da prostiš, najjača figura u šahu je kraljuglavnomja wrote:HobotnicaPLus wrote:pa kakva bi tek frka bila da u sahu stoji klempa umjesto konja![]()
![]()
ma hebe ih sto je zeMsko najjaca figura
taman ko u arapa, sve neki kraljevi i naslijedni predsjednici
da prostiš, najjača figura u šahu je kraljuglavnomja wrote:HobotnicaPLus wrote:pa kakva bi tek frka bila da u sahu stoji klempa umjesto konja![]()
![]()
...nije bolan nego "prazna ne puca"...moras biti konj, pa otjerati one koji ti pare nose....JThomas wrote:znači korak dalje od dobro je nek' ne puca...
nece da bidnejapin_mutapi wrote:da prostiš, najjača figura u šahu je kraljuglavnomja wrote:HobotnicaPLus wrote:pa kakva bi tek frka bila da u sahu stoji klempa umjesto konja![]()
![]()
taman ko u arapa, sve neki kraljevi i naslijedni predsjednici
Velic je zanimljiv lik, veoma cesto svratim na profil da se malo ismijem.XXS wrote:Intelektualac parekselanssunceKOtepsija wrote: izvinices molim te-gosp. velic nije kozojeb-vec ugledni cln IZ-a (i naaseg drustva u cjelini) - intelektualac parekselans-koji svoje znanje NESEBICNOdijeli s omladinom putem fejsbuka i fejs tu fejs po studenstskim centrima
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kolumbo koji je otkrio da svako vece umremo i onda nas "milostivi gospodar" ozivi svako jutro.
Da je nesebicno, jeste al' da je znanje, jeste al' u hurcu.![]()
![]()
![]()
Seoski hodzica, za narod osnovno-skolskog nivoa obrazovanja.
Moram pitati jer postavljaš neka bože pomozi pitanja. Svi oni koji izađu iz pravnog okvira i zakona moraju snositi posljedice sistema i države. Mir, vladavina prava su prioritet, nema izuzetaka barem za mene. U svome tome mora se znati red i država i sistem ne smiju vršiti neselektivne akcije protiv jedne skupine samo iz razloga njihove vjerske ili nacionalne pripadnosti. To su osnovni postulati demokratije, sve mimo toga je anarhija i ideologija slična onoj ISIL-u.aratet wrote:Pretpostavi, ti si jedini u 6, 7 godina koliko sam na forumu koji me pita za godine.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa koliko je tebi godina,
E hajde sad mi odgovori da li isto smiju raditi Zapadnjaci Arapima, Afganistancima i drugima koji rade teroristicke napade? plus su doslje na Zapadu za razliku od Kurda u Turskoj.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
pitam te već drugi put jer postavljaš pitanja na nivou klinca od 8 godina.Kurdi već decenijama koriste terorističke metode, valjda je ta elementarna činjenica preduslov za vođenje ovakve diskusije.
Da li mi isto smijemo trijebiti vehabije i ostale paradzematlije jer vrse teroristicke napade po nasoj zemlji?
S obzirom da se slazemo da treba nesto uraditi po pitanju terorizma, na temi o izbjeglicama si dobrodosao.
ISIL preuzeli odgovornost za teroristički napad u Istanbulu -
tvrde kako je riječ o odmazdi zbog turske vojne intervencije protiv njih na sjeveru Sirije
Teroristička organizacija ISIL preuzela je odgovornost za napad na istanbulski noćni klub za vrijeme dočeka Nove godine pri čemu je ubijeno 39 osoba. ISIL su objavili poruku u kojoj se ističe kako je napadač njihov "vojnik" - navodi se kako je napad izveden kao odmazda za tursku vojnu intervenciju protiv njih u Siriji.
Da nije malo licemjerno kritikovati Orbana, a ne kritikovati 10x goreg Erdogana, koji rusi po istoku Turske sve zivo, to od Orbana nisam vidio.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Moram pitati jer postavljaš neka bože pomozi pitanja. Svi oni koji izađu iz pravnog okvira i zakona moraju snositi posljedice sistema i države. Mir, vladavina prava su prioritet, nema izuzetaka barem za mene. U svome tome mora se znati red i država i sistem ne smiju vršiti neselektivne akcije protiv jedne skupine samo iz razloga njihove vjerske ili nacionalne pripadnosti. To su osnovni postulati demokratije, sve mimo toga je anarhija i ideologija slična onoj ISIL-u.aratet wrote:Pretpostavi, ti si jedini u 6, 7 godina koliko sam na forumu koji me pita za godine.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa koliko je tebi godina,
E hajde sad mi odgovori da li isto smiju raditi Zapadnjaci Arapima, Afganistancima i drugima koji rade teroristicke napade? plus su doslje na Zapadu za razliku od Kurda u Turskoj.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
pitam te već drugi put jer postavljaš pitanja na nivou klinca od 8 godina.Kurdi već decenijama koriste terorističke metode, valjda je ta elementarna činjenica preduslov za vođenje ovakve diskusije.
