GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

vaučer

#1501 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by vaučer »

2:2 bi bio divan rezultat.
Volio bih čuti zavijanja do neba iz talijanskog kampa 8-)
Ako je još moguće da bude do poluvremena 2:2 pa da odguzaju u leru do kraja utakmice, ma milina.
5 0 5

#1502 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 5 0 5 »

vaučer wrote:2:2 bi bio divan rezultat.
Ako je još moguće da bude do poluvremena 2:2 pa da odguzaju u leru do kraja utakmice, ma milina.
bilo bi i ok da spanija nakanta hrvatsku, dok se italijani budu sepurili sa 1:0 negdje do '89. minute i onda im igrac s brojem 22 prosunja loptu iza bufona.
Mustang1

#1503 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Mustang1 »

:oops:
juve21

#1504 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by juve21 »

(polufinale svj.prv)
Ovaj gol :thumbup:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1505 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by odesveuhonduras »

ultima_palabra wrote:
2407 wrote:
LSD wrote:Lippi: Pitajte Villarreal koliko su posteni Spanci

:lol: :lol: :lol: kakva svinjarija od izjave i baš onako "slucajno" lansirana pred ovo odlucujuce kolo...mucko djubre što bi reko Mamić :mrgreen:

Prljava žabarska propaganda se primila i urodila plodom :-)
Uspjeli su uci u glavu i špancima i hrvatima, pa ovih dana gledamo kako se smjenjuju u izjavama i selektori i igraci tih timova kako pricaju o poštenju, casti, moralu, ljudskosti, kako nema govora o namještanju...pravdanje :!: :shock: kome?? zbog cega??....uspjeli su im unaprijed nabiti osjecaj krivice za svaki eventualni rezultat koji bi izbacio Italiju jer niko ne žele repove iza sebe i kasnije price, traceve, ogovaranja.
A niko da pomene da je Italija ima 90 minuta da pobjedi hvate i da ce imati 90 minuta da natrpa irce sa što vecom razlikom
Sluzis se svim dozvoljenim sredstvima, pa sto ne i psihickim pritiskom?
Ko o čemu, Moggijev haver i poslovni prijatelj o poštenju :-) Da ne govorimo šta mu je sin radio...
Lippi je ovo izjavio u kontekstu "nije samo kod talijana namještanje u modi" i ima potpuno pravo - zadnje kolo ili dva španske lige je već godinama farsa kad su u pitanju utakmice koje odlučuju o ostanku i ligi.

Nemam ni zrno sumnje da bi Španci bili dio te štele (za hrvate baš i ne bih stavio ruku u vatru :D ) ali talijani su već jednom ispali zbog identičnog scenarija i 99% namještene utakmice i logično je da imaju strah da se to ponovi i da to naglašavaju u pripremi utakmica kako bi izvršili pritisak na špance prije svega.

Sad nekom to može izgledati 'vako ili onako, ovisno koja ga liga više seksualno uzbuđuje :D ali ja ne vidim neki veliki problem u svemu tome.
LSD

#1506 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

vaučer wrote:2:2 bi bio divan rezultat.
Slažem se...pa da barem imaju razloga kukati i na viđeno, osim što to rade vec 4 dana na neviđeno....ljudima nabili pritisak da smiju ni izgubiti ni remizirati, a oni da hlade muda protiv iraca :-) how yes no....joj kakav bi to fol bio kad bi ih izbacili sa 2-2 :dance:
Last edited by LSD on 18/06/2012 18:15, edited 1 time in total.
Meho Kodro

#1507 UEFA kaze 2:2

Post by Meho Kodro »

http://www.marca.com/2012/06/18/futbol/ ... 31169.html

ASÍ SE VIVIÓ EL CROACIA-ESPAÑA EN PRUEBAS
La UEFA también se imagina un 2-2

Image
medvjed23

#1508 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by medvjed23 »

Normalno je da Italijani brane svoj interes... nema tu ništa loše... prave pritisak sa ciljem da utakmica imeđu Španaca i Hrvata bude regularna :D Ja bih to isto očekivao od naših, kad bi se našli u sličnoj situaciji :D

Oblio me znoj dok sam cvaju uplaćivo :roll: Veći koeficijent na Španiju nego na Italiju... Ali je, kad je u pitanju utakmica Španija - Hrvatska, dosta je veći koeficijent na X nego na 1 (pobjedu Španije). Izgleda da bi trebala biti regularna utakmica... da ima nekih mućki, kladionice i kladioničari bi to nekako saznali i oborili bi koeficijent na X :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1509 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by plain vanilla »

