Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Reds_

#1501 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

@alcatraz, slabo ovi sto ostvaraju restorane i kafice para nama ostavljaju, kazem ti ne izdaju ni fiskalni racun, cak i kecap koji dobijes kao prilog je iz Turske, vrlo vjerovatno da je i krompir iz Turske. U biti oni su tu dosli da bi ovi koji su tu dosli studirati, ostavili sto manje para Bosancima, a sto vise vratili Turcima.

Neka ih, ali namazani su oni, i nisu ni malo naivini.

Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ja licno nesto Turcima previse ne vjerujem. Pa ti su do juce prodavali oruzje Izarelu, a pravili se veliki zastitici Palestine. Jednostavno sumnjicav sam prema njima, i njihovoj ljubavi.

Treba ih podvesti pod zakone, i bez progledavanja kroz prste, pa bujrum ( ovo znaju sta znaci) neka plate sta ih sleduje, a i ovi koji inajmljuju isto tako neka plate.
_Alcatraz_

#1502 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:
Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ja licno nesto Turcima previse ne vjerujem. Pa ti su do juce prodavali oruzje Izarelu, a pravili se veliki zastitici Palestine. Jednostavno sumnjicav sam prema njima, i njihovoj ljubavi.

Treba ih podvesti pod zakone, i bez progledavanja kroz prste, pa bujrum ( ovo znaju sta znaci) neka plate sta ih sleduje, a i ovi koji inajmljuju isto tako neka plate.
Ne vjerujem im ni ja, ali lijepo bi bilo ugoscavati ih i uzimati im pare ako je moguce. Izdali su nas i ostavili da se branimo u banjaluckoj bici, a prodali su nas Austrougarima 1878. godine. Toliko o bratstvu, ali kad je biznis u pitanju moramo saradjivati.

Srbija je takodjer dobar primjer za tursku ljubav. U Kraljevu su renovirali aerodrom, u Leskovcu otvaraju fabrike, a sve je to kod vlaha. Dok u Sandzaku i na Kosovu mnogo manje ulazu, iako npr. Sandzak ima aerodrom i mnogo vecu perspektivu za razvoj turizma i poljoprivrede od KG, ali ljubav je ljubav i to nama prodaju, a u srbe pare ulazu.

Nego vratimo se temi.
Da li neko zna zasto nikada (cak ni u vrijeme komunizma) nije napravljena pjesacka staza, cesta za fijakere ili cak aleja koja povezuje Vrelo Bosne i Rimski most? Tada nije bilo problema sa imovinsko-pravnim odnosima, ali ipak nije izgradjena tako da je Rimski most ostao izolovan od cjeline VB u koju bi morao biti ukljucen jer bi VB dobilo i na sirini i daj park bi bio kao iz snova.
_Reds_

#1503 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

To izmedju je vodozastitno podrucje, i mislim da je to bio glavni problem, dok je Aleja napravljena puno prije.

To sto kazes za RM je tacno, sad je zaista nekako ostao potpuno izolovan.
FOČANSKI PROPISI

#1504 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Ako vas put nanese ili namjerno posjetite Ilidžu preporučujem sljedeće:

1.Vožnju fijakerom do Vrela Bosne u dužini od 3 km
2.Ratni tunel u Donjem Kotorcu
3.Rimski most na izlazu iz Ilidže prema Mostaru
4.Hrasnički stan
5.Stojčevac
6.Spomenik Emiru Boguniću-Čarliju i sestrama Elčić na Golom brdu
7.Čuveni voćnjak na poezu Ilidža-Sokolović Kolonoja
8.Restoran Brajlović
9.Terme Čatež
10.Terme Alibega Budnje
11.Hipodrom u Butmiru
12.Rimos
13 Šamin gaj
14. ...

Ako neko zna za još nešto što bi vrijedilo pomena,molim da dopuni gore navedeni spisak.
DenisSarajevo

#1505 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DenisSarajevo »

_Reds_ wrote:Ja nisam rekao da mi smetaju Turci.

Meni smetaju oni koji daju radne dozvole, bilo kome, ko ne znas bosanski jezik, pa tako i Turcima.

