Nije toliko o pobrojanim hdz-ovac nego toliko o laznoj politici USA ovih 30 godina...Nemoj ovdje izvoditi narucene zakljucke..Škobo Habu wrote: ↑26/07/2022 15:06Toliko o diplomatskim pobjedama i lobiranjima Turkovićeve, Ahmetovića, Komšića, Džaferagića i sličnih.Lex77 wrote: ↑26/07/2022 15:02 https://avaz.ba/vijesti/bih/760763/stat ... mit-donese
Evo, Američka ambasada potvrđuje svoju podršku Schmidtovom zakonu.
Malo muljaju da on jedini odlučuje i oni će sve poduprijeti ali to je to.
Maske su pale.
Ne mogu oni dalje od nagrađivanja zločina.
Ovce neka se drže hladovine na Kovačićima.
Novi Izborni zakon BiH
-
channel10
#15001 Re: Novi Izborni zakon BiH
- vee-jay
#15002 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nespin wrote: ↑26/07/2022 02:51Napisao sam prije par mjeseci da je čudno i indikativno da se u zadnjih pola godine-godinu učestalo održavaju vježbe za zaštitu i evakuaciju američke ambasade i dobio par podrugljivih komentara. Ali realno, ko to predstavlja prijetnju američkoj ambasadi pa toliki oprez? Pa nismo postali Kabul preko noći. Neki su to povezivali sa tadašnjim dešavanjima oko Dodika i odluka RS-a... Smiješno.DonieBrasco wrote: ↑25/07/2022 21:14 Meni je najodvratnije u svemu ovome da su ovo porzali Amerika i Velika Britanija, rece danas na N1 ne znam ime covjeku da su vlade ovih drzava ovo podrzale. Azra Zornic danas na protestima kaze da je Antoni Blinken podrzao, od ranije se zna za Palmera, Eskobara, vjerovatno ona zenska sto je bila sa njima.
PIC, EU, Njemacka se kolebaju, venecijanska komisja, svi ti neki "vazni" pa eto sutra cemo vidjetii sta ce biti na kraju.
Vispreni Amerikanci naravno, poučeni iskustvom paljenja američke ambasade u Beogradu nakon priznanja Kosova, ništa ne prepuštaju slučaju.
Digresija: ono što Bošnjaci moraju shvatiti ako žele biti politički narod u punom smislu te riječi, jeste da u međunarodnim odnosima ne postoje prijateljstva, postoje samo interesi.
Dakle, Američki interesi na Balkanu tiču se šireg konteksta, a ne samo partikularnih naroda ili država. Mi smo samo jedna karika u lancu njihovih interesa i na našu žalost vjerovatno najslabija karika, a na tome u mnogome možemo zahvaliti našim političkim elitama, prije svega kolosalno, epohalno nesposobnoj i korumpiranoj kriminalno-političkoj organizaciji zvanoj SDA koja nas je u socijalnom, ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu srozala, opljačkala, uništila i unakazila do neprepoznatljivosti, a kojoj građani nažalost i dalje ukazuju povjerenje.
Mislim da će, nažalost, ovakav segregacijski izborni zakon sutra biti nametnut, pod ogromnim pritiskom Amerike, kao i UK koji ih na međunarodnom planu prate u stopu.
Pitate se kako Šmit može pristati na takve zahtjeve? Šmit je birokrata koji prima platu da izvršava naredbe velikih sila.
Indikativno je da se zakon nameće par dana nakon što je Hrvatska stavljena na listu neprijateljskih zemalja od strane Ruske federacije (vjerovatno kao nagrada), kao i to da se izbornim zakonom ne mijenja apsolutno ništa RS-u, uprkos svim problemima koje generira taj entitet.
Pitate se čemu sve ovo?