Image :D
LSD

#1510 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

medvjed23 wrote:Normalno je da Italijani brane svoj interes... nema tu ništa loše... prave pritisak sa ciljem da utakmica imeđu Španaca i Hrvata bude regularna :D Ja bih to isto očekivao od naših, kad bi se našli u sličnoj situaciji :D

Oblio me znoj dok sam cvaju uplaćivo :roll: Veći koeficijent na Španiju nego na Italiju... Ali je, kad je u pitanju utakmica Španija - Hrvatska, dosta je veći koeficijent na X nego na 1 (pobjedu Španije). Izgleda da bi trebala biti regularna utakmica... da ima nekih mućki, kladionice i kladioničari bi to nekako saznali i oborili bi koeficijent na X :D
Ma jok to ;-) kakva crna odbrana interesa....to je pljuvanje i nepoštivanje drugih.
Ja ne vidjeh nigdje (niti procitah) da španci, a pogotovu hrvati nabijaju pritisak Ircima a posebno Trapatoniju koji je kao žabar selektor iraca - da moraju pobjediti talijane ;-) da daju sve od sebe, da im pominju nekakav fair play, naglašavaju ircima poštenje i slicne price ...a mogli su i oni na taj nacin "braniti svoje interese"....može se i toj utakmici špekulisati isto kao i o ovoj....žabarska je to diplomatija :-)
2407

#1511 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Sta li su tebi talijani toliko skrivili u zivotu pa da u svakom postu bacas drvlje i kamenje na njih :lol:

Napisao sam i ja napisao je i Honduras, ko zeli shvatit ce.
Lakat Jebić

#1512 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Lakat Jebić »

LSD wrote:
medvjed23 wrote:Normalno je da Italijani brane svoj interes... nema tu ništa loše... prave pritisak sa ciljem da utakmica imeđu Španaca i Hrvata bude regularna :D Ja bih to isto očekivao od naših, kad bi se našli u sličnoj situaciji :D

Ma jok to ;-) kakva crna odbrana interesa....to je pljuvanje i nepoštivanje drugih.
Ja ne vidjeh nigdje (niti procitah) da španci, a pogotovu hrvati nabijaju pritisak Ircima a posebno Trapatoniju koji je kao žabar selektor iraca - da moraju pobjediti talijane ;-) da daju sve od sebe, da im pominju nekakav fair play, naglašavaju ircima poštenje i slicne price ...a mogli su i oni na taj nacin "braniti svoje interese"....može se i toj utakmici špekulisati isto kao i o ovoj....žabarska je to diplomatija :-)
ti kad si neutralan, onda si normala forumas. cinjenica da znas normalno diskutovat inace, cini te najgorim diskutantom kad si pristrasan :D
GoodTaste

#1513 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by GoodTaste »

marku na sve ove kombinacije sa slike i mozda sta bude :lol: :lol: :lol:

http://www.index.hr/euro-2012/clanak/ue ... 21276.aspx
Meho Kodro

#1514 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

LSD wrote: Ma jok to ;-) kakva crna odbrana interesa....to je pljuvanje i nepoštivanje drugih.
Tu si apsolutno u pravu, kad bi se tako vrsio pritisak... onda moze svatko, i Spanija i Hrvatska, udri po Trapatoniju, po njegovu strucnom stabu, po Italiji, upozoravati na postenje, na fair play, izrazavati zabrinutost, sumnju...
medvjed23

#1515 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by medvjed23 »

Italijani su temperamentni :D Takođe, njihova pozicija je različita od pozicija Španaca i Hrvata koji imaju sve u svojim rukama, odnosno nogama i koji, u slučaju pobjede, ne zavise od drugih. Bitno je naglasiti i to da su Italijani već jednom bili žrtve jednog pomalo sumnjivog rezultata. :D

Zbog svega navedenog, razumljivo je da su poveli kampanju za regularnost utakmice Špa. - Hrv. i da je ta kampanja agresivna. Ta agresivnost je, po meni, manje bitna od činjenice da je krajnji cilj kampanje pravedan. :D Svima, ili preciznije rečeno, skoro svima :D je u interesu da utakmice budu regularne :)
palermo

