Stadion reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Chuckie
#1501 Re: Stadion reprezentacije BiH
Neravan teren veci je bio hendikep nasim igracima.
-
Djubre_
#1502 Re: Stadion reprezentacije BiH
tataćusak wrote:Ljudi ba mi imamo problem pa živimo u najgorem obliku kapitalizma a u isto vrijeme u lošem socijalizmu. Reprezentaciji ako treba stadion neka ga pravi gdje hoće, odnosno gdje je najisplativije (slučaj goal u Orijašju hahaha stadion u gu..ci).
Nogometni savez je nudio Sarajevu da se pravi ovdje trening kamp za reprezentaciju, uslov je bio da jedna od opština dadne belplatno zemljište za gradnju. Niko nije smatrao da je to potrbno, Zenica (čitaj ljudi na vlasti) skontala i napravila pravi potez kada je ponudila da oni budu domaćin reprezentaciji. Ljudi se trude sređuju sve nedostatke da sve blista kada dolazi repka, pa vidite stadiona čelika, ja sam kao navijač Sarajeva razočaran kad vidim onaj travnjak u Zenici (mislim ljubomoran). Još samo da one dvije tribine dignu na nivo visočijih i reprezentaciji ne treba vjerovatno drugi stadion.
A druga tema koja se provlači oko stadiona grbavica je smiješna. Čuj da im neko drugi napravi stadion pa da može reprezentacija igrati na njemu. Pa ljudi vi fino napravite stadion i onda ugostite reprezentaciju na njemu. Ali opet ako oni nađu interes neka Vam ga prave.... Ako telekom vidi interes neka napravi telekom arenu na grbavici ako hoće ali ja mu kao navijač Sarajeva otkazujem 100% sve usluge. Oni treba da procijene je li im to isplativo i ako jeste neka grade. Kapitalizam na djelu. I pustite to grad Sarajevo treba stadion, treba srediti grbavicu itd. To je šuplja, to je meljin stadion nije grada sarajeva, odnosno nikad neće biti moj stadion. Sa stadionom Asim Ferhatović - Hase je druga stvar, to je u vlasništvu države i ako ona hoće da ulaže u njega kroz državne firme kao što je telekom, tu nema nikakvih prepreka.
Čuj gradski stadion grbavica![]()
![]()
![]()
![]()
Kapa dole za komentar...
A ovo za gradnju grbavice.. ili koseva.. To je tesko kao sto i sami znamo svi, samo iz tog razloga sto su potrebna obadva stadiona u sarajevu renovirati.. ili vam ga napraviti.. Poceti graditi jedan, a zanemariti drugi.. problemi bi veliki nastali sa svih strana... u sarajevu.. Sto je i logicno.. Poceti graditi Grbavicu a kosevo zanemariti belaj.. ili obratno.. Tako da to u skorije vrijeme tesko ce ici sa gradnjom ta dva stadiona, dok se drzava i klubovi zajedno sa savezom i opcinom, kantonom.. ne podignu, pa ne naprave nesto.. Sarajevo se iz dana u dan toliko gradi.. Tako da ne sumnjam da jednog dana nece procvati 2 lijepa stadiona.. Manje vise za reprezentaciju.. nego iskljucivo za zelju i sarajevo.. a onda ligu gledati smanjiti na 10-12 klubova pa da igraju samo klubovi sa tradicijom i veci.. a ostali kad naprave stadione,(mislim na ove manje gradice ako ih mozemo tako nazvati) onda bujrum u premijer ligu.. a do tada trckaraj u drugoj.. Liga nam je bruka, klubovi su nam bruka.. sve samo ruglo.. treba to sve malo dotegnuti, naravno uz pomoc firmi.. Telecom , Elektroprivreda.. i tako te firme.. je smijesno da oni nesto grade.. To su firme koje pruzaju nama svima usluge, koji nas kradu, i imaju visak para na raspolaganju.. Ja opet ponavljam, zasto taj telecom nije razmislio o kosevu.. tusnju.. bilinom polju.. To je cista ljubav prema zelji.. al u ku*cu.. Ima manijaka dosta, izaci ce na izbore.. Dobit cete letke na stolicama slijedecu utakmicu na kojima ce pisati (PODRŽIMO GRADNJU TELECOM ARENE! a ispod.. SDA... ili SDP.. Radoncic nece sigurno
-
Chuckie
#1503 Re: Stadion reprezentacije BiH
Nek zanemare i Grbavicu i Kosevo i grade reprezentativni stadion negdje na trecem mjestu ako vec mora biti u Sa, kad vec ima toliko ljubomore i zavisti, mada ja pored Zenice i njihovih napora i ulaganja nikad nebi selio reprezentaciju, vec pomogao u izgradnji Bpolja.