Amerika ima više značajnih ciljeva u ovom regionu: 1. postići da se Srbija distancira od Rusije, zauzme pro-zapadni kurs i uvuče u NATO kako bi zaokružila sigurnosna struktura regiona gdje Srbija predstavlja crnu mrlju i značajan remetilački faktor, 2. Ishoditi priznanje Kosova, kako bi se i on uvukao u NATO i opet kako bi se upotpunila sigurnosna struktura, a također kako bi se stvorili uslovi za eksploataciju rijetkih metala na granici Kosova i Srbije. 3. Zadržati Hrvatsku čvrsto na pro-zapadnom kursu kao pouzdanog NATO saveznika, pouzdanu luku za američki ukapljeni plin, pouzdanog kupca američke vojne opreme i pouzdanu regionalnu protutežu kolebljivoj Srbiji. Ima tu još dosta stvari, ali ovo su neke od za nas najvažnijih.
Pitate se gdje smo to mi u svemu ovome, gdje je Bosna i Hercegovina?
Nažalost, mislim da nam je Amerika dodijelila ulogu monete za potkusurivanje, zarad rješavanja gore navedenih interesa. Mislim da je sutrašnje nametanje izbornog zakona samo jedan od koraka. Podsjetimo se, indikativno je američko insistiranje na projektu Otvoreni Balkan koji nije ništa drugo doli Velika Srbija i to je valjda svima jasno. Indikativna je recimo i podrša pro-srpskoj vladi u Crnoj Gori.
Mislim da je Amerika (zajedno sa UK) u tom kontekstu odlučila da pocijepa Bosnu i Hercegovinu i to na sljedeći način: Republika Srpska pripada Srbiji na ovaj ili onaj način kao nagrada za priznavanje Kosova i odustajanje od pro-istočnog kursa. FBiH se daje na upravljanje Hrvatskoj kao pouzdanom NATO savezniku kroz nametanje izbornog zakona koji će bosanskoj filijali HDZ-a učvrstiti poluge vlasti i učiniti je apsolutno nezaobilaznim faktorom odlučivanja i ukinuti i teoretsku mogućnost da HDZ bude eliminisan iz post izbornih kalkulacija. Broj Hrvata u BiH u budućnosti uopće nije bitan, može ih za koju godinu biti i par stotina u državi, bitno je da Hrvatska indirektno ima presudan uticaj na donošenje odluka u FBiH, a rješenje za to je uvođenje famoznih procenata u izborni zakon. Smatra se da je Hrvatska idealna za kontrolisanje bosanskih muslimana (Bošnjaka) i procjena je da oni ne mogu predstavljati značajniji sigurnosni izazov.
Šta sa ovim dobijaju Bošnjaci?
Smatra se da oni imaju biti zadovoljni dobijanjem egzistencijalne sigurnosti pod okriljem NATO-a, tj. garanciju da u skorijoj budućnosti neće boraviti po koncentracionim logorima i masovnim grobnicama. Ukoliko žele, mogu se čak pridružiti Evropskoj Uniji kroz Hrvatsku (pripajanjem), a ako ne žele, mogu mirno nastaviti izolovanu egzistenciju na geografskim lokacijama koje sada nastanjuju. Bosanski Hrvati će svakako uživati sva prava kao državljani Evropske Unije (jer skoro svi imaju državljanstvo Hrvatske ili ga bez problema mogu dobiti), a na lokalnom nivou mogu u saradnji sa Bošnjacima ili bez njih uređivati svoj entitet, bio on FBiH ili neki treći entitet (imaju opciju).
Ako vam ovo izgleda kao reinkarnacija plana Milošević-Tuđman u režiji State Departmenta, Blinkena i Escobara, to je onda zato što to i jeste.
Laku noć
PS
Pitate se zašto onda ambasador Ruske Federacije podržava ovakav razvoj situacije i nametanje ovog izbornog zakona iako to dugoročno narušava ruske interese u regionu? Pa Rusi su dokazano glupi, jer da nisu, ne bi napali Ukrajinu![]()
- madner
#15003 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sada je jasno zasto je MZ izbacila gradjanske stranke iz dogovora, trazili su dogovor na relaciji Bosnjaci Hrvati.
Kome ne pase, nije u toj prici.
