BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#1501 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Nema pravih navijaca kad igramo u Zenici...ne mogu cak ni robijaši doci dati podršku, jer stadion može primiti 15 milja i kad dođe raja iz citave BiH, tu nema ni mjesta za tifoze ni navijanja pravog vec samo stihijsko navijanje kad stvaramo šanse ili zabijemo gol...cim primimo gol ili nas protivnik stisne, tad je tišina grobna...Bosnom behar probeharao (mene život razocarao) treba zabraniti da se pjeva, jer to veze nema sa podrškom...zato i nema pravih tifoza da daju podršku reprezentaciji.
Svaka cast BHF koji navijaju, ali njih je premalo za nešto ozbiljnije.
luckylaka

#1502 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by luckylaka »

Bosanski_kralj wrote:
luckylaka wrote:Jebi ga vec isfurano al da se ponovi-ne moze 10.000 ljudi napraviti atmosferu kojoj bi podlegli cigani,ne moze tu atmosferu napraviti ni 20,30,40.000 jer to su igraci koji svake nedelje igraju pred tolikim brojem navijaca a u Zenici je max.2-3000 navijaca.Pobjednicku atmosferu mogu napraviti PAPE,OSIM,VAHA,MESHA ....i ostali velikani koji ce svojim savjetima pomoci strucnom stabu kako zgaziti ona govna.Bez euforije,,jebat cu im mater,,bez cirkusa i lagano.Idealan rezultat u Zenici je 0-0(osim da im uvalimo 3-4)A da je Bilino bara-mocvara jebga i nama i njima i daj boze da se oporavi za mjesec(nece ni za godinu 2-3).P.S.Kazu da je u Banjaluci dobar teren-imal sanse.
Pa navijači trebaju da podignu one za koje navijaju, da im "daju krila" kako se to popularno kaže, a ne da prepadaju protivničke igrače. Ovo drugo danas skoro i da nije moguće postići, eventualno neke sitne provokacije navijača prema određenom igraču bi mogle imati efekta.
Pa jeste upravo to ali citam kako bi neki u Zenici napravili takvu atmosferu da se ciganima noge oduzmu.Dzes ba Cristinu prepasti sa 2-3000 navijaca a hajvan igra svake nedelje pred 50.000 insana.Znaci suplja je ,,hajmo ih iznenaditi,,Kako ih jebat.Ne znam al vjerujem da zna PAPE.
mejdanbl

#1503 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mejdanbl »

Oni su tehnicki puno bolja reprezentacija tako da teren treba u novembru jos dodatno dobro zaliti vodom, a poceti utakmicu bez Spahica i Lulica, vec naci kakva dva KRVOLOKA iz premijer lige (tipa Xhevdet Muriqi iz najboljih dana ili ako se sjecate Najdoskog, Spasica i sl.) i uzeti ih na obuku od strane legende banjaluckog Borca Milorada Bilbije, da im pokaze kako se lomi glezanj a prodjes sa samo zutim kartonom i onda "u kost" na Nanija i Ronalda, tako da im se zivot ogadi u prvih 30 minuta. Onda ih nakon 30min. zamjeniti i poceti igrati fudbal. :-) Ja se nadam 0-0 u Zenici i tamo 1-1. :bih:
p206

#1504 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by p206 »

LSD wrote:Bosnom behar probeharao (mene život razocarao) treba zabraniti da se pjeva
:thumbup:

Znači, kad ovu pjesmu čujem na stadionu, dođe mi da im ebem i behar i život njihov razočarani :!:
Čisto prizivanje malera.
k3ngur

#1505 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by k3ngur »

p206 wrote:
LSD wrote:Bosnom behar probeharao (mene život razocarao) treba zabraniti da se pjeva
:thumbup:

Znači, kad ovu pjesmu čujem na stadionu, dođe mi da im ebem i behar i život njihov razočarani :!:
Čisto prizivanje malera.
Kad smo ono vodili protiv Luxemburga 2 ili 3 nula, ova pjesma se cula sa tribina, stvarno pjesma nidje veze vodimo a razocarani, ccccc... :-)
van Basten

#1506 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by van Basten »

pošto su portugalci krenuli prljavo sa pričama o močvari i sl, predlažem adekvatan odgovor. recimo, utakmica je 11.11., a Kurban Bajram pada 06.11. kako vele. Pa eto, recimo dovesti jedan Kurban na centar Bilinog i tamo ga žrtvovati a krv proliti po onom krugu na centru. Naravno to sve snimiti i kao "ekskluzivu smiljenu krišom" proturiti na posjećenije portugalske sajtove. Pa nek se malo zamisle gdje dolaze... :evil:
BHF_Manijak