Ako si dosao u Bosnu, onda je red da naucis nesto jezika i kulture ovdje, niko ne ih ne tjera da znaju perfektno, ali osnove svakako. I to pisanje na turskom nema smisla. Zna se koji su svjetski jezici. A ne neki Turci (recimo restoran kod malog mosta) ne znaju rijeci beknuti, ni fiskalni racun ne daju, pa kad pitas koliko, on prstima pokazuje.
Meni vise smetaju sandzaklije koji su tu 20 i vise godina a ne znaju bosanski jezik o izgovoru da i ne govorim. Turci su tek dosli trude se za razliku od ovih a da ne govorim o sandzaklijama, siptarima i makedoncima koji ne daju fiskalni racun, zato nemoj molim te o turcima pricati kad imas ovih puno puno vise koji su tu dosli mnogo ranije.
JohnnyS.

#1506 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Meni smetaju oni koji daju radne dozvole, bilo kome, ko ne znas bosanski jezik, pa tako i Turcima.

Ako si dosao u Bosnu, onda je red da naucis nesto jezika i kulture ovdje, niko ne ih ne tjera da znaju perfektno, ali osnove svakako. I to pisanje na turskom nema smisla. Zna se koji su svjetski jezici. A ne neki Turci (recimo restoran kod malog mosta) ne znaju rijeci beknuti, ni fiskalni racun ne daju, pa kad pitas koliko, on prstima pokazuje.
slazem se to je osnovna kultura. al jbga kad ih nas sistem ne tjera ni na sta, uzalud je nadati se da ce sami nesto uraditi.
_Reds_

#1507 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

DenisSarajevo wrote:

Meni vise smetaju sandzaklije koji su tu 20 i vise godina a ne znaju bosanski jezik o izgovoru da i ne govorim. Turci su tek dosli trude se za razliku od ovih a da ne govorim o sandzaklijama, siptarima i makedoncima koji ne daju fiskalni racun, zato nemoj molim te o turcima pricati kad imas ovih puno puno vise koji su tu dosli mnogo ranije.
I za Albance isto vazi u pekarama. Sto se tice Sadzaklija ovi su 99 posto dravljani BiH, i to je neka druga stvar, btw. kojim jezikom pričaju Sandžaklije?? Makedonaca nisam vidio da nesto ima u BiH, osim nesto Bosnjaka porijeklom iz Mekedonije.

I ja sam gore lijepo napisao, "bilo kome, pa i Turcima" !
JohnnyS.

#1508 Re: Nesnosan smrad

Post by JohnnyS. »

_Alcatraz_ wrote: @ JohnnyS.
Koliko tih SK turaka ima prijavljen boravak? Nije zlonamjerno pitanje nego znam da inace ljudi ne prijavljuju postanare pa me interesuje da li turke prijavljuju, jer u suprotnom to je velika steta za budzet, a prijava boravka nije preskupa.
e taj dio je do nasih ljudi koji bi morali njih da prijavljuju a ne rade to. mada je bitnije ono da ti isti ljudi uzimaju po 400 - 500 km mjesecno. zao mi je sto ih jos i ne prijave da se puni budzet ali kakva je drzava dobro ih i prijavljuju ikako.
_Alcatraz_

#1509 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

DenisSarajevo wrote: Meni vise smetaju sandzaklije koji su tu 20 i vise godina a ne znaju bosanski jezik o izgovoru da i ne govorim. Turci su tek dosli trude se za razliku od ovih a da ne govorim o sandzaklijama, siptarima i makedoncima koji ne daju fiskalni racun, zato nemoj molim te o turcima pricati kad imas ovih puno puno vise koji su tu dosli mnogo ranije.
... od kojih su mnogi 1992. bili u rovovima i branili Sarajevo zajedno sa ostalim bosnjacima. Turci su nam u tom periodu bratski "pomagali" (kao i za vrijeme kada su nam austrougari usli u BiH ili za vrijeme Banjalucke bitke). :lol: Ocito je da imas obraz kao ĐON i hlupas k'o maksim po diviziji.
Srbima, hrvatima, vehabijama, sandzaklijama, romima i svima ostalim
DenisSarajevo wrote:koji su tu dosli mnogo ranije.
i koji su ucestvovali u odbrani BiH nemas pravo da ista kazes osim da ih postujes i cijenis jer su mogli da zbrisu iz BiH kao mnogi "pravi bosanci" (koji danas glume vece i bosnjake i bosance od svih nas), ALI NISU. Nego su stisli muda i borili se protiv cetnickog agresora.
_Alcatraz_

#1510 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Napokon da i ja vidim nesto sto mi se svidja, a o cemu sam pisao u nekom od prethodnih postova.
:bih: Na livadi od koje ovih dana pokusavaju da naprave park sa klupama i stazama (prije pocetka prosirenje stupske petlje???), tj. izmedju stupske petlje i hecoproma POSTAVLJEN je zeljezni uski stub za zastavu (visine 15ak metara) i na to je okacena (na moju veliku radost) ZASTAVA BiH :bih:
Isto je uradjeno i na izlazu iz ul. Aleja Bosne Srebrene prema aerodromu tj. na mjestu gdje je poginuo Hakija Turajlic.

