Tako, recite otvoreno o cemu se radi i ne gnjavite vise o "zapadno-kapitalistickoj-mudzahedinsko-islamsko-vatikanso-cionistickoj zaver" i novom CveCkom poreTku...Dodik: Krim dobar primer za RS
IZVOR: TANJUG
Beograd -- Milorad Dodik izjavio je da njegov politički program predstavlja jačanje autonomije RS i da je Krim primer kojim putem bi se moglo ići ka ostvarenju tog cilja.
"Moj politički program jeste jačanje autonomije RS do ostvarivanja nezavisnosti i mislim da je ono što se dešavalo na Krimu, uz referendum, dobar primer kojim bi se moglo ići", rekao je predsednik Republike Srpske u intervjuu za današnji "Blic".
Dodik je kazao da nije sklon da prihvati sugestije nekih predstavnika zapadnih zemalja da ne iznosi svoj stav u vezi Krima.
"Ako neko misli da na medjunarodnom planu ne treba da gledamo šta se dogadja i da budemo objektivni, grdno se vara. Ja nisam spreman da za one koji su nas ovde zarobili nerealnom idejom o opstanku BiH imam bilo kakvo razumevanje nigde u svetu", istakao je Dodik.
Na pitanje da li vidi razlike u stavovima premijera i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića gde, kako "Blic" navodi, "premijer podržava BiH, a predsednik govori o nefunkcionalnom braku za koji je najbolji razvod", Dodik kaže da su "obojica u pravu".
"Politika Srbije ne može da bude drugačija osim da podržava Dejtonski sporazum koji je potpisala. Ali taj sporazum se masovno rušio u prošlosti i oskrnavljeni su interesi RS. Treba biti iskren i reći istinu, a istina je ono što je i sam predsednik Nikolić rekao govoreći o varijacijama na budućnost BiH", rekao je Dodik.
Upitan ko mu je od njih dvojice bliži, Dodik kaže da ne vodi politiku na način da je blizak ovom ili onom.
"Kao čovek koji živi ovde u RS i u ovim prilikama, svaki stav koji govori o neodrživosti BiH je meni blizak", rekao je premijer RS.
Na konstataciju lista da je u EU aktuelna priča o podršci Srbije državi BiH i da je zahtev da BiH postane funkcionalna da bi se pridružila Uniji, Dodik kaže da "EU promoviše dejtonsku BiH, a ne funkcionalnost".
"Znam da će EU, bez obzira na to koliko je sada slatkorečiva, u jednom trenutku pred Srbiju staviti ogroman izazov koji se zove Kosovo i tražiti odluku Srbije koja će ići do poniženja", zaključio je Dodik.
Ukrajina
-
sanjin_1
#15001 Re: Ukrajina
Ovo samo da se zna zbog cega ovdje pojedini forumasi podrzavaju pravoslavne teroriste i ruske fasite u njihovom pokusaju cijepanja jedne suverene drzave.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15002 Re: Ukrajina

baš sam neki dan gledao dokumentarac šta je rusija prije putina...
smrzavanje po stanovima
penzije da stari ljudi umiru od gladi
beskućnici po metroima u velikom broju
komedija na domaćem i inostranom planu...
onda dolazi putin...
postoje naravno opet beskućnici, neki se i smrzavaju (isto kao i u americi pa siromašne pomžu lož uljem iz venecuele)
penzije nisu velike ali su dostojanstvenije nego prije
i onda dolazi poskulpljenje nafte i ostalih energenata što odgovara rujama naravno
i tako...
dođe ukrajina na red
vjerovatno će i rusija za naših života ali neće jeftino prodati kožu
- Sezam
#15003 Re: Ukrajina
Lik koji je klao i palio po Bosni u periodu 1992-95 neki dan obori avion sa 300 civila, a samo zato sto se njemu i ostalim pravoslavnim teroristima gleda kroz prste vec dvadeset godina. Da se sprijecilo genocidno divljanje na Balkanu devedesetih, ne bi ova bagra imala muda da pijana rusi civilne avione.