Kome ne pase, nije u toj prici.
- Styling
#15004 Re: Novi Izborni zakon BiH
Fol je u tome što samo mali broj ljudi zna šta Šmit namjerava i kakve promjene će nametnuti. Sve ostalo je rekla-kazala i barata se pretpostavkama, što u pravilu uvijek uzrokuje zabunu i stvori nepotrebne probleme.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
-
Lex77
#15006 Re: Novi Izborni zakon BiH
- Gandalf
#15007 Re: Novi Izborni zakon BiH
već će NATO naći načina da nam zalupi vratima, dok nas tapše po leđima i priča o strateškom partnerstvu, jedan mali veto i krenuće pričica, ---sorry jedan zločesti čiko iz mađarske ne želi vas u Nato članstvo, super ste zemlja, ali eto javićemo vam se jedan dan iza nedelje---Maliodmene wrote: ↑26/07/2022 15:55 Mozda izborni zakon za NATO? Nema ko nas nije posjetio iz NATOa zadnjih mjesec dana.
- BHCluster
#15008 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ocel' taj izborni vise nikako da se nametne? 
- mirsek
#15009 Re: Novi Izborni zakon BiH
To je taj modus operandi..Gandalf wrote: ↑26/07/2022 17:24već će NATO naći načina da nam zalupi vratima, dok nas tapše po leđima i priča o strateškom partnerstvu, jedan mali veto i krenuće pričica, ---sorry jedan zločesti čiko iz mađarske ne želi vas u Nato članstvo, super ste zemlja, ali eto javićemo vam se jedan dan iza nedelje---Maliodmene wrote: ↑26/07/2022 15:55 Mozda izborni zakon za NATO? Nema ko nas nije posjetio iz NATOa zadnjih mjesec dana.![]()
-
Lex77
#15010 Re: Novi Izborni zakon BiH
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/26 ... ohr_a.html
Evo i britanski ambasador podržava fašistički zakon.
Danas su se oglasili i oni i Ameri. I to je to.
Njemac se slikao s njima da pokupi podršku za ono što će napraviti sutra ili do petka.
Za dolazak u Parlament nije imao vremena.
Evo i britanski ambasador podržava fašistički zakon.
Danas su se oglasili i oni i Ameri. I to je to.
Njemac se slikao s njima da pokupi podršku za ono što će napraviti sutra ili do petka.
Za dolazak u Parlament nije imao vremena.
-
Škobo Habu
#15011 Re: Novi Izborni zakon BiH
USA svoje vanjske ciljeve pomno prati i ostvaruje bez obzira na vladajuću administraciju.
Nije zgoreg reči kako smo mi majstori da zajebemo svako savezništvo i prodamo ga za interese guzica Izetbegovića ili Komšića.
U tom pravcu trenutno i idemo.
Još da sačekamo Babu Erdogana, pa da ključamo.
-
channel10
#15012 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nismo mi, probosanci, zajebali nikakvo saveznistvo nego su nasi "saveznici" nama okrenuli ledja i svrstali se na tu tvoju stranu.Škobo Habu wrote: ↑26/07/2022 17:34USA svoje vanjske ciljeve pomno prati i ostvaruje bez obzira na vladajuću administraciju.
Nije zgoreg reči kako smo mi majstori da zajebemo svako savezništvo i prodamo ga za interese guzica Izetbegovića ili Komšića.
U tom pravcu trenutno i idemo.
Još da sačekamo Babu Erdogana, pa da ključamo.
Zato pazi na koristenje rijeci mi, vi, oni...Citamo se odavno i znamo ko je ko...
A ako ti je babo Erdogan, bujrum vodi ga svojoj kuci. Svakako mu je shahara draza od ljiljana..
-
Škobo Habu
#15013 Re: Novi Izborni zakon BiH
Saveznici su ti instalirali Komšića, pa su ga i pustili niz vodu.channel10 wrote: ↑26/07/2022 17:39
Nismo mi, probosanci, zajebali nikakvo saveznistvo nego su nasi "saveznici" nama okrenuli ledja i svrstali se na tu tvoju stranu.