Volio bih da takve stubove sa zastavama postave na svim prometnim mjestima u BiH. :bih:

Zna li neko jesu li jos negdje postavili ili je to uradjeno samo na dionici koja vodi do aerodroma?
_Reds_

#1511 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Te zastave su postavljene i na jos nekim mjestima, mislim da sam vidio na kruznom toku u Hrasnici, i negdje kod Blazuja, kao i ta kod Stupske petlje.

Kad smo kod Stupske petlje, fakat je red da tamo po citav dan stoji jedna policajac. Pjesaci koji izlaze iz tramvaja prelaze ulicu kako je njima ceif, ukoso, mimo zebri, ma svakako, samo ne onako kako treba. Tamo je bilo dosta nesreca, i treba da bude jos dosta, da bi se neko opametio.

Mislim da je pored zatave BiH, trebao biti postavljen i zastava(grb) Ilidze.

Dugo je postajo problem sa grbom Ilidze, ja se znam dokle je to sada tacno, tj. sa autorskim pravima kad grbom, uglavnom trebalo bi se teziti brendiranju imena i grba, i teziti da bude prepoznatiljiv.
_Alcatraz_

#1512 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote: Kad smo kod Stupske petlje, fakat je red da tamo po citav dan stoji jedna policajac. Pjesaci koji izlaze iz tramvaja prelaze ulicu kako je njima ceif, ukoso, mimo zebri, ma svakako, samo ne onako kako treba. Tamo je bilo dosta nesreca, i treba da bude jos dosta, da bi se neko opametio.

Mislim da je pored zatave BiH, trebao biti postavljen i zastava(grb) Ilidze.

Dugo je postajo problem sa grbom Ilidze, ja se znam dokle je to sada tacno, tj. sa autorskim pravima kad grbom, uglavnom trebalo bi se teziti brendiranju imena i grba, i teziti da bude prepoznatiljiv.
Tamo je rjesenje ili dobro kazniti pjesake ili napraviti podvoznjak iako za ovo drugo nema bas prostora ili staviti kameru ili prekidac "za poziv pjesackog zelenog svjetla" kako bi se cistila guzva koja nastaje izlaskom ljudi iz tramvaja.

Kakav je to problem sa grbom bio? Moze li kratko objasnjenje?
_Reds_

#1513 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Ne znam tacno ko je autor toga grba, uglavnom grb je mislim prvo napravljen za muzicku skolu, kasnije je malo izmjenjen i stavlje ao grb opcine, ali bez dozvole autora grba, tako da je jedno vrijeme bio spor oko toga. Da li se to rijesilo u medjuvremenu nisam upoznat.
_Alcatraz_

#1514 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

I ima i nema veze s temom:
[b][color=#FF0000]Dnevni Avaz[/color][/b] wrote: Zbog ometanja pravosuđa, odnosno verbalnog napada na sudiju Nenada Šeledu, Sud BiH pravomoćno je u septembru 2006. na zatvorsku kaznu od tri mjeseca osudio aktuelnog načelnika općine Ilidža Senaida Memića, također kadar Stranke demokratske akcije.

Memićev vulgarni napad, nedostojan civiliziranog čovjeka, a kamoli općinskog načelnika, desio se u trenutku kada je sudija Šeleda izricao presudu Memićevom sinu Senadu, koji se teretio za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala. Prema izvještavanju Centra za istraživačko novinarstvo (CIN), Memić je teško vrijeđao državnog sudiju.

Sprega SDA-SBiH

- Imaš li dokaze, majmune jedan... Ti si sudija, vidi te kakav si! Jesi li slušao, jesi li gledao? Neće meni četnik suditi - vikao je, između ostalog, Memić na sudiju.