#1516 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by palermo »

LSD wrote:

Nemoj zajebavati, Italijani imaju loše iskustvo, i ovo je normalno ponašanje. Uostalom, prije mjesec dana holanđanke ne odođe na olimpijadu zbog dogovora španaca i hrvata. Kao da se već nisu dešavale ovalve stvari, pa se ti sad imbretiš što italijani pušu dok još kafa nije uzavrela
aveos

#1517 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

A talijani se boje pravo
Talijanski novinar se ušuljao u sobu za sastanke španjolske reprezentacije i na velikoj ploči ostavio poruku: 'Španjolski prijatelji, molimo Vas da protiv Hrvatske ne odigrate 2:2. Italija'.
http://euro2012.net.hr/i-talijanski-nov ... digraju-22
debeljko20

#1518 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by debeljko20 »

'ajmo braćo, nek večeras kuka srce vatreno. :lol: :D

5 0 5

#1519 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 5 0 5 »

medvjed23 wrote:Italijani su temperamentni :D Takođe, njihova pozicija je različita od pozicija Španaca i Hrvata koji imaju sve u svojim rukama, odnosno nogama i koji, u slučaju pobjede, ne zavise od drugih. Bitno je naglasiti i to da su Italijani već jednom bili žrtve jednog pomalo sumnjivog rezultata. :D

Zbog svega navedenog, razumljivo je da su poveli kampanju za regularnost utakmice Špa. - Hrv. i da je ta kampanja agresivna. Ta agresivnost je, po meni, manje bitna od činjenice da je krajnji cilj kampanje pravedan. :D Svima, ili preciznije rečeno, skoro svima :D je u interesu da utakmice budu regularne :)
italijani su ti koji su napravili utakmicu svedska-danska sumnjivom. inace, ko je god gledao tu utakmicu jasno mu je da nije namjestena. ili im je sam bergman rezirao pa su uspjeli sve prevariti osim italijana.
ta njihova "kampanja" je nesportska, ali nije protiv pravila, tako da samo pokazuje nesto od italijanskog karaktera (s obzirom na reputaciju).
neka oni gledaju kako ce pobijediti irsku. mozda ni to nisu u stanju.
Meho Kodro

#1520 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

Image

"Italija večeras igra veoma važnu utakmicu, ali još važnije je što će se dogoditi u susretu Hrvatske i Španjolske". Talijanske novine pune su "biskvita", ali ne ukusnih kolačića. Radi se o njihovoj frazi, koja znači dogovor dvije momčadi na štetu treće, a gorki biskvit koji bi Talijani večeras mogli progutati je 2:2 na susretu Hrvatske i Španjolske.

Corriere dello Sport na naslovnici tiskanog izdanja donosi naslov "200 milijuna talijanskih očiju gledat će utakmicu Hrvatske i Španjolske". La Gazzetta dello Sport" u zaglavlju, preko imena lista, donosi prekriženi biskvit!
skenderija04

#1521 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by skenderija04 »

Spanija ponavlja prvih 11 koji je igrao protiv Irske:

Casillas; Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba; Busquets, Xabi Alonso, Xavi; Iniesta, Silva, Torres.

Pod pritiskom prica o stimanju Del Bosque se odlucio za najjaci sastav iako cak cetiri igraca imaju zuti karton i u opasnosti su za 1/4 finale: X,Alonso,Torres,Alba i Arbeloa
LSD

#1522 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

2407 wrote:Sta li su tebi talijani toliko skrivili u zivotu pa da u svakom postu bacas drvlje i kamenje na njih :lol:

Napisao sam i ja napisao je i Honduras, ko zeli shvatit ce.
Sami sebe žabari brukaju sa ovom prljavom kampanjom ;-) mislim, ništa novo od njih...mada i španci i hrvati mogu pokrenuti istu takvu kampanju samo u obrnutom smjeru ;-) ali nisu zato što su ljudine :lol: ....a evo ih i na koljenima kako mole špance :lol: ...pateticni postaju, priznat ces i sam 8-)

http://euro2012.net.hr/i-talijanski-nov ... digraju-22
Zatamnjena stakla

#1523 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Zatamnjena stakla »

Forza Italija :D
5 0 5

#1524 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 5 0 5 »

Pletikosa
Srna Corluka Schidenfeld Strinic
Rakitic Vukojevic Modric Perisic
Jelavic Mandzukic