Senad Lulić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Od sljedece sezone Lulica vidim u ???

Poll ended at 21/07/2011 21:07

Bundesligi
24
35%
Seriji A
34
50%
Spanskoj Primeri
0
No votes
Engleskoj Premier ligi
5
7%
Francuskoj ligi
2
3%
Nekoj drugoj ligi
0
No votes
Ostaje u YB
3
4%

Total votes: 68

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1501 Re: Senad Lulić

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote:Joj ovih amerikanaca. Ko po sablonu.
Vala baš.
Tito_i_Partija

#1502 Re: Senad Lulić

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote: Prvo je Rudiger jeo gov.na i glumio budalu , dan uoci derbija, ko biva ne zna šta je Lazio, ko su oni, šta su oni, nikad cuo :lol: ....klasicna provokacija.
Aha, a ne smeta ti kad Pique u istom maniru pocne verbalno kenjat' po Realu? Cak stavise, bude ti pravo godra. :D
LSD wrote:A onda ga Lulić aterira na zemlju sa komentarom "do prije dvije godine je prodavao čarape i kaiševe po Štutgartu, a sad glumi veliku zvijezdu", istina bio je nardkan radi poraza u derbiju, poglupa reakcija....i onda napacena javnost i licemjerni mediji jedva cekaju takvu izjavu da od muhe prave slona, kao lešinari koji se okupe da jedu strvinu , odmah lete da napušu cijelu stvar, da to nekako prebace u domen rasizma, javlja se isti onaj licemjer (De Rossi) koji je javno nazivao Mandžukića ciganinom pocetkom godine, fol neke poruke Radje No Racism i slice gadosti.
Sta hoces, pa Mandzukic i jest' cigan, i to na kvadrat. Mozda nije Rom, al' ponasa se itekako ciganski. Da igra za Romu, bio bi De Rossijev najbolji pajdas. :D

Image
LSD

#1503 Re: Senad Lulić

Post by LSD »

Tito_i_Partija wrote:
LSD wrote: Prvo je Rudiger jeo gov.na i glumio budalu , dan uoci derbija, ko biva ne zna šta je Lazio, ko su oni, šta su oni, nikad cuo :lol: ....klasicna provokacija.
Aha, a ne smeta ti kad Pique u istom maniru pocne verbalno kenjat' po Realu? Cak stavise, bude ti pravo godra. :D
Pa bicu iskren, u pravu si da mi ne smeta kad Pique pravi kojekakve pizdarije kad je El Clasico :P :mrgreen: međutim, Pique se nikad nije pravio da ne zna šta je derbi, šta je Real Madrid, šta je znacaj El Clasica i tome slicno. Naprotiv, govorio je da živi za te utakmice, posebno kad se igraju na Bernabeu, da je simfonija za njegove uši kad mu 80 hiljadi zviždi i slicne mučke provokacije :lol: ...i nikad nije ismijavao RM kao klub, koliko je bockao njihove igrace i navijace :P to mu je duša raditi :evil:

A ovaj šošon koji je "do juce" prodavao kaiševe po Štutgartu se pravio ignorant i neuk, ismijavao Lazio kao klub, samim tim i rimski derbi, ko biva "ne zna ko su oni", nikad cuo za njih, nebitni su mu, nebitna utakmica za njega :lol: al u qrcu - što je bitna razlika u odnosu na Piquea, složit cemo se.
Što je najsmiješnije u svemu - lik je neki marginalac, on nije neki veliki igrac kao Pique, nema pravo sebe dizati na taj nacin.
jeza u ledja

#1504 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:Ali majstore vi konstantno naglasavate "u ITALIJI vecinom crnci prodaju carape i ostalo", pa nije Rudiger Italijan niti je do prije godinu i nesto zivio u Italiji, frajer je Svabo, a po Njemackoj sva fukara prodaje po ulici, bilo da je crnac, bijelac, Albanac, Bosnjo, Kinez ili kakav drugi... Tako da ta poveznica s Italijom bas i ne pije vode ovdje, al' hajd.
Je li citas ti sebe? Kakva je ovo argumentacija? :-)

