SDA-All about

Post Reply
Adriatic

#1501 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

asurbanipal wrote:
Adriatic wrote:Ma nije vam problem Zlaja.
Dolazi tornjak a on ne prašta.
Poželjećete Zlaju ali Zlaje neće biti.
Ima i te. Samo me zanima na koji će način Zloju na*uziti...I nemoj me svrstavati u neku političku stranku ili opciju, pošto nisam član nijedne političke stranke, jednostavno se vladam onom koje je zlo veće, a koje manje. Tornjak je problem za sve nas, ali Zloja ga je gurnuo u orbitu, tako da i on snosi veliki dio krivice.
Ma nije ga Zlaja gurnuo, Zlaja bira šta je na stolu.
Pokušao je sa SDA i ne ide.
Na žalost ali tržište je takvo.
Multietnički koncept ovdje ne prolazi.
Želi ga možda 10% stanovništva i to je to.
brzica

#1502 Re: SDA-All about

Post by brzica »

Adriatic wrote: Ma nije ga Zlaja gurnuo, Zlaja bira šta je na stolu.
Pa samo ovo i čekam da SDP-a kaže ima dva mjeseca, ali
javno. Ali pomak je i ovo, da se u virtualnom prostoru
potvrdi pa ćemo dalje.
Da se mirne duše vratim među svoje, što sam i
doselio među Bošnjake.
Skijaš

#1503 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

Adriatic wrote:
asurbanipal wrote:
Adriatic wrote:Ma nije vam problem Zlaja.
Dolazi tornjak a on ne prašta.
Poželjećete Zlaju ali Zlaje neće biti.
Ima i te. Samo me zanima na koji će način Zloju na*uziti...I nemoj me svrstavati u neku političku stranku ili opciju, pošto nisam član nijedne političke stranke, jednostavno se vladam onom koje je zlo veće, a koje manje. Tornjak je problem za sve nas, ali Zloja ga je gurnuo u orbitu, tako da i on snosi veliki dio krivice.
Najlakše je narod kriviti. Kao da jutrom ljudi ispadaju iz kreveta pokušavajući skontati kako zajebati one iz druge etničke grupe. Nemoj mutiti vodu. To što multietnička opcija nije zastupljenija na političkoj sceni, to je do političara koji sijanjem straha mobilišu mase oko sebe. Ili, kao što je slučaj s SDP-om, zbog manjka dosljednosti jer je očigledno da ne posvećuju jednaku pažnju Livnu i Travniku.

To što SDP danas mora birati između smeća iz SDA i smeća iz SBB-a, nije do naroda, nego do SDP-a koji se ne trudi pokazati zašto i po čemu su bolji. Sve se nešto kao podrazumjeva a na terenu karine. Lako je u drugima naći krivca za vlastite greške, najlakše.
poostar

#1504 Re: SDA-All about

Post by poostar »

Joj ovog Doktor29...

Kaze da nije simpatizer SDA a ubi se braneci kleptomane iz iste.
Adriatic

#1505 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

Skijaš wrote:
Adriatic wrote:
Najlakše je narod kriviti. Kao da jutrom ljudi ispadaju iz kreveta pokušavajući skontati kako zajebati one iz druge etničke grupe. Nemoj mutiti vodu. To što multietnička opcija nije zastupljenija na političkoj sceni, to je do političara koji sijanjem straha mobilišu mase oko sebe. Ili, kao što je slučaj s SDP-om, zbog manjka dosljednosti jer je očigledno da ne posvećuju jednaku pažnju Livnu i Travniku.

