BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BiH-x

#1501 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BiH-x »

Ako moze jedno debilno pitanje (posto ne pratim fudbal:D): ako pobjedimo Francusku idemo direktno ili...?
ganjeta

#1502 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ganjeta »

Rutinski Liljani, bravo Safete, bravo igrači. :thumbup:

Pozdrav za moju ekipu koja ide u Pariz, hoću poklon :mrgreen:.
juan

#1503 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by juan »

trcicu trceci wrote:
juan wrote:joj sad nesto kontam, kako nas onaj kiks mravca u tirani kostao cistog prolaza...... ooo majko.....
i sta francuzi nas dobiju i opet sve isto...ne treba zaliti ni za cim, i mi smo se izvlacili i protiv bjelorusa i protiv albanije..tako da hvala momci svima na cijelim kvalifikacijama!!!
jok pasa moj, nego bi isli na nerjeseno ili bi bili najbolje 2 plasirani!!
Last edited by juan on 08/10/2011 00:07, edited 1 time in total.
MyCore

#1504 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by MyCore »

POkisao do gole koze, ali smo ih pokidali ko siročić napolitanku :D
Sutra limun i cajevi
Lagano :D
convict

#1505 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by convict »

The Realist wrote:
convict wrote:Ima i jako loša varijanta i nisam vidio da ju je neko spomenuo, a to je da nas u baražu opet zakači Portugal. Prema tome, u Francuskoj poginuti za pobjedu! :bih:
Portugal je u najgorem slučaju najbolji drugi, tako da smo njih izbjegli sigurno.
Ako Portugal izgubi od Danske, Švedska može biti najbolji drugi
BHF_Manijak

#1506 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHF_Manijak »

Ova odluka o prenosu kartona je fakat nidje veze, bila bi ok da je limit za suspenziju podignut na 3 kartona tj da nakon3 kartona ide "hladjenje", ali ovako, smijesno! Pa u 12 utakmica(racunajuci hipoteticki i baraz) koji je debiluk da smijes samo jedan karton imati, dozla da balet igraju a ne fudbal! :roll:

@Trcicu trceci, ne bi, brisu nam se bodovi protiv Luksa, a jedina sansa da budemo najbolji rugoplasirani jeste da dobijemo Francuze, ali tu i ako dobijemo onda nema potrebe za najboljim drugoplasiranim jer cemo ici direktno! :mrgreen:
Pokerboy11

#1507 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Pokerboy11 »

Joj sad mi dodje da izvucem ovih 400 km iz ustedjevine i spicim u Francusku na megdan :(
Idemo po pobijedu, nek se bore srcem pa sta bude, bude :)
just principe

#1508 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by just principe »

gdje li je ovo Blanc isao za vrijeme utakmice, garant da vidi malo nase golove :D

Kaligrafija

#1509 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Kaligrafija »

:D :D :D :D
Jack Be Nimble

#1510 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Jack Be Nimble »

Eh u utorak uzimamo Francuze, u srijedu se dobrovljno prijavimo na baraz pod uslovom da nam moraju dati Hrvatsku ili Srbiju :bih:
udrch

#1511 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by udrch »

Al sam pokiso, nekih 3,5 sahata, ali neka sam, ali nikad više neću na Istok..

Al smo odigrali lijepu tekmu..

Hajmo Bosno..
van Basten

#1512 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by van Basten »

jeste da će se ovaj post izgubiti u masi koja slijedi idućih dana, ali izvučiću ja njega kad bude vakat. Želim sada odmah da kažem kako pobjeđujemo francuze u utorak. Evo i "dojava" za kladioničare - rezultat 1:2 ide iz X/2
horion_bosona

#1513 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by horion_bosona »

Mi smo u zadnja dva ciklusa sazreli kao ekipa za razliku od prijasnjih kvalifikacije, te dobijamo rutinerski ove "mal(nj)e" repezentacije, na kojima su mnogi polomili zube (uz jedini kiks protiv Rumuna, ali to smo kompenzirali na strani protiv Bjelorusa). Sad je vrijeme da napravimo skok i napokon uzmemo skalp jednoj reprezentaciji koja je iz top 10.

Nadam se da Susic nece promasiti taktiku kao sto je bio slucaj na Kosevu, tad su nas pojeli na sredini pogotovo Diaby. Jednostavno mi moramo igrati sa dva zadnja vezna, Ibisevic van, Zahirovic unutra. Sa tri fantazista na sredini Medunjaninom, Misketom i Pjanicem gol-sansa ce se sigurno stvoriti za Dzeku. Medjutim najvise me brinu bekovi u fazi odbrane. Samo odigrati hrabro i bez kompleksa...

Ako opet odemo u baraz, bilo bi dobro izbjeci exYu ekipe, ne zato sto mislim da nemamo sanse, naprotiv pogotovo gledajuci trenutnu formu i u zadnje 2 godine, a razlozi su svima jasni.

