FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1501 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:Mozds ti koji nemas blage sa medijima ne mozes to shvatiti ali ne mora se gledati odredjeni program vec samo imati doticaj sa tom medijskom kucom
Na ovom forumu se diskutira i o eventualnom životu u svemiru i vanzemaljcima, pa sumnjam da netko ima dodira sa njima. :D Dakle, diskutiramo kao gledatelji i da li se ima ili ne dodira sa medijima supsidijarno je i nije licenca za biti u pravu glede mišljenja.
Senad H. ima dovoljno dobre intervjue, ima i dijelom istraživačko novinarstvo (koje je inače iznimno skupo, tako da se ne može očekivati da ide u Peru i analizira civilizaciju Maya :D ), dnevnik mu ima početak i kraj, gosti koje dovede su uglavnom kompetentni sugovornici o aktualnim temama (kao Vasvija Vidović, sinoć), tako da mu se nikako ne može osporiti da nije novinar. Naravno, da to jeste i u brilijantom izdanju i Mirjana Hrga.
luckylaka

#1502 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

StupskaBitanga wrote:Mozds ti koji nemas blage sa medijima ne mozes to shvatiti ali ne mora se gledati odredjeni program vec samo imati doticaj sa tom medijskom kucom
:-)
Dobar mali,na osnovu cega ih kudis(pijace,carsije,avaza..)
Banksy

#1503 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:Tu se ogleda sposobnost voditelja da ne bude kao papagaj i uštogljen većć opušten ali u granicama
Granice su pređene, fali mu još samo minder, da se ispruži ...
Kad bi se vratio u ''granice'' i ponašao se i nastupao kako je to radio u svojim počecima, i kako profesionalno, ozbiljno novinarstvo i zahtijeva, bio bi to izvrstan dnevnik. Ovako sve sklizne u nedopuštene intimizacije, mahalanje, sve u stilu mojati i đesba ...
Kad se počne kreveljit', odmah okrećem drugi kanal.
Mali_Vuk

#1504 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Mali_Vuk »

Banksy wrote:Ovako sve sklizne u nedopuštene intimizacije, mahalanje, sve u stilu mojati i đesba ...
Kad se počne kreveljit', odmah okrećem drugi kanal.
:D :thumbup: Dobro si. Ono, samo gledaš hoće li odnekud iz sakoa izvući špil karata i razbacit tablića ili pišpila sa gostima, možda da sjevne i neka meza :lol:

Al solidan mi je maloprije bio u razgovoru sa "lepršavim liberalom, utopistom i naivcem" :D Dinom Mustafićem. Imali su interesantnu konverzaciju. Senad mu je postavljao dobra pitanja i pored gestikulacija i facijalnih ekspresija.

Za razliku od ovih zombija sa FTV i BHT on barem ponekad načinje zanimljive teme i bira zanimljive goste.
dustaban

#1505 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dustaban »

Mislim da je ova TV postala isto sto i sijaset drugih amaterskih televizija. Ne moze jedna emisija - CD, biti dovoljan razlog da se pravi cijela televizija.
Ko im je onaj kreten sto popunjava 80% programa. Napravio cak i telope sa svojom facom za najavu priloga !

TANKO da tanje ne moze biti.
avicena

#1506 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by avicena »

I šta bi? Zna li se konačno čiji je Ramiz Dž? :mrgreen:
nameless666

#1507 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nameless666 »

dustaban wrote:Mislim da je ova TV postala isto sto i sijaset drugih amaterskih televizija. Ne moze jedna emisija - CD, biti dovoljan razlog da se pravi cijela televizija.
Ko im je onaj kreten sto popunjava 80% programa. Napravio cak i telope sa svojom facom za najavu priloga !

Prvo i osnovno što Face TV izdvaja od sijaseta, kako mladi gospodin kaže, ostalih ''amaterskih'' kanala je činjenica da je u HD-u. HD znači High Definition. Budući da znaš ili bar se kvalitetno praviš da znaš šta je telop trebao bi da znaš šta nosi to HD pored imena.
Drugo je činjenica da je Face TV postala članica Euronews grupacije. Što to sijaset ostalih amaterskih ili profesionalnih (ako kod nas ima ijedna takva) ne postade???
Treća bitna stvar da je to jedina TV stanica koja nije ''ofarbana'' i po onome što ja vidim, patriotski su nastrojeni.
Ali...
Kako se o ukusima ne raspravlja, na našim prostorima sve što je novo, drugačije, kvalitetno, urbano ako hoćete mada ne volim koristit taj izraz, mora biti popljuvano.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1508 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by JoseMujica »

FACE TV da povremeno ne prenosi utakmicu naše fudbalske reprezentacije ne bih nikada gledao. Tada sam prvi put okrenuo na taj kanal.

a mogu oni HD-ati do sutra kad nemaju programa.
alanskoda

#1509 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by alanskoda »

nameless666 wrote:
dustaban wrote:Mislim da je ova TV postala isto sto i sijaset drugih amaterskih televizija. Ne moze jedna emisija - CD, biti dovoljan razlog da se pravi cijela televizija.

