Dogadaji u Crnoj Gori

Post Reply
ultima_palabra

#1501 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Mogao bi ovaj Krivokapić biti pozvan na čaj u američku ambasadu ubrzo...
ultima_palabra

#1502 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Putnik ali stvarno wrote:Kakav trijumf 25 + 4, smjesi se 29 godina, Goli u sedlu :D

Smjesi se i vascijeli demokratski svijet, milina ih obuzimakao i vecinu nas, radi jos jedne demokratske & institucionalne pobijede,

zapravo trijumfa demokracije.

Sada bi dragocijeno bilo da pro demokatske i pro slobodarske, NATO progresivne snage, izdrze do kraja i zapecate sudbinu

pro cetalja & pro Rusa, tako sto ce onog koljaca Dikica i fasisticku bandu osuditi na dozivotne robije po hitnom postupku.

Radujem se unapred transparentnom i efikasnom sudskom postupku kojim ce se jednom za sva vremena razotkriti ti novi,

savremeni Apisi. :zoka:

https://www.youtube.com/watch?v=CRnivqqOt1c
Evo i ćelije su im pripremili:
Image
llull

#1503 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by llull »

Definitivno se Milo dobro zabrinuo ove godine pa je sve aktivirao samo da ne padne sa vlasti inace ode kralj duvana bestraga :)
Putnik ali stvarno

#1504 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Putnik ali stvarno »

1 stvar muti sliku najpopularnijeg zivog stanovnika Crne Gore.

Sada, posle ovog mandata, nedostajace mu samo 7 godina, da dostigne Josipa Broza, svetski poznatog Benevolent dictator a, poznatijeg
i od Qabos bin Said a Al Said a te Lee Quan Yew a, medjutim ono u cemu nedopustivo zaostaje za gornjim je ordenje.

Naime za sada od ordenja poseduje jedino Kljuc Tirane dok je nama dobro poznati JB posedovao 98 ordena, od cega bar 15 iz
demokratskih, NATO zemalja. Uocavam stidljivost u slucaju M Dja i tuzan sam zbog toga.

@ultima

cu caj, viskitj ba, nije saudijska ambasada vec kaubojska :D

PS nu austrijskog cetalja, presmjesni dusebriznik
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1189184
radostan dan

#1505 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

a zašto bi krivokapića zvali u američku ambasadu? on govorljivije zastupa članstvo cg u nato od samog đukanovića...to iz razloga što ranko zaista vjeruje u potrebu članstva, a i milo vjeruje, al pod pritiskomspašavanja sopstvene guzice.
da se milo pita, čitava crna gora bi bila ofšor kompanija i neutralna...taman mu trebaju nato i eu, da kontrolišu protok novca i šta radi...

dakle, ranko neće promjeniti svoj stav po pitanju nato-a...i nijee ranko jedini u opozicionom bloku sa takvim razmišljanjem.
ta priča je završena.
radostan dan

#1507 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

što se tiče pak hapšenja zbog terorističkog upada, državnog udara i napada srbije na crnu gooru, evo par najnoviijjih fakata -

- od 20 terorista, 6 ih je već pušteno na slobodu, a za njih 16 je određen pritvor u trajanju od 72 sata.
- izgleda da su otkrili i -vezu- ,odnosno jataka koji iih je čekao u cg, da im da naoružanje - neka baba...doduše, nisu joj našli oružje, al možda ga je pojela na brzinu i uništiila dokaze.

i treće -
VICEPREMIJER CRNE GORE: UHAPŠENI DRŽAVLjANI SRBIJE NEMAJU VEZE SA SRPSKIM VLASTIMA

Potpredsednik crnogorske vlade Duško Marković pozvao je danas tužilaštvo da saopšti "važne detalje hapšenja" grupe državljana Srbije juče, kada su bili izbori u Crnoj Gori i saopštio da ta grupa nije povezana s vlastima u Srbiji.