No, sprega SDA-SBiH tada je izvrsno funkcionirala pa je Memića ubrzo pomilovao tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić. Tako je Memiću izvršna kazna od tri mjeseca preinačena u uvjetnu u trajanju od dvije godine.

Zanimljivo je da je Silajdžić tada djelovao suprotno Komisiji Ministarstva pravde BiH, koja nije odobrila ovo pomilovanje. Epilog priče - Memić je u junu 2011. postao načelnik Ilidže.'
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/9 ... ijama.html
_Reds_

#1515 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Ne znam sta kaze zakon, ali ako je neko osuđivan zar se moze kandidovati na izborima.

Btw, to je poznato vecini Ilidzanaca, ta afera sa oruzjem i taj icident na sudu. Jedno su ga pitali na TVSA za to, rekao je da nema komentara, ili tako nesto.

Znali ko sta je sa cestom Pjesacki most - SK, desnom obalom Zeljeznice, da li je to u planu da se sta radi ove godine. I Mislim da je red da se renovira onjad dio ulice Dr. Mustafe Pintola, od Doma zdravlja do pješčkog mosta, i postave oni visoki ivičnjaci kako bi se onemogucilo parkiranje. Mada bi d..., sa terencima opet parikali, i preko toga prelazili, kao sto je slucaj na početku Male Aleje. Takodje ploče u ulici gdje je Ilidzanka, su skoro sve polomljenje, a ta ulica je renovira prije samo par godina, zato sto debili tamo parkiraju auta, i voze preko ploca, koje nisu namjenje da preko njih prelaze automobili.

Nadalje, od kud pravo odredjenim ljudima da svaki dan parkiaju auta tamo na terminalu, i to kao da je njihovo, mislim na dio kod Ria.
_Alcatraz_

#1516 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:
Znali ko sta je sa cestom Pjesacki most - SK, desnom obalom Zeljeznice, da li je to u planu da se sta radi ove godine. I Mislim da je red da se renovira onjad dio ulice Dr. Mustafe Pintola, od Doma zdravlja do pješčkog mosta, i postave oni visoki ivičnjaci kako bi se onemogucilo parkiranje. Mada bi d..., sa terencima opet parikali, i preko toga prelazili, kao sto je slucaj na početku Male Aleje. Takodje ploče u ulici gdje je Ilidzanka, su skoro sve polomljenje, a ta ulica je renovira prije samo par godina, zato sto debili tamo parkiraju auta, i voze preko ploca, koje nisu namjenje da preko njih prelaze automobili.

Nadalje, od kud pravo odredjenim ljudima da svaki dan parkiaju auta tamo na terminalu, i to kao da je njihovo, mislim na dio kod Ria.
Cesta "Pjesacki most" stoji kako je i stajala. Masina nema, a sezona je radova tako da je pretpostaviti da nema nista od toga i da ce pare biti preusmjerene na predizborno krpljenje i asfaltiranje ulica iz kojih se ocekuje najveci broj glasova za vladajucu garnituru. VJERUJE LI NEKO U ASFALTIRANJE POSLIJE IZBORA?

Koliko ja znam Ul. Dr. Mustafe Pintola, od Doma zdravlja do pješčkog mosta treba da bude pjesacka zona, kada se uradi Ilidza centar (po izgradnji Tibra zgrada na mjestu 1. Osnovne skole) tako da je to mozda razlog sto se ne radi iako je ona rupa koja stoji 5 godina ispred Hollywooda sramota. Lezeceg policajca nije stavio Hollywood nego gradjani zgrada koji zive u blizini.
Betonske plocice su takodjer unistene i u Maloj aleji, tj. aleja je neravna i idealna za motocross, a posebno nije renoviran dio na izlazu prema pjesackom mostu. Izmedju 1. OŠ i 4. GImnazije, a posebno kod Tropicane npr. kada je kisa moras plivati jer to nije bara nego malo jezero.