Da li mi isto smijemo trijebiti vehabije i ostale paradzematlije jer vrse teroristicke napade po nasoj zemlji?
S obzirom da se slazemo da treba nesto uraditi po pitanju terorizma, na temi o izbjeglicama si dobrodosao.
Ja sam na temi o izbjeglicama bio još u samom početku kada su određeni likovi ljepili slike Orbana i svršavali na njegove parole o muslimanima. Evo jedan od njih je ovaj Bodkin, njegova motivacija je mržnja a ja sam sa takvima na ratnoj nozi. U neka doba frajer je toliko ispizdio da me stvio na ignore list jer više nije bio u stanju podnjeti istinu. Ja takve vrlo dobro znam koji ordiniraju tako na tim temama, prikrivaju se demokratijom ali su u suštini slike i prilike najgorih likova sa naših prostora u proteklim ratovima.
Apsurd je u tome da su napali klub sa strancima a razlog napada je turska intervencija.Challenger__ wrote:ISIL preuzeli odgovornost za teroristički napad u Istanbulu -
tvrde kako je riječ o odmazdi zbog turske vojne intervencije protiv njih na sjeveru Sirije
Teroristička organizacija ISIL preuzela je odgovornost za napad na istanbulski noćni klub za vrijeme dočeka Nove godine pri čemu je ubijeno 39 osoba. ISIL su objavili poruku u kojoj se ističe kako je napadač njihov "vojnik" - navodi se kako je napad izveden kao odmazda za tursku vojnu intervenciju protiv njih u Siriji.
Saglasan da ovo njihovo saopštenje treba uzeti sa punom rezervom, kao više puta do sada.Lincoln-Burrows wrote:Apsurd je u tome da su napali klub sa strancima a razlog napada je turska intervencija.
Mislim da je ovo napravio netko drugi a ne bih potpuno isključio ni ISIL jer nisu oni raja od logike.
A da nije sa tvoje strane malo licemjerno ne vidjeti razloge tog rušenja po Turskoj i opet sa ovakvim pitanjima ispaš vrlo ograničen?aratet wrote:
Da nije malo licemjerno kritikovati Orbana, a ne kritikovati 10x goreg Erdogana, koji rusi po istoku Turske sve zivo, to od Orbana nisam vidio.
I da niej malo licemjerno govoriti "njihova drzava njihova pravila" a kritikovati Orbana?
Jes' al kad koknu kraljicu kralj ozeni vojnika (sto se kosi sa ucenjacima sva 4 mezheba)i nikom nista a kad koknu kralja, arapsko proljeceuglavnomja wrote:nece da bidnejapin_mutapi wrote:da prostiš, najjača figura u šahu je kraljuglavnomja wrote: [emoji38] [emoji38]
taman ko u arapa, sve neki kraljevi i naslijedni predsjednici![]()
jeste najvaznija, ali nije najjaca![]()
"Dama (naziva se i "kraljica") je najjača figura, kreće se neograničeno u svim smjerovima: okomito,vodoravno i dijagonalno. Ne može preskakati figure."
Ne vidim razloga zbog ceg se ravnaju onoliki gradovi, pomjera se vjerovatno milionska populacija.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A da nije sa tvoje strane malo licemjerno ne vidjeti razloge tog rušenja po Turskoj i opet sa ovakvim pitanjima ispaš vrlo ograničen?aratet wrote:
Da nije malo licemjerno kritikovati Orbana, a ne kritikovati 10x goreg Erdogana, koji rusi po istoku Turske sve zivo, to od Orbana nisam vidio.
I da niej malo licemjerno govoriti "njihova drzava njihova pravila" a kritikovati Orbana?Hoćemo li pogledati istini u oči pa se zapitati zašto Rusi nisu dali Čečenima ista ta prava koja tražite za Kurde? Orban serucka odavno, još prije nego su prekinuti mirovni pregovori sa Kurdima. Rekao bih on je na vlast došao na tim krilaticama a kulminirao sa valom izbjeglica. Ako na zapadu postaje standard biti islamofob zašto bi bilo loše u Turskoj biti kršćanofob? Za mene je i jedno i drugo podjednako loše samo se pitam dokle ide ta licemjernost?
Jes' al kad koknu kraljicu kralj ozeni vojnika (sto se kosi sa ucenjacima sva 4 mezheba)i nikom nista a kad koknu kralja, arapsko proljece[/quote]insomnia78 wrote:
nece da bidne![]()
jeste najvaznija, ali nije najjaca![]()
"Dama (naziva se i "kraljica") je najjača figura, kreće se neograničeno u svim smjerovima: okomito,vodoravno i dijagonalno. Ne može preskakati figure."