Divljastvo bez premca:
http://www.thewire.com/global/2014/07/f ... ed/374707/
Divljastvo bez premca:
-
Martinez_
#15004 Re: Ukrajina
Sezam wrote:Lik koji je klao i palio po Bosni u periodu 1992-95 neki dan obori avion sa 300 civila, a samo zato sto se njemu i ostalim pravoslavnim teroristima gleda kroz prste vec dvadeset godina. Da se sprijecilo genocidno divljanje na Balkanu devedesetih, ne bi ova bagra imala muda da pijana rusi civilne avione.
Divljastvo bez premca:
Koga i kad je trebaloo sprečiti da bi danas islamski terorizam bio osujećen?
-
muzicar_iz_parka
#15005 Re: Ukrajina
I bez njega se zla dešavala, Sovjeti su krivi za obaranje korejskog aviona 1984, ali recimo ni ovi na zapadu nisu čisti, oborili su 1980 avion iznad Mediterana, 1988 iranski u periskom zalivu, a ko zna pod kakvim okolnostima su se neke druge nesreće tog tipa dešavale.Sezam wrote:Lik koji je klao i palio po Bosni u periodu 1992-95 neki dan obori avion sa 300 civila, a samo zato sto se njemu i ostalim pravoslavnim teroristima gleda kroz prste vec dvadeset godina. Da se sprijecilo genocidno divljanje na Balkanu devedesetih, ne bi ova bagra imala muda da pijana rusi civilne avione.
Divljastvo bez premca:
A i sami Ukrajinci su greškom 2001 oborili avion pun Izrealaca prilikom vježbe u Crnom Moru.
-
The 51st State
#15006 Re: Ukrajina
stvaranje jevrejske drzave na tlu palestine.
- GAU8
#15007 Re: Ukrajina
Nema to veze s gledanjem kroz prste. Jaci je glavni i gotovo.Sezam wrote:Lik koji je klao i palio po Bosni u periodu 1992-95 neki dan obori avion sa 300 civila, a samo zato sto se njemu i ostalim pravoslavnim teroristima gleda kroz prste vec dvadeset godina. Da se sprijecilo genocidno divljanje na Balkanu devedesetih, ne bi ova bagra imala muda da pijana rusi civilne avione.
Divljastvo bez premca:
Smije li ko pisnuti na USA? Na Izrael?
Analogna stvar i na drugoj strani s Rusijom. Laju jedni na druge ali na rijecima uglavnom ostane i sporadicnim sankcijama koje slabo piju vode.
- Murat Sabanovic
#15008 Re: Ukrajina
sve je ovo dio politicke igre . ja sam uvjeren da cemo ubrzo i o alziru raspravljati na ovom forumu... zna se ko je kriv,samo su ljudi slijepi i ne vide ili ne zele da vide... rusija je jedina drzava koja se otvoreno suprostavlja nato-paktu ili bolje receno IZRAELU..zao mi je ukrainaca jer su pokusni kunici americko-europsko-izraelske mafije.umjesto da nadju kompromis sa rusijom oni sklapaju nekakve dogovore s onima koji ce im okrenuti ledja...
- Danguba
#15009 Re: Ukrajina
a rusi su poznati po zastiti...Murat Sabanovic wrote:sve je ovo dio politicke igre . ja sam uvjeren da cemo ubrzo i o alziru raspravljati na ovom forumu... zna se ko je kriv,samo su ljudi slijepi i ne vide ili ne zele da vide... rusija je jedina drzava koja se otvoreno suprostavlja nato-paktu ili bolje receno IZRAELU..zao mi je ukrainaca jer su pokusni kunici americko-europsko-izraelske mafije.umjesto da nadju kompromis sa rusijom oni sklapaju nekakve dogovore s onima koji ce im okrenuti ledja...
