Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Mr.Penguin

#1501 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Mr.Penguin »

L00d wrote:
samina_swe wrote:ja jedem jednom na dan oko 12 sati i onda sam aktivna,,i smrsala sam....cak sto vise sad se tjelo naviklo i poslije i ne osjecam vise glad
no comment :shock:
:shock:
samina_swe

#1502 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by samina_swe »

L00d wrote:
samina_swe wrote:ja jedem jednom na dan oko 12 sati i onda sam aktivna,,i smrsala sam....cak sto vise sad se tjelo naviklo i poslije i ne osjecam vise glad
no comment :shock:
sta je no comment? ja funkcionisem super i 4 kila sam vec smrsala,na pocetku sam dosta osjetila gladi ali sad ni to ne osjecam,,,kad osjecam pijem neki light sok

uglavnom moj cilj je da smrsam na 59 kila(visoka sam 170 cm) i uskoro sam tu,,dakle necu ovako dugo ziviti
MedenoSrce

#1503 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MedenoSrce »

I onda se pitate sto su nam guzve u bolnicama.
Mr.Penguin

#1504 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Mr.Penguin »

I onda se pitate sto je pola novina u crno-bijelim slikama.
samina_swe

#1505 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by samina_swe »

MedenoSrce wrote:I onda se pitate sto su nam guzve u bolnicama.
ao se ovo odnosi na mene,,naravno ako neko mora srmsati vise od 10 kg ne prepourcujem mu da ovako zivi na duse staze..ja sam imala oko 5-6 ekstra kila ,i smrsala sam 4,dakle jos 3 kile i to je to

a i primjetila sam da sam svako 4 dana po kilu mrsavija,i vec se osjeti na eni :) zadovoljna sam
MedenoSrce

#1506 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MedenoSrce »

Draga samina, gubis vodu i misice sto u konacnici rezultura manjim brojem na vagi, manjom misicnom masom, losijim drzanjem i daljnjim nezadovoljstvom. Nisu kilogrami brojevi samo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1507 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

Zdravo ti je takvo mrsanje :mrgreen:
samina_swe

#1508 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by samina_swe »

MedenoSrce wrote:Draga samina, gubis vodu i misice sto u konacnici rezultura manjim brojem na vagi, manjom
misicnom masom, losijim drzanjem i daljnjim nezadovoljstvom. Nisu kilogrami brojevi samo.

1 kg je normalno smrsati u jednoj sedmici,da je voda ja bi prmjetila 3-4 kg u sedmici,i kad jedem odmah bi primjetilöa povratak kila...ja se vagam obicno poslije jela(dok sam sita) i vaga pokazuje-manje kila
samina_swe

#1509 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by samina_swe »

leet wrote:Zdravo ti je takvo mrsanje :mrgreen:

nije zdravo,bila sam 7 dana na dijeti,ali jednostavno ne uzivam jesti kuhani spinat :D tako da volim imati jedan normalan obrok u danu
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1510 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

Ako vec imas volje za mrsanjem, proguglaj "keto dijeta" :oops:

"dijeta" NIJE zderanje 1 kriske dvopeka i 2 lista zelene salate :mrgreen:
luluška

#1511 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by luluška »

Ja probušila kašiku, prestala koristiti lift, pijem zeleni čaj 2 puta dnevno, 8 čaša vode, jedem 5 puta dnevno trostruko manje obroke nego sam jela ranije.
Domet: 3 kile mjesečno... ali se ne vraćaju.
nemoralno

#1512 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by nemoralno »

Evo kako sam ja smrsao...
Za mjesec dana sam skinio 10 kilograma, uglavnom masnih naslaga, visok sam 182 cm, a imao sam 95 kilograma. Sada imam 85-86. Poceo sam 12.05.2012. i evo sada sam laksi 10 kg ;)

Prvih 15 dan sam se hranio po principu ove dijete:
http://zdravlje.krstarica.com/l/dijete/ ... aest-dana/
Nakon toga sam smanjio obroke ali nisam ni imao neke pretjerane napade glade, jer se organizam valjda adaptirao...

Isao sam 4 puta u sedmicno u teretanu, trening se satojao od pola sata biciklo i pola sata orbitrek, nista tegovi i ostale sprave, znaci samo kardio vjezbe, uz to sam pio prije svakog treninga sumeci L Carnitin.

