Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#15001 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Nije tebi do civila. Žališ ih k'o Bajro mater. To smo apsolvirali.
sarajevoxxxx

#15002 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Video: Trenutak pada granate na školu u Beqinu u blizini Zabadanija i Madaye. Granatu je ispaljena sa jednog od vojnih punktova pripadnika Hezbollaha.

https://www.facebook.com/profile.php?id ... fref=photo
Ironmen

#15003 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Krokodajl wrote:@sarajevoxxxx

Poštujem tvoje mišljenje i stavove kao i svakog drugog forumaša, hvala Bogu živimo u takvom društvu u kojem ne vlada jednoumlje i ti kao i mnogi drugi forumaši imaš svoje stavove kojih se držiš.
Ali postoji nešto što se zove logičko razmišljanje, ti šta god da si rekao potkrijepio si izvorom i to je što je lijepo jer se može vidjeti odakle crpiš informacije i da to nije stvar tvoje mašte, ali zapitaš li se kada da li ti izvori koje koristiš da li se oni baziraju na istinitim informacijama ?
Ti apriori prije nego što napišeš prihvataš sve stavove i sve informacije koje prikupiš sa svojih izvora, nisi jedini imaju i oni koji sve što Leith Fadel napiše prihvataju zdravo za gotovo, ja nisam od tih i želim da ukažem na to da što ti tvrdiš odnsno što prenosiš ne možež biti istina.

Ne sporim ja da je tamo neki reporter iz Damaska napisao da u Al Tallu trenutno boravi milion ljudi ali ja razmišljam logički i ne mogu da prihvatim to iz sljedećih razloga.

1. Cijeli Damask, dakle skroz od hajmo reći Zabadanija pa do kraja tamo Istočne Gute, to onih Kurdskih naselja oko baze 39. brigade nemaju više od 2 - 2,5 milijuna stanovnika, dakle čitav taj prostor, ne sporim ja da je moguće da su mnogi stanovnici izbjegli iz raznih kvartova u taj kvart, ali za kvart koji je prije rata imao 40 000 stanovnika da sada ima 1 milion, nije li malo previše ?

2. Al Tall je predgrađe koje se nalazi zapadno od autoceste M5 prema Zabadaniju, riječ je o kvartu koji je po površini manji i od Daraye (koja prema procjenama ima 40-50 000 stanovnika)

3. Kao što si rekao u Al Tallu nema pripadnika SAA ali u Al Tallu postoje sukobi Al Nusre i ISIL-a, i sada postavi se u ulogu jednog Sirijca koji živi u Damasku, i sada on kao hoće da izbjegne i iz jednog prilično mirnog Damaska (govorimo o onim kvartovima koji su pod kontrolom SAA) i pobjegne u Al Tall u kojem Al Nusra i ISIL međusobno vrše razmjenu vatre, plično labavo zar ne ?

I na kraju opet se vraćam, i ako postoji neki lik, neki Sirijac koji iz prilično mirnog Damaska želi izbjeć u Al Tall u kojem traju sukobi Al Nusre i ISIL-a ( ne tvrdim da nema takvih vidjeli smo svašta u Siriji) zar stvarno vjeruješ da postoji 950 000 takvih Sirijaca koji su spremni da urade takvu vratolomiju, to znači da svaki drugi stanovnik Damaska trenutno živi u izbjeglištvu u tom Al Tallu.

Znam da ti ovo vrlo vjerovatno nećeš prihvatiti jer kao i mnogi drugi na ovom forumu ti imaš neki svoj film koji prihvataš zdravo za gotovo, ali ovo pišem zbog ljudi koji ne prihvataju zdravo za gotovo.
Drug nemoj se dzabe truditi oko savoxxa samo mozes izgubiti zivce i vrijeme...bolje to svoje slobodno vrijeme podari nama na ovim politickim temama jer vidim da imas kapaciteta za ozbiljne analize i rasprave.

