Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sorcerer
#1501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sto me predje ko papir dupe

-
Emir92
#1502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dobro je dok samo uspori sve dok ne pocne kociti ponekad i naglo kad mu auto dolazi iz suprotnog pravca (mala mu magistrala cesta da se mimoidje s drugim automragnoti wrote:Nekada se pitam šta je ovom narodu...
U subotu vozim putem prema Palama, žurim umjereno-oprezno negdje 90-110 KM/h, kršim ograničenje brzine tu negdje 10 do 20 Km/h, briga me za muriju samo da stignem, gazda plača, prođem tunel Čeljigovići, i dugu krivinu ograničenje 60 Km/h, ja vozim 70 Km/h, na dugom pravcu me prtekne dotični papak u Peugeot-u 306 i obara brzinu na 50 Km/h, poslije znaka prestanka ograničenja ubrzava na 70 Km/h i pegla još i sporije ispred mene pred krivinom obara i 50 Km/h, nemogu da ga preteknem nigdje zbog gustine saobraćaja u pravcu Sarajeva, a da rizikujem baš mi se toliko ne isplati, i nije prvi puta da mi se desi slična stvar samo što nikada nisam u žurbi pa me ne frustrira toliko kao sada da me frajer pretekne pa da gusla ispred mene...
-
goran16v
#1503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bez ikakve namjere da dizem tenzije ali moram primjetiti, isto kao sto si na tren previdjela crveno svjetlo postojale su sanse, sto se i meni desavalo, moglo se desiti da u paketu previdis i nesto drugo, tipa auto i sl, tako da olakotne okolnosti tipa nije bilo pjesaka ili auta nisu planirane nego faktor srece do kojeg se dodje kad se bude gotovo. Elem nek je proslo bez posljedica i kamere to je najbitnije...WildRedRose wrote: 1. isla sam 20 na sat, nisam nikoga zgazila, ubila, usmrtila. prosla sam na crveno gdje nema 'iz drugih pravaca auta'. niti je bilo pjesaka do narednog semafora. i mani me se majke ti.. samo gledas kako da kudis druge,a sebe zapustas
-
made_in_sarajevo
#1504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u Drinskoj ujutro zna biti bas guzva u oba smjera pogotovo kad GRAS ne radi. dok sam prije autobusom isao na posao pravo me nerviralo kad 200 auta stoji u Drinskoj prema Buca potoku,a onda neki papak prodje trotoarom valjda je on pametan,a vamo 200 vozaca su glupani. Jutros ja stojim, sa kombijem od firme i prodje jedan, cim je drugi kreno da vozi trotoarom ja kombija na dva tocka isto dignem na trotoar i negdje od groblja u Drinskoj pa sve do raskrsnice u Buca potoku sam na kant vozio, frajer koji je vozio iza mene normalno se zaljepio za mene,a onaj idiot brkati u laguni nije nigdje mogao nego voziti u koloni kao i mi, samo mi krivo sto ni jedna patrola nije nasla.
- holowey
#1505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne razumijem rezon vozaca koji su svjesni da ne mogu proci raskrsnicu pa opet udju u raskrsnicu i naprave guzvu jer auta koja presijecaju tu raskrsnicu ne mogu proci...jutros cijeli grad isto sranje, odakle li su se izmilili toliki "vozaci"?
- WildRedRose
#1506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jos su gori ljudi koji pustaju te sto ostale vozace smatraju debilima koji cekaju u koloni po 20 min.. Jucer OPET na Vilsu, 30 min sam mic po mic do mosta Suvade i Olge. a plavusa neka u plavoj fabiji, pa ako nije 30 auta pustila ispred sebe , koji su dofurali lijevom trakom...
Haj' sto sebe pravi debilom nego i nas ostale !! 
- Bakir1
#1507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vozaci dostavnih vozila malih i velikih, za koje nema razmaka izmedju vozila zaljepe se ko mazgovi pod nekim prijetecim efektom ja sam veci, takodjer ovim putem bih zelio pozdravit vozace vozila ovih sigurnosnih agencija (securitas i sl), koji cim obuku uniformu daju sebi za pravo svasta nesto.
izgleda da je opet dosao vakat za registrovati pajera
-
The BEN10
#1508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hajvan sa Golfom prođe čitavu kolonu na punoj - ja kontam hoće lijevo da skrene, i onda se ubaci kao prvi na semafor!
Hajvan
Hajvan
- MOSALJOZE
#1509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozacki i njihova solidarnost u ovoj "gras" situaciji=BJEZI IZ DESNE TRAKE 
-
mirzet87sa
#1510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa upalis maglenke, da vidis kako se odmicu.. naravno, pod uslovom da je mrakBakir1 wrote:vozaci dostavnih vozila malih i velikih, za koje nema razmaka izmedju vozila zaljepe se ko mazgovi pod nekim prijetecim efektom ja sam veci, takodjer ovim putem bih zelio pozdravit vozace vozila ovih sigurnosnih agencija (securitas i sl), koji cim obuku uniformu daju sebi za pravo svasta nesto.
-
r_faruk
#1511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jedno šljašteće svjetlo, ubi u oči, a drugo radi normalno. ne kontam u cemu je fazon. ne davanje zmigavaca.... prestigne me pa pegla, kamiondzije se naredaju jedan iza drugog pa tako tri kamiona, ne mozes ih prestici..... , duga svjetla, bilo iza ili u susret...........
voznja 20-30 km/h ispod ogranicenja, voznja u lijevoj traci uz bradinu i uz svako brdo i na autoputu..........
i generalno GOLF 2 sa ksenonima, topi plastiku i sofersajbu, isijava......
voznja 20-30 km/h ispod ogranicenja, voznja u lijevoj traci uz bradinu i uz svako brdo i na autoputu..........