Ja koliko znam takva je situacija sa africkim imigrantima po cijeloj EU, ne samo u Italiji. Rekoh ranije da sam gledao neki dokumentarac o Afrikancima u Francuskoj i prodaji tih dzidzebidza, pa kad naidje policija oni samo pokupe u deku i trci dalje. Ne znam kako je u Njemackoj, nisam tamo bio 15 godina. Znam da je u Italiji tako. Lulic i Rudiger se nalaze u Italiji. U Italiji postoji upravo taj stereotip o africkim imigrantima. Sasvim su nebitne nijanse zanimanja raznih imigrantskih populacija po raznim zemljama. Poenta je da je uvrijedio Rudigera na osnovu njegovog porijekla. Kazes Albanci se bave tim? Pa da je rekao isto za, ne znam, Valona Behramija, da je prodavao upaljace na ulici u Svici, isto bi se moglo reci - sovinizam, ksenofobija, itd. Kakve veze ima sto/i ako se, tim "poslom" bave u Njemackoj i Bosnje, Kinezi, Albanci? Nikakve. Svi su oni meta ovakvih uvreda i to iskljucivo na osnovu izgleda/porijekla. Ja za Rudigera ne znam ni odakle je jebote, mislim iz koje zemlje porijekla. Ima njemacko prezime, rodjen u DE, odrastao tamo, njemacki reprezentativac...pa prije bi on mogao podjebavati Lulica zbog njegovog porijekla. Zamisli da to uradi.

Ne kontam stvarno kako pametan covjek moze ovo opravdavati? Ne moras biti nikakav liberal ili kurcoljubac da ti ove stvari budu jasne.
No dobro....

Sta, Rudiger se posro po Laziju? I trebo je. Svakako su kurcev tim sa fasistickim navijacima. :D Ali da se Strootman posro (koji je napravio onu glupost kad je dao gol) ne bi njemu rekao da je prodavao kaiseve do juce.
jeza u ledja

#1505 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Tito_i_Partija wrote:Mozda nije Rom, al' ponasa se itekako ciganski.
Kakvo je to "cigansko" ponasanje?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1506 Re: Senad Lulić

Post by Velkoski »

Odrast'o u Sarajevu kol'ko kontam, valjda znaš za šta se ovdje kaže 'firaun'. :mrgreen:
jeza u ledja

#1507 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:Odrast'o u Sarajevu kol'ko kontam, valjda znaš za šta se ovdje kaže 'firaun'. :mrgreen:
Pitanje je bilo retoricko, da bi na zornom primjeru pokazao primjer rasizma koji je nama poznatiji. :oops:

Sustinski, kad razmislis, ne vidim puno smislenosti izmedju samog termina i ponasanja Cigana, tj. Roma. Cuj Mandzukic nije Rom, al se ponasa ciganski. Vau. :oops: Ponasa se ko debil, realno. Kao sto se i Diego Costa ponasa ko debil. Ko i Suarez, ko i Balotelli...l. Ne svi isto naravno, ali svi debili, raznih nacija, rasa i uzrasta. :oops: Ali eto, ciganluk jebiga. :oops:

:roll:

E to je primjer glupih rasnih predrasuda, tj. rasizma.

Onaj kaze vidi sto se ovi novopeceni Amerikanci prave pametni. Pa mozda jarane zato sto su nas o tome ucili u skoli? Mozda zato sto znaju malo vise o tome, i sto zivimo u drustvu u kojem se non stop o tome prica, jer je svugdje oko nas raznih boja i rasa? Kad upoznas malo ljude raznih izgleda, na tvom nekom nivou, i na personalnom nivou, pogotovo kad povezes sa nasom situacijom u Bosni, onda ti stvari budu mnogo jasnije. Onda shvatis koliko je to sve smijesno i glupavo. Ko prica da je zemlja ravna ploca. Ovo pogotovo lako skontas kad odes u zemlje treceg svijeta, pa vidis tek tamo kakav je rasizam i koliko je glup.