Sto se tice savoxxa i slicnih njemu najbolje je ignorirati jer oni nece da postuju tudje misljenje i da pogledaju istini u oci.
handžar88

#15004 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

sarajevoxxxx wrote:Video: Trenutak pada granate na školu u Beqinu u blizini Zabadanija i Madaye. Granatu je ispaljena sa jednog od vojnih punktova pripadnika Hezbollaha.

https://www.facebook.com/profile.php?id ... fref=photo
Strasno sta amerikanci, turci i debeli saudijci uradise od zivota ovoj jadnoj djeci u Siriji :(
sarajevoxxxx

#15005 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Malik iz Madaye koji je preminuo 30.01.2016. od posljedica neuhranjenosti:

Malik Asaad, 13 died of malnourishment and lack of medical care due to the ‪#‎siege‬ imposed by terrorist ‪#‎Hezbollah‬ on ‪#‎Madaya‬
Malik was mentally handicapped

18+
https://www.facebook.com/lrcmadaya/vide ... 493218306/
handžar88

#15006 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

sarajevoxxxx wrote:Malik iz Madaye koji je preminuo 30.01.2016. od posljedica neuhranjenosti:

Malik Asaad, 13 died of malnourishment and lack of medical care due to the ‪#‎siege‬ imposed by terrorist ‪#‎Hezbollah‬ on ‪#‎Madaya‬
Malik was mentally handicapped

18+
https://www.facebook.com/lrcmadaya/vide ... 493218306/
Humanitarna pomoc stigla u grad ovoj jadnoj djeci, a sve pokrali teroristi koji drze ove ljude kao taoce :(
Co0l

#15007 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Nije tebi do civila. Žališ ih k'o Bajro mater. To smo apsolvirali.
To si ti u svojoj glavi apsolvirao.To, i pitaj Boga sta jos.Ali,to nikog ne zanima.

A to kome je do civila a kome ne smo mogli vidjeti i iz rasprave od prosle noci/ovog jutra,gdje smo dobili i napismeno dokaz o tome koja je 'strana' na forumu licemjerna a koja principijelna po pitanju stradanja civila.
Jest da nikom normalnom ti dokazi nisu ni bili potrebni ali eto,barem bez suvisnih rasprava imamo cime ekspresno zacepiti usta stovateljima lika i djela razni bjelosvjetskih ratnih zlocinaca.
handžar88

#15008 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:Nije tebi do civila. Žališ ih k'o Bajro mater. To smo apsolvirali.
To si ti u svojoj glavi apsolvirao.To, i pitaj Boga sta jos.Ali,to nikog ne zanima.

A to kome je do civila a kome ne smo mogli vidjeti i iz rasprave od prosle noci/ovog jutra,gdje smo dobili i napismeno dokaz o tome koja je 'strana' na forumu licemjerna a koja principijelna po pitanju stradanja civila.
Jest da nikom normalnom ti dokazi nisu ni bili potrebni ali eto,barem bez suvisnih rasprava imamo cime ekspresno zacepiti usta stovateljima lika i djela razni bjelosvjetskih ratnih zlocinaca.
Istina je ovo sto challenger kaze, nazalost..
Challenger__

#15009 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:...
Hajde ne budali. Simpatizeri bolesnih mizantropskih ideologija nemaju empatiju. Ti (i slični) se samo skrivaš iza civila, oni zastava tvoje bolesne ideologije. Do ljudi tebi nije stalo. Ni najmanje.

Ovo znaš ti, znam ja, zna svako.
Challenger__

#15010 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Idem Handžar. Laku noć.

_____
handžar88

#15011 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Laku noc drug, sretno
Ironmen

#15012 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Grean wrote:
Ironmen wrote: Meni samo nije jasno jedno ova ofanziva na sjeveru Allepa je krenula prije 2 dana sa dosta zracnih udara po linijama sta tu rade skole i djeca u skolama koji normalan roditelj moze poslati dijete u skolu pod ovakvim okolnostima cijela zemlja u plamenu gori na sve strane i djeca se izlazu da idu u skolu u drzavi gdje je sve propalo stvarno nema logike.
Mogu te samo pitati gje si ti bio za vrijeme naseg rata pa postavljas ovakva pitanja? To je kao opravdanje, ko im je kriv sto su bili tu. Na slican nacin se danas brani vrh tzv. RS-a u Hagu.