Zato pazi na koristenje rijeci mi, vi, oni...Citamo se odavno i znamo ko je ko...
A ako ti je babo Erdogan, bujrum vodi ga svojoj kuci. Svakako mu je shahara draza od ljiljana..
Vidjeli da on, kao "politički projekat", ne vodi nigdje. Ne znam zašto je to steško shvatiti za sve ove godine?
-
channel10
#15014 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne vodi mozda po njihovoj racunici. Zavisi iz kojeg ugla se gleda.Škobo Habu wrote: ↑26/07/2022 17:43Saveznici su ti instalirali Komšića, pa su ga i pustili niz vodu.channel10 wrote: ↑26/07/2022 17:39
Nismo mi, probosanci, zajebali nikakvo saveznistvo nego su nasi "saveznici" nama okrenuli ledja i svrstali se na tu tvoju stranu.
Vidjeli da on, kao "politički projekat", ne vodi nigdje. Ne znam zašto je to steško shvatiti za sve ove godine?
Ali su sad pokazali ugao gledanja i sada nam je svima jasno
-
LSD
#15015 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa to i jest cilj srpsko-hrvatskog politickog UZPa, kako to ne kontaš jbtsime_cipol wrote: ↑26/07/2022 16:01Kako ce reci?DonieBrasco wrote: ↑26/07/2022 15:56
Daju nas u ruke ustasa i cetnika nakon svih ovih godina i treba im vjerovati ?
Sta cemo kad nam kazu da ipak nije bilo genocida i UZP da je greska napravljena u Hagu ?
Kako ce proci Dom Naroda?
Odmah povuces Vitalni Interes.
Sve zivo blokiras, dok se boje ne istope.
Osim ako nas balije ne prodaju.
Da najteraju tupave balije da sami non stop blokiraju državu, malo oni, malo balije, trzne se famozni nacionalni interes, koči, zateži, drž - nedaj, sve do kolapsa kojeg toliko priželjkuju. I neće se boje rastopiti, ne brini, već će se država vremenom raspasti.
-
Lex77
#15016 Re: Novi Izborni zakon BiH
Neće se moći blokirati. Instalirati će HDZ na vlast i nitko ih neće moći blokirati. Zato se i skidaju blokade.
- no_sekirli
#15017 Re: Novi Izborni zakon BiH
Fascinantno je da se digla ovolika frka oko necega ciji sadrzaj jos nije izisao u javnost i zvanicno nitko ne zna sadrzaj u potpunosti osim ljudi iz OHRa.
- Sanjarko
#15018 Re: Novi Izborni zakon BiH
pa sto neizadze Smit itd, i ne smiri narod, kaze da od ovakvog IZ nema nistano_sekirli wrote: ↑26/07/2022 18:03 Fascinantno je da se digla ovolika frka oko necega ciji sadrzaj jos nije izisao u javnost i zvanicno nitko ne zna sadrzaj u potpunosti osim ljudi iz OHRa.
- video
#15019 Re: Novi Izborni zakon BiH
A ti ljudi iz OHR-a zive na marsu u onom staklenikuno_sekirli wrote: ↑26/07/2022 18:03 Fascinantno je da se digla ovolika frka oko necega ciji sadrzaj jos nije izisao u javnost i zvanicno nitko ne zna sadrzaj u potpunosti osim ljudi iz OHRa.