-
Djubre_
#1504 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ovo nije bas tema za takvo nesto, neka izgrade kosevo i grbavicu, tusanj itd.. a reprezentacija nek igra gdje hoce.. Ja sam iz Zenice, i kad vidim otimanje za repku, postane mi na kraju svejedno gdje ce igrati.. Gdje god igraju, ne plasiraju se tamo gdje cekamo godinama..
Ima tema o gradnji stadiona u drugim temama..
Neko je napisao u nekom komentaru da reprezentacija renta bilino za 30.000 KM. Ne. Renta ga za 10.000 KM.
Ima tema o gradnji stadiona u drugim temama..
Neko je napisao u nekom komentaru da reprezentacija renta bilino za 30.000 KM. Ne. Renta ga za 10.000 KM.
- Charuga
- Globalni moderator
#1505 Re: Stadion reprezentacije BiH
Prva stvar koja vodi tome da nema potrebe za raspravom je to da je ovo ŠUPLJA predizborna i tu bi trebao biti kraj price!tataćusak wrote:A druga tema koja se provlači oko stadiona grbavica je smiješna. Čuj da im neko drugi napravi stadion pa da može reprezentacija igrati na njemu. Pa ljudi vi fino napravite stadion i onda ugostite reprezentaciju na njemu. Ali opet ako oni nađu interes neka Vam ga prave.... Ako telekom vidi interes neka napravi telekom arenu na grbavici ako hoće ali ja mu kao navijač Sarajeva otkazujem 100% sve usluge. Oni treba da procijene je li im to isplativo i ako jeste neka grade. Kapitalizam na djelu. I pustite to grad Sarajevo treba stadion, treba srediti grbavicu itd. To je šuplja, to je meljin stadion nije grada sarajeva, odnosno nikad neće biti moj stadion. Sa stadionom Asim Ferhatović - Hase je druga stvar, to je u vlasništvu države i ako ona hoće da ulaže u njega kroz državne firme kao što je telekom, tu nema nikakvih prepreka.
![]()
![]()
![]()
Drugo, vecina cita samo izmedju redova. BHTelecom NE BI SAM gradio Grbavicu (nece je ni graditi) nego bi ulozio samo DIO para (koje nece uloziti) zajedno sa Opstinom N: Sarajevo, Kantonom Sarajevo i Vladom FBiH (koji opet nece uloziti pare).
Trece za ovog boldirano ces malo odmoriti pa ces barem ovde na forumu pisati pravilno imena klubova. Meljo, Njanjajevo i slicni nazivi su poodavno zabranjeni na ovom forumu.