- mirsek
#15010 Re: Ukrajina
Znaci u najgorem su slučaju isti.Danguba wrote:a rusi su poznati po zastiti...Murat Sabanovic wrote:sve je ovo dio politicke igre . ja sam uvjeren da cemo ubrzo i o alziru raspravljati na ovom forumu... zna se ko je kriv,samo su ljudi slijepi i ne vide ili ne zele da vide... rusija je jedina drzava koja se otvoreno suprostavlja nato-paktu ili bolje receno IZRAELU..zao mi je ukrainaca jer su pokusni kunici americko-europsko-izraelske mafije.umjesto da nadju kompromis sa rusijom oni sklapaju nekakve dogovore s onima koji ce im okrenuti ledja...
Čemu onda favoriziranje amerike i njenih projekata ?
-
muzicar_iz_parka
#15011 Re: Ukrajina
Onako neutralno gledano, južnoameričke države bježe od USA a istočnoevropske od Rusije.
Uvijek je onaj daleki tiranin manje bolan i "saveznik".
Uvijek je onaj daleki tiranin manje bolan i "saveznik".
- tandmand
#15012 Re: Ukrajina
Sto vise Krima i Novorusije to manje genocidne RS. USA i EU jednostvano nece dopustiti to. Ne zato sto vole Bosnjake, naprotiv, vec zato sto im to udara na ego.sanjin_1 wrote:Ovo samo da se zna zbog cega ovdje pojedini forumasi podrzavaju pravoslavne teroriste i ruske fasite u njihovom pokusaju cijepanja jedne suverene drzave.Tako, recite otvoreno o cemu se radi i ne gnjavite vise o "zapadno-kapitalistickoj-mudzahedinsko-islamsko-vatikanso-cionistickoj zaver" i novom CveCkom poreTku...Dodik: Krim dobar primer za RS
Beograd -- Milorad Dodik izjavio je da njegov politički program predstavlja jačanje autonomije RS i da je Krim primer kojim putem bi se moglo ići ka ostvarenju tog cilja.
"Moj politički program jeste jačanje autonomije RS do ostvarivanja nezavisnosti i mislim da je ono što se dešavalo na Krimu, uz referendum, dobar primer kojim bi se moglo ići", rekao je predsednik Republike Srpske u intervjuu za današnji "Blic".
....
Druga stvar da su Krim i Novorusija istorijsko-geografske kategorije, dok je RS teritorija na kojoj se `90-tih vrsio genocid.
RS kao pojam nastao 1992.god. Razlika ko nebo i zemlja.
- Murat Sabanovic
#15013 Re: Ukrajina
zastita!!! ko pise o zastiti????Danguba wrote:a rusi su poznati po zastiti...Murat Sabanovic wrote:sve je ovo dio politicke igre . ja sam uvjeren da cemo ubrzo i o alziru raspravljati na ovom forumu... zna se ko je kriv,samo su ljudi slijepi i ne vide ili ne zele da vide... rusija je jedina drzava koja se otvoreno suprostavlja nato-paktu ili bolje receno IZRAELU..zao mi je ukrainaca jer su pokusni kunici americko-europsko-izraelske mafije.umjesto da nadju kompromis sa rusijom oni sklapaju nekakve dogovore s onima koji ce im okrenuti ledja...
- Murat Sabanovic
#15014 Re: Ukrajina
uzdaj se use i u svoje kljuse !!! to jest pomozi sam sebi,nemoj cekati da ti neko drugi pomogne,pogotovo ako te taj mrzi.tandmand wrote:Sto vise Krima i Novorusije to manje genocidne RS. USA i EU jednostvano nece dopustiti to. Ne zato sto vole Bosnjake, naprotiv, vec zato sto im to udara na ego.sanjin_1 wrote:Ovo samo da se zna zbog cega ovdje pojedini forumasi podrzavaju pravoslavne teroriste i ruske fasite u njihovom pokusaju cijepanja jedne suverene drzave.Tako, recite otvoreno o cemu se radi i ne gnjavite vise o "zapadno-kapitalistickoj-mudzahedinsko-islamsko-vatikanso-cionistickoj zaver" i novom CveCkom poreTku...Dodik: Krim dobar primer za RS
....
