SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JThomas

#1501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

Vecina je iskopala aute, i krenula s njima na posao i kafu, kao da je sve u gradu normalno, a nije...
u jednoj rečenici.

ljudi, traka i po je slobodna na glavnoj džadi. a gužva je i kad su sve tri.
Baudelaire

#1502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Vala meni na vrh glave te priče da je za sve država kriva. Ružno je tako govoriti, ali kriva je i ta žena što nije pazila. Pa neće niko ni na koga paziti.
chuchumbamayumbe

#1503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

Ovo je katastrofa, a najgora stvar je što niko neće odgovarati.
Kod nas na Alipšinom se nisu ni potrudili da očiste trotoare, samo cestu čiste. Ljudi su primorani da idu po cesti jer ne mogu uskom prtinom, pogotovu ovi stariji.
Opet ponavljam, niti će ko odgovarati, niti će ko biti smijenjen.
Prava BANANA DRŽAVA!
cico x

#1504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cico x »

ZA OVU DANASNJU SMRT ZENE KRIVA JE KANTONALNA VLAST !!

bageri i grtalice su dosli cistiti ceste i trotoare,i ciscenje je krenulo "na silu" ,umjesto da se oznaci cesta,zabrani prolaz,postave ljudi na sve strane,stave trake,upozorenja...grtalica je isla naprijed-nazad i cistila,jadni covjek i zena su hodali cestom i nasli se tacno iza grtalice,u mrtvom uglu ,vozac ih nikako nije mogao vidjeti i rikvercom ih pregazio :sad:

sad na uvidaju ima 100 policajaca,traka,dzipova,rotacija....ali kasno nazalost,to je trebalo tako biti jutros kad se krenulo cistiti . zao mi je ljudi,zao mi je i vozaca koji je trazio pistolj da se ubije,zao mi je ovakvog stanja u gradu,jer velike su mogucnosti da bude slicnih nesreca.
ako ne znaju nek odu u austriju nek nauce kako se ciste ceste i da je sigurnost na prvom mjestu.

kriva je i policija koja nije obezbjedila ovo ciscenje,kriva je i civilna zastita,kriv je i "rad",a svu krivicu ce snositi nesretni vozac,a guzonje ce i dalje uzimati iz budzeta za licne potrebe,a narod stradati.
Zovem se Zelena

#1505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Zovem se Zelena »

antimobbing wrote:
Zovem se Zelena wrote:Pročitajte ovo molim vas!
Ako imate djecu, starije roditelje, nane, dede... Ne dajte im po ovom kijametu da hodaju! Obavite vi za njih što imaju sitnog posla!
Sinoć na AP čiste bagerima snijeg, gledam onu djeci i penzionere... To se iskupilo ko da je teferič, trči se ispred bagera, iza bagera... Sad dolazim pred zgradu i imam šta vidjeti, ona mala grtalica pregazila dvoje! Dedo e dobro, žena ja mrtva! Pretrčavali valjda iza a ovaj išao u rikverc i nije vidio! Dok je hitna stigla žena podlegla!

Pazite se ljudi, nemojte zbog par sekundi vremena da se plati životom. Sačekajte i kad ulicu prelazite. Užas! Ne znam ljude uopšte a isplaka se ko... Vozač jadan ne može sebi da dođe! ČUVAJTE SE!
Narod nije uopće kriv već OPĆI JAVAŠLUK onih koji su trebali primijeniti sve mjere sigurnosti prilikom rada mašine, da jedan vozi a druga dvojica njegovih kolega da paze na sigurnost građana, ali ne, oni sami u mašini jurcaju i rade bezobzirno sa mašinama od nekoliko tona između ljudi.

Lično sam idiote napadao na ulici koji su jedne godine radili na Baščaršiji i pitao ih što ne primjenjujete mjere sigurnosti, a oni me samo gledaju onim tupavim telećim pogledom, kao da nisam normalan.

Neku večer gledam prvo u Starom gradu a zatim u Ferhadiji isto tako čiste snijeg sa onim mašinama, a narod okolo mašine ide i trči izbjegavajući sigurnu smrt. Strava i užas, opći javašluk i krkanluk na sve strane.

Idioti jučer pretukli ženu koja je KUPAC usluge javnog prevoza?

Zar kupac koji daje novac nije uvijek upravu? Gdje ovo uopće ima ljudi moji?