#1507 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

Pa raja je pjeva jer ima onaj prvi dio, "Bosnom behar probeharao"... :mrgreen:
ganjeta

#1508 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ganjeta »

Nisam kao ni većina ljubitelj famozne pjesme, ali to je jedna od par koju može pjevati cijeli stadion. Bitno je da ide pjesma, dok ne isfuramo neke druge i bolje, što bi reko'o doktor Arsla : mi smo prinudjeni da ovu pjevamo :D .
Paco

#1509 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Paco »

Imamo mi odlican refren koji bi mogao cijeli stadion pjevati tokom utakmice...i to da se od pjesme i njene jacine gostima sledi krv u zilama.

ale, ale, aleeee (2x)
igraj Bosno ne daj se
igraj svi smo uz tebe
Ale, ale, aleeee...

i tako ukrug

:bih:
arzuhal

#1510 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

Jel istu večer igra i Hrvatska - Turska? Gadno, brate...neće nas žrijeb ni po kojem osnovu :mrgreen:
campa_xxx

#1511 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by campa_xxx »

arzuhal wrote:Jel istu večer igra i Hrvatska - Turska? Gadno, brate...neće nas žrijeb ni po kojem osnovu :mrgreen:
Taj nas par na ovoj temi uopste ne interesuje...nema potrebe da nam skreces paznju :thumbup:
Adnan75

#1512 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Adnan75 »

Dobijamo Portugal :D
simonese

#1513 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by simonese »

Adnan75 wrote:Dobijamo Portugal :D
Ubijamo Portugal :thumbup:
arzuhal

#1514 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

campa_xxx wrote:
arzuhal wrote:Jel istu večer igra i Hrvatska - Turska? Gadno, brate...neće nas žrijeb ni po kojem osnovu :mrgreen:
Taj nas par na ovoj temi uopste ne interesuje...nema potrebe da nam skreces paznju :thumbup:
Čit'o sad Pandžin intervju, pa zato...Hoću ba da nam se čitava država veseli kad ih uzmemo :mrgreen:
simonese

#1515 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by simonese »

sto znaci da bi Turci trebali uzet Hrvate da bi nasi Hrvati skonatli da je ipak bolje navijat za svoju domovinu
arzuhal

#1516 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

simonese wrote:sto znaci da bi Turci trebali uzet Hrvate da bi nasi Hrvati skonatli da je ipak bolje navijat za svoju domovinu
Ako bismo mi dobili Portugal, a Hrvatska zijanila od Turske, onda bi neke budale svaku petardu, svaku zastavu BiH i stisak na sirenu te novembarske noći protumačile i kao ''radovanje pobjedi Turske, a ne samo BiH''..jes da je baš idiotsko, al' nam je idiotska situacija u državi...

Al dobro, nije mi to bio cilj, da sad raspredam o tome. Nego, hoće li Company sutra povrijedit Nanija, gluho bilo? :mrgreen:
simonese

#1517 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by simonese »

arzuhal wrote:
simonese wrote:sto znaci da bi Turci trebali uzet Hrvate da bi nasi Hrvati skonatli da je ipak bolje navijat za svoju domovinu
Ako bismo mi dobili Portugal, a Hrvatska zijanila od Turske, onda bi neke budale svaku petardu, svaku zastavu BiH i stisak na sirenu te novembarske noći protumačile i kao ''radovanje pobjedi Turske, a ne samo BiH''..jes da je baš idiotsko, al' nam je idiotska situacija u državi...

Al dobro, nije mi to bio cilj, da sad raspredam o tome. Nego, hoće li Company sutra povrijedit Nanija, gluho bilo? :mrgreen:
ma neka tumace kako hoce,libo me racku a ne bih volio da mu slome nogu nego da mi slomijemo Firgose na terenu
Banja Luka

#1518 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Banja Luka »

Jao kad se sjetim (kao bivsi partizanovac) utakmice Partizan-Real i to u ono vrijeme kad su u Realu igrali Zidan, Roberto Karlos, Ronaldo (ali onaj pravi)... Partizan je bio bar ravnopravan protivnik, a u ponekim momentima i bolji. Kakvu je sansu Iliev imao, sa centra sesnaesterca zamalo da savlada Kasiljasa... Ipak je ta razlika izmedju Partizana i reala bila mnogo veca nego izmedju BiH i Portugala. Zato nema predaje. Ne nosi me euforija da Portugal nema sanse, ali ako se predamo izgubili smo unaprijed. Odraditi utakmicu 120%, odigrati pametno, cuvati se zutih kartona. Izvucemo li u Bosni dobar rezultat, u revansu je sve moguce, pogotovo ako uspijemo skompletirati odbranu.
arzuhal

