BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
- It_is_a_Leclerc
#1501 Re: BHT
Ne stavljajte šampanjac na hlađenje.
Ovaj će prijedlog, po svemu sudeći, kroz oba doma državnog parlamenta proći kao bos po trnju. HDZ će, u to sam uvjeren, i dalje držati BHRT kao taoca svoje ideje o kanalu na "hrvatskom jeziku".
Ovaj će prijedlog, po svemu sudeći, kroz oba doma državnog parlamenta proći kao bos po trnju. HDZ će, u to sam uvjeren, i dalje držati BHRT kao taoca svoje ideje o kanalu na "hrvatskom jeziku".
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1502 Re: BHT
Samo kako guzovace, kako duplo naplatiti ako netko ima kucu i stan a niti jedne rijeci o eventualnoj proizvodnji programa ne daj Boze. Naviklo na guzovacu. EPHZHB sumnjam da ce prihvatiti prijedlog tako da se opet gomila uhljupa iz Sivog doma prebacuje na ledja sirotinje samo jednog naroda.
-
smartXL
#1503 Re: BHT
Bice programa kad pocnete placat. Ako donesu zakon, nece se EP pitat hocel il necel prikupljat taksu.
- KatarinaKosaca
#1504 Re: BHT
a kako znas ko placa a ko ne i posebice sta i ko je referenca da ce programa boti?smartXL wrote:Bice programa kad pocnete placat. Ako donesu zakon, nece se EP pitat hocel il necel prikupljat taksu.
-
recto-verso
#1505 Re: BHT
smartXL wrote:Bice programa kad pocnete placat. Ako donesu zakon, nece se EP pitat hocel il necel prikupljat taksu.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1506 Re: BHT
Neka proda kucu ili stan i placa samo jednu taksuKatarinaKosaca wrote:Samo kako guzovace, kako duplo naplatiti ako netko ima kucu i stan a niti jedne rijeci o eventualnoj proizvodnji programa ne daj Boze. Naviklo na guzovacu. EPHZHB sumnjam da ce prihvatiti prijedlog tako da se opet gomila uhljupa iz Sivog doma prebacuje na ledja sirotinje samo jednog naroda.
- mali_milojica
#1507 Re: BHT
Ne poteze se djaba pitanje poreza na dobitke u kladionicamaIt_is_a_Leclerc wrote:Ne stavljajte šampanjac na hlađenje.
Politika. Vi nama,mi vama.
-
recto-verso
#1508 Re: BHT
HDZ je u ovome mala maca. Ne odlucuju i da hoce.mali_milojica wrote:Ne poteze se djaba pitanje poreza na dobitke u kladionicamaIt_is_a_Leclerc wrote:Ne stavljajte šampanjac na hlađenje.
Politika. Vi nama,mi vama.
-
channel10
#1509 Re: BHT
Ako si u kuci, onda nisu u stanu i obratno. Znaci ne moze naplacivati jednom te istom covjeku 2-3 pretplate jer on fizicki ne moze biti na dva tri mjesta u isto vrijememali_milojica wrote:Neka proda kucu ili stan i placa samo jednu taksuKatarinaKosaca wrote:Samo kako guzovace, kako duplo naplatiti ako netko ima kucu i stan a niti jedne rijeci o eventualnoj proizvodnji programa ne daj Boze. Naviklo na guzovacu. EPHZHB sumnjam da ce prihvatiti prijedlog tako da se opet gomila uhljupa iz Sivog doma prebacuje na ledja sirotinje samo jednog naroda.
-
smartXL
#1510 Re: BHT
Ne znam ponaosob ali znamo da je procenat naplate takse izuzetno nizak. Ne treba dalje filozofirat. A programa ce bit kad bude love. Sto se to izbjegava. Sto ne izbjegavate placat porez na platu, pdv.. koji vam na mjesecnom nivou uzme daleko vise love a nista ne dobijete zauzvratKatarinaKosaca wrote: a kako znas ko placa a ko ne i posebice sta i ko je referenca da ce programa boti?![]()
-
smartXL
#1511 Re: BHT
Kolko se ja sjecam, sad preko fiksnog telefona, ako jedan korisnik ima vise prikljucaka placa samo jednu pretplatu. Vjerovatno ce isti slucaj bit i preko racuna za struju.channel10 wrote: Ako si u kuci, onda nisu u stanu i obratno. Znaci ne moze naplacivati jednom te istom covjeku 2-3 pretplate jer on fizicki ne moze biti na dva tri mjesta u isto vrijeme![]()
. Morat ce nesto drugo izmisliti povodom ovoga i naplate vise pretplata od jednog covjeka.
Sad nisam siguran jel ovo vazilo za sva lica il neka ko ima povlasticu...
-
channel10
#1512 Re: BHT
Meni dolazi covjek na vrata i platim, tako da ne znam kako je sad sa BHT. Uglavnom mi ne pada na pamet da placam vise pretplata mjesecno. Ukoliko budem morao, onda cu prestati placati i ovome sto dodje na vrata.
- Edin H.
#1513 Re: BHT
Davno je Milka Planinc rekla - imas kucu, vrati stan.KatarinaKosaca wrote:Samo kako guzovace, kako duplo naplatiti ako netko ima kucu i stan a niti jedne rijeci o eventualnoj proizvodnji programa ne daj Boze. Naviklo na guzovacu. EPHZHB sumnjam da ce prihvatiti prijedlog tako da se opet gomila uhljupa iz Sivog doma prebacuje na ledja sirotinje samo jednog naroda.
