Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
SkyLimit

#1501 Re: Al Jazeera Balkans

Post by SkyLimit »

Svaka čast za prikazivanje ovog dokumentarca "Logor" o zločinima nad Bošnjacima i Hrvatima Prijedora.Naježio sam se u dijelu filma o Bošnjaku koji je rekao ostalim logorašima da neće više trpjeti poniženja,skočio na srpskog vojnika/policajca i uzviknuo "ne daj se Bosno!" nakon čega su ga ubili.
vazdagazda

#1502 Re: Al Jazeera Balkans

Post by vazdagazda »

nevjerovatno koliko ste dosadni sa dokumentarcima. Dajte molim vas otvorite rubriku o filmu a ne o AJB s obzirom da dokumentarni film zaista nema veze sa AJB. Da Nova TV ima novaca kupila bi dobre dokumentarce i ona.

Hrga je bila bez posla godinama prije nego je dosla na AJB. Dajte malo decki urazumite se
holowey

#1503 Re: Al Jazeera Balkans

Post by holowey »

moRel' jedna kritika? :D

koji ce vrag hd emitovanje kad samo logotip i/ili studijski snimak bude hd a svi ostali prilozi sd? :?

doduse, ovo nije sindrom samo ajb, isto sranje je i sa facetvhd i eltahd :-?
isx

#1504 Al Jazeera Balkans

Post by isx »

Dosta dokumentaraca je HD-u. I imaju bitrate kanala kakav nema ni jedan HD sa nasih prostora 11-12Mbit.
cancel

#1505 Re: Al Jazeera Balkans

Post by cancel »

vazdagazda wrote:Hrga je bila bez posla godinama prije nego je dosla na AJB. Dajte malo decki urazumite se
Bila je bez posla jer se sama povukla sa TV-a. Svojevoljno je dala otkaz na Novoj, udala se i skroz se povukla iz javnog života na jedan duži period.
Romanista 101%

#1506 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Romanista 101% »

sinoc odlicna emisija "Lopta" :thumbup: ko nije gledao moze danas u reprizi u 15:00, a drugi dio ide u 17:00.
Lakat Jebić

#1507 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Lakat Jebić »

sve hvalospjevke za loptu, odavno nisam bolji dokumentarac o fuzbalu gledo ima i na jutubu pozz
MarcusM

#1508 Re: Al Jazeera Balkans

Post by MarcusM »

Lakat Jebić wrote:sve hvalospjevke za loptu, odavno nisam bolji dokumentarac o fuzbalu gledo ima i na jutubu pozz
Lopta je super, odgledao sam već dvije epizode. Preporučujem! Ona prva priča sa golmanom je :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:
cancel

#1509 Re: Al Jazeera Balkans

Post by cancel »

pogledo i bezveze mi je, 45min miksaju "govornike" jednog za drugim bez ikakvih priloga, radnje .. stvarno jako zahtjevan "dokumentarac" :-?

jučer sam pogledao bolju emisiju o SP na Galileu (RTL) .. o Brazilu, izradi lopte, trofeju .. preporučam :thumbup:

http://www.rtl.hr/rtl-sada/dokumentarci ... lileo-437/
savsvoj

#1510 Re: Al Jazeera Balkans

Post by savsvoj »

LOPTA!!!

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
savsvoj

#1511 Re: Al Jazeera Balkans

Post by savsvoj »

Prva epizoda:

savsvoj

#1512 Re: Al Jazeera Balkans

Post by savsvoj »

Druga:

unix

#1513 Re: Al Jazeera Balkans

Post by unix »

@cancel

Izgleda da Cancle stalno gleda AJB da bi ih mogao pljuvati, ali mu ocito ne daju povod, jer ljudi rasturaju i postavljaju nove standarde, koje je tesko shvatiti prosjecnima, dakle Cancle pocni gledati one za koje radis, valjda imas daljinski i ne sekiraj se oko AJB-a. Za pocetak da bi savladao gradivo kucaj "HD wiki".
MarcusM

