Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
harph

#1501 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

drugtito2011 wrote:Meni je limit 150 nema problema. Placam kad se skupe 3 racuna oko 140 Km i sve fercera normalno.

Nego danas mi rekose da ce VDSL biti uveden u narednih mjesec do dva. Jos se testira.Odlicna vijest.

Cim starta, dolazice na adresu da zamijene opremu, tako rekose.

Svaka cast
Ovo sto su ti rekli je notorna laz, to svima govore vec godinu-dvije :)
chuchumbamayumbe

#1502 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Opet pitam, hoće li mi neko dati konkretan odgovor u vezi VDSL-a?!
chuchumbamayumbe wrote:
drugtito2011 wrote:Meni je limit 150 nema problema. Placam kad se skupe 3 racuna oko 140 Km i sve fercera normalno.

Nego danas mi rekose da ce VDSL biti uveden u narednih mjesec do dva. Jos se testira.Odlicna vijest.

Cim starta, dolazice na adresu da zamijene opremu, tako rekose.

Svaka cast

Ja sam pretplatnik od prije nekoliko mjeseci, na Trio paketu.
Da li će taj prelazak na VDSL meni nešto značiti, ili ne?
Ako hoće, u čemu se to ogleda?

:)
zilog

#1503 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Ne treba ti VDSL za Trio.
chuchumbamayumbe

#1504 Re: Logosoft ALL ABOUT

zilog wrote:Ne treba ti VDSL za Trio.
Nisam pitao da li mi treba ili ne, nego da li ću ja kao korisnik Trio paketa imati nekih beneficija od ovoga ili ne?!
Pompezno se najavljuje, VDSL, VDSL...ja, i?
Gdje sam ja u svemu tome kao Trio korisnik? Mislim, da li se to odnosi i na Trio korisnike, ili na koga se odnosi!?
Ako može malo pojašnjenje, laik sam.
THNX!
novi.dan.nova.nafaka

#1505 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

chuchumbamayumbe wrote:
Nisam pitao da li mi treba ili ne, nego da li ću ja kao korisnik Trio paketa imati nekih beneficija od ovoga ili ne?!
Gdje sam ja u svemu tome kao Trio korisnik? Mislim, da li se to odnosi i na Trio korisnike, ili na koga se odnosi!?
THNX!
Također i mene interesuje - ako ima neko ko' zna neka odgovori.
Hvala.
chuchumbamayumbe

#1506 Re: Logosoft ALL ABOUT

OK, hvala!
Znači, Trio za sada neće imati nekih beneficija od ovoga, samo Trio+.
Pratiću razvoj situacije i komentare.
8-)
afannedim

#1507 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

šta je sa nama DUO+ korisnicima, ja imam problem sa tranjem slike na tv kad radi torrent i dva STB-a, mislio sam da je problem kod mene i rekli su mi da je tako sad dok se ne uvede vDSL
zilog

#1508 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

chuchumbamayumbe wrote:
THNX!
Odgovor na tvoje pitanje, bez ulazenja u trenutne karakteristike tvoje sadasnje konekcije, je:
Neces imati nikakve beneficije, osim ako sada nemas nekih problema za koje procjene da su rjesivi VDSL2 konekcijom.

VDSL (VDSL2 u ovom slucaju), donosi vecu propusnost prema korisniku. Ukoliko ti je nedostajalo iste, VDSL moze rijesiti problem. Treba napomenuti da se VDSL2 pusta po korisniku. Vjerovatno korisnicima nekih novih paketa i jednom broju onih kojima je trenutna konfiguracija "tijesna".

Evo kako to izgleda u praksi:
Trio paket ima nekih 8 Mbps interneta i treba mu jos 5-7 Mbps da bi radili SuperTV + telefon. To, zajedno, trazi nekih 14-15 Mbps DSL konekcije. Toliko se, sasvim jednostavno, moze dobiti standardnom ADSL 2+ konekcijom.
Komplikacije su moguce sa vise STB-ova, ali ne vjerujem da ce zbog toga forsirati VDSL2.

Trio+ je druga prica, pogotovo sa dva STB-a...
zilog

#1509 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

afannedim wrote:šta je sa nama DUO+ korisnicima, ja imam problem sa tranjem slike na tv kad radi torrent i dva STB-a, mislio sam da je problem kod mene i rekli su mi da je tako sad dok se ne uvede vDSL
Mislim da ce to rjesavati bez uvodjenja VDSL-a.
visocicaguy

#1510 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by visocicaguy »

pa zar nemaju QoS/COS?

dakle, kad nema dovoljno bandwitha za sve usluge, onda smanjuje prvo onu sa najnizim COS-om, sto bi trebao biti internet saobracaj
Lucazode

#1511 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Lucazode »

Razmišljam da odjavim Telemach internet, kablovsku te fiksno od BH telecoma.