Ne kontam cemu potreba da se brane/opravdavaju rasisticki komentari. Danas moderno valjda, bijeli covjek se buni. Nece oni nama, i to. :oops:
Jack Be Nimble

#1508 Re: Senad Lulić

Post by Jack Be Nimble »

Rudiger je lajao prije derbija, ali nije ni prvi ni zadnji. Vazno je da se to drzi unutar derbija i da nije pozivao na ksenofobiju ili rasizam npr. A Lulic je onda dosao i kazao sta ima nama crnac govoriti. I tako je Lulic ispao rasista u jednom komentaru.

A mozda je mislio da se vidi na Rudigerovom licu da bi mogao biti dobar trgovac. Mozda je cak i suster, pravi i prodaje cipele. Ne mora znaciti da je koristio sterotip africki imigranata.
jeza u ledja

#1509 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Mozda je mislio da je Albanac, pa zato? :hm:
ja71

#1510 Re: Senad Lulić

Post by ja71 »

Smio bih se kladiti da ovi što ne prepoznaju rasizam u Lulicevoj izjavi ne govore ni jedan strani jezik
Tito_i_Partija

#1511 Re: Senad Lulić

Post by Tito_i_Partija »

jeza u ledja wrote:
Tito_i_Partija wrote:Mozda nije Rom, al' ponasa se itekako ciganski.
Kakvo je to "cigansko" ponasanje?
jeza u ledja wrote:Pitanje je bilo retoricko, da bi na zornom primjeru pokazao primjer rasizma koji je nama poznatiji. :oops:

Sustinski, kad razmislis, ne vidim puno smislenosti izmedju samog termina i ponasanja Cigana, tj. Roma. Cuj Mandzukic nije Rom, al se ponasa ciganski. Vau. :oops: Ponasa se ko debil, realno. Kao sto se i Diego Costa ponasa ko debil. Ko i Suarez, ko i Balotelli...l. Ne svi isto naravno, ali svi debili, raznih nacija, rasa i uzrasta. :oops: Ali eto, ciganluk jebiga. :oops:

:roll:

E to je primjer glupih rasnih predrasuda, tj. rasizma.
Pa "cigansko" ponasanje ti je ono kad se ufuras i mislis da sve znas, provaljujes se iz recenice u recenicu, raja ti se kolektivno smije, a ti se upalis k'o kutnjak i ne kontas koliko smijesno izgledas. :wink:

Boli te kurac, prosto receno. Moj komentar je bio namijenjen forumasu koji me dobro zna i s kojim se cesto zajebajem, a ne nekom poklopcu koji misli da ima pravi odgovor na sve i svasta.
jeza u ledja

#1512 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Tito_i_Partija wrote: Pa "cigansko" ponasanje ti je ono kad se ufuras i mislis da sve znas, provaljujes se iz recenice u recenicu, raja ti se kolektivno smije, a ti se upalis k'o kutnjak i ne kontas koliko smijesno izgledas. :wink:
Znaci Mandzukic se ufurao da sve zna, provaljuje se iz recenice u recenicu, raja mu se kolektivno smije, i to? :lol:
Ne znas ni smisliti dobar suk, ali ti bi nesto da provaljujes. :wink:
Tito_i_Partija wrote: Boli te kurac, prosto receno. Moj komentar je bio namijenjen forumasu koji me dobro zna i s kojim se cesto zajebajem, a ne nekom poklopcu koji misli da ima pravi odgovor na sve i svasta.
Ma tvoj komentar je samo jos jedna rasisticka, priprosta bljuvotina. Nista vise od toga. :wink:

Eh da ne zaboravim. :wink:
groove

#1513 Re: Senad Lulić

Post by groove »

a skoro je i jedan moderator ostao bez posla bas zbog rüdigera koji je stalno pravio greske pa ovaj govorio nesto kao crnci nisu dovoljno inteligentni za defanzivnu igru :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1514 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