Zato nam ljudi i stradaju! :x
1 grtalica i 1 bager. 3 kamiona... Situacija od sinoć u istoj ulici gdje je žena poginula!
Ljudi došli normalno da očiste snijeg. S njima 1 čiko koji sve to nadgleda. Znaš šta se desilo? Izjurili svi ovi koji imaju radnje okolo, svi ovi kojima su zatrpana auta, radoznala djeca i slučajni prolaznici. Opkolili bager i grtalicu i ovog nadzornika i vuku ih za rukav, moljakaju da im očiste oko prodavnica, trafika, auta... Odjednom se stvorilo 30 duša, trčkaraju okolo... Šta će ovaj? Potući se s njima, ne može čovjek da im objasni da će sve doći na red. Taman se kamion uparkira da bager utovara snijeg, debili trube sa autima, bože zatvorili im ulicu! I policija je kriva! Trebali su skupa izaži, zatvoriti čitavu B fazu na sat vremena i završiti s poslom. Ovako onaj bagerista mora paziti na parkirana auta pod snijegom, auta u pokretu, radoznale glave i slučajne prolaznike!

Iskreno žalim vozača grtalice, bila sam prisutna. Čovjek sebi čupa kosu s glave, plače k'o kišna godina! Završit će u zatvoru na 3, 5 godina, ne bitno! Zbog čega? Nesreće u kojoj je učestvovao dok je obavljao posao! I zanjega ima mjesta u zatvoru, suđenje će biti završeno u rekordnom vremenu a okorjeli, višestruko osuđivani kriminalci će nam slobodno šetati gradom jer za njih u zatvoru nema mjesta!

Truhla nam je zemlja do srži!
LieToMe

#1506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by LieToMe »

chuchumbamayumbe wrote:Ovo je katastrofa, a najgora stvar je što niko neće odgovarati.
Kod nas na Alipšinom se nisu ni potrudili da očiste trotoare, samo cestu čiste. Ljudi su primorani da idu po cesti jer ne mogu uskom prtinom, pogotovu ovi stariji.
Opet ponavljam, niti će ko odgovarati, niti će ko biti smijenjen.
Prava BANANA DRŽAVA!
nije to slucaj samo na alipasinom, tako je i u novom sarajevu i svugdje osim oko predsjednistva i na carsiji. kad ce shvatiti da u predsjednistvo udje manje ljudi nego sto zivi u drugim naseljima gdje doslovno moras da hodas autima u susret koji ti naravno sviraju i deru se na tebe jer od snjega sa strane ne vide da prtina uopste nema. pozelim da se zavucem i ne ozlazim dok se ovo ne otopi. ili da naucim da letim :D
Dr. Octagon

#1507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Dr. Octagon »

Kako se covjek nekad bespomocno osjeca.Mene jede ova nemogucnost da se uradi bilo sta da nam bude bolje.....Nije vise vazno ko je kriv.....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

Zovem se Zelena wrote:
1 grtalica i 1 bager. 3 kamiona... Situacija od sinoć u istoj ulici gdje je žena poginula!
Ljudi došli normalno da očiste snijeg. S njima 1 čiko koji sve to nadgleda. Znaš šta se desilo? Izjurili svi ovi koji imaju radnje okolo, svi ovi kojima su zatrpana auta, radoznala djeca i slučajni prolaznici. Opkolili bager i grtalicu i ovog nadzornika i vuku ih za rukav, moljakaju da im očiste oko prodavnica, trafika, auta... Odjednom se stvorilo 30 duša, trčkaraju okolo... Šta će ovaj? Potući se s njima, ne može čovjek da im objasni da će sve doći na red. Taman se kamion uparkira da bager utovara snijeg, debili trube sa autima, bože zatvorili im ulicu! I policija je kriva! Trebali su skupa izaži, zatvoriti čitavu B fazu na sat vremena i završiti s poslom. Ovako onaj bagerista mora paziti na parkirana auta pod snijegom, auta u pokretu, radoznale glave i slučajne prolaznike!

Iskreno žalim vozača grtalice, bila sam prisutna. Čovjek sebi čupa kosu s glave, plače k'o kišna godina! Završit će u zatvoru na 3, 5 godina, ne bitno! Zbog čega? Nesreće u kojoj je učestvovao dok je obavljao posao! I zanjega ima mjesta u zatvoru, suđenje će biti završeno u rekordnom vremenu a okorjeli, višestruko osuđivani kriminalci će nam slobodno šetati gradom jer za njih u zatvoru nema mjesta!

Truhla nam je zemlja do srži!
otkud ti to da će završiti u zatvoru?! :roll: mada, njemu je sigurno veća kazna to što će je nositi na duši, tako je to sa poštenim insanom.
Zovem se Zelena

#1509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Zovem se Zelena »

Chmoljo wrote:
otkud ti to da će završiti u zatvoru?! :roll: mada, njemu je sigurno veća kazna to što će je nositi na duši, tako je to sa poštenim insanom.
Misliš da neće? Misliš da mu ovo neće tretirati kao ubistvo iz nehata?