Pa me interesuje sljedeće :)

Ima li neko iskustva sa "Trio" paketom, konkretno me interesuje telefon? Je li skuplje u odnosu na BH Telecom, pozivi prema fiksonoj i mobilnoj telefoniji?
ArrisModem

#1512 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ArrisModem »

Lucazode wrote:Razmišljam da odjavim Telemach internet, kablovsku te fiksno od BH telecoma.

Ima li neko iskustva sa "Trio" paketom, konkretno me interesuje telefon? Je li skuplje u odnosu na BH Telecom, pozivi prema fiksonoj i mobilnoj telefoniji?
Skuplje nije. Niko na planeti nije skuplji od BHT-a - prvo to da se razumijemo :) .

U LOL mrezi pozivi su dosta jeftiniji prema svim fixnim mrezama u BiH za razliku od BHT-a koji je dosta skup. Mobilna telefonija je tu negdje (ja mislim da je ista cijena) a medjunarodni pozivi su kao i kod svih VoIP providera 7 puta jeftiniji nego u BHT. Također imas i 15 KM bonusa koje mozes iskoristiti za pozive prema bilo kojoj destinaciji (mobilna, fixna - svi operatori, medjunarodni i sl...)

Nadam se da sam pomogao :).
chuchumbamayumbe

#1513 Re: Logosoft ALL ABOUT

Lucazode wrote:Razmišljam da odjavim Telemach internet, kablovsku te fiksno od BH telecoma.

Ja sam prešao prije nekoliko mjeseci sa Telecom ADSL-a i BH LINE-a, te sa Telemacha, sve objedinio.
Već sam na ovoj temi opisivao 2-3 puta svoja lična iskustva nakon prelaska, uglavnom, nisam se za*ebao sekunde!
Moja preporuka, ako imaš opciju LoL, skidaj se sa toga što imaš sada.
p.s. pozivi prema mobitelima su ti skuplji nego preko BH Telecoma, čini mi se da je najskuplje prema Eronetu.
Elem, za onih 15km koje dobiješ bonusa, sasvim dovoljno da ne palamudiš bezze i ne trošiš minute. U ovih nekoliko mjeseci niti jednom nismo premašili taj limit. Doduše, svi imamo mobilne, ali, opet ponavljam, ja se nisam pokajao sekunde!
:thumbup:
nedimaha

#1514 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nedimaha »

[quote="ArrisModem"][quote="Lucazode"]Razmišljam da odjavim Telemach internet, kablovsku te fiksno od BH telecoma.

Ima li neko iskustva sa "Trio" paketom, konkretno me interesuje telefon? Je li skuplje u odnosu na BH Telecom, pozivi prema fiksonoj i mobilnoj telefoniji?[/quote]

Skuplje nije. Niko na planeti nije skuplji od BHT-a - prvo to da se razumijemo :) .

U LOL mrezi pozivi su dosta jeftiniji prema svim fixnim mrezama u BiH za razliku od BHT-a koji je dosta skup. Mobilna telefonija je tu negdje (ja mislim da je ista cijena) a medjunarodni pozivi su kao i kod svih VoIP providera 7 puta jeftiniji nego u BHT. Također imas i 15 KM bonusa koje mozes iskoristiti za pozive prema bilo kojoj destinaciji (mobilna, fixna - svi operatori, medjunarodni i sl...)

Nadam se da sam pomogao :).[/quote]

Samo da potvrdim sto je covjek napisao sve je tako.

Eto sada imas pozitivan feedback x 2 :)
Lucazode

#1515 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Lucazode »

Hvala, definitivno ste me ohrabrili :)

Odlucio sam se za ovaj korak prijatelj mi ima LOL internet, i brzine su dobre, stim da je imao problema u pocetku nesto ga telefon zezao, zauzeća, te nije se mogao konektovat itd. Ima li jos takvih problema?

I,
čitao sam spisak kanala, zadovoljan sam ponuđenim. No, ima li neka opcija u ovom "triju" gdje nude HD kanal po istoj cijeni, ili se mora nešto doplatiti za risivere i dodatnu opremu?

P.S. Vidim da spominju "novi telefonski broj". Sad, da li se dobije novi broj, ili po RAK-u mogu izvršiti prenos starog? :bih:
lider

#1516 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Prenos broja ne radi ni u kom slucaju. Kada preneses broj na drugog operatera, svaki put kada te neko bude zvao prvo ce morati odslusati poruku kako je broj prenesen i kako se moze informisati o troskovima razgovora. To sve traje preko 30 sekundi i svaki put je tako, poruka je tu za stalno, nece nestati nakon nekog vremena.
ArrisModem