Planiram da jos malo smrsam i pocnem da se bavim misicnom masom...

Poz
skafiskafsnjak

#1513 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Ma ljudi, ovo isto kao da nas neko lozi. Cuj jednom dnevno jesti.
Ja sam jeo 5 puta dnevno i uspio sam smrsati 12kg. Ako koga sta zanima, prelistajte temu .

A sad ozb pitanje koju cu ponoviti :lol:

Da li je okej shejk sa mlijekom, bananom , kakaom i kasikom meda okej ? :P
samina_swe

#1514 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by samina_swe »

L00d wrote:Ma ljudi, ovo isto kao da nas neko lozi. Cuj jednom dnevno jesti.
Ja sam jeo 5 puta dnevno i uspio sam smrsati 12kg. Ako koga sta zanima, prelistajte temu .

A sad ozb pitanje koju cu ponoviti :lol:

Da li je okej shejk sa mlijekom, bananom , kakaom i kasikom meda ? :P
ja nikoga ne lozim samo iznosim sta je meni dalo najvise motivacije,,ja nebi mogla izdrzati da ne jedem lijepa jela :D

a i to sto si opisao je jako ukusno,dakle ne niije okej
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1515 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Do not feed the trolls. :mrgreen:
skafiskafsnjak

#1516 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

L00d wrote:Da li je shejk sa mlijekom, bananom , kakaom i kasikom meda okej ? :P
:D
glockov kolac

#1517 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by glockov kolac »

ladyblue18 wrote:Do not feed the trolls. :mrgreen:
Udebljaće se :lol:
Sonron

#1518 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Sonron »

Jednostavno, ja sam smršao 20 kg za 4 mjeseca, a opet sam jeo šta sam htio, ali ne baš u potpunosti.
Imao sam 95kg, sada 74kg, a visok 185cm.

Izbacite hljeb iz obroka, nikako ga nemojte jesti ( najbolja solucija ) ili ga smanjite, 1 do 2 kriške.
Prestanite piti Coca-Colu,Schwepes,Pepsi, sva pica sto imaju secera u sebi.
Cokolade, kolace, eurokrem, Nutella, itd. smanjite.
Više mlijeka i mlijecnih proizvoda i voca i povrca.
Meso je sastavni dio ishrane, tako da to ne treba smanjivati.
I alkohol, prestanite piti Pivo, samo žestoka pica, nista vise.
I jedite više kuhano, ili sebi skuhajte, prestanite se isto hraniti brzom hranom.

Smršao sam a nisam se bavio tjelesnim aktivnostima, a sjedim pred racunarom minimalno 8h.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1519 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

glockov kolac wrote:
ladyblue18 wrote:Do not feed the trolls. :mrgreen:
Udebljaće se :lol:
:thumbup: :mrgreen:
skafiskafsnjak

#1520 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Sonron wrote:Jednostavno, ja sam smršao 20 kg za 4 mjeseca, a opet sam jeo šta sam htio, ali ne baš u potpunosti.
Imao sam 95kg, sada 74kg, a visok 185cm.

Izbacite hljeb iz obroka, nikako ga nemojte jesti ( najbolja solucija ) ili ga smanjite, 1 do 2 kriške.
Prestanite piti Coca-Colu,Schwepes,Pepsi, sva pica sto imaju secera u sebi.
Cokolade, kolace, eurokrem, Nutella, itd. smanjite.
Više mlijeka i mlijecnih proizvoda i voca i povrca.
Meso je sastavni dio ishrane, tako da to ne treba smanjivati.
I alkohol, prestanite piti Pivo, samo žestoka pica, nista vise.
I jedite više kuhano, ili sebi skuhajte, prestanite se isto hraniti brzom hranom.

Smršao sam a nisam se bavio tjelesnim aktivnostima, a sjedim pred racunarom minimalno 8h.
Opet postavljam pitanje .... koliko je zdravo to sve.

Kao prvo, ne "pijte zestoka pica" nego nemojte nikako piti. Svaki alkohol tjera vodu iz vas, a ona je vrlo bitna i treba je piti 2-3 l dnevno bar.
za hljeb si upravu, jedino jos da se crni jede ako se moze.