"Po saznanjima Vlade Crne Gore, ova aktivnost uhapšene grupe srpskih državljana nije povezana s vlastima Republike Srbije, njenim zvaničnicima ili bilo kojom institucijom. Neobično je čuđenje srpskih zvaničnika i komentarisanje osnovanosti optužbi protiv uhapšenih", rekao je Marković agenciji Mina.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je u noći između subote i nedelje, i osumnjičena za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam, za pripremanje napada na institucije, zakonodavnu i izvršnu vlast, kao i za pripremu otmice premijera Mila Đukanovića.

moje lično mišljenje je da je ovo sve milova režija, a da je gospodin veliki srpski patriot dikić u njoj - dobrovoljno i iz interesa učestvovao...ovih ostalih 19 (plus - minus 3-4) mogu se tretirati kao iz one - koga uhvatiše, toga i jebaše...
biske

#1508 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by biske »

ElRe wrote:Opozicija ne priznaje izbore jer su pokradeni i nece uci u Skupstinu. Po svemu sudeci izbori se ponavljaju, a onda se oslobadja Južni Sandžak.
Resenje za pravoslavnu CG su DF+Demokrate+Kljuc+SDP koji ce zemlju vratiti na pravi put.
evo kaže suljo da su oslobodioci na putu
Image
radostan dan

#1509 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

po meni, bošnjaci su najjeftiniji za kupiti, i prije, a i danas...
a drugo, nisam siguran da će ulazak cg u nato njima donijeti napredak. dapače, ne bih se iznenadio da im položaj i prava budu stepen niže, nego što je trenutno.
ali dobro, ne mora da znači, ali po dosadašnjoj praksi - ima prostora za sumnju...
biske

#1510 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by biske »

ne velim ništa. samo poredim razmišljanja forumaša i političara. jedan hoće nezavisni sandžak a drugi nešto sasvim deseto.

btw, kažu mahalci da će prvu vježbu (u okviru NATO-a) crnogorci izvesti sa partnerima iz hrvatske negdje na području konavla. :D
jao_situacije

#1511 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by jao_situacije »

radostan dan wrote:po meni, bošnjaci su najjeftiniji za kupiti, i prije, a i danas...
a drugo, nisam siguran da će ulazak cg u nato njima donijeti napredak. dapače, ne bih se iznenadio da im položaj i prava budu stepen niže, nego što je trenutno.
ali dobro, ne mora da znači, ali po dosadašnjoj praksi - ima prostora za sumnju...
ja imam info da će im radeljaš biti savjetnik
on je doktorirao te pregovore kad fali ruka-dvije
:mrgreen:
ultima_palabra

#1512 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:a zašto bi krivokapića zvali u američku ambasadu? on govorljivije zastupa članstvo cg u nato od samog đukanovića...to iz razloga što ranko zaista vjeruje u potrebu članstva, a i milo vjeruje, al pod pritiskomspašavanja sopstvene guzice.
da se milo pita, čitava crna gora bi bila ofšor kompanija i neutralna...taman mu trebaju nato i eu, da kontrolišu protok novca i šta radi...

dakle, ranko neće promjeniti svoj stav po pitanju nato-a...i nijee ranko jedini u opozicionom bloku sa takvim razmišljanjem.
ta priča je završena.
Pa kakva bi bila vlada sastavljena od jedno 60% pro-rusa i 25% pro-natoovaca, začinjena manjinama? Čak i da uzmemo da je NATO gotova priča, to je uvod u nestabilnost koju USA ne želi nikako vidjeti u CG.
Yug

#1513 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Yug »

radostan dan wrote:što se tiče pak hapšenja zbog terorističkog upada, državnog udara i napada srbije na crnu gooru, evo par najnoviijjih fakata -

- od 20 terorista, 6 ih je već pušteno na slobodu, a za njih 16 je određen pritvor u trajanju od 72 sata.
- izgleda da su otkrili i -vezu- ,odnosno jataka koji iih je čekao u cg, da im da naoružanje - neka baba...doduše, nisu joj našli oružje, al možda ga je pojela na brzinu i uništiila dokaze.

i treće -
VICEPREMIJER CRNE GORE: UHAPŠENI DRŽAVLjANI SRBIJE NEMAJU VEZE SA SRPSKIM VLASTIMA

Potpredsednik crnogorske vlade Duško Marković pozvao je danas tužilaštvo da saopšti "važne detalje hapšenja" grupe državljana Srbije juče, kada su bili izbori u Crnoj Gori i saopštio da ta grupa nije povezana s vlastima u Srbiji.