Druga stvar da su Krim i Novorusija istorijsko-geografske kategorije, dok je RS teritorija na kojoj se `90-tih vrsio genocid.
RS kao pojam nastao 1992.god. Razlika ko nebo i zemlja.
- Truba
#15015 Re: Ukrajina
RS je nastala u okviru mirovnog sporazuma
i samo s novim ratom može nestati ili postati neovisna
krim nema veze s RS...
niti novorusija
a ovaj gore koji spominje neke ruske teroriste i zločince u RSu
nemojte opet da krenemo s džihadlijama u AR BiH
koji se bore diljem svijeta
ako su još i živi jer ih je asad dosta slistio
krim nema veze s RS...
niti novorusija
nemojte opet da krenemo s džihadlijama u AR BiH
- Blek Stena
#15016 Re: Ukrajina
Murat Sabanovic wrote:sve je ovo dio politicke igre . ja sam uvjeren da cemo ubrzo i o alziru raspravljati na ovom forumu... zna se ko je kriv,samo su ljudi slijepi i ne vide ili ne zele da vide... rusija je jedina drzava koja se otvoreno suprostavlja nato-paktu ili bolje receno IZRAELU..zao mi je ukrainaca jer su pokusni kunici americko-europsko-izraelske mafije.umjesto da nadju kompromis sa rusijom oni sklapaju nekakve dogovore s onima koji ce im okrenuti ledja...
kljucna stvar kompromis. Toga su se i bojali dobrocinitelji sa zapada zato su i organizovali coup d'etat jer su znali da bi u svim drugim uslovima nemoguce bilo otudjiti ukrajince od rusije. Mada i sad nakon svog ovog krvoprolica ne znam koliko su u tome uspjeli. Cisto sumnjam i da onim djelovima Ukrajine gdje nema sukoba narod sa simpatijama gleda na vlast u Kijevu, osim u Galiciji naravno.
- tandmand
#15017 Re: Ukrajina
Mislim da se niko od Bosnjaka ne uzda u USA/EU. Samo malo gledamo raspored figura i siru sliku svega, te dolazimo do zakljucaka ispravnih/pogresnih sta to nama na svjetskoj sceni ide u korist a sta ne.Murat Sabanovic wrote: uzdaj se use i u svoje kljuse !!! to jest pomozi sam sebi,nemoj cekati da ti neko drugi pomogne,pogotovo ako te taj mrzi.
Slazem se, use i u svoje kljuse kao jedna zemlja na bliskom istoku; a svaki zastitnik je dobro dosao.
-
muzicar_iz_parka
#15018 Re: Ukrajina
Zar nisi čitao elaborate štovanih intelektualaca kako je Dejton nevažeći?Black swan wrote:RS je nastala u okviru mirovnog sporazuma
krim nema veze s RS...
niti novorusija
nemojte opet da krenemo s džihadlijama u AR BiHkoji se bore diljem svijeta
- Murat Sabanovic
#15019 Re: Ukrajina
kako se niko ne uzda u EU, kada bosnjaci sanjaju da postanu dio europske unije...tandmand wrote:Mislim da se niko od Bosnjaka ne uzda u USA/EU. Samo malo gledamo raspored figura i siru sliku svega, te dolazimo do zakljucaka ispravnih/pogresnih sta to nama na svjetskoj sceni ide u korist a sta ne.Murat Sabanovic wrote: uzdaj se use i u svoje kljuse !!! to jest pomozi sam sebi,nemoj cekati da ti neko drugi pomogne,pogotovo ako te taj mrzi.
Slazem se, use i u svoje kljuse kao jedna zemlja na bliskom istoku; a svaki zastitnik je dobro dosao.