- Charuga
- Globalni moderator
#1506 Re: Stadion reprezentacije BiH
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Kršenje pravila foruma, nepostivanje upozorenja”
» tataćusak
7 dana
» tataćusak
7 dana
-
Djubre_
#1507 Re: Stadion reprezentacije BiH
Telecom ispada vecinski ulagac u gradnju.. Sam naziv stadiona, njihove ideje, ti sve govori.. Ma da se spominje da su oni naziv izmislili onako.. To onako nije uredu. Ne gradi se neki djeciji park ili igraliste, pa da telecom stavi naziv Telecom Igraonica ili Telecom park.. To su druge stvari u kojima telecom ucestvuje i pokazuje svoje humano djelo.. U ostalom, takvi projekti nisu ni skupi.. A izgradnja stadiona je nesto milionsko..Plavih_11 wrote:Prva stvar koja vodi tome da nema potrebe za raspravom je to da je ovo ŠUPLJA predizborna i tu bi trebao biti kraj price!tataćusak wrote:A druga tema koja se provlači oko stadiona grbavica je smiješna. Čuj da im neko drugi napravi stadion pa da može reprezentacija igrati na njemu. Pa ljudi vi fino napravite stadion i onda ugostite reprezentaciju na njemu. Ali opet ako oni nađu interes neka Vam ga prave.... Ako telekom vidi interes neka napravi telekom arenu na grbavici ako hoće ali ja mu kao navijač Sarajeva otkazujem 100% sve usluge. Oni treba da procijene je li im to isplativo i ako jeste neka grade. Kapitalizam na djelu. I pustite to grad Sarajevo treba stadion, treba srediti grbavicu itd. To je šuplja, to je meljin stadion nije grada sarajeva, odnosno nikad neće biti moj stadion. Sa stadionom Asim Ferhatović - Hase je druga stvar, to je u vlasništvu države i ako ona hoće da ulaže u njega kroz državne firme kao što je telekom, tu nema nikakvih prepreka.
![]()
![]()
![]()
Drugo, vecina cita samo izmedju redova. BHTelecom NE BI SAM gradio Grbavicu (nece je ni graditi) nego bi ulozio samo DIO para (koje nece uloziti) zajedno sa Opstinom N: Sarajevo, Kantonom Sarajevo i Vladom FBiH (koji opet nece uloziti pare).
Trece za ovog boldirano ces malo odmoriti pa ces barem ovde na forumu pisati pravilno imena klubova. Meljo, Njanjajevo i slicni nazivi su poodavno zabranjeni na ovom forumu.
Gledati jednu Tuzlu, Zenicu, Gradacac, Otoku itd... kako ljudi sami rade i odvajaju.. da bih neke uslove stvorili svojim klubovima.. nije posteno od strane telecoma.. Da je bosnalijek upitanju, ili FDS za izgradnju koseva, tu ipak ima razlike..
Telecom je nesto sto moramo placati.. ako nista RTV taksu. To je firma postala skoro pa Elektroprivreda.
-
sumirprimus
#1508 Re: Stadion reprezentacije BiH
nekako mi najlogicnijie da se trening kamp reprezentacije pravi negdje u hercegovini zarad klime... 
kako ces ovde u decembru,trckarat na minut dvaes i šes... t.
kako ces ovde u decembru,trckarat na minut dvaes i šes... t.
- Charuga
- Globalni moderator
#1509 Re: Stadion reprezentacije BiH
Plavih_11 wrote:Prva stvar koja vodi tome da nema potrebe za raspravom je to da je ovo ŠUPLJA predizborna i tu bi trebao biti kraj price!
-
Djubre_
#1510 Re: Stadion reprezentacije BiH
Da ali, u Zenici nije bila šuplja... Obecavali su slicno.. sve ovo sto se do sada uradilo.. I uradilo je se..Plavih_11 wrote:Plavih_11 wrote:Prva stvar koja vodi tome da nema potrebe za raspravom je to da je ovo ŠUPLJA predizborna i tu bi trebao biti kraj price!
I nama su vlasti da kazem zenicke obecavali rekonstrukciju stadiona.. jednom (tamo neke godine) pa su kao promjenili krov na zapadnoj tribini.. promjenili stolice.. renovirali Istok tj press loze.. i tako par sitnica..
Evo drugi put su rekli promjeniti teren.. (samo teren), pa evo dodatno ga nasminkase malo..
Kako god okrenes, nama se samo pred izbore nesto radi, to kod nas vise i djeca znaju...