Sto se situacije u Alepu tice, jasno se vidi da Asada i siitske milicije ISIL ne interesuje i da im je primarni cilj FSA jer je to uz Kurde opozicija koja ima legitimitet i koji ce danas sutra ukoliko ih ne uniste predstavljati volju vise od polovine stanovnistva Sirije.
Ja se nadam da Erdogan ima vise muda od onih poltrona koji su vodili Tursku u vrijeme naseg rata i rata za Nagornji Karabah, da su prognoze i bojazni nekih zapadnih analiticara o njegovoj nepredvidivosti tacne mada kako ovo sve trenutno izgleda nije obecavajuce. Ako dopusti da im Rusi i njihovi sateliti gaze interese pred nosom eh onda neka se samoubiju.

Ti si ocito bio u Njemackoj kad neznas da kod nas skole nisu radile kada je grad granatiran i da su radile samo u mirnim uvjetima i maratonski prelazilo gradivo i godine.

Ukljuci malo glavu i razmisli akcija je krenula prije tri dana sa stotite zracnih udara i artiljeriskom vatrom i onda sutradan djeca idu u skolu koja se nalazi kilometar od prve linije.
Co0l

#15013 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Hajde ne budali. Simpatizeri bolesnih mizantropskih ideologija nemaju empatiju. Ti (i sličlni) se samo skrivaš iza civila, oni zastava tvoje bolesne ideologije. Do ljudi tebi nije stalo. Ni najmanje.

Ne znam o kakvim ideologijama pricas niti kakve ideologije meni imputiras ali znam da svojim upisima nisam nikada podrzao niti glorifikovao ni jedno zlo.Za razliku od tebe i tebi slicnih.Ako mislis suprotno,izvoli dokazi to mojim upisima ili se nastavi koprcati u sopstvenim lazima.Ja sam po tom pitanju dokazao sto je trebalo i nemam nikakvu potrebu dalje dokazivati svoju empatiju ni tebi ni priglupim trolovima i padobrancima na temu,
Pri tome nema neke velike razlike dali su te lazi proizvod tvojih predrasuda,ogranicenosti ili namjeran pokusaj blacenja sagovornika.
Ironmen

#15014 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Herr Flick wrote:Ko je ova zenska :-) :-) :-) Da li je vide mudzahidi iz Vojske Islama ili A.shama ima da joj leti glava.....Inace strasno su glupi ovi koji predstavljaju tu famoznu opoziciju ili barem slusaju svoje gazde...Nisu u nikakvoj poziciji da postavljaju uvjete jos i napustaju sastanak,time samo pogorsavaju situaciju za civile koje se nalaze pod kontrolom pobunjenika :-)

Sto je najgore niko ne zna ko su ovi ljudi i koga zastupaju i koji su i zahtjevi osim ovog jednog dezertera nekog generala ratnog profitera.
Kikibombona

#15015 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Oplakah! :lol:

Patkov kum Tomas van Linge :D
Syria: honestly the only way for north #Aleppo rebels to save themselves is to join the #SDF alliance, than they'll stand a chance

Azaz and Afrin Don't hate each other, Azaz rebels rather be under SDF than Daesh or Shiite jihadists

it wasn't Azaz locals that attacked Afrin but Islamist rebels operating in the region, and road between the towns is open
Duse slatke! :D
handžar88

#15016 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Ma oni se mogu jedino isilu prikljucit kao sto ce i biti na kraju, il Njemacka il isil nemaju oni tu sta puno pricat, ovi malo normalniji koji su mozda i bili tamo na pocetku nekad u toj FSA za njemacku a ova vecina sto ostane u isil..
Drvenija87

#15017 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvenija87 »

Latakija- zarobljeni Asadovi bojovnici.
Kikibombona

#15018 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Abdel Rahman :lol:
If The FSA is facing difficulty in facing RUAF and Regime,then can you imagine what will be the fate of YPG in Efrin.