Ne izlazi mi iz glave slika žene, vozača... Muka mi je! Od svega!

Važno je ko je kriv! Mi smo krivi! Slegnut ćemo ramenima, reći kako ne možemo ništa promijeniti i sutra nastaviti normalno sa svojim životom. Preskakat ćemo snijeg, sklanjati se autima, čekati trole i tramvaje po pola sata i više! mi smo glup narod, narod bez vizije i ideje, narod bez sistemskog pristupa bilo kojem problemu u kojem se nađemo! I sve dok se budemo tako ponašali dešavat će nam se ovakve i gore stvari!

Kad ćemo više shvatiti da je sve do nas i da možemo prevrnuti ovaj grad i državu naglavčke samo da hoćemo?!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

pa koga to da prevrnemo?

budžetske korisnike?

stranke?

političare?

one koji se izležavaju dok ostali lopataju?

oni koji voze nesavjesno po ovakvom vremenu?

one koji pješače bez da paze sami na sebe?

koga? jer sve smo to mi gore :roll:

ovo je nesreća, dešavaju se, znate...
maximilijana

#1511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by maximilijana »

kjametski jaltiga sudnji dan..nismo nista bolje ni zasluzili :-) :-)
kokuz_sa

#1512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

ako ih je udario dok je isao u rikverc..na dijelu gdje nije predvidjeno mjesto prelaska pjesaka..onda ce najvjerovatnije vjestak utvrditi da on nije kriv..
krivica je njihova..

slican slucaj imao na bivsem poslu..vozak kamiona isao u rikverc udari covjek ai na mjestu mrtav ostao..
i oslobodjen je jer je sve radio kako treba a ovaj nije pazio
Last edited by kokuz_sa on 16/02/2012 17:31, edited 1 time in total.
Bodkin

#1513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

kokuz_sa wrote:ako ih je udario dok je iso u rikverc..na dijelu gdje nije predvidjeno mjesto prelaska pjesaka..onda ce najvjerovatnije vjestak utvrditi da on nije kriv..
krivica je njihova..

slican slucaj imao na bivsem poslu..vozak kamiona isao u rikverc udari covjek ai na mjestu mrtav ostao..
i oslobodjen je jer je sve radio kako treba a ovaj nije pazio
pa naravno, isto kao da optuze pilota ako udari nekog na pisti dok polijece. ne kontaju ljudi da vozaci ne vide sve,a pogotovo vozaci ovakvih masina.
meni samo nije jasno kako nasi ljudi kad odu vani cekaju zeleno na ulici koja je siroka jednu traku :) a kod nas pretrcavaju po tri trake i to kad im je crveno
antonio_ man

#1514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by antonio_ man »

ljudi dosta je trabunjanja po netu i forumu,hajmo napraviti proteste ili neku peticiju,ne moze se hodati od auta,pjesaci se gaze,dok su glavne do asfalata ociscene i ko je kriv, kriv je grad,federacija i drzava,koji ne misle na narod,i ja sam vozac ali je nemoguce nekim sarajevskim dosljacima objasniti saobracajnu kulturu i nemogucnost voznje u ovakvim uvjetima,jednostavno ono hoce da vozi i bog,valjda su ljudi na prvom mjesto i ti trotoari su prvi trebali biti ocisceni,pa se ne bih ovo desavalo....nema oslanjanja na policiju i grad,ljudi uzmite sve u svoje ruke,i ucinimo sarajevo cistim i lijepim gradom
cico x

#1515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cico x »

Baudelaire

#1516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

antonio_ man wrote:ljudi dosta je trabunjanja po netu i forumu,hajmo napraviti proteste ili neku peticiju,ne moze se hodati od auta,pjesaci se gaze,dok su glavne do asfalata ociscene i ko je kriv, kriv je grad,federacija i drzava,koji ne misle na narod,i ja sam vozac ali je nemoguce nekim sarajevskim dosljacima objasniti saobracajnu kulturu i nemogucnost voznje u ovakvim uvjetima,jednostavno ono hoce da vozi i bog,valjda su ljudi na prvom mjesto i ti trotoari su prvi trebali biti ocisceni,pa se ne bih ovo desavalo....nema oslanjanja na policiju i grad,ljudi uzmite sve u svoje ruke,i ucinimo sarajevo cistim i lijepim gradom
Ma što su to za sve probleme ovog grada i ove države krivi došljaci? :roll: Moj otac je došljak, došao sa 18 godina u grad, pa evo otkad je snijeg još nije sjeo u automobil, ide pješke na posao. A u mojoj mahali bivšoj u Starom Gradu, gdje se jedva može hodati, sve porodice koje su u Sarajevu po 300 - 400 godina, pa valjda minderpuzama muka snijeg očistiti, šta li.
O'zone
Globalni moderator