- Warashii
#1511 Re: Stadion reprezentacije BiH
Pa nekad se stvarno zapitam sta su forumi u stvari?Plavih_11 wrote:Plavih_11 wrote:Prva stvar koja vodi tome da nema potrebe za raspravom je to da je ovo ŠUPLJA predizborna i tu bi trebao biti kraj price!
-
sumirprimus
#1512 Re: Stadion reprezentacije BiH
jeste andriod,al to se grad zenica sa svojom opcinskom strukturom nadigli, i poceli rjesavat probleme...
i svaka cast...ko primjer ostalim,kako se moze kad se hoce...
i svaka cast...ko primjer ostalim,kako se moze kad se hoce...
- Charuga
- Globalni moderator
#1513 Re: Stadion reprezentacije BiH
Nisi me razumio. Nisam rekao a posebno ne zabranio da se pise o tome, nema tu nista lose. Nego, kontam da se ljudi bezveze jedu ili nesto slicno radi suplje predizborne price. Sto se mene tice ja vise necu o tome a vi slobodno nastavite, to je svakako dio teme ..Warashii wrote:Pa nekad se stvarno zapitam sta su forumi u stvari?Plavih_11 wrote:Plavih_11 wrote:Prva stvar koja vodi tome da nema potrebe za raspravom je to da je ovo ŠUPLJA predizborna i tu bi trebao biti kraj price!
-
Djubre_
#1514 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ulaznice za utakmicu
Cijena: TRIBINA ZAPAD 30,00 KM, TRIBINA ISTOK 20,00 KM, TRIBINA SJEVER I JUG 15,00 KM
Zapad: nekih 6.000 mjesta
Istok: neke 4.000 mjesta
Sjever i Jug: nekih 4.000 mjesta, ma da primaju vise, istok je malo smanjen zbog press loža..
Kad sve saberem 14.000 - 15.000 sjedecih mjesta.. na ove gore navedene cijene.. to vam ga dodje kad sve saberete oko 320.000 KM od ulaznica.. Zna se, zasto se dovodi reprezentacija.. I kad bih odigrali par utakmica kvalifikacioni i slagali te pare.. Bilo bi preko milion KM.. pa napravis jednu tribinu do proljeca.. pa povecas kapacitet.. Pa opet utakmice (tu su i domace celikove + prostori), pa zaradis slijedecu godinu vise, pa krajem godine jos jednu tribinu..
Veci kapacitet - Vise para..
Ali ja se ne zamaram opet sa tim.. 15.000 je meni taman. Za jedan ovakav grad..
S ovim zavrsavam jutarnju diskusiju
Idem na posao pozdrav svima 
Cijena: TRIBINA ZAPAD 30,00 KM, TRIBINA ISTOK 20,00 KM, TRIBINA SJEVER I JUG 15,00 KM
Zapad: nekih 6.000 mjesta
Istok: neke 4.000 mjesta
Sjever i Jug: nekih 4.000 mjesta, ma da primaju vise, istok je malo smanjen zbog press loža..
Kad sve saberem 14.000 - 15.000 sjedecih mjesta.. na ove gore navedene cijene.. to vam ga dodje kad sve saberete oko 320.000 KM od ulaznica.. Zna se, zasto se dovodi reprezentacija.. I kad bih odigrali par utakmica kvalifikacioni i slagali te pare.. Bilo bi preko milion KM.. pa napravis jednu tribinu do proljeca.. pa povecas kapacitet.. Pa opet utakmice (tu su i domace celikove + prostori), pa zaradis slijedecu godinu vise, pa krajem godine jos jednu tribinu..
Veci kapacitet - Vise para..
Ali ja se ne zamaram opet sa tim.. 15.000 je meni taman. Za jedan ovakav grad..