Parkiranje na terminalu?!
Pa ti ljudi prvo prekrse propis zabrane ulaska sa automobilom na terminal koji stoji na ulazu u terminal.
Cak i oni koji imaju dozvole, tj. one bijele kartice sto stavljaju na sofersajbnu, a koje izdaje Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo (sluzbena auta, invalidi, dostava, vlasnik "Rio" i dr.) moraju imati razlog ulaska u zabranu (takav je zakon koji niko u KS ne postuje), a parkiranje im je svima zabranjeno na mjestima gdje stoji znak zabrane. Znaci nije namjenjena za prolazak kroz zabrane jer si s curom i zato sto ti se digao pa zuris...Zaustavljanje je moguce do 15 minuta, ali pod uslovom da vozac sjedi u automobilu. Policija ima zakonsko pravo da te kazni i cak da prijavi zloupotrebu kartice. Ako te interesuje zakon mogu ako hoces naci ovih dan clan zakona pa da postujem ovdje.
Sto to nije slucaj kod nas? Pogledas sigurnost u gradu (ubistva, pljacke...) i onda skontas da ni policajac ne smije zbog licne sigurnosti i posla da se zeza s ljudima koji krse "samo" propis o prolasku kroz zabranu i parkiranje. Ipak vise ljudi gine od noza i pistolja nego zbog parkiranja na mjestima zabrane. Zalosno ali istinito.
_Reds_

#1517 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

To sam rekao iz razloga, da bi neke stvari izgledal koliko toliko bolje, da policija malo digne guzove.

Nema parkiranja na terminalu nikome i cao. Kome sta treba onu mu parkinga ispred KSC-a ili u Mercatoru, ili Hollywood-ov. 1 i 3 se placaju, 1KM koliko hoces. Takodje isto vrijedi i za Malu Aleju, i onu ulicicu kod Ilidznake. Kolike mi kabadahije imamo samo a su poceli auta parkirati u Maloj Aleji ispred kafica.

Takodje oni vlasnici stanova u zgradama u Maloj Aleji su protivzakonito ogradili javnu povrsinu, i stavili nekakve katance. Ono sto je javno, javno je, ne moze biti tvoje, i ne mozes na to staviti katanac. To sto ti nisi kupio prking mjesto, a jesi stan, to je tvoj problem.
_Alcatraz_

#1518 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:To sam rekao iz razloga, da bi neke stvari izgledal koliko toliko bolje, da policija malo digne guzove.

Nema parkiranja na terminalu nikome i cao. Kome sta treba onu mu parkinga ispred KSC-a ili u Mercatoru, ili Hollywood-ov. 1 i 3 se placaju, 1KM koliko hoces. Takodje isto vrijedi i za Malu Aleju, i onu ulicicu kod Ilidznake. Kolike mi kabadahije imamo samo a su poceli auta parkirati u Maloj Aleji ispred kafica.

Takodje oni vlasnici stanova u zgradama u Maloj Aleji su protivzakonito ogradili javnu povrsinu, i stavili nekakve katance. Ono sto je javno, javno je, ne moze biti tvoje, i ne mozes na to staviti katanac. To sto ti nisi kupio prking mjesto, a jesi stan, to je tvoj problem.
100% si u pravu!

Rjesenje za terminal je da se postavi rampa na ulazu.
Sto se zgrada tice, ne znam kakva je mogucnost da se zbog parkinga trazi dozvola od opcine ili ne znam koga (uz nadoplatu) da se i tim zgradama stavi rampa samo zbog parkiranja stanara uz placanje istih. Omoguciti stanarima da parkiraju na javnoj povrsini jer ipak su te zgrade napravljene prije mozda 30-40 god? U redu platices da parkiras i gotovo, a ne da stavljaju lance. Kod nas narodu daj nesto i dzabe on bi trazio da ti njemu placas zato sto on dzabe parkira.
Taj problem parkiranja koji je evidentan i dan danas kod TIBRA gradnje (moram je spomenuti kad stvara probleme) i ostalih firmi. Problem je ocit, a i dalje se gradi po sistemu "snacete se za parking".

Zakon je problem za sve, pa su i nijemcu kulturni postali zbog dobrih zakona i velikih kazni.
_Alcatraz_

#1519 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Superhik_ wrote: jeftinije je rjesenje natjerati policiju da radi svoj posao. svakako se svakodnevno motaju po ilidzi samo sto nista ne rade.
Koja policija?
Onaj policajac sto kao sumar hoda ilidzom? On prvo ne zna zakon, a drugo nije ni svjestan da je na asfaltu. Jednom sam ga vidio na pijaci na ilidzi kako na duznosti prilikom privodjenja nekog covjeka (ne znam zasto) psuju jedan drugom majku. Ja sam plakao od smijeha i krivo mi je sto nisam imao mobitel sa kamerom da snimim to.

Ili ona policajka sto kikice sveze pa ilidzom hoda?!