#1517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Žao mi vozača,žao mi i gospođe koja je preminula i gospodina koji je prošao sa teškim povredama vještak će vjerovatno utvrditi ko je kriv ALI... pješaci se nemaju kuda kretati

Silom prilika sam danas morao da pređem turu koja je išla Kovačići-Šoping-Azize Šaćirbegović-Envera Šehovića-Kolodvorska-Bratstva i jedinstva-Grbavička-Zagrebačka.

Od tog kruga koji sam napravio trotoarom sam išao djelom Vilisonovim i Alejom lipa i bila je prtina od Bratstva i jedinstva do Šoping centra Grbavica. Ostalo su gomile snijega koje su samo zgrnute sa prometnica na trotoare a gdje je eventulano očišćen trotoar tu su nagurani parkirani automobili (grbavička je takva)

Druga stvar danas kako se otopio snijeh sa ulica (ustvari nastala je ona bljuzga) svi voze nenormalno brzo ja stvarno ne razumijem kako sad možeš voziti 70-80 km/h a znaš da ti svakog momenta može naići u susret drugo vozilo,grtalica,kamion za odvoz snijega iskoračiti pješak između nanosa a ulica uska jedva se jedno vozilo može provuči.

Juče me zamalo da udari žuti Volkswagen LT sa nekim seljoberom za volanom koji je prošao kroz crveno dok sam ja prelazio ulicu na moje gestikuliranje da je zeleno svjetlo za pješake mi je spomenuo mater i dodao gas i opet ja kreten nisam pogledao broj tablica da javim policiji što je moja krivica i sad mi je pravo žao.
antonio_ man

#1518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by antonio_ man »

Baudelaire wrote:
antonio_ man wrote:ljudi dosta je trabunjanja po netu i forumu,hajmo napraviti proteste ili neku peticiju,ne moze se hodati od auta,pjesaci se gaze,dok su glavne do asfalata ociscene i ko je kriv, kriv je grad,federacija i drzava,koji ne misle na narod,i ja sam vozac ali je nemoguce nekim sarajevskim dosljacima objasniti saobracajnu kulturu i nemogucnost voznje u ovakvim uvjetima,jednostavno ono hoce da vozi i bog,valjda su ljudi na prvom mjesto i ti trotoari su prvi trebali biti ocisceni,pa se ne bih ovo desavalo....nema oslanjanja na policiju i grad,ljudi uzmite sve u svoje ruke,i ucinimo sarajevo cistim i lijepim gradom
Ma što su to za sve probleme ovog grada i ove države krivi došljaci? :roll: Moj otac je došljak, došao sa 18 godina u grad, pa evo otkad je snijeg još nije sjeo u automobil, ide pješke na posao. A u mojoj mahali bivšoj u Starom Gradu, gdje se jedva može hodati, sve porodice koje su u Sarajevu po 300 - 400 godina, pa valjda minderpuzama muka snijeg očistiti, šta li.
lutko procitaj tekst eto koliko si u sarajevu nisi se naucila ni da kako procitas tekst pa onda komentarises
semso_bonaparte

#1519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by semso_bonaparte »

Chmoljo wrote:pa koga to da prevrnemo?

budžetske korisnike?

stranke?

političare?

one koji se izležavaju dok ostali lopataju?

oni koji voze nesavjesno po ovakvom vremenu?

one koji pješače bez da paze sami na sebe?

koga? jer sve smo to mi gore :roll:

ovo je nesreća, dešavaju se, znate...

Sebe, mi smo krivi za sve. Otrcana fraza ali tako je.
BHF_Manijak

#1520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

Tragedija se desila, nema povratka, ali ne bih sad da odmah vozaca krivim, ima ko ce utvrditi krivicu, ali ima jedna stvar koju skoro pa svakodnevno primjecujem - penzioneri generalno nekud zure, trce, lete, iako nemaju kuveta da hodaju a kamo li da gore navedeno rade! zalosna istina, ne znam do cega je, ali isto ko da je zadnji tramvaj na ovom svijetu ugledo i sad mora pjeske ici s ilidje do carsije pa leti da stigne taj tramvak, iako je debelo crveno za pjesake. Kazem, nisam jednom vidio slicnu situaciju.
Ne pisem ovo vezano za danasnji tragican slucaj, kazem ne znam ko je kriv, no ovo mi posluzi ko ntauknica za ovaj gore post.