#1514 Re: Al Jazeera Balkans

Post by MarcusM »

unix wrote:@cancel

Izgleda da Cancle stalno gleda AJB da bi ih mogao pljuvati, ali mu ocito ne daju povod, jer ljudi rasturaju i postavljaju nove standarde, koje je tesko shvatiti prosjecnima, dakle Cancle pocni gledati one za koje radis, valjda imas daljinski i ne sekiraj se oko AJB-a. Za pocetak da bi savladao gradivo kucaj "HD wiki".
:-D :-D :-D :thumbup: :thumbup:
cancel

#1515 Re: Al Jazeera Balkans

Post by cancel »

unix wrote:@cancel

eto ne smiješ niti reći ništa negativno da ne ispadneš odmah "radiš za ove/one". mislim presmiješno, za koga sad radim ako sam napisao da je RTL imao bolju emisiju jučer od te sa AJB? za RTL? riječi ti se pozlatile ali na žalost ne radim za njih :lol:

i ne moram "kucati HD" kad taj HD može gledati 2-3 sela u BiH dok svi mi ostali gledamo SD, ebeš takav HD ;-)

žalosno je samo vidjeti neke komentare koliko ljudima treba malo, i na kakve skroz prosječne stvari svršavaju da budu opčinjeni nekim kanalom.. :sad:
MOSALJOZE

#1516 Re: Al Jazeera Balkans

Post by MOSALJOZE »

Zapitaj se malo,ako nas 15 "svršava" na taj kanal,a ti jedini pametan,koje u pravu?
IgiPop

#1517 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Cancel ocito ima nekih problema sa AJ. Mozda je aplicirao i nije prosao? To je dobar kanal, sa dosta prostora za poboljsanje. Svakako se ne moze porediti sa ostalim sto imamo u ponudi, a narocito sa ispodprosjecnim RTL-om. Slika, teme, izvjestavanje, dokumentarci - i od AJB i od AJ English su odlicni, novinari su mnogo pismeniji (ili manje glupi) od onih na drugim tv, a tu ukljucujem i Hrv i Srb. Gledanost? Svi koje znam gledaju tu tv, a i dosta prijatelja u CG, Srb i Hrv znaju ili gledaju taj kanal. Ako imas neku dobronamjernu i agrumentiranu kritiku, napisi je. Siguran sam da ti urednici, ili bar neki od njih, pogledaju ovaj forum. Ne radim uopce u medijima i nisam profesionalac, ali znam sta je dobra televizija ili barem bolja od drugih. Pozz
cancel

#1518 Re: Al Jazeera Balkans

Post by cancel »

MOSALJOZE wrote:Zapitaj se malo,ako nas 15 "svršava" na taj kanal,a ti jedini pametan,koje u pravu?
usporedba ti je ništa sa ničim jer niti sam ja "jedini", niti je ova tema mjerodavna za takve zaključke koje si krenuo tu provoditi. odi recimo na forum.hr (ili bilo koji drugi forum van BiH gdje se pušta AJB) pa vidi tamo malo komentare kakve su za AJB, 80% je negativno .. nije li malo čudno da se samo na ovom forumu pišu toliki hvalospjevi i to od ljudi koji stalno ali konstatno pišu hvalospjeve a nikada niti jednu manu/kritiku da navedu (svaki kanal koliko god da je "savršen" mora imati i tu negativnu stranu).. taj dio ti nije čudan? ja sam evo zadnjih 3-4 posta pljuvao po AJB, istina, i to zato jer su me totalno razočarali, dobro su krenuli no sad već duže stoje na mjestu i to mi se ne sviđa, ali ako pogledaš u nazad godinu dana ima mojih postova u kojima sam ih itekako hvalio - e vidiš, to se zove realnost, govoriš i o jednoj i o drugoj strani i zaboli te q ime tog kanala, mjesto odakle emitira i sl., dok neki ovdje 90% postova na forumu imaju na ovoj temi i to samo i isključivo hvale ovaj kanal - e to se već zove ljudska glupost težih razmjera, a da ne govorim tek o onoj gluposti kad netko slobodno vrijeme troši da hvali svog poslodavca - to je, sa druge strane, posebna sorta.
cancel

#1519 Re: Al Jazeera Balkans

Post by cancel »

