Volio bih čuti zavijanja do neba iz talijanskog kampa
Ako je još moguće da bude do poluvremena 2:2 pa da odguzaju u leru do kraja utakmice, ma milina.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
bilo bi i ok da spanija nakanta hrvatsku, dok se italijani budu sepurili sa 1:0 negdje do '89. minute i onda im igrac s brojem 22 prosunja loptu iza bufona.vaučer wrote:2:2 bi bio divan rezultat.
Volio bih čuti zavijanja do neba iz talijanskog kampa![]()
Ako je još moguće da bude do poluvremena 2:2 pa da odguzaju u leru do kraja utakmice, ma milina.
Lippi je ovo izjavio u kontekstu "nije samo kod talijana namještanje u modi" i ima potpuno pravo - zadnje kolo ili dva španske lige je već godinama farsa kad su u pitanju utakmice koje odlučuju o ostanku i ligi.ultima_palabra wrote:Ko o čemu, Moggijev haver i poslovni prijatelj o poštenju2407 wrote:Sluzis se svim dozvoljenim sredstvima, pa sto ne i psihickim pritiskom?LSD wrote:Lippi: Pitajte Villarreal koliko su posteni Spanci
![]()
![]()
kakva svinjarija od izjave i baš onako "slucajno" lansirana pred ovo odlucujuce kolo...mucko djubre što bi reko Mamić
![]()
Prljava žabarska propaganda se primila i urodila plodom![]()
Uspjeli su uci u glavu i špancima i hrvatima, pa ovih dana gledamo kako se smjenjuju u izjavama i selektori i igraci tih timova kako pricaju o poštenju, casti, moralu, ljudskosti, kako nema govora o namještanju...pravdanje![]()
kome?? zbog cega??....uspjeli su im unaprijed nabiti osjecaj krivice za svaki eventualni rezultat koji bi izbacio Italiju jer niko ne žele repove iza sebe i kasnije price, traceve, ogovaranja.
A niko da pomene da je Italija ima 90 minuta da pobjedi hvate i da ce imati 90 minuta da natrpa irce sa što vecom razlikomDa ne govorimo šta mu je sin radio...
Slažem se...pa da barem imaju razloga kukati i na viđeno, osim što to rade vec 4 dana na neviđeno....ljudima nabili pritisak da smiju ni izgubiti ni remizirati, a oni da hlade muda protiv iracavaučer wrote:2:2 bi bio divan rezultat.
Volio bih čuti zavijanja do neba iz talijanskog kampa![]()

Ma jok tomedvjed23 wrote:Normalno je da Italijani brane svoj interes... nema tu ništa loše... prave pritisak sa ciljem da utakmica imeđu Španaca i Hrvata bude regularnaJa bih to isto očekivao od naših, kad bi se našli u sličnoj situaciji
![]()
Oblio me znoj dok sam cvaju uplaćivoVeći koeficijent na Španiju nego na Italiju... Ali je, kad je u pitanju utakmica Španija - Hrvatska, dosta je veći koeficijent na X nego na 1 (pobjedu Španije). Izgleda da bi trebala biti regularna utakmica... da ima nekih mućki, kladionice i kladioničari bi to nekako saznali i oborili bi koeficijent na X
ti kad si neutralan, onda si normala forumas. cinjenica da znas normalno diskutovat inace, cini te najgorim diskutantom kad si pristrasanLSD wrote:Ma jok tomedvjed23 wrote:Normalno je da Italijani brane svoj interes... nema tu ništa loše... prave pritisak sa ciljem da utakmica imeđu Španaca i Hrvata bude regularnaJa bih to isto očekivao od naših, kad bi se našli u sličnoj situaciji
![]()
Oblio me znoj dok sam cvaju uplaćivoVeći koeficijent na Španiju nego na Italiju... Ali je, kad je u pitanju utakmica Španija - Hrvatska, dosta je veći koeficijent na X nego na 1 (pobjedu Španije). Izgleda da bi trebala biti regularna utakmica... da ima nekih mućki, kladionice i kladioničari bi to nekako saznali i oborili bi koeficijent na X
kakva crna odbrana interesa....to je pljuvanje i nepoštivanje drugih.