- oldtajmer
#1514 Re: BHT
ima li neko info koliko se procentualno placa pretplata u manjem entitetu i u kantonima gdje su vecinski hrvati
bas me zanima da li je sve spalo na dijelove drzave gdje su bosnjaci vecina
- Edin H.
#1515 Re: BHT
Ne da RS da se prikace na struju. 
- mali_milojica
#1516 Re: BHT
Imam prijatelja dole. On kaze da MTEL uplati vise para nego BHTelecom i Eronet zajedno. To je sto se tice prikupljanja takse preko telekom operatera.oldtajmer wrote:ima li neko info koliko se procentualno placa pretplata u manjem entitetu i u kantonima gdje su vecinski hrvati
Ujedno to su jedine pare od pretplate koje BHRT vidi jer ono sto prikupe inkasant sluzbe FTV i RTRS nikada nisu ni marke dali BHRT,nego sve zadrze za sebe.
Gotovo je,ovom danasnjom odlukom udaren je posljedni cavao u kovceg BHRT.
-
recto-verso
#1517 Re: BHT
Dok se polupismeni zanimaju Turskom danas su lagano neprijatelji BiH urusili temelje drzave. Polako to ide, sljedece ce biti udar na nesto drugo i lagano ce drzava da nestane. Utrkuju se u tome ko vise MRZI drzavnu televiziju dok daju po , najmanje , 50 km nekom odnekud dok im plasira smece tipa Farmi i jada i cemera.
Mozda drugo i nisu zasluzili.
BHRT ce opstati i to sigurno. Polako ce izumrijet mrzitelji i zlobne duse.
-
StupskaBitanga
#1518 Re: BHT
Od sutra Belmin udarna vijest na TV ekranu i najava reduciranja programa na minimum
-
channel10
#1519 Re: BHT
Zar inkasanti nisu od bhrt- a jer izdaju račune bhrt- a, a ne ftv-a?!mali_milojica wrote:Imam prijatelja dole. On kaze da MTEL uplati vise para nego BHTelecom i Eronet zajedno. To je sto se tice prikupljanja takse preko telekom operatera.oldtajmer wrote:ima li neko info koliko se procentualno placa pretplata u manjem entitetu i u kantonima gdje su vecinski hrvati
Ujedno to su jedine pare od pretplate koje BHRT vidi jer ono sto prikupe inkasant sluzbe FTV i RTRS nikada nisu ni marke dali BHRT,nego sve zadrze za sebe.
Usput,ne vjerujem ti u priču prijatelja. Laže sigurno.
-
recto-verso
#1520 Re: BHT
Nije Belmin BHRT, BHRT je vlasnistvo gradjana Bosne i Hercegovine.StupskaBitanga wrote:Od sutra Belmin udarna vijest na TV ekranu i najava reduciranja programa na minimum
- mali_milojica
#1521 Re: BHT
Nisu.channel10 wrote:Zar inkasanti nisu od bhrt- a jer izdaju račune bhrt- a, a ne ftv-a?!mali_milojica wrote:Imam prijatelja dole. On kaze da MTEL uplati vise para nego BHTelecom i Eronet zajedno. To je sto se tice prikupljanja takse preko telekom operatera.oldtajmer wrote:ima li neko info koliko se procentualno placa pretplata u manjem entitetu i u kantonima gdje su vecinski hrvati
Usput,ne vjerujem ti u priču prijatelja. Laže sigurno.
Inkasant sluzba je od entitetskih emitera i svaki svoju avliju obilazi.
Ako laze on,lazem i ja. Samo prenosim ono sto cujem.
- It_is_a_Leclerc
#1522 Re: BHT
Kako sam i najavio...It_is_a_Leclerc wrote:Ne stavljajte šampanjac na hlađenje.
- mayab
#1523 Re: BHT
recto-verso wrote:Dok se polupismeni zanimaju Turskom danas su lagano neprijatelji BiH urusili temelje drzave. Polako to ide, sljedece ce biti udar na nesto drugo i lagano ce drzava da nestane. Utrkuju se u tome ko vise MRZI drzavnu televiziju dok daju po , najmanje , 50 km nekom odnekud dok im plasira smece tipa Farmi i jada i cemera.
-
recto-verso
#1524 Re: BHT
Sada ce svi biti u blokadi.It_is_a_Leclerc wrote:Kako sam i najavio...It_is_a_Leclerc wrote:Ne stavljajte šampanjac na hlađenje.
Nema niko vise paraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Da vidimo mrzitelje dokle mogu da idu.
- KatarinaKosaca
#1525 Re: BHT
Cekajte........
Meni ovdje netko kaze kako ce biti programa samo dok bude para, alo obavezno pretplate tj. guzovace. Jer, kako je sposoban da.proizvodi program onaj isti koji nije sposoban da nadje reklame i tako prezivi nekoliko mjeseci. I sad ogd pretplate vidimo subotom «Dom za vjesanje» . Istovremeno, najvatreniji branitelji nemogucnosti zivota od reklama, to isto spocitavaju privatnim medijina(??????????). Gori paraziti od budzetlija! Treba da im placa sitrotinja ove zemlje vjerujuci u menadzerske sposobnosti Belmina Katamehmedovica, jes hau nou!