htjela kupiti ove :-D http://www.iherb.com/E-L-F-Cosmetics-Ni ... &sr=2&ic=2

Usput jos da kazem da mi je stigla posiljka sa Hqhair sto sam pitala neki dan ovdje. Doslo iznenada, bez ikakve najave u medjuvremenu :D
ladyblue18

#15007 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Nista ne valjaju, ja imam 6, samo jedan nude je dobar sve ostalo se oguli u roku keks :-)
BJB

#15008 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:P Milloni, i sama sam pocetnik :oops: :mrgreen: :lol: jos se jedva usudjujem staviti bronzer, kAD se okusam i uspjesno obavim konturisanje na sebi i barem jos 5 drugih osoba, onda cu reci da sam segrt :mrgreen: Zivjela nama Lisa E. i Gossmakeup :mrgreen:
BJB

#15009 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Milloni wrote:
BJB wrote::P Milloni, i sama sam pocetnik :oops: :mrgreen: :lol: jos se jedva usudjujem staviti bronzer, kAD se okusam i uspjesno obavim konturisanje na sebi i barem jos 5 drugih osoba, onda cu reci da sam segrt :mrgreen: Zivjela nama Lisa E. i Gossmakeup :mrgreen:
Bronzer who? :) Ja sam baš početnik tek sam na maskarama :$
Volim i ja pogledati Lisu ali džaba mi :D
Pa pregledas tutorial, a onda isprobas na sebi. I ona sama kaze da ne moramo imati iste proizvode ali mozemo postici isti efekat..
Umjesto bronzera za konturisanje sjena, sjena na obrvama umjesto bilo kojeg proizvoda za obrve..Probas, ako ne valja, obrises i probas na drugi nacin.
Ella656

#15010 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

NoaLada wrote:Kupila sam danas tu cuvenu ArtDeco camouflage cream, ali ne znam koji je najpogodniji kistic uz to da se koristi. Imate li neku preporuku?
Ako zelis prekriti neku malu nepravilnost, onda koristi detaljne kistice iz cm-a, 1-2 km.
cvrcak i mrav

#15011 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cvrcak i mrav »

Kada se zatvorio Mamce u Titovoj? Da li je negdje preselio ili ga nema vise nigdje?
Amy82

#15012 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

Curke, ja bih da kupim neku kremu za oko očiju, rane 30te pa mislim da mi je krajnje vrijeme.

Preporuke? :trepp:
radenska

#15013 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by radenska »

da li je neko od vas koristio onu kremu nutri gold loeral. Zanimaju me iskustva
Michun

#15014 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Amy82 wrote:Curke, ja bih da kupim neku kremu za oko očiju, rane 30te pa mislim da mi je krajnje vrijeme.

Preporuke? :trepp:
para? do sad nisi koristila?
Amy82

#15015 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

Nisam oko očiju, samo dnevne hidratantne uredno , doduse nisam nesto sklona borama ali kontam da je krajnje vrijeme počet u 31. :D .

Para......pa do jedno 50KM :mrgreen:

Tnx unaprijed :kiss:
Michun

#15016 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Amy82 wrote:Nisam oko očiju, samo dnevne hidratantne uredno , doduse nisam nesto sklona borama ali kontam da je krajnje vrijeme počet u 31. :D .

Para......pa do jedno 50KM :mrgreen:

Tnx unaprijed :kiss:
prvo potrazi par testera da vidis da nisi alergicna...ali avene, uriage i thalgo imaju super kreme.
ako se sminkas, onda ce ti trebati neka koja nije puno masna da ti se sminka ne naljepi.
povremeno mozes namazati uljem uvece (argan, badem)
i povremeno na vaticu stavi jestivo mlijeko, hladno i drzi 15ak min.
ladyblue18

#15017 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

BJB jesi gledala :evil: :mrgreen:

Ja bih sad pola stvari koje je spomenuo pokupovala :skoljka:
BJB

#15018 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:evil: :evil: :D Vjestice, jesam sad :D