BHF_Manijak wrote:Ali majstore vi konstantno naglasavate "u ITALIJI vecinom crnci prodaju carape i ostalo", pa nije Rudiger Italijan niti je do prije godinu i nesto zivio u Italiji, frajer je Svabo, a po Njemackoj sva fukara prodaje po ulici, bilo da je crnac, bijelac, Albanac, Bosnjo, Kinez ili kakav drugi... Tako da ta poveznica s Italijom bas i ne pije vode ovdje, al' hajd.
Dzabe pricas.
Nije bitno kako MI gledamo, nego kako ONI gledaju.
Dakle, izjava nije rasisticka, ali je rasisticka. Jbaji ga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1515 Re: Senad Lulić

Post by _BataZiv_0809 »

KvaziExpert wrote:Jel rasisticki komentar onog sanmarinca za milerove manire, ono bijele carape i sandale? :D
Naravno :D Sve je rasizam :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1516 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
KvaziExpert wrote:Jel rasisticki komentar onog sanmarinca za milerove manire, ono bijele carape i sandale? :D
Naravno :D Sve je rasizam :lol:
Image

:mrgreen:
ultima_palabra

#1517 Re: Senad Lulić

Post by ultima_palabra »

Izjava je glupa i nepotrebna, kao i sve što se kaže kad si ljut i isprovociran. Da je rasistička, ne slažem se.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1518 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Izjava je glupa i nepotrebna, kao i sve što se kaže kad si ljut i isprovociran. Da je rasistička, ne slažem se.
:thumbup:
Nadzorna_ploca

#1519 Re: Senad Lulić

Post by Nadzorna_ploca »

Ima li neko informacije kako sad kotira Lula kod navijaca..Vjerujem da je status nedodirljivog u ovoj garnituri. :evil:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1520 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Pa Lulic je zlatnim slovima upisan kod navijaca nakon onog gola u finalu kontra Rome.
MisterNo1

#1521 Re: Senad Lulić

Post by MisterNo1 »

Jack Be Nimble wrote:Da li je Lulic rasista to je tesko odgovoriti, trebalo bi provesti vremena sa njim u drustvu da bi se to moglo uviditi. Da li mu je ovaj zadnji komentar rasisticki, jeste. Da li se treba izviniti i reci da je pojeo govno, treba. I naravno, usput barem 5 a ako bog da bice i 10 utakmica kazne.
Gdje si vidio Bosanca rasistu!? Ja takvog u svom životu nisam sreo.
shake69

#1522 Re: Senad Lulić

Post by shake69 »

Nadzorna_ploca wrote:Ima li neko informacije kako sad kotira Lula kod navijaca..Vjerujem da je status nedodirljivog u ovoj garnituri. :evil:
Poslije gola u finalu italijanskoga kupa i izjave u nedjelju, Lula se garant ugradio vec u besmrtnike navijaca Lazia, posebno one najradikalnije struje koja i vedri i oblaci cop'om, i ne bi me cudilo da ce imati neki vjecni trans na tribinama tipa ''Lulic e uno dei nostri''!
Nadzorna_ploca

#1523 Re: Senad Lulić

Post by Nadzorna_ploca »

Ako Bog da nece dobiti ni pet utakmica, Lulic je karizma kakva treba nogometnim terenima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1524 Re: Senad Lulić

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:Izjava je glupa i nepotrebna, kao i sve što se kaže kad si ljut i isprovociran. Da je rasistička, ne slažem se.
:thumbup:
Jadan ultima kad svane zora preko Atlantika :D
ja71

#1525 Re: Senad Lulić

Post by ja71 »

MisterNo1 wrote: Gdje si vidio Bosanca rasistu!? Ja takvog u svom životu nisam sreo.
naravno da nema, a nekoga zvati ciganinom nije rasizam. to je ono sasvim normalno i ne kontaju to ljudi koji nisu odavLe
Post Reply