To što SDP danas mora birati između smeća iz SDA i smeća iz SBB-a, nije do naroda, nego do SDP-a koji se ne trudi pokazati zašto i po čemu su bolji. Sve se nešto kao podrazumjeva a na terenu karine. Lako je u drugima naći krivca za vlastite greške, najlakše.[/quote]

Joj ne barataj sa tom riječi "narod"
Znaš li ti koliko je to široka kategorija?
Nije SDP posijao nacionalizam.
A sve dolazi iz naroda, pa tako i političari.
Opetja033

#1506 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Decki, ako vec imate problem sa narodom mnogo vam je lakse promijeniti drzavu u kojoj boravite. Citav svijet rasirenih ruku ceka vas kosmopolite.
seln

#1507 Re: SDA-All about

Post by seln »

Opetja033 wrote:Decki, ako vec imate problem sa narodom mnogo vam je lakse promijeniti drzavu u kojoj boravite. Citav svijet rasirenih ruku ceka vas kosmopolite.
I ja im to savjetujem. Neka ostanu pravi mu'mini, sa sve tri strane.
Kad se bratske zastave sloze, i BiH u govnima plivat moze.
Adriatic

#1508 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

Opetja033 wrote:Decki, ako vec imate problem sa narodom mnogo vam je lakse promijeniti drzavu u kojoj boravite. Citav svijet rasirenih ruku ceka vas kosmopolite.
Pa da vama olakšamo posao .
E malo ne mere, što bi rekao otac nacije.
Opetja033

#1509 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Adriatic wrote:
Nikakav problem, ovdje ste u svakom slucaju minorni tako da nikome ne predstavljate problem ili prijetnju. To sam ja rekao radi vas, jer je ocito da vam ovaj narod ovdje ne lezi. Zato ne vidim smisla u tome da citav svoj zivot provedete u ovoj zabokrecini koja ce kod vas razvijati samo frustracije kada vec mozete otici negdje gdje ce ljudi moci prepoznati vas potencijal.
madner

#1510 Re: SDA-All about

Post by madner »

Opetja podsjetio glasace SDP zasto se isplati dati glas istima.

Udri Zlaja,
kazu ti da si minoran :D
Skijaš

#1511 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

cetmi wrote:
Postao/la Skijaš
To što SDP danas mora birati između smeća iz SDA i smeća iz SBB-a, nije do naroda, nego do SDP-a koji se ne trudi pokazati zašto i po čemu su bolji. Sve se nešto kao podrazumjeva a na terenu karine. Lako je u drugima naći krivca za vlastite greške, najlakše.
Ovi iz SDA su ludi što su uopšte dopustili da ovo smeće od SDP-a vodi glavnu riječ u državi. Trebali su odmah napraviti koaliciju sa SBB-om, HDZ-ovima i nastaviti zacrtanim putem, plus državni nivo.
Ovako smo izgubili dvije godine, a izgubićemo još dvije dok se Zlatko dogovori sa sobom.

Jel more ovako Skijaš??? koja je razlika?
Razlika je u revolucionarnom pristanku HDZ-a da sa SDP-om dijeli hrvatku kvotu u Vladi FBiH, a zbog čega se u Sarajevu prije godinu i po diglo i kuku i motiku. Tihić sada plače u izjavama za medije zbunjen jer ga je fotelja gladan Čović ostavio na trotoaru, podsjećajući na to da je upravo SDA branila pozicije HDZ-a. To je razlika.
seln

#1512 Re: SDA-All about

Post by seln »

Uglavnom, sada je postavljeno pravilo da pravila vise nema. Odlucuje prosta vecina.
Kome ce to pomoci a kome odmoci, ostaje da se vidi.
brzica

#1513 Re: SDA-All about

Post by brzica »

A na ovaj način, nikome. Jer i kad se zna
da postoje prepreke, opstrukcije, potrebno
je držati se zakona, ustava, procedura.

Sve što ti upotrijebiš u borbi, može se brzo
upotrijebiti i protiv tebe.

Treba izbaciti SDA, ali bolje polako za
dva-tri mjeseca po zakonu, nego ovako.

Uspjet će se, ali cijena može biti velika.