Sto se slucaja u GRAS-u tice, ne mogu da vjerujem da neki opravdavaju papansko udaranje zene i jos kazu "pa mozda je i ona kriva", ljudi dragi zaboravljate jednu cinjeicu on je tu UPOSLENIK i nema toga ko ce ga opravdati u ovom slucaju. Taman da mu i jets zena hebala od do, njegovo nije da u konflikt ulazi, a ponajmanje da je udara, to se zove profesionalizam! To ti je isto u sportu, zamislite da igraci pocnu ili sudije reagoati na svaki povik sa tribine i udarati se sa navijacima??? Cak i sankcija slijedi ukoliko krenes u obracun sa navijacima, jednostavno tvoje je da igras i da se ne obazires na komentare, tako i ovaj debil, cuj zenu udarat! :shock: :x Papak klasicni!
a gori i ja hajvan sto se cudim ovome, pa zan se na sta se turisti najvise zale u Sa, na GRASove radnike, neuljudni, papci, divljaci, nekulturni, ne znaju komunicirati itd...Nije mi se jednom desilo da da vidim da papak revizor pocne psovati putnicima! :oops:
Baudelaire

#1521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

antonio_ man wrote:
Baudelaire wrote:
lutko procitaj tekst eto koliko si u sarajevu nisi se naucila ni da kako procitas tekst pa onda komentarises
Ti si očigledno vrlo obrazovani Sarajlija, kojem je promaklo da je Baudelaire francuski pisac, dakle muškarac. Nebitno, gori ja što se ubjeđujem. Za sve probleme ovog grada krivi su:
1. Sandžaklije
2. Fočaci
3. Albanci

@BHF Manijak: Potpisujem, na Stupu ja često stojim na crvenom kod skretanja, iako mogu pretrčati ulicu jer vidim da nema automobila tako blizu, a penzioneri hladno prelaze skoro se šetkajući. Ako im ko svirne krene salva psovki i uvreda.
iPod

#1522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by iPod »

Zaista nemio događaj :( , teško je osuđivati vozača, a opet još više mi je žao nastradale/log, po meni kriva je najviše civilna zaštita koja ništa nije uradila na tome da se očiste barem metar širine trotoari kako bi pješaci mogli nesmetano prolaziti.

Neki dan na Hayatu i ostalim medijima govori se o smjenama odgovornih u vladi/ama i civilnoj zaštiti, a neki dan sjednica Vlade FBIH još ih pohvališe za rad. Po meni da nije bilo vojske, eufora i donekle policije ništa ovi iz civilne nebi ni uradili, samo iz šupljeg u prazno.

:( :sad: :sad:
maximilijana

#1523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by maximilijana »

Baudelaire wrote: Ma što su to za sve probleme ovog grada i ove države krivi došljaci? :roll: Moj otac je došljak, došao sa 18 godina u grad, pa evo otkad je snijeg još nije sjeo u automobil, ide pješke na posao. A u mojoj mahali bivšoj u Starom Gradu, gdje se jedva može hodati, sve porodice koje su u Sarajevu po 300 - 400 godina, pa valjda minderpuzama muka snijeg očistiti, šta li.
Ti si očigledno vrlo obrazovani Sarajlija, kojem je promaklo da je Baudelaire francuski pisac, dakle muškarac. Nebitno, gori ja što se ubjeđujem. Za sve probleme ovog grada krivi su:
1. Sandžaklije
2. Fočaci
3. Albanci

@BHF Manijak: Potpisujem, na Stupu ja često stojim na crvenom kod skretanja, iako mogu pretrčati ulicu jer vidim da nema automobila tako blizu, a penzioneri hladno prelaze skoro se šetkajući. Ako im ko svirne krene salva psovki i uvreda.[/quote]

puf cuj samo tri stavke....ima spisak jedno 100 stavki :P ko je sve kriv
Baudelaire

#1524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Ja sam top 3 samo :D Doduše, sporna je ova pozicija 3 za Albance. Imamo mi i Rogatičane, Zeničane, Zavidovićane, Hercegovce, Goraždane, Krajišnike... dosta sam ih fulio vjerovatno :D
Lakat Jebić

#1525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Lakat Jebić »

Baudelaire wrote:Ja sam top 3 samo :D Doduše, sporna je ova pozicija 3 za Albance. Imamo mi i Rogatičane, Zeničane, Zavidovićane, Hercegovce, Goraždane, Krajišnike... dosta sam ih fulio vjerovatno :D
ma to sve moze pod pojam "siptari" u sirem smislu :D

edit: mislio sam na top 3 :D
Locked