- no_sekirli
#15020 Re: Novi Izborni zakon BiH
E i to je pitanje za Schmidta. Ali ova histerija, koja je ocigledno samo u medijima, je stvano na granici sa ludilom. Drago mi je da su se vecinom digli politicari na zadnje noge, brojnost naroda na protestu je pokazao da ga ne interesiraju te, jos uvijek, imaginarne najave izbornog zakona.Sanjarko wrote: ↑26/07/2022 18:07pa sto neizadze Smit itd, i ne smiri narod, kaze da od ovakvog IZ nema nistano_sekirli wrote: ↑26/07/2022 18:03 Fascinantno je da se digla ovolika frka oko necega ciji sadrzaj jos nije izisao u javnost i zvanicno nitko ne zna sadrzaj u potpunosti osim ljudi iz OHRa.![]()
Sta bi ovo trebalo znaciti?video wrote: ↑26/07/2022 18:07A ti ljudi iz OHR-a zive na marsu u onom staklenikuno_sekirli wrote: ↑26/07/2022 18:03 Fascinantno je da se digla ovolika frka oko necega ciji sadrzaj jos nije izisao u javnost i zvanicno nitko ne zna sadrzaj u potpunosti osim ljudi iz OHRa.
- video
#15021 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ima i nornalnih ljudi koji nisu za ovaj aparthejd u 21 vijeku pa bili i uposlenici OHR-ano_sekirli wrote: ↑26/07/2022 18:25E i to je pitanje za Schmidta. Ali ova histerija, koja je ocigledno samo u medijima, je stvano na granici sa ludilom. Drago mi je da su se vecinom digli politicari na zadnje noge, brojnost naroda na protestu je pokazao da ga ne interesiraju te, jos uvijek, imaginarne najave izbornog zakona.Sta bi ovo trebalo znaciti?
- animus
#15022 Re: Novi Izborni zakon BiH
Smiješno zvuči ovaj nagli pesimizam. Kao prvo nece biti nametnut zakon u ovom obliku kako je procurilo. Bit ce to puno prihvatljivije za sve. Ne treba otpisivati amere i brite tako lako jer i dalje mislim da su naši najbolji prijatelji i saveznici.
Nema raspada ove države dok ima patriota koji ce poginuti za ovu državu kao i u prošlom ratu. To sada svi znaju a nije da se sada nekima ratuje orotiv nas. Svijetu najmanje treba još jedan rat u Europi. Mi nemamo izbora i ako neko sumnja da može preveslati bošnjački narod kojeg je zajedno sa istalim patriotama preko 60% onda se debelo zajebao.
Mi tu nemamo izbora a drugi itekako imaju.
Zato samo opušteno i biti spreman za sve. U svakom slučaju nešto će se riješiti na ovaj ili onaj način.
Nema raspada ove države dok ima patriota koji ce poginuti za ovu državu kao i u prošlom ratu. To sada svi znaju a nije da se sada nekima ratuje orotiv nas. Svijetu najmanje treba još jedan rat u Europi. Mi nemamo izbora i ako neko sumnja da može preveslati bošnjački narod kojeg je zajedno sa istalim patriotama preko 60% onda se debelo zajebao.
Mi tu nemamo izbora a drugi itekako imaju.
Zato samo opušteno i biti spreman za sve. U svakom slučaju nešto će se riješiti na ovaj ili onaj način.
-
DonieBrasco
#15023 Re: Novi Izborni zakon BiH
@animus na osnovu cega gajis taj optimizam ?
Ja se vodim zdravom logikom da ne mouze proci jer je u suprotnosti sa citavim nizom zakona, presuda, rezolucja, pa na kraju famoznih eu vrijednosti.
Ili ce zasita preko svega toga precii prva EU onda svi ostali i udovoljiti jednoj strani.
Ja se vodim zdravom logikom da ne mouze proci jer je u suprotnosti sa citavim nizom zakona, presuda, rezolucja, pa na kraju famoznih eu vrijednosti.
Ili ce zasita preko svega toga precii prva EU onda svi ostali i udovoljiti jednoj strani.
Last edited by DonieBrasco on 26/07/2022 18:50, edited 1 time in total.
-
noviforumas
#15024 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sadrzaj jeste izasao u javnost. Da nije, OHR bi promptno demantovato. To uopste nije upitno.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#15025 Re: Novi Izborni zakon BiH
Od ekstaze zbog uvodjenja sankcija Dodiku i kompaniji, do psovanja VP, Amerikanaca i Brita u roku od 2 mjeseca