Kao HDZ-u sa nepopunjavanjem Ustavnog.
Adriatic

#1514 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

Opetja033 wrote:
Adriatic wrote:
Nikakav problem, ovdje ste u svakom slucaju minorni tako da nikome ne predstavljate problem ili prijetnju. To sam ja rekao radi vas, jer je ocito da vam ovaj narod ovdje ne lezi. Zato ne vidim smisla u tome da citav svoj zivot provedete u ovoj zabokrecini koja ce kod vas razvijati samo frustracije kada vec mozete otici negdje gdje ce ljudi moci prepoznati vas potencijal.
Tebi SDP treba poslati zahvalnicu.
Kad čitam ovo šta pišeš, SDP mi izgleda ko Majka Tereza.
Innovation

#1515 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Naravno treba se drzati Ustava, zakona, procedura itd.,ali nova koalicija za to nema vremena. Ako ovo ne odrade do Septembra onda.....su .... :run:
rendam

#1516 Re: SDA-All about

Post by rendam »

madner wrote:Opetja podsjetio glasace SDP zasto se isplati dati glas istima.

Udri Zlaja,
this
rajvosa1

#1517 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Innovation wrote:Naravno treba se drzati Ustava, zakona, procedura itd.,ali nova koalicija za to nema vremena. Ako ovo ne odrade do Septembra onda.....su .... :run:
Gluho bilo da branim novu koaliciju, ali ako mi dokažete da je za ovih 20 i kusur godina bio barem jedan POŠTEN konkurs na kojem je uticaj imala SDA, imate od mene 10.000 KM.
Innovation

#1518 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Posto ste rekli da ste historicar/istoricar/,onda cete Vi jednog dana pisati i nasu historiju. Naci ce se neko ko ce Vam za te pare to dokazati /mada ste krivo napisali, a drugacije mislili/. Mene ne interesuju pare, mene interesuje samo istina i nadam se da cete pisati istinu. Mozda ja to necu dozivjeti, ali... LP
m_l

#1519 Re: SDA-All about

Post by m_l »

madner wrote:Opetja podsjetio glasace SDP zasto se isplati dati glas istima.

Udri Zlaja,
Ma da, sve se svodi na staro. Ma koliko prozivali politicare za neprincipijelnost ne moze se nista drugo reci ni za glasace. Svi ce na kraju glasati ideoloski. Postenje, nepostenje- sta je to? Nije bitno. Stotine ispisanih stranica zadnjih mjesec dana na forumu dokazujuci kako su sve politicke stranke nepostene, a na kraju cemo ipak glasati po staroj matrici, onoj ideoloskoj, a ne ko je veci postenjacina, odnosno, u BIH slucaj ko je manji lopov...tja...
Skijaš

#1520 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

cetmi wrote:
Skijaš wrote:
cetmi wrote: Ovi iz SDA su ludi što su uopšte dopustili da ovo smeće od SDP-a vodi glavnu riječ u državi. Trebali su odmah napraviti koaliciju sa SBB-om, HDZ-ovima i nastaviti zacrtanim putem, plus državni nivo.
Ovako smo izgubili dvije godine, a izgubićemo još dvije dok se Zlatko dogovori sa sobom.