The Regime is going to attack Efrin and expel the kurds from the area,like what saddam did in Al-Anfal campaign

The YPG will heavily regret their treachery against the FSA
Koje legende!

Ubi ih SAA a oni Kurde ni krive ni duzne ubacuju u pricu! :lol: :lol: :lol: :lol:
tesanj

#15019 Re: Sirija vol. 2

Post by tesanj »

Challenger__ wrote:
Hajde ne budali. Simpatizeri bolesnih mizantropskih ideologija nemaju empatiju. Ti (i slični) se samo skrivaš iza civila, oni zastava tvoje bolesne ideologije. Do ljudi tebi nije stalo. Ni najmanje.

Tacno :thumbup:
Mlohavi

#15020 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Image

Zanimljiva fotografija. 8)
salik79

#15021 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:
Co0l wrote: Pogresno si informisan.Mislim da su svi,ili barem skoro svi,kritikovali saudijsku koaliciju zbog civilnih zrtava u Jemenu.
Zestoki dvostruki standardi su ipak imanentni asadovom krilu na forumu.
I da,ne treba biti strucnjak da se zakljuci da desavanja u Jemenu nisu zanimljiva kao ova u Siriji pa,shodno tome,se i manje pise na tamosnjoj temi.I sam si takav.I ja im zelim da tako i ostane,barem sto se Jemena tice, jer bi to vjerovatno znacilo i da ce zadrzat ogroman nesrazmjer u broju civilnih zrtava u Jemenu u odnosu na Siriju.

Hajde, molim te, citiraj mi po jedan takav upis, sa teme o Jemenu, svih vas koji ovdje konstantno oplakujete civilne zrtve u Siriji (i to samo sa odredjene teritorije)?! Samo po jedan jedini upis, za svo ovo vrijeme, i povlacim sve sto sam rekao. Vjerujem da ti nece biti tesko!? Kreni od sebe...
Co0l wrote:
insomnia78 wrote:Koalicija na celu sa KSA danas je pocinila novi masakr
12 mrtvih i 29 ranjenih, uglavnom zene i djeca
Zlocinci.
insomnia78 wrote:Strahota
Novi masakr u reziji koalicije
Za sada, prema medicinskim izvorima, 130 mrtvih civila u jednom zracnom napadu
Radi se o gostima na vjencanju
Opetja033 wrote:
insomnia78 wrote:Koalicija zestoko bombarduje Saanu cijelo jutro
I opet potpuno neselektivno nazalost. Ovako zestoka bombardovanja dolaze uvijek nakon sto dosta koalicionih vojnika izgine. Onaj masakr o kojem si ti pisao se desio dan nakon pogibije UAE vojnika.
Koliko je koalicija Saudi & co pobila civila u bombardovanju avionima? Pikaju li se sto su ubijeni siije rafidije?
Sija rafidija se ne racuna kao civilna zrtva. :wink:
Co0l wrote:Da je i samo jedna zrtva,previse je.
Co0l wrote:Da bi bio kulturocid ove zgrade bi morale biti namjerno srusene,tj.one kao takve bi trebale biti cilj a sto sumnjam da je ovdje slucaj.Ipak,zao mi ih je kao i civila koji ginu.Sa tim se mora prestati taman da se i teroristi kriju tamo.
sarajevoxxxx wrote:Oko 40 poginulih i 248 ranjenih građana Sane nakon današnjeg bombardovanja grada od strane Koalicije
Ima toga sigurno jos jer sam samo manji dio teme procesljo a sjecam se jos nekih svojih postova ali mi bi mrsko traziti jer je i ovo i vise nego dovoljno.Pogotovo kad se uzme u obzir koliko se malo pise na temi o Jemenu ili koliko ima civilnih zrtava u odnosu na Siriju pa to procentualno dodje,brat-bratu, kao da na temi o Siriji Asadovo forumsko krilo osudjuje ratne zlocine rezima i njegovih sponzora i saveznika bar na svakoj drugoj stranici.A sto znamo da nije slucaj.Naprotiv,iz petnih zila se upinju i koriste sve moguce i nemoguce logicke vratolomije da opravdaju njihove zlocine,pri tome vrijedjajuci sagovornike najprimitivnijim rjecnikom.