S ovim zavrsavam jutarnju diskusiju
- Charuga
- Globalni moderator
#1515 Re: Stadion reprezentacije BiH
Koliko god neko imao zelju da prizna ili ne, Zenica se gradi u posljednje vrijeme i to je bas pozitivna stvar i neka je tako. Potezi sa kruznim tokovima su odlicna stvar, samo treba nastaviti sa izgradnjom. Kad se vec dizu krediti, neka idu na prave stvari ...andr0id wrote:Da ali, u Zenici nije bila šuplja... Obecavali su slicno.. sve ovo sto se do sada uradilo.. I uradilo je se..Plavih_11 wrote:Plavih_11 wrote:Prva stvar koja vodi tome da nema potrebe za raspravom je to da je ovo ŠUPLJA predizborna i tu bi trebao biti kraj price!
I nama su vlasti da kazem zenicke obecavali rekonstrukciju stadiona.. jednom (tamo neke godine) pa su kao promjenili krov na zapadnoj tribini.. promjenili stolice.. renovirali Istok tj press loze.. i tako par sitnica..
Evo drugi put su rekli promjeniti teren.. (samo teren), pa evo dodatno ga nasminkase malo..
Kako god okrenes, nama se samo pred izbore nesto radi, to kod nas vise i djeca znaju...
- Warashii
#1516 Re: Stadion reprezentacije BiH
SorryPlavih_11 wrote: Nisi me razumio. Nisam rekao a posebno ne zabranio da se pise o tome, nema tu nista lose. Nego, kontam da se ljudi bezveze jedu ili nesto slicno radi suplje predizborne price. Sto se mene tice ja vise necu o tome a vi slobodno nastavite, to je svakako dio teme ..
-
emirolini
#1517 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ako BH Telecom ulozi u stadion Grbavica, u mojoj kuci nikad nece biti ni b od be-jha telečoma.
Ja necu da placam za stadion u Sarajevu kada se u Tuzli radi stadion a BH Telecom ni da kaze ej ljudi pa de treba li vam pomoci!
Ja necu da placam za stadion u Sarajevu kada se u Tuzli radi stadion a BH Telecom ni da kaze ej ljudi pa de treba li vam pomoci!
-
Chuckie
#1518 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ejs, bankrotirat ce BHT.
-
am2804
#1519 Re: Stadion reprezentacije BiH
Grbavica je od svih stadiona baš nastradala u toku rata, ona je simbol i prema njoj se tako treba ophoditi, da li neko bio navijač Želje ili ne. Volio bi da se gradi bilo kakvim parama (državnim ili ne), samo da se gradi, a ne da tu lovu /dividendu dijele muljkatori. Međutim, mi smo takvi ljudi....nemam riječi..........u svakoj drugoj državi to bi se sasvim drugačije gledalo, ali ne........kod nas je to specifično, zato i jesmo tu gdje jesmo.
Mada sam već pominjao, Zenico, svaka ti čast, bar neko da nešto radi..........
Mada sam već pominjao, Zenico, svaka ti čast, bar neko da nešto radi..........
-
susc_ovjek
#1520 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ti onda koristi mtel koji sponzorise gradski u BL, ili eronet pa pravi eronet arenu u Listici.emirolini wrote:Ako BH Telecom ulozi u stadion Grbavica, u mojoj kuci nikad nece biti ni b od be-jha telečoma.
btw. ti bi da se pravi stadion klubu koji nije ni u premier ligi istom jerom kao i klubu koji je sampion + da ne govorim o simbolici Grbavice...
- and
#1521 Re: Stadion reprezentacije BiH
čudna razmišljanja.a gdje to telekom najviše para uzima?emirolini wrote:Ako BH Telecom ulozi u stadion Grbavica, u mojoj kuci nikad nece biti ni b od be-jha telečoma.
nisu mi jasna ova razmišljanja u državi u kojoj niko ne da feninga za sport.sada kada se spomene da bi se nešto ulagalo,skoro pa masovni protesti,peticije....
i ovi će jedva dočekati i reći vidiš bolje da ne ulažemo pare,nastavićemo trošiti gdje smo i prije.
ne navijam za želju,ali ne bih imao problem ako bi telekom uložio pare u grbavicu i ako bi u bih dobili još jedan pristojan sportski objekat.kada bi telekom dao pare za to i kada bi krenulo,ne vidim zašto ne bi dalje ulagali u tuzlu,zenicu...moglo bi im se reći dali ste za grbavicu,sad dajte nama.bolje ovako reći nedate meni,nedajte nikome.