Razlika je u revolucionarnom pristanku HDZ-a da sa SDP-om dijeli hrvatku kvotu u Vladi FBiH, a zbog čega se u Sarajevu prije godinu i po diglo i kuku i motiku. Tihić sada plače u izjavama za medije zbunjen jer ga je fotelja gladan Čović ostavio na trotoaru, podsjećajući na to da je upravo SDA branila pozicije HDZ-a. To je razlika.
Samo se ti tješi moj Skijaš. Niti je SDP uradio niti je sposoban d auradi nešto revolucionarno.
Pa dobro, sad kad je sve završeno, brdo i ne izgleda tako veliko. Ali prije godinu i po, bio je to masiv Himalaja.
Osim toga moj post je imao težište na ovom "smeće".
Jer kad kažeš da je SDA smeće, tvrdim da misliš kako su i birači SDA smeće,
Ja tvrdim da ne mislim :-D Prosječan čovjek, Srbin, Bošnjak i Hrvat, koji glasa za SDA, SNSD ili HDZ, jeste dobar čovjek. Izmanipulisan, ali dobar. Uostalom, o Aliji Izetbegoviću imamo jako visoko mišljenje i prilično sam siguran da se početkom devedesetih umjesto njega na čelu BiH našao Duraković ili pogotovo ljiga Lagumdžija, danas ove zemlje ne bi ni bilo. Ali Bakir Izetbegović i Sulejman Tihić, ta dvojica apologeta beogradskog režima, nemaju ni disciplinu ni karakter, a takva SDA i pogotovo bez izražene multietničke ideje i ne zaslužuje da postoji. SDP ima bar ideju, nešto oko čega se ljudi iz svih etničkih grupa mogu s vremenom uvezati. SDA je korisna samo kao jedan od polova u pluralističkom društvu, samo kao statista.
Doktor29

#1521 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Reci mi da se salis, ova politicka prostitucija koju provodi SDP zadnjih par godina govori suprotno
Melami

#1522 Re: SDA-All about

Post by Melami »

Znaci ne prestaju.Stvarno pretjeruju.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... -ford.html
Skijaš

#1523 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

Melami wrote:Znaci ne prestaju.Stvarno pretjeruju.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... -ford.html
"Sigurno je jedno, kao i u "Alanu Fordu", u našoj zemlji dolazi vrijeme kada će krivci biti kažnjeni za sva nedjela i dobro će nadvladati zlo."

Da Avazovci zaista znaju šta je potka "Alan Forda", mogli su ovo puno bolje iskoristiti. Slabiji uvijek najebu, bogati budu bogatiji a superheroj stripa krade od sirotinje da bi dao prebogatim. Mogli su reći kako Šepić u slobodno vrijeme izučava stranački manifest ili pravilnik službe, ovako su samo ispali šugavci od kojih čovjek ni u tuš kabini više nije miran.
hzsa22

#1524 Re: SDA-All about

Post by hzsa22 »

Skijaš wrote:
cetmi wrote:
Postao/la Skijaš
Ovi iz SDA su ludi što su uopšte dopustili da ovo smeće od SDP-a vodi glavnu riječ u državi. Trebali su odmah napraviti koaliciju sa SBB-om, HDZ-ovima i nastaviti zacrtanim putem, plus državni nivo.

Nista revolucionarno se nije desilo. Od 5 hrvatskih mjesta, 3 uvijek pripadaju HDZu ( ne skontah prema kojem dogovoru i izmedju koga), preostala dva se popunjavaju politickim dogovorom izmedju stranaka na vlasti. At least, ovo je misljenje jednog visokopozicioniranog americkog diplomate.
Skijaš

#1525 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

hzsa22 wrote:
Skijaš wrote:
cetmi wrote: Ovi iz SDA su ludi što su uopšte dopustili da ovo smeće od SDP-a vodi glavnu riječ u državi. Trebali su odmah napraviti koaliciju sa SBB-om, HDZ-ovima i nastaviti zacrtanim putem, plus državni nivo.

Nista revolucionarno se nije desilo. Od 5 hrvatskih mjesta, 3 uvijek pripadaju HDZu ( ne skontah prema kojem dogovoru i izmedju koga), preostala dva se popunjavaju politickim dogovorom izmedju stranaka na vlasti. At least, ovo je misljenje jednog visokopozicioniranog americkog diplomate.
Pa gdje si bio prije godinu i po da to kažeš i Čoviću i onoj polovini Sarajeva koja je zbog traženja (samo) jedne od pet hrvatskih pozicija za Platformu, optužila Lagumdžiju za bošnjački nacionalizam ? I ta jedna pozicija je kao bilo previše.
Post Reply