Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baudelaire

#1501 Re: Miralem Pjanić

Post by Baudelaire »

Luka je, sve dok se Pjanić drastično ne popravi u duelu i u fizičkoj kondiciji vanzemaljac za Pjanića. Jednom kad Pjanić nabaci koju kilu i kad počne dizati tegove intenzivno, te počne da trči, onda će se moći porediti s Lukom. Tehnički je možda i jači, ali ne može to bez trke do izražaja doći.
zakonpera

#1502 Re: Miralem Pjanić

Post by zakonpera »

Bolji vic i viziju igre ima mali ali Luka je expresno brz..morace poradit na brzini i duelu.
jeza u ledja

#1503 Re: Miralem Pjanić

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:On može igrati na desnoj strani samo kad je Mujdža u ekipi... u Parizu je Mujdža igrao za dvojicu na desnoj strani, pa je Pjana mogao ulaziti u sredinu i praviti one triangl pasove sa Misketom i Medunjaninom, ili povremeno Rahimićem.

Bez ofanzivnog desnog beka koji daje širinu u napadu, Pjana je zavaljen na desnoj strani.
Bas tako! To sam isto i ja neki dan rekao. :dance:
ultima_palabra

#1504 Re: Miralem Pjanić

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:On može igrati na desnoj strani samo kad je Mujdža u ekipi... u Parizu je Mujdža igrao za dvojicu na desnoj strani, pa je Pjana mogao ulaziti u sredinu i praviti one triangl pasove sa Misketom i Medunjaninom, ili povremeno Rahimićem.

Bez ofanzivnog desnog beka koji daje širinu u napadu, Pjana je zavaljen na desnoj strani.
Ne vjerujem ti :P Link or it didn't happen :mrgreen:
jeza u ledja

#1505 Re: Miralem Pjanić

Post by jeza u ledja »

E jebemu... sad moram trazit.
jeza u ledja

#1506 Re: Miralem Pjanić

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:

Ne vjerujem ti :P Link or it didn't happen :mrgreen:
Evo tu:
jeza u ledja wrote:Ja mislim da je Pjanic lose odigrao jer je igrao desno krilo umjesto da igra u sredini. Nama treba Mujdza ili neki drugi desni bek koji moze igrati cijelom tom duzinom.
Pjanic vjerovatno treba igrati na Medunjaninovom mjestu kao centralni vezni. To je u normalnim utakmicama, a sad protiv teskih protivnika ne znam ni ja.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1225
Pri dnu.

:P
ultima_palabra

#1507 Re: Miralem Pjanić

Post by ultima_palabra »

Vidi stvarno... great minds think alike :lol:
jeza u ledja

#1508 Re: Miralem Pjanić

Post by jeza u ledja »

Posto gledam Tottenham upravo, a spominje se Luka Modric, pitam se kako mogu igrati Modric i van der Vart zajedno, a ne mogu Pjanic i Misimovic?

Jest, shvatam, sporiji su obojica, pogotovo ovaj drugi, ali to je ta kombinacija, zar ne? :-?
ultima_palabra

#1509 Re: Miralem Pjanić

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Posto gledam Tottenham upravo, a spominje se Luka Modric, pitam se kako mogu igrati Modric i van der Vart zajedno, a ne mogu Pjanic i Misimovic?

Jest, shvatam, sporiji su obojica, pogotovo ovaj drugi, ali to je ta kombinacija, zar ne? :-?
Jeste na prvi pogled, ali VDV je ipak ofanzivniji od Misketa... njegovo oružje nije toliko pas, koliko dobro ubacivanje u završnicu iz drugog plana i dobar šut.

Doduše i Tottenham ima sličan problem sa nedostatkom dobrih zadnjih veznjaka.
jeza u ledja

#1510 Re: Miralem Pjanić

Post by jeza u ledja »

Pa ja mislim i da je Misimovic ofanzivniji nego sto se misli.

Ali Tottenham ima ono sto mi nemamo - brza i kvalitetna krila s obje strane.

Evo i oni igraju sa dva centralna (Parker i Modric), sa 2 krila (Lennon i Bale), sa 10om, mada nosi broj 11 :D (van der Vaartom) i sa spicem (Agbonlahor). Plus standardno nazad 4 branica.
Znaci 4-5-1, ali sa 2 brza krila.
Nemaju DMa, ali Parker radi ko konj.

Mi imamo vec Lulica kao jedno krilo, fali nam jos jedan na drugoj strani, te nam fali razbijac a la Parker.

Pozadi znaci dva stopera (Spahic i Pandza). Lijevo Papac, desno Mujdza.

Mislim da bi se trebalo probati sa Salihovicem umjesto Medunjanina u sredini.

A naravno Rahimicu ce trebati zamjena. Cocalic?