IgiPop wrote: Gledanost? Svi koje znam gledaju tu tv, a i dosta prijatelja u CG, Srb i Hrv znaju ili gledaju taj kanal.
Cijela tvoja poruka je takav spin da je to strašno, a posebno ova rečenica. Ja ovo, oni ono, sve na razini čula rekla kazala. AJB izvan BiH ima toliku mizernu gledanost da ne ulazi u većinu statistika gledanosti kabelskih kanala. Ti mi dokaži suprotno, a ja ću ti onda pronaći točan podatak gledanosti u Hrvatskoj da se uvjeriš koliko je tamo gledanost tog kanala zapravo NIKAKVA. Tek toliko da prestaneš barem o gledanosti pričati budalaštine ako već za kvalitetu programa ne postoji neki objektivan "mjerač" kako da je izmjerimo ;-)
IgiPop

#1520 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

@Cancel: Zasto da cekas gledanost koju bih ja trazio? Nisam se pozivao na gledanost, nego na moje prijatelje. Ako vec imas dostupnost tim ciframa, mene bi interesovale IPTV cifre sa MaxTV, ili Iskon TV. To su, koliko znam, IPTV platforme do cijih cifri se moze doci (ja ne mogu, ali pretpostavljam da ti mozes). Go ahead! A vjerujem da AJB ima nekih nacina da provjerava svoju relevantnost, ne vjerujem da bi ih Katar placao da ne rade dobro taj posao. :wink:
cancel

#1521 Re: Al Jazeera Balkans

Post by cancel »

Čekam zato jer ti preko "svojih prijatelja" sudiš o gledanosti nekog kanala i zaključuješ da je gledan, što je glupost. To je kao da ja preko svoje rodbine u Njemačkoj sudim o gledanosti nekih domaćih kanala u Njemačkoj.

ali evo, da ne kopam sad previše .. gledanost iz 2012. od 100 kablovskih kanala AJB u zadnjih 7. , cca 93 mjesto . BHT1, FTV a posebno OBN svi gledaniji od AJB
http://www.e-mediji.hr/files/repozitori ... rzista.pdf

2013 i 2014 rezultati su bili još pogubniji, googlaj doći ćeš i do njih
chakany

#1522 Re: Al Jazeera Balkans

Post by chakany »

Kad oni misle pokrenuti teletekst na AlJazeera-i ?
Mjesecima stoji samo početna strana i ništa više :?
IgiPop

#1523 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

cancel wrote:Čekam zato jer ti preko "svojih prijatelja" sudiš o gledanosti nekog kanala i zaključuješ da je gledan, što je glupost. To je kao da ja preko svoje rodbine u Njemačkoj sudim o gledanosti nekih domaćih kanala u Njemačkoj.

ali evo, da ne kopam sad previše .. gledanost iz 2012. od 100 kablovskih kanala AJB u zadnjih 7. , cca 93 mjesto . BHT1, FTV a posebno OBN svi gledaniji od AJB
http://www.e-mediji.hr/files/repozitori ... rzista.pdf

2013 i 2014 rezultati su bili još pogubniji, googlaj doći ćeš i do njih
Pa naravno da su OBN ili FTV gledaniji od AJB! Kakvo je to poredjenje? A u ovom istrazivanju koje si poslao ima preko 400 ili 500 kanala, nisam vise mogao brojati. Poslije toga su stavili top 100. Pa ako je AJB 97, onda je to ipak prvih 25%. :wink:
IgiPop

#1524 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Ispravka: ima preko 500 kanala, znaci AJB je od ovih kanala bez nacionalne frekvencije u top 20%. Vidim da je i CNN jedan od tih 500+ kanala, ali ga nisam nasao u top 100. :wink:
cancel

#1525 Re: Al Jazeera Balkans

Post by cancel »

Ma ima 5000 kanala, jbte kakve li sve gluposti neću ovdje pročitati :-) Daj pročitaj još jednom malo gore više šta piše ne samo naslov :-)

To je istraživanje kanala koji idu preko T-Coma koji je jedini paket (kroz 2 platfrome) u 2012. vršio istraživanje gledanosti (jedini koji je imao tu mogućnost) a to ti je cca 130 SD kanala kojih je 2012 bilo, od kojih je AJB na samom dnu. Ako tome pridodaš još domaće kanale sa nacionalnom koncesijom - AJB potpuno ispada iz prvih 100 po gledanosti. I to je tebi GLEDANO??? :o :shock: Što onda "nije gledano" ? :shock:
Locked