Prognoza 0:1 :bih:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1514 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by anthraxQ »

udrch wrote:Al sam pokiso, nekih 3,5 sahata, ali neka sam, ali nikad više neću na Istok..

Al smo odigrali lijepu tekmu..

Hajmo Bosno..

nadam se da neće biti posljedica na plućima ili bubrezima.

kiša je bila ledena.

:roll:
simonese

#1515 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by simonese »

4 navijaca Luxemburga cuvala su destetak drotova,mi smo im pomogli da cuvaju zastavu a desetak minuta prije kraja drotovi su napustili tribinu pa smo mi cuvali navijace Luxemburga do kraja tekme :D
Sasvim_Obican

#1516 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Sasvim_Obican »

Prilikom intoniranje himni, ona djeca su se smrzla doslovno. Onaj jedan buco sve cvokoće, a u pozadini ide reklama farmaceutske kompanije "Actavis" :D :D

Da se mene pita, protiv Francuske bi igrali Begović, Papac, Spahić, Mujdža, Zahirović, Rahimić,Lulić, Pjanić, Medunjanin, Misimović i Džeko...

Treba krenuti defanzivno i čekati priliku iz prekida.. Bolje i to nego da nam uvale,kao Albancima, dva komada do poluvremena, i sve pretvore u revijalnu utakmicu...
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1517 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by anthraxQ »

GDP (nominal) 2010 estimate
- Total $54.950 billion
- Per capita $108,831
jao brate :-) .... ne treba njima ni fudbal ni navijači.
Sasvim_Obican

#1518 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Sasvim_Obican »

anthraxQ wrote:
GDP (nominal) 2010 estimate
- Total $54.950 billion
- Per capita $108,831
jao brate :-) .... ne treba njima ni fudbal ni navijači.
Prijateljski narod Luksemburga :D :bih:
fosil

#1519 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by fosil »

Ima li gdje snimak tekme ili bar golovi da se pogleda?

u tebi jeeeeeee Safet Susic majstor fudbalaaaaaaaaaaaa :D
zalizani

#1520 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zalizani »

fosil wrote:Ima li gdje snimak tekme ili bar golovi da se pogleda?

u tebi jeeeeeee Safet Susic majstor fudbalaaaaaaaaaaaa :D
Evo nekih 58 minuta. Snimak sa BHT, kvalitet - loš :D
http://www.dailymotion.com/video/xlje5r ... ourg_sport

Evo neki kvazi highlights:
http://vslive.tv/highlights/euro_2012_q ... 318029304/
Silent.Hunter

#1522 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Silent.Hunter »

salle_eh1986

#1523 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by salle_eh1986 »

Kako sam ja skontao, ako odemo u baraž imamo solidne šanse da ga i prođemo (s obzirom na moguće protivnike), mada se ne treba ni odreći direktnog plasmana na Euro.

Naime, u najboljem slučaju ako pobjedimo Francusku mi idemo direktno kao prvoplasirana reprezentacija iz naše grupe.

U slučaju remija smo drugoplasirani i idemo u baraž, isto tako i u slučaju poraza.
Za najbolju drugu reprezentaciju nemamo šansi jer Danska/Portugal imaju već 3 boda više od nas, igraju međusobni duel pa tako da i poraženi i dalje ostaje ispred nas, a Švedska 2 boda više od nas.

Što se tiče samog baraža, ukoliko slučaj bude kao sa predhodnim, da se određuju jakosne skupine onda smo u šeširu ovih boljih, bar po dosadašnjoj fifinoj rang listi.
Pored nas, u ovom šeširu tu su još i Hrvatska (koja ima male šanse da ipak ode kao najbolja drugoplasirana mada mora da se dosta toga poklopi), Srbija(mora pobjediti u Sloveniji, nisam siguran da li ih bod plasira na drugu poziciju) i Švedska(pobjedom protiv Holandije Šveđani idu na Euro kao najbolji drugoplasirani, dok sa remijem takođe imaju sasvim dobre šanse za to, a umjesto njim bi uskočio poraženi iz meča Danska-Portugal).

Naši mogući protivnici u baražu su Turska (koja će najvjerovatnije biti drugoplasirana u grupi A jer je teško očekivati da Belgija savlada Njemačku), Irska (ili Armenija, zavisi od međusobnog duela u Irskoj gdje domaćinu odgovara i nerješen rezultat), Crna Gora i Škotska (ili Češka ako trijumfuje u Litvaniji).
jeza u ledja

#1524 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

Da jos jednom ponovimo:

Ne gleda se FIFA lista vec UEFAina.

Image
Paco

#1525 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Paco »

De zivi bili pogledajte reakciju glavnog sudije na Pjanicev pogodak :D . Bio sam na utakmici i dok su ostali slavili pogodak ja sam gledao u sudiju. Nije mi nikako jasno bilo zasto onoliko dugo drzi ruke podignute, a onda ih spusti i krene prema golmanu kao da mu hoce reci: "E jbg, bas mi te nesto zao" :D
Locked