cetmi wrote:Skijaš wrote:cetmi wrote:
Ovi iz SDA su ludi što su uopšte dopustili da ovo smeće od SDP-a vodi glavnu riječ u državi. Trebali su odmah napraviti koaliciju sa SBB-om, HDZ-ovima i nastaviti zacrtanim putem, plus državni nivo.
Ovako smo izgubili dvije godine, a izgubićemo još dvije dok se Zlatko dogovori sa sobom.
Jel more ovako Skijaš??? koja je razlika?
Razlika je u revolucionarnom pristanku HDZ-a da sa SDP-om dijeli hrvatku kvotu u Vladi FBiH, a zbog čega se u Sarajevu prije godinu i po diglo i kuku i motiku. Tihić sada plače u izjavama za medije zbunjen jer ga je fotelja gladan Čović ostavio na trotoaru, podsjećajući na to da je upravo SDA branila pozicije HDZ-a. To je razlika.
Samo se ti tješi moj Skijaš. Niti je SDP uradio niti je sposoban d auradi nešto revolucionarno.
Pa dobro, sad kad je sve završeno, brdo i ne izgleda tako veliko. Ali prije godinu i po, bio je to masiv Himalaja.
Osim toga moj post je imao težište na ovom "smeće".
Jer kad kažeš da je SDA smeće, tvrdim da misliš kako su i birači SDA smeće,
Ja tvrdim da ne mislim

Prosječan čovjek, Srbin, Bošnjak i Hrvat, koji glasa za SDA, SNSD ili HDZ, jeste dobar čovjek. Izmanipulisan, ali dobar. Uostalom, o Aliji Izetbegoviću imamo jako visoko mišljenje i prilično sam siguran da se početkom devedesetih umjesto njega na čelu BiH našao Duraković ili pogotovo ljiga Lagumdžija, danas ove zemlje ne bi ni bilo. Ali Bakir Izetbegović i Sulejman Tihić, ta dvojica apologeta beogradskog režima, nemaju ni disciplinu ni karakter, a takva SDA i pogotovo bez izražene multietničke ideje i ne zaslužuje da postoji. SDP ima bar ideju, nešto oko čega se ljudi iz svih etničkih grupa mogu s vremenom uvezati. SDA je korisna samo kao jedan od polova u pluralističkom društvu, samo kao statista.