#1517 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ArrisModem »

lider wrote:Prenos broja ne radi ni u kom slucaju. Kada preneses broj na drugog operatera, svaki put kada te neko bude zvao prvo ce morati odslusati poruku kako je broj prenesen i kako se moze informisati o troskovima razgovora. To sve traje preko 30 sekundi i svaki put je tako, poruka je tu za stalno, nece nestati nakon nekog vremena.
Ukoliko ne potpises zahtjevi i izjavu da to vise ne zelis na "vlastitu odgovornost". Nakon te izjave i zahtjeva poruke vise nece biti.
Lucazode

#1518 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Lucazode »

Haj još jedno pitanje kad ste se vako "rasforumali" :lol:

Telemach pruža usluge kablovske televizije po cijeni od 15 KM, koji vrag je kod Logosofta cijena osjetno veća, čak 25 KM!?
clarion_

#1519 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

Lucazode wrote:Haj još jedno pitanje kad ste se vako "rasforumali" :lol:

Telemach pruža usluge kablovske televizije po cijeni od 15 KM, koji vrag je kod Logosofta cijena osjetno veća, čak 25 KM!?
zato što je puno kvalitetnija i potpunija ponuda kanala, a kada npr uzmeš u kombinaciji paketa dobiješ internet 8Mbps + televizija 46 KM (paket duo)
karanana

#1520 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

a ionako, koliko smo ovdje razumjeli, ne mozes uzeti samo tv bez interneta, tako da ti je to tih 46 maraka.

jedini manjak trio paketu, a to sam govorio i ranije, je to da ti je sve vezano za lol internet konekciju. znaci padne konekcija pushiona ti je i sa tv-om i sa telefonom. to se u biznis svijetu zove diversifikacija zbog radi smanjenja rizika totalnog kolapsa.
mada se veoma veoma veoma rijetko to sada desava, ali moguce je.
ArrisModem

#1521 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ArrisModem »

Odgovor je jednostavan. Telemach za 15 KM pruza kablovsku a u LOL-a je digitalna IPTV. To dvoje se ne moze porediti ni po cemo. Ni po kvaliteti ni po mogucnostima. Sad u Telemach imas za 18 KM digitalnu ali opet nije to to zbog toga sto taj telemachov paket od 18 KM sadrzi 70 kanala a u LOL-u dobijes ja mislim preko 110. Naravno Telemach je bolji ukoliko gledamo skuplje pakete medjutim za obicne korisnike i nije bas ;)
iceman2010

#1522 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

koja je numeracija VoIP brojeva kod LOL-a? 033 _ _ _

Hvala unaprijed.
Lucazode

#1523 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Lucazode »

Sliver wrote:
clarion_ wrote:

zato što je puno kvalitetnija i potpunija ponuda kanala, a kada npr uzmeš u kombinaciji paketa dobiješ internet 8Mbps + televizija 46 KM (paket duo)
imam i jednu i drugu, SuperTV mi je u dnevnoj, dok sam radi tehnicke prirode Telemach kablovsku razveo na druge 2 sobe i ona mi dodje kao pomocna. Telemach razmisljam da ukinem jer ne vrijedi ni onih 11,50KM a kamoli ovih sadasnjih 15KM. SuperTV pored sireg izbora kanala, ima i HD, pogotovo sportske kanale, pa mi je uzivancija gledati ko u publici ima karijes, a ko ne :)

preporucujem Trio paket, jer za 58,50KM internet, TV i telefon s ukljucenih 15KM. sto mu dodje TV i net za 43KM
Slažem se. :)

Ali (uvijek ima ali) 8)
IPTV usluga SuperTV + STB (Set Top Box)
Mjesečna pretplata za SUPER TV: 25,00 KM (bez uključenog PDV-a)

Što znači umjesto 25, izdaci skaču na 29,25! Je li ovo jednokratan PDV za priključenje ili svaki mjesec 29 KM :-?

I što je najcrnje, jedan priključak-jedna televizija. Šta ću sa drugom sobom, opet dodatno plaćati za još jedan IPTV usluga SuperTV + STB (Set Top Box) :?:
Last edited by Lucazode on 20/02/2012 14:50, edited 1 time in total.
karanana

#1524 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

iceman2010 wrote:koja je numeracija VoIP brojeva kod LOL-a? 033 _ _ _

Hvala unaprijed.

9ka je prva. ne znam koje mogucnosti idu na drugom, trecem....broju.

ustvari super tv sam za sebe bi bio 37KM + PDV. to se ne isplati. ali ako ga uzmes kao duo paket i platis 47KM sa PDV-om internet i TV, onda je to vec ok, a jos ako za cenera dodas i telefon, to je dobro jer sa telecomom ni ne dignes slusalicu odmah ti je cvaja.
Robot

#1525 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Robot »

Pitanje: može li se zamjena Setup boxa (HD) izvršiti u BBI Centru ili se mora u centralu ići sa doplatom i starim aparatom ???
Još jedan feedback, izuzetno zadovoljan (Jasna Lagumdžija) sa TRIO paketom :D :D
Post Reply