Prvo i osnovno što Face TV izdvaja od sijaseta, kako mladi gospodin kaže, ostalih ''amaterskih'' kanala je činjenica da je u HD-u. HD znači High Definition. Budući da znaš ili bar se kvalitetno praviš da znaš šta je telop trebao bi da znaš šta nosi to HD pored imena.
Drugo je činjenica da je Face TV postala članica Euronews grupacije. Što to sijaset ostalih amaterskih ili profesionalnih (ako kod nas ima ijedna takva) ne postade???
Treća bitna stvar da je to jedina TV stanica koja nije ''ofarbana'' i po onome što ja vidim, patriotski su nastrojeni.
Ali...
Kako se o ukusima ne raspravlja, na našim prostorima sve što je novo, drugačije, kvalitetno, urbano ako hoćete mada ne volim koristit taj izraz, mora biti popljuvano.

pa reci mi sta to face tv ima od programa.tri emisije dnevno. jutarnji program, onaj frajes sto mi pojede zivce i dnevnik. sve ostalo je kao da su MTV. sami spotovi. Ima li filma? dokumentarnih emisija? crtanih filmova za djecu? zabavnog karaktera? nista od toga. ne znam ali sto ne odkupe prava kao hrvati i srbi i naprave emisiju "ja volim bih" ili nesto slicno. ako je vec mislio praviti tv onda HD nije dovoljan. Ta televizija treba imati i nekog sadrzaja a ne kad godo okrenem docekaju me muzicki spotovi.
luckylaka

#1510 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

JoseMujica wrote:FACE TV da povremeno ne prenosi utakmicu naše fudbalske reprezentacije ne bih nikada gledao. Tada sam prvi put okrenuo na taj kanal.

:thumbup: Upravo to,na jednu stranu sto Senad pravi vanserijske dnevnike (petak ,subota)ostalo nula,cak se ne sjecam da sam ikada prebacio na taj kanal da nesto pogledam.Mozda nesto i ima ali jednostavno kanal nema gledanost.Treba im neki bum nesto novo da bi navukli gledaoce ovako :-) Pored svega drago mi je da imamo jednu takvu kucu(kakva je daje)koja zaposljava bar 3-4 radnika i nisam od onih koji mole boga da Facetv propadne.
nameless666

#1511 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nameless666 »

JoseMujica wrote:FACE TV da povremeno ne prenosi utakmicu naše fudbalske reprezentacije ne bih nikada gledao. Tada sam prvi put okrenuo na taj kanal.

Pošteno zboriš prijatelju. Ali činjenica je da je to nov kanal. Pa tek su počeli sa radom. Meni je krivo samo što se mora toliko pljuvati bez razloga. Tvoj stav je ok. Nema programa - ne gledam. Ovo nešta telop 'vako - reklama 'nako - ko je novinar - ko reporter mi je bez veze vopra. Slažem se sa tobom te moram reći da sam i ja takav. Na svim našim lokalnim kanalima nema ama baš ništa što bi me privuklo. Pun mi kufer i španskih i turskih a bogami i indijskih safunjara. Upališ da gledaš tekmu i onda ti kloc od komentatora digne pritisak jer nije siguran da li je cambio ušao ili izašao. Meni se na Face TV-u svidja što radi mlada ekipa. Senad mi je extra i ko novinar, i ko reporter :D , a i u krajnjoj liniji ja mislim da će od te TV stanice biti nešta veliko... nekako mi baš miriše na uspjeh...
avicena

#1512 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by avicena »

Neko pogleda Dnevnike, neko utakmice, neko sluša muziku....opet se nađe za razne ukuse. Daleko je još od nekakve idealne ako takva postoji, ali volim što je ima.
nameless666

#1513 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nameless666 »

avicena wrote:Neko pogleda Dnevnike, neko utakmice, neko sluša muziku....opet se nađe za razne ukuse. Daleko je još od nekakve idealne ako takva postoji, ali volim što je ima.
:thumbup:
alanskoda

#1514 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by alanskoda »

Nemam ja nista protiv face tv-a. Ali ako zelis praviti tv onda si trebao imati puno toga pripremljeno. A ne ovako. Zamisli prodavnicu koja se otvara a pola stalaza prazno. Dzaba HD kad nema sadrzaja.
zenny