I onda nam fali jedan desni krilni. Da li to moze igrati Zec? :-?

Ili umjesto toga 2 napadaca bez jednog defanzivnog veznog.

Ups, pogresna tema. :D
ultima_palabra

#1511 Re: Miralem Pjanić

Post by ultima_palabra »

Pa slični su oni nama, razbijaju jače od sebe, a protiv jačih truba :D

Modrić je izmislio defanzivu za Pjanića, a krila su im pravo jaka... mi nemamo toga. I pored toga, ta njihova formacija nije dovoljno "radišna" kad treba igrati protiv timova svjetske klase.
zakonpera

#1512 Re: Miralem Pjanić

Post by zakonpera »

jeza u ledja wrote:Pa ja mislim i da je Misimovic ofanzivniji nego sto se misli.

Evo i oni igraju sa dva centralna (Parker i Modric), sa 2 krila (Lennon i Bale), sa 10om, mada nosi broj 11 :D (van der Vaartom) i sa spicem (Agbonlahor). Plus standardno nazad 4 branica.

Mi imamo vec Lulica kao jedno krilo, fali nam jos jedan na drugoj strani, te nam fali razbijac a la Parker.

Problem je kod nas neravnoteza u igri. Vidjelo se u dvije utakmice protiv Portugala i vidjece se protiv tehnicki bilo koje jace momcadi. Pjanic je bio najveca zrtva lose postavljene igre.
Malo toga dobrog su uradili po desnoj strani, jednostavno ništa nije išlo – nisu mogli dodati loptu do Pjanića, koji se, frustriran što nema dovoljno lopti, uvlačio sve dublje prema sredini, te na taj način, napuštajući svoju poziciju, doprinosio neravnoteži igre. Njegovu kreativnost dodatno je ugušila činjenica da je morao pomagati da se dupla Ronaldo.
Miske se također se mučio. Njegov problem bila su tri portugalska veznjaka koja su postavljena duboko, pa je bilo teško i vidjeti da pokušavaju nešto prema naprijed.
Papetov jedini potez koji je dao rezultata je u prvoj utakmici kada je izvadio Medunjanina i uveo Vedu.
Rezultat Papetove promjene bio je taj da su Miske i Pjanić zaigrali dublje i šire u polju, igrajući kao krilni veznjaci u formaciji sa četiri vezna, te su se našli u situaciji da su preuzeli loptu, i dobili mogućnost da odigraju pas. Ove zone kod sistema 4-3-3 posebno postaju ranjive kada su krilni napadači postavljeni visoko (kao što su u ovoj situaciji bili Nani i Ronaldo), jer jednostavno bekovi ne žele rizikovati i izlaziti previsoko. Nesvjesno ili ne Pape je stavio naša dva kreativna čarobnjaka na prave pozicije i odma su napravili 3-4 prilike. Pajanić je posebno bio razigran upravo tih zadnjih 15 minuta. Zašto nije vidio pouku kod toga Pape ne zna se. Kod tako brzih i duboko postavljenih trojce vezista Portugala, situacija 4-2-3-1 je izgledala očajno jer je stvarala neravnotežu upravo zbog moutinha, velosa i meirelesa koji su bukvalno razbili našu sredinu. Tu je razlog loše partije Miralema. Slabo postavljena igra jer ono što je moglo proći kod francuza ne može kod Portugala jer stil igre je daleko drugačiji.
jeza u ledja

#1513 Re: Miralem Pjanić

Post by jeza u ledja »

zakonpera wrote:
jeza u ledja wrote:Pa ja mislim i da je Misimovic ofanzivniji nego sto se misli.

Problem je kod nas neravnoteza u igri. Vidjelo se u dvije utakmice protiv Portugala i vidjece se protiv tehnicki bilo koje jace momcadi. Pjanic je bio najveca zrtva lose postavljene igre.
Malo toga dobrog su uradili po desnoj strani, jednostavno ništa nije išlo – nisu mogli dodati loptu do Pjanića, koji se, frustriran što nema dovoljno lopti, uvlačio sve dublje prema sredini, te na taj način, napuštajući svoju poziciju, doprinosio neravnoteži igre. Njegovu kreativnost dodatno je ugušila činjenica da je morao pomagati da se dupla Ronaldo.
Miske se također se mučio. Njegov problem bila su tri portugalska veznjaka koja su postavljena duboko, pa je bilo teško i vidjeti da pokušavaju nešto prema naprijed.
Papetov jedini potez koji je dao rezultata je u prvoj utakmici kada je izvadio Medunjanina i uveo Vedu.
Rezultat Papetove promjene bio je taj da su Miske i Pjanić zaigrali dublje i šire u polju, igrajući kao krilni veznjaci u formaciji sa četiri vezna, te su se našli u situaciji da su preuzeli loptu, i dobili mogućnost da odigraju pas. Ove zone kod sistema 4-3-3 posebno postaju ranjive kada su krilni napadači postavljeni visoko (kao što su u ovoj situaciji bili Nani i Ronaldo), jer jednostavno bekovi ne žele rizikovati i izlaziti previsoko. Nesvjesno ili ne Pape je stavio naša dva kreativna čarobnjaka na prave pozicije i odma su napravili 3-4 prilike. Pajanić je posebno bio razigran upravo tih zadnjih 15 minuta. Zašto nije vidio pouku kod toga Pape ne zna se. Kod tako brzih i duboko postavljenih trojce vezista Portugala, situacija 4-2-3-1 je izgledala očajno jer je stvarala neravnotežu upravo zbog moutinha, velosa i meirelesa koji su bukvalno razbili našu sredinu. Tu je razlog loše partije Miralema. Slabo postavljena igra jer ono što je moglo proći kod francuza ne može kod Portugala jer stil igre je daleko drugačiji.