1. Kevyn Aucoin Blushers. nemam blushes, ali imam 2 skinenhancer- jedan mi uopste ne odgovara n#6
2. Bare Minerals Origional/ Matte Foundatin Imam i koristim :D
3. Jane Iredale Loose/Pressed Foundation Precijenjeno po mom misljenju sve od Jane Iredale, nemam namjeru ista probati
4. Bare Minerals Lash Domination Mascara- imam flawless definition curl and lengthen-upravo ej koristim u kombinaciji sa Ellis Faas maskarom..
5. Jane Iredale Cream Blush- no, no
6. Charlotte Tilbury Light Wonder Foundation-ne zanimaju me njene podloge, ali imam osjecaj da su one palete od po cetiri sjene divne i voljela bih probati Dolce vita paletu.
7. Ellis Faas Skin Foundation (AMAZING!)- Ellis Faas skin foundation me ne zanima jer je preskupa.. Imam maskaru-divna, divna, divna..rasceslja ih, uvije, vase je samo da trepcete ( Bila akcija, kupis 2 proizvoda Ellis Faas i mascaru dobijes gratis i ja kupim dvije mascare i dobijem trecu, tek trosim prvu)
8. Bobbi Brown Blushers- nemam nista Bobbi Brown-
9. Vaseline -zivio meni Nuxe REve de Miel
10. Makeup Atelier Paris HD Foundation skupooooooooooo, zapravo i nije toliko, na BB su neke snizene na 20funti, na cultbeauty- cijena bez pdv-a, ma sta ja buncam, skupoooooooo.
11. Charlotte Tilbury Magic Cream- nisam cak ni radoznala
12. Magnetic Lash Mascara- imam, odlicna, uhvatila je kad je bila 18funti,nakon sahatak imam osjecaj da imam onih vlakana u oku, dok se uvjezbam bice savrseno
13. Hourglass Ambient Lighting Powder (AMAZING!) ovo u martu kupujem. :D
14. L'Oreal Nude Magic Foundation- ne zanima me, probala sam kremice za lice i foundation-od svega njihovog se ospem, bacim ili dam nekome proizvod, tako da sam prestala gledati bilo sta njihovo
15. Charlotte Tilbury Film Star Bronze and Glow-
16. Hourglass Veil Foundation-
17. Beauty Blender Sponge jednu poklonila, moja se pocela raspadati, super stvar, kupovati samo duplo pakovanje, ne poklanjati nikome :mrgreen:
18. Bobbi Brown Bronzers- nasla sam savrsen Jouer in Sunswept
19. Charlotte Tilbury Eyeshadow Palettes (AMAZING and so easy to blend) :oops: :mrgreen: samo jednu zelim :oops:
20. Tom Ford Eyeshadow Palette :-?
BONUS!
21. Charlotte Tilbury Full Fat Lashes Mascara -
22. Velour Lashes
23. Mac Velour Puff
24. Mink Lashes
25. Hello Gorgeous Lashes
26. Beauty So Clean ovo bi bilo dobro imati :mrgreen:
27. MAC Spice Pencil (AMAZING!) ne volim olovku preko cijelih usana ispod karmina, previse mi nekako.. Najcesce Nuxe REve de miel od kako ga imam a odozgo YSL 2 ili 5, ili Jouer lip sheer in Positano, a ostali karmini cekaju...
E hajdemo sad, nek se i ostali upisu u spomenar. :mrgreen:
oneLove

#15019 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by oneLove »

Draga beauty dame, dvoumim se izmedju dvije cetkice Real Techniques, stippling brush ili Expert brush, obje se pojedinacno kupuju,a meni treba jedna od tih za tekuci puder, za srednje pokrivanje, da je malo gusca, kracih dlacica i da ima neku cvrstocu. Gledala sam po youtube, kaze Sam i jedna i druga su ok ,pa zasta joj nadjes primjenu.
Imate li iskustva sa ove dvije cetkice? Zahvaljujem na savjetu :)
ladyblue18

#15020 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Meni ova rumenila KA izgledaju zanimljivo.
Bare minerals maskara.
CT paleta definitivno mi zvuci predobro, kako je on opisao htjela sam odmah da je imam :lol:
I ova mac spice, iako ne koristim olovke za usne :roll: :mrgreen:
Miss Mrgud

#15021 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Miss Mrgud »

oneLove wrote:Draga beauty dame, dvoumim se izmedju dvije cetkice Real Techniques, stippling brush ili Expert brush, obje se pojedinacno kupuju,a meni treba jedna od tih za tekuci puder, za srednje pokrivanje, da je malo gusca, kracih dlacica i da ima neku cvrstocu. Gledala sam po youtube, kaze Sam i jedna i druga su ok ,pa zasta joj nadjes primjenu.

uzmi RT Expert brush, ja je imam i super je za tečni puder, ja kad želim totalno prekrivanje bockam s njom po licu :-) i super prekrivanje dobijem, a svaki dan na posao kružnim pokretima razmažem puder po licu i super je, kvalitetna je, brzo se suši ma ljepota
oneLove

#15022 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by oneLove »

Miss Mrgud wrote:
oneLove wrote:Draga beauty dame, dvoumim se izmedju dvije cetkice Real Techniques, stippling brush ili Expert brush, obje se pojedinacno kupuju,a meni treba jedna od tih za tekuci puder, za srednje pokrivanje, da je malo gusca, kracih dlacica i da ima neku cvrstocu. Gledala sam po youtube, kaze Sam i jedna i druga su ok ,pa zasta joj nadjes primjenu.

uzmi RT Expert brush, ja je imam i super je za tečni puder, ja kad želim totalno prekrivanje bockam s njom po licu :-) i super prekrivanje dobijem, a svaki dan na posao kružnim pokretima razmažem puder po licu i super je, kvalitetna je, brzo se suši ma ljepota
Hvala na savjetu, onda ce biti Expert brush, i uzecu jos Blush brush i Strarter set ,mislim da se tako zove, za oci cetkice :)
nera18

#15023 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

hajdevojke, hajd me uputite, feelunique prvi put narucujem, sta kako?
Miss Mrgud

#15024 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Miss Mrgud »

oneLove wrote:
Miss Mrgud wrote:

Hvala na savjetu, onda ce biti Expert brush, i uzecu jos Blush brush i Strarter set ,mislim da se tako zove, za oci cetkice :)
ja imam i taj starter set za oči, one ljubičaste i one su super, i želim još taj blush brush ta mij e sad na wish listi :lol:
zubi

#15025 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zubi »

cvrcak i mrav wrote:Kada se zatvorio Mamce u Titovoj? Da li je negdje preselio ili ga nema vise nigdje?
ja mislim da mamceta nema vise nigdje, prvo se zatvorio onaj na dnu kralja tomslava a sad i na titovoj... :sad:
Post Reply