#1515 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zenny »

koliko znam od januara tek pocinju sa punim kapacitetom, nekoliko emisija njihove produkcije itd.. ovo stanje nije nesto sto je u planu da potraje, nisu budale da uloze toliko u sve pa ovako da nasteve :roll:
Erzsebet

#1516 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

zenny wrote:koliko znam od januara tek pocinju sa punim kapacitetom, nekoliko emisija njihove produkcije itd.. ovo stanje nije nesto sto je u planu da potraje, nisu budale da uloze toliko u sve pa ovako da nasteve :roll:
Samo što će im do januara 90% ekipe otići, jer nemaju za kifle. Ali neeeee, Senad je veličina :lol: :lol: :lol:
avicena

#1517 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by avicena »

Erzsebet wrote:
zenny wrote:koliko znam od januara tek pocinju sa punim kapacitetom, nekoliko emisija njihove produkcije itd.. ovo stanje nije nesto sto je u planu da potraje, nisu budale da uloze toliko u sve pa ovako da nasteve :roll:
Samo što će im do januara 90% ekipe otići, jer nemaju za kifle. Ali neeeee, Senad je veličina :lol: :lol: :lol:
E nema više gledati džaba.
Poštovani gledaoci ,

Početkom decembra, signal FACE TV-a će biti kodiran. Da biste neometano mogli nastaviti gledati naš program, FACE TV vam nudi mogućnost naručivanja kartica za dekodiranje po akcijskoj cijeni od 100EUR. Za prijem signala FACE TV osim naše kartice potreban vam je samo reciever sa CA slotom koji podržava VIACCESS sistem kodiranja.
Valjda poprave od tih para program, a možda ostane i za kifle.
Erzsebet

#1518 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

Kao da će iko pametan dati 100€ za jedan kanal :).
avicena

#1519 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by avicena »

Erzsebet wrote:Kao da će iko pametan dati 100€ za jedan kanal :).
Ko zna? Pred nama je. Vjerovatno računa na dijasporu jer je pokrio satelitskim signalom od Amerike do Kine.
Erzsebet

#1520 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

avicena wrote:
Ko zna? Pred nama je. Vjerovatno računa na dijasporu jer je pokrio satelitskim signalom od Amerike do Kine.
Pa i ja sam dijaspora, i vjeruj mi ne bih nikad dao 100€ za samo jedan kanal, koji je usto bezveze. Previše je tražiti toliko para zbog tri - četiri utakmice godišnje, i jedan dnevnik sedmično, koji je kao dobar, mada ni to nije svakome.

Ja sam platio 260€ priključak za 220 balkanskih i još stotinjak kanala na engleskom, i plus plaćam to 13€ mjesečno, a i to je sve previše. Zamisli kad bi svaki kanal koštao 100€, to je bezobrazno i budalasto za očekivati.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1521 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by JoseMujica »

za 200-250 eura godišnje vani uzimate Sky pakete kanala ili Al Jazera sport paket sa 10-15 kanala

al očigledno se ovdje računa na patriotizam i nepismenost naše dijaspore...mislim ako prođe svaka čast baš je majstor trgovine

utakmica repke se na kraju može gledati i na internetu besplatno, a barem dijaspora nije osuđena na posrani bihnet ko ja
avicena

#1522 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by avicena »

Ako mu se knjiga prodavala kao halva čija cijena jeste ili je bila između 70 i 100 KM, naći će se i onih kojima nije mnogo tih 100€ godišnje, a znam da ih ima dosta kojima taj iznos ne znači mnogo za ovo što daje ili što tek planira davati. Senad obilazi dijasporu i sigurno je osjetio puls. Zar sinoć raport u CKSK nije išao iz dijaspore?
luckylaka

#1523 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Ovim hoces reci da onaj ko naruci nije normalan(e moja novinarcino) :-)
cancel

#1524 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by cancel »

naći će se fanatika koji će i dati te pare, ali samo na račun tih fanatika nema šanse da sve to opstane na taj način, osobito ne sa ovakvim programom kakav trenutno imaju i očito ne planiraju ga mijenjati u skorije vrijeme.. tako ćemo već za godinu, maksimalno dvije, vidjeti uvrštavanje facetv-a u ponudu total tv-a ili potpuni odlazak sa satelita..

netko zaista misli da su ljudi ludi i da će samo na račun nekog patriotizma (wtf??) davati tolike pare za 1 tako loš kanal..
dustaban

#1525 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dustaban »

Ma nije to puno za jedan kanal. Puno je za jedan dnevnik, jednom hefticno.
Locked