#1519 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

Banja Luka wrote: Odraditi utakmicu 120%
Šta, 120%? 200%, što rek'o Nasri :mrgreen:
Banja Luka

#1520 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Banja Luka »

arzuhal wrote:
Banja Luka wrote: Odraditi utakmicu 120%
Šta, 120%? 200%, što rek'o Nasri :mrgreen:

1200% :D
just principe

#1521 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

Mostarska nogometna legenda, a danas selektor Alžira Vahid Halilhodžić svjestan je koliki uticaj ima Portugal na europskoj nogometnoj sceni, te upozorava naš Nogmetni savez kako mora učiniti sve da osigura da Portugal zbog "nefudbalskih" razloga nema nikakve privilegije u susretima baraža u odnosu na našu reprezentaciju.

- Nogometni savez BiH, selektor i svi ljudi koji rade u fudbalu BiH moraju učiniti sve da osiguraju da Portugal nema nikakvu privilegiju u utakmicama protiv nas. Znamo svi da oni imaju Ronalda i znamo šta taj Ronaldo predstavlja u svijetu sporta i finansija, ali se ljudi iz NSBiH moraju boriti protiv bilo kakve eventualne povlaštenosti Portugalaca - kaže Vaha pa dodaje:

- Normalno je da Portugalci igraju neke svoje igrice, kao ovo s terenom, ali ne smijemo pasti pod njihov utjecaj nego moramo ostati kategorični. Neće nam oni određivati šta ćemo raditi u svojoj kući. Igralo se već toliko utakmica u Zenici pa zašto ne bi mogla i ova? - rekao je Halilhodžić.
tvrtko 1. kotromanić

#1522 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by tvrtko 1. kotromanić »

Stvarno bi bilo šteta da Ronaldo ne igra na Euro 2012. Zato u interesu svih zainteresiranih strana u fudbalskom biznisu zamoliti naše troglavo predsjedništvo za hitnu sjednicu da se Ronaldu da bosansko državljanstvo i da čovjek ide na Euro sa nama. :lol:
Zamislite napad Dzeko - Ronaldo!
LSD

#1523 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

tvrtko 1. kotromanić wrote:Stvarno bi bilo šteta da Ronaldo ne igra na Euro 2012. Zato u interesu svih zainteresiranih strana u fudbalskom biznisu zamoliti naše troglavo predsjedništvo za hitnu sjednicu da se Ronaldu da bosansko državljanstvo i da čovjek ide na Euro sa nama. :lol:
To nece biti nikakva šteta ;-) ... yebeš EURO bez Rahimića - e to bi tek bila šteta.
Baudelaire

#1524 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Baudelaire »

LSD wrote:
tvrtko 1. kotromanić wrote:Stvarno bi bilo šteta da Ronaldo ne igra na Euro 2012. Zato u interesu svih zainteresiranih strana u fudbalskom biznisu zamoliti naše troglavo predsjedništvo za hitnu sjednicu da se Ronaldu da bosansko državljanstvo i da čovjek ide na Euro sa nama. :lol:
To nece biti nikakva šteta ;-) ... yebeš EURO bez Rahimića - e to bi tek bila šteta.
Ja bih i to podnio, ali bez Mravca bi Euro bio negledljiv.
donidzek

#1525 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by donidzek »

van Basten wrote:pošto su portugalci krenuli prljavo sa pričama o močvari i sl, predlažem adekvatan odgovor. recimo, utakmica je 11.11., a Kurban Bajram pada 06.11. kako vele. Pa eto, recimo dovesti jedan Kurban na centar Bilinog i tamo ga žrtvovati a krv proliti po onom krugu na centru. Naravno to sve snimiti i kao "ekskluzivu smiljenu krišom" proturiti na posjećenije portugalske sajtove. Pa nek se malo zamisle gdje dolaze... :evil:
E tek bi onda otisli na EP kao islamisti, teroristi itd. Mo"s mislit, kako bi nam se obradovala UEFA na prvenstvu, ludilo! :D

Kad bi dali 6 golova Portugalu, oni bi imali 7 penala...

Nema nista od prepadanja. Imamo dobru ekipu i mozemo ih dobiti ali na terenu. A i tu ce imati blagu prednost od sudije.

Samo na terenu, ovim stvarima okolo bi sami sebe izbacili!
Locked