Hajd,sad barem imamo i napismeno koja je 'strana' na forumu principijelna a koja ne.Mada smo to i bez ovoga znali.

Izvinjavam se citiranim forumasima na uznemiravanju.

Lijepo si pojedine stvari istrgnuo iz konteksta. Doduse, sebe si "izvadio" sa par kratkih upisa, te sa jednim u kojem vec pokusavas relativizirati. Dakle, od svih uspio si izdvojiti @insomniu78, Opetja33 i sebe...Savu ne racunam, jer njegov prvi upis na tu temu (civilnim zrtvama u Jemenu) je napravljen upravo nakon moje slicne prozivke, sto je jos vece licemjerje. Opetja33 mi po tom pitanju nije bio ni na pameti, jer kao sto znas - sa njim i njegovim upisima nemam problema (brine me samo sto ga vec duze vremena nema :? )...Mislio sam vise na Howitzera, Solara, Tigra, Cbrta, pa i Avetinha, te jos par likova koji redovno "rone suze" na temi o Siriji.
Co0l

#15022 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

salik79 wrote:

Lijepo si pojedine stvari istrgnuo iz konteksta. Doduse, sebe si "izvadio" sa par kratkih upisa, te sa jednim u kojem vec pokusavas relativizirati. Dakle, od svih uspio si izdvojiti @insomniu78, Opetja33 i sebe...Savu ne racunam, jer njegov prvi upis na tu temu (civilnim zrtvama u Jemenu) je napravljen upravo nakon moje slicne prozivke, sto je jos vece licemjerje. Opetja33 mi po tom pitanju nije bio ni na pameti, jer kao sto znas - sa njim i njegovim upisima nemam problema (brine me samo sto ga vec duze vremena nema :? )...Mislio sam vise na Howitzera, Solara, Tigra, Cbrta, pa i Avetinha, te jos par likova koji redovno "rone suze" na temi o Siriji.

Nista nije istrgnuto iz konteksta,sve je jasno kao dan.Otidji na citirane postove pa ces vidjeti.I to je pronadjeno na zadnjih 30-tak stranica te teme.
Mozes se sad vadit da si mislio na forumase koji rijetko pisu i na daleko posjecenijoj temi kao sto je ova a kamoli da su aktivni na temi o Jemenu koja se ne moze ni porediti sa ovom po posjecenosti ili biti covjek i priznati ocito.Do tebe je,meni svejedno.
salik79

#15023 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:

Nista nije istrgnuto iz konteksta,sve je jasno kao dan.Otidji na citirane postove pa ces vidjeti.I to je pronadjeno na zadnjih 30-tak stranica te teme.
Mozes se sad vadit da si mislio na forumase koji rijetko pisu i na daleko posjecenijoj temi kao sto je ova a kamoli da su aktivni na temi o Jemenu koja se ne moze ni porediti sa ovom po posjecenosti ili biti covjek i priznati ocito.Do tebe je,meni svejedno.
Ko god zeli moze se uvjeriti na temi o Jemenu, nema potrebe da se natezemo. Svi pobrojani su daleko vise na ovoj temi od mene, osim, mozda Avetinha i niti jedan upis im ne prodje bez "oplakivanja" civilnih zrtava u Siriji. I to samo sa jednog dijela njene teritorije.
sarajevoxxxx

#15024 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Local Coordination Committees in Syria:
By the end of Tuesday, February 02, 2016, LCC has documented the fall of 65 martyrs including 8 children, 6 women, and 1 under torture.
28 martyrs were reported in #Aleppo, most of them passed away in the shelling on #Haian and #Andan, in addition to many unidentified martyrs stuck beneath the rubble, 10 in #Damascus_and_its_Suburbs, 8 in #Daraa, 7 in #Homs, 6 in #Idlib, 3 in #Deir_Ezzour, and 3 in #Hama.
sarajevoxxxx

#15025 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:

Ili si zaboravio ili svjesno govoriš neistinu. Čuj nakon tvoje prozivke. :lol:
Locked