Sve OK ali Čečeni su vodili krvave ratove,sjeti se kakav je izgledao Grozni, danas je druga priča. Iskreno mislim da im je bolje ovako pod Rusijom nego da ratuju ili da budu marioneta zapada. Kurdi za sada i pod ovakvim okolnostima nikada od Turske neće dobiti ništa.aratet wrote:Ne vidim razloga zbog ceg se ravnaju onoliki gradovi, pomjera se vjerovatno milionska populacija.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A da nije sa tvoje strane malo licemjerno ne vidjeti razloge tog rušenja po Turskoj i opet sa ovakvim pitanjima ispaš vrlo ograničen?aratet wrote:
I da niej malo licemjerno govoriti "njihova drzava njihova pravila" a kritikovati Orbana?Hoćemo li pogledati istini u oči pa se zapitati zašto Rusi nisu dali Čečenima ista ta prava koja tražite za Kurde? Orban serucka odavno, još prije nego su prekinuti mirovni pregovori sa Kurdima. Rekao bih on je na vlast došao na tim krilaticama a kulminirao sa valom izbjeglica. Ako na zapadu postaje standard biti islamofob zašto bi bilo loše u Turskoj biti kršćanofob? Za mene je i jedno i drugo podjednako loše samo se pitam dokle ide ta licemjernost?
Mozda ne znas, Cecenija je Republika u sastavu Ruske Federacije. Imaju Celnog covjeka, imaju cak i svoj parlament , Rusa je tu oko 1%.
To je vjerovatno oblast gdje Putin ima najvecu podrsku u citavoj Rusiji.
Kurdistan to od Turske nece nikad dobit.
Nasilje među muslimanima u prošlosti nije ništa manje nego nasilje među hrišćanima tokom dvije hiljade godina. Ali, to ne opravdava vehabije i ihvanije koji su sebi dozvolili da budu puko oružje zapada i Izraela, saučesnici u zločinu nad narodima Bliskog istoka, Azije i Afrike.sarajevoxxxx wrote:Nasilje među muslimanima traje ili počelo je prije 1400 godina. Kakva crna USA i WahabiChallenger__ wrote:Nema tu nikakve misterije. Riječ je o perverznom, interesnom braku dijela obavještajnih zajednica zapada (prije svega unutar USA) i ekstremista iz "Wahhabi brand of Islam". Otpočelo u Afganistanu, veza napukla na terenu Sirije. Tokom hladnog rata su koristili i ihvanije (MB) kao oruđe protiv arapskih vlada koje nisu bile sklone USA i Izraelu (Sirija, Egipat npr).
U koketiranje sa njima su ušle i neke druge zemlje i danas (kao Turska) plaćaju ceh te "igre sa đavolovim repom".Ponavljaš priču koju arapska elita prodaje svojim narodima. Red Izraela, pa onda red ihvanija, pa onda red USA i eto. Poput papagaja to si na ovom forumu ponovio hiljadu puta. Pogledaj motive i jednih i drugih "Ja husein" odnosno "šiiti i novotarije" ti pojmovi su stari bar 1400 godina. Muslimani su se između sebe ubijali prije nastanka USA i prije pojave wehabija odnosno prije današnjeg Izrela. Onaj ko misli da nema USA ne bi se danas muslimani ubijali je u zabludi i totalni ili ultrabrutalni naivac. Muslimani elita oni trebaju na stub srama. Vjerska, kulturna, i politička elita muslimana i šiitske i sunitska zaslužuje prezir, i bojkot svake vrste, ako se to može bojkotovati.

https://twitter.com/taylieli/status/815999305450422274Police op. ongoing in Zeytinburnu district of #Istanbul/unconfirmed reports that #Reinanightclub attacker encircled

Koje gluposti pise ovaj @aratet, Putin najvecu podrsku ima u Ceceniji. Ali on lupa generalno na svim temama, od Palestine pa na dalje.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sve OK ali Čečeni su vodili krvave ratove,sjeti se kakav je izgledao Grozni, danas je druga priča. Iskreno mislim da im je bolje ovako pod Rusijom nego da ratuju ili da budu marioneta zapada. Kurdi za sada i pod ovakvim okolnostima nikada od Turske neće dobiti ništa.aratet wrote:
Mozda ne znas, Cecenija je Republika u sastavu Ruske Federacije. Imaju Celnog covjeka, imaju cak i svoj parlament , Rusa je tu oko 1%.
To je vjerovatno oblast gdje Putin ima najvecu podrsku u citavoj Rusiji.
Kurdistan to od Turske nece nikad dobit.