Procitali smo i mi ovo:
http://kroznoge.com/?p=330

Podebljane recenice si doslovce prepisao, samo umjesto Misimovic napisao Miske, itd. :roll:
Last edited by jeza u ledja on 21/11/2011 22:57, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#1514 Re: Miralem Pjanić

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote: Procitali smo i mi ovo:

Neke recenice si doslovce prepisao. :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Bruke.
just principe

#1515 Re: Miralem Pjanić

Post by just principe »

joj jezaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: kako provali covjeka
BHF_Manijak

#1516 Re: Miralem Pjanić

Post by BHF_Manijak »

EPIC!!! :lol: :lol: :lol: :mrgreen: Pa druze bolan procitali smo i mi to jos davno, bar da si preprico jebem mu misa a ne ovako glumit Hitzfelda! :mrgreen:
todd_smith

#1517 Re: Miralem Pjanić

Post by todd_smith »

:-)

kako vam odmah nije bilo jasno kada je prvi dio bio s i c, onda odjednom š i ć :mrgreen: :lol: :lol:
Edin H.

#1518 Re: Miralem Pjanić

Post by Edin H. »

A sta ako se iza nicka zakonpera krije Michael Cox :-)
jeza u ledja

#1519 Re: Miralem Pjanić

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:A sta ako se iza nicka zakonpera krije Michael Cox :-)
A.k.a. Miki Kurkovic. :D
denimb

#1520 Re: Miralem Pjanić

Post by denimb »

Sta frajer uradi :shock:

A i jez je nemilosrdan :lol: :lol:
Acheron

#1521 Re: Miralem Pjanić

Post by Acheron »

Momak je od mene prekrizen cim je napisao da je Luka 'ekspresno brz'. Modric je sve, ali nije brz.

Dalje nisam obracao paznju. Ima takvih jos, napisu gorski vijenac a nista ne kazu. Rodjeni za politiku.

Cestitke Pjani na prvjencu.
zakonpera

#1522 Re: Miralem Pjanić

Post by zakonpera »

Acheron wrote:Momak je od mene prekrizen cim je napisao da je Luka 'ekspresno brz'. Modric je sve, ali nije brz.

Dalje nisam obracao paznju. Ima takvih jos, napisu gorski vijenac a nista ne kazu. Rodjeni za politiku.

Cestitke Pjani na prvjencu.
Laprdas gluposti..veze ti nemas o fudbalu. Jer poredis Modricevu Brzinu u odnosu Husaina Bolta. Brzina Modrica se ogleda u brzini sa loptom..razmislja najmanje sekundu od bilo kojeg branica..o cemu ti pricas..veze nemas sa tom izjavom si reko sve.
zakonpera

#1523 Re: Miralem Pjanić

Post by zakonpera »

jeza u ledja wrote:
zakonpera wrote:

Procitali smo i mi ovo:

Podebljane recenice si doslovce prepisao, samo umjesto Misimovic napisao Miske, itd. :roll:
Evo da te i ja malo bocnem u ledja pametnjakovicu. To je orginalni moj post kojeg sam Ja napiso. Ako hoces komentarisi, nesto pametno reci a ne tu se prepucavas..trebalo bi tebe tako besposlena na papetovo mjesto da vodis repku..nebi nabrojo igrace na terenu a ne da pratis igru..znas samo palamudit po forumu..besposlica.. :run:
GandalfSivi

#1524 Re: Miralem Pjanić

Post by GandalfSivi »

Drama svega mi, imama Michael Cox-a na forumu :-) :-) :-)
just principe

#1525 Re: Miralem Pjanić

Post by just principe »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mislis ti si ga originalno preveo http://www.zonalmarking.net/2011/11/11/ ... l-tactics/

:D
Post Reply