"Po saznanjima Vlade Crne Gore, ova aktivnost uhapšene grupe srpskih državljana nije povezana s vlastima Republike Srbije, njenim zvaničnicima ili bilo kojom institucijom. Neobično je čuđenje srpskih zvaničnika i komentarisanje osnovanosti optužbi protiv uhapšenih", rekao je Marković agenciji Mina.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je u noći između subote i nedelje, i osumnjičena za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam, za pripremanje napada na institucije, zakonodavnu i izvršnu vlast, kao i za pripremu otmice premijera Mila Đukanovića.

moje lično mišljenje je da je ovo sve milova režija, a da je gospodin veliki srpski patriot dikić u njoj - dobrovoljno i iz interesa učestvovao...ovih ostalih 19 (plus - minus 3-4) mogu se tretirati kao iz one - koga uhvatiše, toga i jebaše...
Pise jedan na forumu,"a kako se izjasnjava Dikic,jel Srbin ili Crnogorac".Pa kako ce se izjasnjavati,izjasnjava se da je finansijski danas u dosta boljem stanju nego prekjuce. :-D
radostan dan

#1514 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

jao_situacije wrote:
radostan dan wrote:po meni, bošnjaci su najjeftiniji za kupiti, i prije, a i danas...

ma ozbiljno pričamo...bošnjaci, muslimani i turci, bar ovi koji žive u večim cg centrima su poprilično lojalni građani navedene, i ne traže ništa specijalno i posebno u vezi svog statusa, što već nije predviđeno ili dogovoreno, kako opštim pravima nac.manjina, tako i onim što je billo predmet razgovora i pisanih dokumenata sa ranijim vladama, a do sada nije realizovano.

dakle, to nije skupo sa stanovišta vlasti, a drugo - možda su i zaslužili...
sa druge strane - a koliko koštaju albanci ili - koliko košta krivokapić?

drugo, kada sam postavio pitanje - da li će im članstvo u nato donijeti napredak i veća prava kao pripadnicima nac.manjina, na umu sam imao praksu -glede toga- u hrvatskoj, po ulasku iste u nato...

ne znam, u vezi toga - moRe biT Vako, more biT Nako...vidjećemo.
jao_situacije

#1515 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by jao_situacije »

radostan dan wrote:
jao_situacije wrote:

ma ozbiljno pričamo...bošnjaci, muslimani i turci, bar ovi koji žive u večim cg centrima su poprilično lojalni građani navedene, i ne traže ništa specijalno i posebno u vezi svog statusa, što već nije predviđeno ili dogovoreno, kako opštim pravima nac.manjina, tako i onim što je billo predmet razgovora i pisanih dokumenata sa ranijim vladama, a do sada nije realizovano.

dakle, to nije skupo sa stanovišta vlasti, a drugo - možda su i zaslužili...
sa druge strane - a koliko koštaju albanci ili - koliko košta krivokapić?

drugo, kada sam postavio pitanje - da li će im članstvo u nato donijeti napredak i veća prava kao pripadnicima nac.manjina, na umu sam imao praksu -glede toga- u hrvatskoj, po ulasku iste u nato...

ne znam, u vezi toga - moRe biT Vako, more biT Nako...vidjećemo.
pa čuj koliko ja znam manjine u hrvatskoj imaju više nego što su prije imale
govorim o bošnjacima..
a i srbi koliko sam shvatio imaju pravo na predmete i škole na srpskom, ono što nemaju manjine u hrvatskoj su pozicije u administraciji kao što imaju hrvati u bih, ali to je neka druga priča
radostan dan

#1516 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:
radostan dan wrote:a zašto bi krivokapića zvali u američku ambasadu? on govorljivije zastupa članstvo cg u nato od samog đukanovića...to iz razloga što ranko zaista vjeruje u potrebu članstva, a i milo vjeruje, al pod pritiskomspašavanja sopstvene guzice.