Ja ne vidjeh nigdje (niti procitah) da španci, a pogotovu hrvati nabijaju pritisak Ircima a posebno Trapatoniju koji je kao žabar selektor iraca - da moraju pobjediti talijaneda daju sve od sebe, da im pominju nekakav fair play, naglašavaju ircima poštenje i slicne price ...a mogli su i oni na taj nacin "braniti svoje interese"....može se i toj utakmici špekulisati isto kao i o ovoj....žabarska je to diplomatija
Tu si apsolutno u pravu, kad bi se tako vrsio pritisak... onda moze svatko, i Spanija i Hrvatska, udri po Trapatoniju, po njegovu strucnom stabu, po Italiji, upozoravati na postenje, na fair play, izrazavati zabrinutost, sumnju...LSD wrote: Ma jok tokakva crna odbrana interesa....to je pljuvanje i nepoštivanje drugih.
Ja ne vidjeh nigdje (niti procitah) da španci, a pogotovu hrvati nabijaju pritisak Ircima a posebno Trapatoniju koji je kao žabar selektor iraca - da moraju pobjediti talijaneda daju sve od sebe, da im pominju nekakav fair play, naglašavaju ircima poštenje i slicne price ...a mogli su i oni na taj nacin "braniti svoje interese"....može se i toj utakmici špekulisati isto kao i o ovoj....žabarska je to diplomatija
Nemoj zajebavati, Italijani imaju loše iskustvo, i ovo je normalno ponašanje. Uostalom, prije mjesec dana holanđanke ne odođe na olimpijadu zbog dogovora španaca i hrvata. Kao da se već nisu dešavale ovalve stvari, pa se ti sad imbretiš što italijani pušu dok još kafa nije uzavrelaLSD wrote:Ma jok tomedvjed23 wrote:Normalno je da Italijani brane svoj interes... nema tu ništa loše... prave pritisak sa ciljem da utakmica imeđu Španaca i Hrvata bude regularnaJa bih to isto očekivao od naših, kad bi se našli u sličnoj situaciji
![]()
kakva crna odbrana interesa....to je pljuvanje i nepoštivanje drugih.
http://euro2012.net.hr/i-talijanski-nov ... digraju-22Talijanski novinar se ušuljao u sobu za sastanke španjolske reprezentacije i na velikoj ploči ostavio poruku: 'Španjolski prijatelji, molimo Vas da protiv Hrvatske ne odigrate 2:2. Italija'.
italijani su ti koji su napravili utakmicu svedska-danska sumnjivom. inace, ko je god gledao tu utakmicu jasno mu je da nije namjestena. ili im je sam bergman rezirao pa su uspjeli sve prevariti osim italijana.medvjed23 wrote:Italijani su temperamentniTakođe, njihova pozicija je različita od pozicija Španaca i Hrvata koji imaju sve u svojim rukama, odnosno nogama i koji, u slučaju pobjede, ne zavise od drugih. Bitno je naglasiti i to da su Italijani već jednom bili žrtve jednog pomalo sumnjivog rezultata.
![]()
Zbog svega navedenog, razumljivo je da su poveli kampanju za regularnost utakmice Špa. - Hrv. i da je ta kampanja agresivna. Ta agresivnost je, po meni, manje bitna od činjenice da je krajnji cilj kampanje pravedan.Svima, ili preciznije rečeno, skoro svima
je u interesu da utakmice budu regularne

Sami sebe žabari brukaju sa ovom prljavom kampanjom2407 wrote:Sta li su tebi talijani toliko skrivili u zivotu pa da u svakom postu bacas drvlje i kamenje na njih![]()
Napisao sam i ja napisao je i Honduras, ko zeli shvatit ce.