Policija ne moze nista bez strogog zakona i za gradjane i za policiju.
_Alcatraz_

#1520 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Superhik_ wrote: a tacno znam o kome govoris. ali doticni je zavrsio fakultet, i to ni manje ni vise nego DIF, i sada ceka promaknuce u inspektora. kad je sve odron na ilidzi, zasto nebi i policija bila.
Ne vjerujem?! hahahahahahaa DIF + POLICAJAC = INSPEKTOR
Jos da se na izborima pojavi kao kandidat za nacelnika i to je to.

Ako se ovako nastavi pocecu pjevati "Hej ilidzo hej alejo sve je za nas izgubljeno".

Avdija Numanovic je pionir kulerske voznje auta Velikom alejom.
_Reds_

#1521 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

_Alcatraz_ wrote:
Superhik_ wrote: jeftinije je rjesenje natjerati policiju da radi svoj posao. svakako se svakodnevno motaju po ilidzi samo sto nista ne rade.
Koja policija?
Onaj policajac sto kao sumar hoda ilidzom? On prvo ne zna zakon, a drugo nije ni svjestan da je na asfaltu. Jednom sam ga vidio na pijaci na ilidzi kako na duznosti prilikom privodjenja nekog covjeka (ne znam zasto) psuju jedan drugom majku. Ja sam plakao od smijeha i krivo mi je sto nisam imao mobitel sa kamerom da snimim to.

Ili ona policajka sto kikice sveze pa ilidzom hoda?!

Policija ne moze nista bez strogog zakona i za gradjane i za policiju.
Policajac koji pise kazne se zove Lendo :D ! Jednom prilikom sam ja ja fasovao kaznu od njega, ovo kad su bili snijegovi, nije imali gdje da se parkira, i parkirao je ispred Mercatora, u onoj ulicici izmedju Opcine i Mercatora, tu inache su stalno auta parkirana, mada ima znak, al jbg bijase snijeg nema se gdje. I kad se ja vratio, bio jedan sat mozda, proslo bilo 4 (16) sata, ovi opcinari se pokupili, kad doso vidim napisoa kaznu meni i na jos jedno auto, pogledam druge nema, aljd reko jbg, sta je tu je :D, gotovo je.

Inache na Ilidzi vazi to prvilo pisanje kazni, kome hoce i kako hocete. Oni imaju kvotu kazni koje trebaju da ispucaju, i onda ako imaju finog izbora, proberu, nece gazdama nikakvim da se ne bi sta zamjerili sa njima, nece ni opcinarima, nego jbg nadje se uvijek nekih.

Ali zato su vrli poznavaoci saobracaja stavili znak koji zabranjuje skretanje iz Rustempasinu u Dr. Mustafe Pintola, dj. ukoliko idete u smjeru terminal- most ! Inache Ilidzanska policija je blaza nego ove druge po gradu, to se mora priznati, ali za neke stvari ne treba imati blagosti, ni za mene ni za nikoga.

Inache postoji jedna anegdota, sa Lendom, da jednom prilikom nije mogao da ispuca kvotu, pa je svom starom napisao kaznu :-D :-D :D :D !

Inace i poznat je po svom tefteru, tamo otovori, i nadje one clanove zakona pa prepise!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1522 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

_Alcatraz_ wrote:
Superhik_ wrote: a tacno znam o kome govoris. ali doticni je zavrsio fakultet, i to ni manje ni vise nego DIF, i sada ceka promaknuce u inspektora. kad je sve odron na ilidzi, zasto nebi i policija bila.
Ne vjerujem?! hahahahahahaa DIF + POLICAJAC = INSPEKTOR
Jos da se na izborima pojavi kao kandidat za nacelnika i to je to.

Ako se ovako nastavi pocecu pjevati "Hej ilidzo hej alejo sve je za nas izgubljeno".

Avdija Numanovic je pionir kulerske voznje auta Velikom alejom.
Kada si već kod pjesme saobraćajno-nepropisne, kakve su informacije o obnovi festivala narodne muzike ''ILIDŽA''?
Startaju li ove godine?
saravara

#1523 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by saravara »

Plocajac -budući INSPEKTOR Lendo, kad sazna vaša prava imena a ne ova iza kojih se krijete bit će svašta :D :D :D
_Reds_

#1524 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Hehe, ma Lendo je simbol Ilidze :D

A sto se tice festivala, probali su jedne godine da obnove, i to je bilo to, prije 3.4 godine. Milsim da je podosta para bilo ulozeno, ali sve je opet bilo traljavao, jer ocigledno da su pogresni ljudi opet neke stvari radili.
Last edited by _Reds_ on 07/05/2012 16:19, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1525 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

Pravo glasa imaju 3.213.562 birača

Lokalni izbori u BiH raspisani za 7. oktobar

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela odluku o raspisivanju lokalnih izbora u BiH 2012. godine, koji će biti održani 7. oktobra u svim općinama u BiH, a na njima će se birati načelnici općina i općinska vijeća, odnosno skupštine.
Piše: E. G.