ta priča je završena.
Pa kakva bi bila vlada sastavljena od jedno 60% pro-rusa i 25% pro-natoovaca, začinjena manjinama? Čak i da uzmemo da je NATO gotova priča, to je uvod u nestabilnost koju USA ne želi nikako vidjeti u CG.
kako doođe do ovih cifri?
uzme milo svoje, plus dva bošnjaka i koga ono još...onih par iz sd i eto vlade - 51 do 55 posto u startu za nato. ako zafali, koalicija pod imenom -ključ- je pofino heterogena...može odatle da ćapi bar 2 do 3, i odmah diže navedeni procent, i ima...pa dobro, nema baš stabilnu vladu, ali nije baš ni da se ljulja samo tako.

tako da nisam siguran da mu je ranko neophodan...a i baš me intereesuje hoće li obadvoje podviiti rep pod pritiskom, čisto zbog datiih riječi i jednog i drugog...da vidimo koliko košta i koliko je teška ta crnogorska RIJEČ, što je vazda drugiima nabijaju na nos...da nije kalirala nedaj bože. :mrgreen:
Last edited by radostan dan on 18/10/2016 12:36, edited 1 time in total.
radostan dan

#1517 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

jao_situacije wrote:
govorim o bošnjacima..
a i srbi koliko sam shvatio imaju pravo na predmete i škole na srpskom,
nisi se ti udubljivao u tu tematiku čini mi se...

ono što nemaju manjine u hrvatskoj su pozicije u administraciji kao što imaju hrvati u bih, ali to je neka druga priča
upravo to i jedino traže oni koji se izjašnjavaju bošnjacima, turcima i muslimanima. opet napominjem, ovaj dio što živi u gradskim centrima.

ovaj dio kojeg predstava forumaš elre i koji se izjašnjavaju 90 posto kao bošnjaci, imaju drugu priču...
Fudo387

#1518 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:- od 20 terorista, 6 ih je već pušteno na slobodu, a za njih 16 je određen pritvor u trajanju od 72 sata.
Matematicar, analiticar, vizionar...

i onda nekom postavi pitanje par postova poslije,
radostan dan wrote:kako doođe do ovih cifri?uzme milo svoje, plus dva bošnjaka i koga ono još....bla bla bla
radostan dan

#1519 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ja, i? ako se priča sa trojicom istoovremeno i žuri da im se odgovori, šta je problem, šta mjenja suštinu priče?

ti se smradu prvo izvini za uvrede iz prošle godine,, pa se javi...
ultima_palabra

#1520 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:
ultima_palabra wrote:

ta priča je završena.
kako doođe do ovih cifri?
uzme milo svoje, plus dva bošnjaka i koga ono još...onih par iz sd i eto vlade - 51 do 55 posto u startu za nato. ako zafali, koalicija pod imenom -ključ- je pofino heterogena...može odatle da ćapi bar 2 do 3, i odmah diže navedeni procent, i ima...pa dobro, nema baš stabilnu vladu, ali nije baš ni da se ljulja samo tako.

tako da nisam siguran da mu je ranko neophodan...a i baš me intereesuje hoće li obadvoje podviiti rep pod pritiskom, čisto zbog datiih riječi i jednog i drugog...da vidimo koliko košta i koliko je teška ta crnogorska RIJEČ, što je vazda drugiima nabijaju na nos...da nije kalirala nedaj bože. :mrgreen:
Pa to su cifre manje-više, ako bi opozicija sastavljala vladu bez Mila.
Fudo387

#1521 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:ja, i? ako se priča sa trojicom istoovremeno i žuri da im se odgovori, šta je problem, šta mjenja suštinu priče?

