kad dođem na čvilu samo kukaju oko vode
kad pustim vodu sjetim se čvile
Napravite? Neću je ja praviti, a nit se bavim tim poslom pravljenja grupa na facebooku.VjecitiStudent wrote:Cim napravite fejsbuk grupu?zlo87 wrote:Zasada smo niđe veze što bi se reklo, ali doći će i naše vrijeme pa ćemo im jebati majku majčinu.Kladara wrote:Treba se narod skupit pa im jebat majku![]()
mi sve nesto po forumima,na kafama seremo a nista konkretno da uradimo.ko nas jebe kad smo debili i treba nam zavrtat
E nek su oni stručnivalterbranisarajevo wrote:Redukcije vode zbog nestručnog i nesavjesnog upravljanja sistemom vodosnadbijevanja
B. A. 16/10/2012 21:55:00
SARAJEVO - Rukovodstvo *** saopćilo je da će, na prvoj narednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, pozvati na odgovornost rukovodstvo KJKP "Vodovod i kanalizacija" i tražiti smjenu direktora, kompletnog rukovodstva i uprave tog komunalnog preduzeća zbog nestručnog rukovođenja sistemom vodosnadbijevanja grada Sarajeva.
"Izjava rukovodioca Službe za proizvodnju i distribuciju vode KJKP "Vodovod i kanalizacija" Salahudina Bakala da su redukcije proizvod nestašice vode, iako se rezervoari s kojih se grad Sarajevo snabdijeva vodom pune dva puta dnevno, sama po sebi demantira tu njegovu tvrdnju", navode iz ***.
*** smatra da povećanje potrošnje, na koje se Bakal poziva i pored ovogodišnjih suša, objektivno ne mogu biti opravdanje za nestašicu i redukcije vode u glavnom gradu BiH "jer se u skladu sa njegovom izjavom rezervoari pune dva puta dnevno što je dokaz da vode ima u dovoljnim količinama".
"Sasvim je jasno da su redukcije vode u Sarajevu koji je okružen izvorima, potocima i rijekama proizvod nestručnog i nesavjesnog upravljanja sa sistemom vodosnadbijevanja", navodi *** u saopćenju odaslanom u povodu redukcija vode u glavnom gradu BiH.
(Vijesti.ba/Fena)
(Zvjezdice sam postavio da se ova značajna tema ne bi pretvorila u poligon za međustranačka prepucavanja).
Black swan wrote:mi iz toplika
kad dođem na čvilu samo kukaju oko vode![]()
Sto bi se reklo obrnuto proporcijalovalterbranisarajevo wrote:
al da vas utješim da ne pomislite šta lošeBlackStone wrote:Black swan wrote:mi iz toplika
kad dođem na čvilu samo kukaju oko vode![]()
Neka, neka...Kukat će i ostali.
Za dobivanje odgovora uopste nije potrebno obilaziti izvorista jer 87% vode se dobiva iz podzemnih akumulacija u Sarajevskom polju koje nisu podlozne sezonskim susnim fluktuacijama,Dozer wrote:I potpuno je u pravu onaj ko rece da smo mi sami stoka. I treba da nas caraju ovako jer smo - stoka.
Hajde, evo, ko je besposlen, a ima auto, neka uzme aparat/kameru i obidje izvorista, uslika/snimi i postira ovdje. A onda cemo svi to preuzeti i zasuti sve medije s tim slikama i zahtjevima da se do kraja ispita to stanje.
AKo je odgovoran VIK, onda smjene na isti nacin kako je bilo i sa Mamom i Tajom. Ako nije VIK, nego je neka stranacka muljaza, onda pred centralu i hebat majke redom. Ha ja...
Samo kratko o ovome. Cesto se desava da struje nestane iza ponoci (ili oko pola jedan), nema je par minuta (najduze je bilo 10ak min). Znam da nije tema o EP (i njihovim mahinacijama), ali me zanima zna li iko razlog zbog cega bi se to moglo desavati?mahalas505 wrote: Ono sto prognoziram je uskoro ce na tapetu doci Elektroprivreda i Telekom(Gras i Vodovod vec odradjeni) da se malo razmrdaju. Mogu zamisliti situacija, pao napon u ele. mrezi, nema dovoljno struje za sve, redukcija![]()
.
valterbranisarajevo wrote:Maloprije je u dnevniku bilo direktno uključenje direktorice VIK. Zove se Muamera Srna... ona za sve ove naše nedaće optužuje nedostatak kiše..
da odabrao sam taj paket flat rate H2OReligious Fantastic wrote:starii wrote:ja sam na mejtasu, nemam redukcija znaci 24h online H2O
WOW Jel' to znaci FLAT RATE?! JUPIIII![]()

db wrote:Samo da se prijavim i da Vam svima iskazem svoju namjeru,
u vidu nekog svog revolta koji imam prema vladajucim strankama u kantonu
a koji su mirno gledali šta nam Vodovod radi sve ove godine i trenutnom stanju sa redukcijama vode.
Izlijepicu po gradu ovaj plakat koji sam napravio
i bar nekako pokazati da u ovom gradu ima neko ko nece nijemo posmatrati
sta nam rade u 21. vijeku, u srcu Evrope i glavnom gradu jedne zemlje.
Katastrofa.