- tandmand
#15020 Re: Ukrajina
Ni jedna zemlja nije pristupila EU bez pregovora i prilagodjavanja.Murat Sabanovic wrote:kako se niko ne uzda u EU, kada bosnjaci sanjaju da postanu dio europske unije...tandmand wrote:Mislim da se niko od Bosnjaka ne uzda u USA/EU. Samo malo gledamo raspored figura i siru sliku svega, te dolazimo do zakljucaka ispravnih/pogresnih sta to nama na svjetskoj sceni ide u korist a sta ne.Murat Sabanovic wrote: uzdaj se use i u svoje kljuse !!! to jest pomozi sam sebi,nemoj cekati da ti neko drugi pomogne,pogotovo ako te taj mrzi.
Bosnjaci sanjaju da postanu dio EU u kojoj BiH ne bi imala etnicko-teritorijalne podjele, vec da BiH bude kao i druge zemlje npr. Hrvatska.
Ako je npr. Treci entitet uvjet za ulazak u EU, u tom slucaju neka hvala, nama se ne zuri.
- GAU8
#15021 Re: Ukrajina
Al su zato Amerikanci zastitili Afganistance od Talibana, zastitili Iracane od Sadama, Libijce od Gadafija, Sirijce od Asada, pa Tunis, Egipat, .... Nema kraja listi. Zastitnici slobode nema sta...Danguba wrote:a rusi su poznati po zastiti...Murat Sabanovic wrote:sve je ovo dio politicke igre . ja sam uvjeren da cemo ubrzo i o alziru raspravljati na ovom forumu... zna se ko je kriv,samo su ljudi slijepi i ne vide ili ne zele da vide... rusija je jedina drzava koja se otvoreno suprostavlja nato-paktu ili bolje receno IZRAELU..zao mi je ukrainaca jer su pokusni kunici americko-europsko-izraelske mafije.umjesto da nadju kompromis sa rusijom oni sklapaju nekakve dogovore s onima koji ce im okrenuti ledja...
Ko ne vidi, ili je glup ili se pravi glup.
Ja ne kazem da je Rusija "dobra", naprotiv, ali USA je podjednako zla, samo je pitanje gdje se nalazis u odredjenom momentu....
Danas nema "DOBRE STRANE" koja bi zaista bila na strani pravde, mira i itd. itd. u svijetu globalne politike.
Samo da dodam, Kina i Indija ce nam za kojih 10-ak 20 godina svakako svima hebat m..ku, tako da nema potrebe da se nerviramo prije vremena....
- Truba
#15022 Re: Ukrajina
baš neš kontam šta je s indijom
ima ih ko kineza
a nisu npr u vijeću sigurnosti kako se ono zove ne mogu se sad trenutno sjetiti
kad odlučuju koga će bombardovati
ima ih ko kineza
a nisu npr u vijeću sigurnosti kako se ono zove ne mogu se sad trenutno sjetiti
kad odlučuju koga će bombardovati
-
muzicar_iz_parka
#15023 Re: Ukrajina
Sva sreća da će Azijati preuzeti primat, oni imaju male naprave, manje će boliti dok nas taru, koje bi zlo bilo da je to crnačka Afrika. 
- Blek Stena
#15024 Re: Ukrajina
ipak ti podmazi........ za svaki slucaj mozda bude kakav koalicioni partner iz JARamuzicar_iz_parka wrote:Sva sreća da će Azijati preuzeti primat, oni imaju male naprave, manje će boliti dok nas taru, koje bi zlo bilo da je to crnačka Afrika.
- Danguba
#15025 Re: Ukrajina
RS je nastala na genocidu i etnickom ciscenju. Znaci, ociscena teritorija od nesrba, zaokruzena teritorija uz pomoc SCG i JNA a radi mira priznata u Dejtonu.Black swan wrote:RS je nastala u okviru mirovnog sporazuma
krim nema veze s RS...
niti novorusija
nemojte opet da krenemo s džihadlijama u AR BiHkoji se bore diljem svijeta
Razlika izmedju dobrovoljaca koji su ratovali na ovim prostorima je u tome sto jedne slave i dizu im spomenike pa cak i penzije im se salju dok su drugi protjerani ili sami otisli. Ogromna razlika.