Tako se mozes ponasati u krugu uze porodice, a takvim kao sto si ti i tebi slicni se ne izvinjavam.
jao_situacije

#1522 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by jao_situacije »

radostan dan wrote:
jao_situacije wrote:
govorim o bošnjacima..
a i srbi koliko sam shvatio imaju pravo na predmete i škole na srpskom,
nisi se ti udubljivao u tu tematiku čini mi se...

ono što nemaju manjine u hrvatskoj su pozicije u administraciji kao što imaju hrvati u bih, ali to je neka druga priča
upravo to i jedino traže oni koji se izjašnjavaju bošnjacima, turcima i muslimanima. opet napominjem, ovaj dio što živi u gradskim centrima.

ovaj dio kojeg predstava forumaš elre i koji se izjašnjavaju 90 posto kao bošnjaci, imaju drugu priču...
ma dobro on je nebitan u priči
pa ne znam ja govorim iz svoje perspektive kao bošnjak i nemam neku zamjerku u odnosu hrvatske prema bošnjacima
prihvataju da su manjina ne prave probleme, ne pokušavaju ono što rade hercegovci, kažem nemaju pozicije u administraciji ali to je teško i očekivati
uvijek može bolje naravno, ali ni sada nije loše ako se isključi percepcija iz bih, a to je možda i najveći problem balkana svi bi sad bih recept i u drugim državama gdje nisu većina
srbi bi u bih i hrvatskoj neku verziju dejtona ali ne bi u srbiji ni slučajno, hrvati bi u bih i srbiji ali nikako u hrvatskoj itd.
poprilično licemjerno, ali takva smo govna, balkan šta ćeš..
llull

#1523 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by llull »

Mislim da ce se prica sa NATO zavrsiti na referendumu, sada da li ce crnogorci biti za ili protiv to ne znam...

Generalno svi ovi crnogorci koje ja znam, tj koji su iz moje branse pa se srecemo po eventima ili seminarima su evropski orijentisani, i naginju ka zapadu ali se svi zalazu za neutralnost...
Jednostavno blok onih koji nisu za NATO je jaci po svemu ( naravno kazem onih koji "nisu za" ) ali jednako veliki broj je i onih koji nisu za priklanjanje rusiji ...
Svi oni koji su boravili u Kotoru, Tivtu ... su primjetili da se jednako upotrebljavaju i crnogorski i ruski i engleski... njima svima odgovara da su negdje izmedju, samo da im evri kaplju ... a politicki i strateski ih zaboli patka za vojne saveze i sl...
radostan dan

#1524 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote: Pa to su cifre manje-više, ako bi opozicija sastavljala vladu bez Mila.
ma kakva opozicija ii sastavljanje vlade...jedan dio opozicije je kontra zapada i zavisnosti ii za statuus kvo, drugi kontra istoka i uslovne neutralnosti.
jedina poveznica -kontra- im je - milo đukanovič. a ta poveznica lako puca.

i nije milo nikakav mag kakvim se predstavlja, mag u smislu - kontroliše čitavu državu ...to je 500 - 600 hiljada ljudi....500 hiljada sa pravom glasa. ne zapamtih koliko tačno, od tiih 500 hiljada - 36, 37 posto glasa za njega. koliko je u tih 37 posto onih koji su na državnim jaslama? pa onda od toga još odbij nacionalne manjine koje ga podrzavaju (izuzev par procenata oviih koje @elre predstavlja)...nije to neka cifra koja se ne može lako iskontrolisati i zacementirati. mnogo je manja, ali dovoljna za vlšedecenijsku vladavinu.
ima ovdje kod nas možda i većih majstora kontrolee od njega, ali veća cifra -stada-,duplo, troduplo, četvoroduplo, teže ga je iskontrolisati.
radostan dan

#1525 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

Fudo387 wrote:
radostan dan wrote:ja, i? ako se priča sa trojicom istoovremeno i žuri da im se odgovori, šta je problem, šta mjenja suštinu priče?

Tako se mozes ponasati u krugu uze porodice, a takvim kao sto si ti i tebi slicni se ne izvinjavam.

objašnjeno prije par strana...

Black swan » 16/10/2016 22:40
radostan dan wrote:
Pa bi bilo fino da se doticni izvini, ako ima obraza...
ne zna ti on sta je to
za 6 godina bivstvovanja ovdje, nikad se nikom nisam obratio na ovakav način...mora da je do mene.
...a sad, odjebaus.
Post Reply