Et samo jos da se ubaci aktivnosti.... Dnevno pola sata do sat mozes izdvojiti :)
quarterback

#1521 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

L00d wrote:Ide ljeto , vrucine... Tezina to sve otezava. Da li je dovoljno da se doruckuje i ruca,eventualno slabo vecera i mozda trcanje svako drugi dan ? Redovno ustajem u 7, ne spavam dugo ... Uglavnom, jelo u granicama normale uz aktivnosti svako drugi dan...
ukratko cu jer nemam vise vremena

Ranije sam bio na undiet, skinuo sam 20 kila za 3 mjeseca, kombinovao sam to sa fizickim aktivnostima (bavim se biciklizmom intenzivno te trcanjem povremeno), nije mi bio problem ovo postici medjutim s obzirom da je ovo bila prva dijeta koju sam drzao nisam bio svjestan kako se kile lako vrate. Nakon sto sam smrsao zeljan coca cole, pizze, pive, cevapa i "normalne" ishrane navalio sam kao lud na sve to, kontao sam ma sta ce mi biti od ove pizze, od ove cole i slicno. Kile su se pocele vracati i vec nakon par mjeseci sam bio nazad na kilazi sa koje sam krenuo.

Slijedilo je par godina sa pokusajima da ponovo guram undiet medjutim prije ili kasnije sam prekidao iz raznih razloga nikada ne dostigavsi prvi uspjeh.

U februaru ove goine sam rekao sebi - dosta je vise. Mozda cete se smijati ali nasao sam par fitness aplikacija za mobitel, odabrao onu koja mi se cinila najboljom (fitness builder - ima i za ios i android) i krenuo sa weight loss programom. Dan za danom sam bio u sve boljoj kondiciji, osjecao se sve zategnutiji, sve jaci i brzi...

Pricao sam prijatelju (koji se bavi bodybuildingom) o tome, rekao mi je da misicima treba odmor i ishrana nakon vjezbi te da bi bilo dobro da pocnem sa prehranom bogatom proteinima. Nisam znao nista o tome pa mi je objasnio ono sto je postalo moj nacin ishrane od februara.

Izbaciti hljeb, rizu, krompir, makarone i drugo osim pilecih fileta, pilecih prsa (salama), mladi sir, zuti sir, kajmak, jogurt, mlijeko, pasulj, riba. Jedan dan u sedmici mogu jesti ono sto zelim ali samo taj jedan dan. Taj dan se ubijem pizzom, pitom, cevapima, colom, palacincima i to tako da ne pomislim vise na to preko sedmice. Nakon tog dana opet idemo na proteine.

Poceo sam se osjecati odlicno, poceo sam pored intenzivnog brdskog biciklizma paralelno trcati (18 kilometara u komadu istrcao prije par dana), takodje ici u teretanu svaki drugi dan (to sam oduvijek mrzio medjutim mogu reci da mi je sada podnosljiv boravak tamo)... Takodje sada uz ovu ishranu, nakon treninga pijem i proteine i mogu reci da se osjecam vise nego dobro.

Pun snage, brzine, kile idu dole kao posljedica promjenjene ishrane i treninga (-16 kila od februara) a ja sam jako zadovoljan kompletnim rezultatima.

Mozda vam se cini nemogucim izbaciti hljeb iz prehrane medjutim nakon 7 dana cete se pitati sto ste ga uopste ikada jeli...

Eto, to su moja iskustva :)

(svako jutro uzimam i omega 3 te multivitamine)
skafiskafsnjak

#1522 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Pa dobro , mnogi nemaju vremena a ni para za proteine.

Ti rece, rizu izbacio. Ja dok sam u teretanu isao, cesto sam jeo rizu s piletinom. Mislim da se riza smije i da je greska izbacivati je ....

Trcis 18km u cugu ? Onda vjerovatno nemas kilograma viska trenutno ....
quarterback

#1523 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

sto se tice toga da nemaju para i vremena, a imaju vremena i para da se prezderavaju i provede vrijeme jeduci ?

rizu sam uglavnom izbacio iako znam da ona nje prevelik problem, pojedem je mozda jednom sedmicno u manjoj kolicini

imam 116 kilograma i 40 godina
Last edited by quarterback on 14/06/2012 23:01, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#1524 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

I trcis 18kilometara u cugu ? jesi ti siguran ? cim mjeris ?
quarterback

#1525 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

zao mi je sto me smatras glupanom

mjerim ovim

Image

i ovim

Image
Post Reply