- holowey
#1512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja takve vozace zovem frljo zbog frljavih farova... vjerovatno udarani pa samo postavljen drugi far bez nastimavanja snopar_faruk wrote:jedno šljašteće svjetlo, ubi u oči, a drugo radi normalno. ne kontam u cemu je fazon. ne davanje zmigavaca.... prestigne me pa pegla, kamiondzije se naredaju jedan iza drugog pa tako tri kamiona, ne mozes ih prestici..... , duga svjetla, bilo iza ili u susret...........
- WildRedRose
#1513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
e hvala ti , moguce da onda zato nije slikala.. nadati cu semirzet87sa wrote:Svaka kamera/radar koja slika prolazak na crveno ima toleranciju od par sekundi nakon sto se upaliWildRedRose wrote: zaasto mi to govorisneku noc sam se zamislila i prosla lezerno kroz crveno
al nije mi nish bljecnulo.. jel' trebalo ?
kolika je ono kazna ?
- respo
#1514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a ako bude slikala sliku postavi na fejs
-
BadBoy
#1515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo isto rade šabani u Radićevoj redovno. Svi stoje u koloni, čekaju semafor, a onda se nađe tako neki pametan i suprotnom trakom - tup - na početak kolone. Svi ostali glupi što poštuju propise, a on pametan.The BEN10 wrote:Hajvan sa Golfom prođe čitavu kolonu na punoj - ja kontam hoće lijevo da skrene, i onda se ubaci kao prvi na semafor!
Hajvan
Po mom mišljenju, daleko je preče da policija koja tu često stoji i hvata pješake koji pretrče tu kratku razdaljinu prema BBI (realno tu je uvijek spor saobraćaj, dosta stajanja ima i ulica je pravo uska), da hvata ovakve mazlume.
- JanuaryJones
#1516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sviranje i iživljavanje na polaznicima auto škole. Zar je problem imati mrvicu tolerancije prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju?
Sent from my iPad using Tapatalk
- sorcerer
#1517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
iznervirao me danas papan sa zelenom vectrom iz jablanice koji me pokusao preteci u tunelu crnaja ,ali me je prosla nervoza kad mu je naletio kamion pa je morao kociti jer ja nisam htio da kocim
onda me kasnije iznerviralo 5 delegata koji su guslali 45 km/h za bijelim raspadnutim T3 kombijem ,za kojima sam takodjer morao guslati od tarcina do binjezeva....

onda me kasnije iznerviralo 5 delegata koji su guslali 45 km/h za bijelim raspadnutim T3 kombijem ,za kojima sam takodjer morao guslati od tarcina do binjezeva....
- vješalica
#1518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vidis da jeste,nameću svoj tempo,a njih 100% koji trube ko stoka i ne znaju vozitiJanuaryJones wrote:Sviranje i iživljavanje na polaznicima auto škole. Zar je problem imati mrvicu tolerancije prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju?
-
quarterback
#1519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
cini mi se da dosta ljudi misli da je to jednosmjerna, ne mogu se sjetiti, mozda je nekada prije i bilaBadBoy wrote:Ovo isto rade šabani u Radićevoj redovno. Svi stoje u koloni, čekaju semafor, a onda se nađe tako neki pametan i suprotnom trakom - tup - na početak kolone. Svi ostali glupi što poštuju propise, a on pametan.The BEN10 wrote:Hajvan sa Golfom prođe čitavu kolonu na punoj - ja kontam hoće lijevo da skrene, i onda se ubaci kao prvi na semafor!
Hajvan
Po mom mišljenju, daleko je preče da policija koja tu često stoji i hvata pješake koji pretrče tu kratku razdaljinu prema BBI (realno tu je uvijek spor saobraćaj, dosta stajanja ima i ulica je pravo uska), da hvata ovakve mazlume.
- sorcerer
#1520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja koliko se sjecam uvijek je bila dvosmjerna cak do titove,ne znam tacno 1998 ili 1999 je onaj dio od raskrsca sa mis irbinom do titove preokrenut u jednosmjernu.
-
GaRGa
#1521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
poslije rata je i branilaca bila dvosjmerna...
- avantgarde
#1522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bas tako,kad vidim nekog da vozi da bi naucio tu sam posebno pazljiv i strpljiv..JanuaryJones wrote:Sviranje i iživljavanje na polaznicima auto škole. Zar je problem imati mrvicu tolerancije prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju?
- vjesticanametli
#1523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne sviram im a ako mogu obidem ih.............mene nervira to sto auto skole po cijeli dan po mojmilu vrte auta i ne mozes proci vise od njih..........pa ima li igdje ijedna jos ulica da ih uceJanuaryJones wrote:Sviranje i iživljavanje na polaznicima auto škole. Zar je problem imati mrvicu tolerancije prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju?
- holowey
#1524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to nije do auto skola nego do ispitnih komisija koje tim ulicama vode kandidate tako da i auto skole pripremaju kandidate bas tim ulicamavjesticanametli wrote:ne sviram im a ako mogu obidem ih.............mene nervira to sto auto skole po cijeli dan po mojmilu vrte auta i ne mozes proci vise od njih..........pa ima li igdje ijedna jos ulica da ih uceJanuaryJones wrote:Sviranje i iživljavanje na polaznicima auto škole. Zar je problem imati mrvicu tolerancije prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju?
- vjesticanametli
#1525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa do koga god da je nervira vise jer stalno gmižu po toj ulici i ne mozes proci a da ne pricam o ucenju kretanja pod rucnom kad ih pet stane u red