Foto: ArhivCIK je donio i niz propisa koji su potrebni za provođenje odluke o izborima. Pored odluke o raspisivanju izbora za 78 općinskih vijeća u Federaciji BiH i 61 skupštinu općine u RS, donesena je i odluka o odgađanju izbora za Gradsko vijeće Mostara, budući da se nisu stekli zakonom propisani uvjeti.

“Dalja sudbina izbora lokalne vlasti u Mostaru je u rukama zakonodavca. Također, donijeli smo Pravilnik o prijavi i ovjeri prijave političkih subjekata i utvrdili broj birača za svaku izbornu jedinicu. Broj glasača u BiH je povećan u odnosu na prethodne izbore, sa današnjim danom iznosi 3.213.562 birača i za 189.435 birača je veći u odnosu na lokalne izbore prije četiri godine”, rekao je Branko Petrić, predsjednik Centralne izborne komisije BiH.

Političkim strankama i nezavisnim kandidatima od danas je počeo teći rok za prijavu učešća na izborima, a završava se 25. maja. Također, rok za prijavu birača za opciju glasanja putem pošte traje do 14. jula, a isti rok za prijavu imaju i raseljene osobe koje žele glasati u prijeratnoj općini stanovanja, odnosno u općini u kojoj su stanovale u vrijeme posljednjeg popisa stanovništva.

CIK je donio odluku i o visini takse koja se plaća uz prijavu i ovjeru političkih subjekata. Kako je rekao Petrić, u skladu sa ekonomskom situacijom u zemlji uglavnom se išlo na njeno smanjenje. Prvi put ove godine utvrđen je i tačan broj odbornika i vijećnika u općinama.

“Ovogodišnji lokalni izbori će koštati malo u odnosu na sve izbore koji se dešavaju oko nas. Jednan dio troškova se planira u budžetu BiH i snosi ga CIK, planiran je iznos od 4.300.000 KM. Imali smo obećanje da je to prihvaćeno, ali nezvanične informacije kažu da je to ipak malo smanjeno. Drugi dio, veći dio troškova, snose općine, procjenjuje se da će taj dio troškova iznositi negdje oko 4.500.000 KM”, rekao je Petrić.

Kada su u pitanju izbori u Srebrenici, bez obzira na posljednje političke tenzije, oni će se održati u skladu sa Izbornim zakonom BiH, ukoliko ne dođe do izmjena. Ukoliko ne bude usvojen budžet, novac za izbore će biti osiguran odlukom o privremenom finasiranju ili iz rezervnih sredstava.

“Kada je u pitanju Mostar, očekuje se zakonska intervencija za provgođenje izbora, u toj intervenciji, koja će biti usklađena sa odlukom Ustavnog suda o izbornim jedinicama i o broju mandata koje pojedine izborne jedinice grada Mostara daju, realno je očekivati da i mi budemo konsultovani i da se reguliše ovo pitanje”, rekao je Petrić.

Kada je u pitanju taksa, odnosno depozit za političke subjekte, koji polažu prilikom prijave za učešće na izborima, oni iznose 500 KM za vijećnike, odnosno odbornike, a bile su 1000 KM, istovremeno je sa 1.000 na 1.500 KM povećan iznos za kandidature za načelnike općina. Što se tiče političkih stranaka depozit je do sada bio 5.000 KM i iznos je vraćan ako je postizan bilo kakav uspjeh.

“Sada je to raščlanjeno, tako da smo za sjedište stranke stavili 2.000 KM i još po 200 KM u svakoj sljedećoj općini gdje stranka ima kandidatsku listu. Onaj ko ne osvoji ništa u nekoj općini rizik mu je da ostane bez tih 200 KM”, rekao je Petrić.
(Klix.ba)

Moja opcija je Naša Stranka.
Locked