- Warashii
#1522 Re: Stadion reprezentacije BiH
Pa donekle razumijem revolt koji se pojavljuje kod ljudi.
Zasto je bitniji Zeljo od Slobode ili Veleza ili nekog drugog kluba pa da se u njeg ulazu, hajmo reci tako, drzavni novci?
Mislim da bi svi sa odobravanjem prihvatili i podrzali bilo kakvu izgradnju Grbavice sa novcima iz sarajevskog kantona ili novcima od Zelje.
Ja licno bi volio da svi timovi koji su u PL imaju stadion da glava boli ali nebi volio da neko ima a neko nema, jos pogotovo ako se radi o, tako da kazemo, zajednickim novcima.
Zasto je bitniji Zeljo od Slobode ili Veleza ili nekog drugog kluba pa da se u njeg ulazu, hajmo reci tako, drzavni novci?
Mislim da bi svi sa odobravanjem prihvatili i podrzali bilo kakvu izgradnju Grbavice sa novcima iz sarajevskog kantona ili novcima od Zelje.
Ja licno bi volio da svi timovi koji su u PL imaju stadion da glava boli ali nebi volio da neko ima a neko nema, jos pogotovo ako se radi o, tako da kazemo, zajednickim novcima.
- Warashii
#1523 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ali isto tako BH Telecom moze da potpise ugovor sa Zeljom i da mu na taj nacin pomogne u izgradnji stadiona.
Dakle i Zeljo ima apsolutno pravo na ovo.
Niko ne sprjecava niti jedan drugi tim u BiH da napravi dobar sponzorski ugovor sa BHT, Eronetom, Mtel-om i sta ti ga ja znam kojim firmama.
Dakle i Zeljo ima apsolutno pravo na ovo.
Niko ne sprjecava niti jedan drugi tim u BiH da napravi dobar sponzorski ugovor sa BHT, Eronetom, Mtel-om i sta ti ga ja znam kojim firmama.
-
zodi36
#1524 Re: Stadion reprezentacije BiH
iz iskustva znam da je jeftinije nanovo graditi nego rusiti pa graditi,sto znaci,nek nadju lokaciju i nek prave novi stadion za reprezentaciju,to nije problem.to ce svako normalan podrzati,ali ovako graditi zeljeznicaru stadion i samim tim ga favorizovati oko dobijanja licence u odnosu na druge klubove je presmijesno.fifa i uefa nam jos progledavaju kroz prste vezano za licence,ali vidjet cete za godinu-dvije,pa nijedan nas klub nece u evropu.nije samo uslov stadion,nego i masa drugih stvari.da nije smijesno bilo bi zalosno,da se igracima neuplacuje staz,da nisu osigurani,da se neplaca za njih doprinosi nikakvi,da se igraci opominju radi neplacanja kirije,da im smanjuju porcije u restoranu gdje se hrane radi neredovnog placanja i masa drugih stvari.da se vratimo na stadion,izvolize manijaci izgradite grbavicu,potpomognuti energoinvestom,bosnalijekom,kemalom kozaricem,almirom gredicem(direktor banke),gradimirom gojerom,imate ljudi i imate firmi,ali ne vi hocete grbavicu da vam grade tuzlaci,zenicani,mostarci,ma jok ba.nema sanse,proslo vrijeme
-
doff
#1525 Re: Stadion reprezentacije BiH
@android
Istok ni blizu 4000 sjedećih mijesta. Onolika tribina na Kamberovića polju prima 3500 a da istok 4000! Moja procjena nekih cca 2500
Istok ni blizu 4000 sjedećih mijesta. Onolika tribina na Kamberovića polju prima 3500 a da istok 4000! Moja procjena nekih cca 2500